6 tips om uw kinderen te helpen zich aan te passen wanneer ze naar een nieuwe plek verhuizen

Inhoudsopgave:

6 tips om uw kinderen te helpen zich aan te passen wanneer ze naar een nieuwe plek verhuizen
6 tips om uw kinderen te helpen zich aan te passen wanneer ze naar een nieuwe plek verhuizen
Anonim

Wees proactief en help uw kinderen omgaan met verhuizen door deze belangrijke tips te gebruiken.

Vrouw en dochter zitten in verhuisdozen
Vrouw en dochter zitten in verhuisdozen

Verhuizen is op geen enkele leeftijd gemakkelijk, maar voor kinderen kan het bijzonder moeilijk zijn. Voor ouders kan het een uitdaging zijn om zelf te leren omgaan met verhuizen en uw kinderen te helpen navigeren. Ontvang tips over hoe u uw kinderen kunt helpen bij het verhuizen en hoe u dingen gemakkelijker kunt maken, van het inpakken van de eerste doos tot het voor de eerste keer naar een nieuwe school gaan.

Hoe u uw kinderen kunt helpen omgaan met verhuizen

Van het inpakken van doos na doos tot het op de markt brengen van uw vorige huis: het verhuisproces is voor volwassenen al heel wat. Maar voor kinderen kan verhuizen bovenaan de lijst staan van de meest uitdagende dingen die hen kunnen overkomen. Voor veel kinderen is hun directe omgeving en sociale kring hun levensader. Dat opnieuw moeten opbouwen kan heel moeilijk voelen.

Hoewel verhuizen moeilijk kan zijn voor kinderen, hoeft het niet als een doodvonnis te voelen. En ook al heb je misschien geen controle over de verhuizing zelf, het hoeft niet zo te zijn om je kind te helpen omgaan met zijn verhuisangst.

Gelukkige familie verhuizen naar een nieuw huis
Gelukkige familie verhuizen naar een nieuw huis

Geef ze geen valse hoop

Sommige kinderen zullen smeken en smeken om niet te bewegen, en als je overweldigd bent door het zien van een zwaar verdriet, kun je in de verleiding komen om dingen te zeggen als "Misschien kom je ooit terug" en "wie weet waar je in de toekomst terecht kunt komen."

Als je een kind hebt dat wanhopig graag terug naar huis wil verhuizen, is het geen goed idee om hem valse hoop te geven dat hij je nieuwe huis zal verlaten. Je bewijst ze een slechte dienst en zorgt ervoor dat ze ergens in de toekomst diepbedroefd zullen zijn als ze beseffen dat dat geen optie is. En als ouders tegen kinderen liegen, hoe goedbedoeld ook, zijn ze niet voorbereid op succes.

Eef mee met hun gevoelens

Kinderen zitten vol emoties en kunnen wild van het ene uiteinde van het spectrum naar het andere zwaaien. Ga je gang en bereid je voor op een stortvloed aan gevoelens over de komende verhuizing die op je afkomt. Of het nu woede, frustratie, verdriet of angst is, sluit de gevoelens van uw kind nooit af. Valideer hun gevoelens en leef met hen mee over het proces.

Wees transparant met kinderen over de verhuizing

Leeftijd doet er niet toe als het om eerlijkheid gaat. Verhuizen heeft een enorme impact, ongeacht waar u zich op ontwikkelings- en sociaal vlak bevindt, maar een manier om uw kinderen te laten zien dat u begrijpt dat deze beslissing gevolgen voor hen heeft, is door volledig transparant te zijn over waarom u verhuist en waar.

Als je je afvraagt hoe je met je kinderen over verhuizen kunt praten, wees dan gewoon open. Historisch gezien is het beschermen van kinderen tegen 'stressvolle' onderwerpen de trend in het ouderschap, maar als het om verhuizen gaat, zou dit niet uw favoriete aanpak moeten zijn. Kinderen moeten weten of je verhuist vanwege een promotie, een nieuwe baan, financiële problemen of veiligheid.

Natuurlijk moet het detailniveau dat je gebruikt, geschikt zijn voor de leeftijd. Maar je kunt tegen een negenjarige zeggen dat je moet verhuizen omdat iemand zijn baan is kwijtgeraakt en ergens anders een nieuwe heeft gevonden.

Vrouw die discussie heeft met zoon
Vrouw die discussie heeft met zoon

Betrek kinderen bij het verhuisproces

Een van de grootste bronnen van verhuisangst komt voort uit de onzekerheid van dit alles. Gelukkig is dit eigenlijk iets dat je vrij gemakkelijk kunt verzachten. Het enige dat nodig is, is dat u uw kinderen bij de stappen onderweg betrekt.

