Prom Court: is het tijd om de troon toe te eigenen?

Inhoudsopgave:

Prom Court: is het tijd om de troon toe te eigenen?
Prom Court: is het tijd om de troon toe te eigenen?
Anonim

De tijd zou kunnen zijn aangebroken om de macht van het balhof over moderne bals toe te eigenen.

Prom Queen en King en anderen tijdens dans
Prom Queen en King en anderen tijdens dans

Denk terug aan het schoolbal van je middelbare school en er zullen een paar flitsen van herinneringen in je opkomen: de zaal binnenkomen, je favoriete liedje afspelen, of wachten om te zien wie Prom King en Queen heeft gewonnen. Al tientallen jaren kiezen studenten prom-rechtbanken om te strijden om de felbegeerde titels van Prom King en Prom Queen. Toch roepen sommige studenten op om zich de troon toe te eigenen om redenen waar je misschien nooit aan hebt gedacht.

Wat is Prom Court en waarom is het überhaupt begonnen?

Prom heeft verrassend diepe wortels. Het bal gaat terug tot de 19e eeuw en de promenades waar mensen paradeerden met partners uit de samenleving. In de naoorlogse periode ontwikkelde het schoolbal zich echt serieus. Een bloeiende economie en een opkomende tienercultuur creëerden de juiste omgeving waarin een formele dans als een schoolbal zich kon ontwikkelen. Hoewel er geen specifieke culturele herinnering bestaat aan de tijd dat de eerste