Laat ze hun kamer indelen en inrichten zoals zij dat willen (zelfs als het jou onlogisch lijkt). Als je kunt, laat ze dan samen met je langs de nieuwe huisvestingsopties gaan en een stem uitbrengen die er echt toe doet.

Zodra je een locatie hebt uitgekozen, kun je zo vroeg mogelijk samen door de school toeren. Kennis is macht, en als het enige dat ze moeten ontdekken is wat de schoollunch voor die dag is, heb je misschien veel gedaan om hun angst te verminderen.

Manieren om te helpen als u eenmaal bent verhuisd

De kust is niet veilig, alleen maar omdat je je in je nieuwe fysieke ruimte hebt gevestigd. De eerste paar maanden na de verhuizing zijn een moeilijke tijd voor kinderen, maar er zijn een paar dingen die u kunt doen om de overgang voor hen gemakkelijker te maken.

Houd kinderen verbonden met hun oude gemeenschap

Terwijl ze van de ene gemeenschap naar de andere overgaan, kunnen ze het gevoel hebben dat ze met één voet in en één voet uit het water staan. Na verloop van tijd zullen ze vertrouwen op de relaties van waar ze voorheen woonden, maar in de eerste paar maanden tot een jaar nadat ze zijn verhuisd, kan het helpen om het voor hen gemakkelijk te maken om contact te maken met hun oude vrienden.

Bied indien mogelijk aan om in de zomer weekenden of weken te organiseren met hun oude vrienden, of breng ze het hele jaar door tijd door met hun oude vrienden. Laat afstand nemen van hun oude huis ten gunste van hun nieuwe een keuze zijn die ze mogen maken - in plaats van een keuze die jij voor hen maakt.

Help kinderen nieuwe vriendschappen te onderhouden

Natuurlijk zul je veel tijd besteden aan het wennen aan je nieuwe omgeving, dus het kan lastig zijn om tijd vrij te maken om regelmatig bij je kinderen langs te gaan. Een manier om uw steun te betuigen in plaats van het alleen maar te zeggen, is door uw best te doen om uw diensten aan te bieden zodat ze nieuwe vrienden kunnen maken.

Dit kan lijken alsof je ze meeneemt naar een nieuwe club of sportactiviteit en ze de hele week vrienden laat meenemen. Hoe sneller je ze stimuleert nieuwe vriendschappen te sluiten, hoe sneller ze zich verbonden zullen voelen met deze nieuwe plek.

Zwemteamvrienden
Zwemteamvrienden

Verplaats ze indien mogelijk niet na de middelbare school

Hoe ouder je kinderen zijn, hoe moeilijker de verhuizing zal zijn. Dit geldt vooral als uw kinderen nog niet eerder zijn verhuisd en zulke diepe sociale wortels hebben dat ze teruggaan tot de kleuterschool. Hoewel we weten dat u over sommige bewegingen geen controle heeft, kunt u het beste proberen uw kinderen niet te verplaatsen nadat ze de middelbare schoolleeftijd hebben bereikt. Hoewel experts het erover eens zijn dat verhuizen voor elk kind een uitdaging kan zijn, kan het vooral voor tieners lastig zijn.

Op dezelfde manier, als ze een jaar of twee verwijderd zijn van hun afstuderen, zoek dan naar andere opties om hun schoolopleiding nog steeds op dezelfde plek af te ronden. Dit kan lijken op een ouder die voor een paar maanden huurt of het kind dat bij familie of vrienden in de buurt woont. Dit is uiteraard niet voor elk geval geschikt, maar het zal het proces aanzienlijk versoepelen als je het voor elkaar krijgt, want in hetzelfde jaar solliciteren en naar een nieuwe middelbare school gaan, klinkt voor niemand leuk.

Verhuizen is niet het einde van de wereld

Hoewel je kinderen je misschien het gevoel geven dat verhuizen het einde van de wereld is, is dat verre van zo. Natuurlijk kan dit moeilijkheden en ongemakkelijke uitdagingen met zich meebrengen, maar er is licht aan het einde van de tunnel. In tegenstelling tot volwassenen hebben kinderen geen perspectief als ze weten dat er een leven voor hen is op een nieuwe plek, en dat het gewoon tijd kost om het weer op te bouwen. Maar zolang je ze de juiste ondersteuning en ruimte geeft om in hun nieuwe omgeving te navigeren, zullen ze snel gewend zijn.

Aanbevolen: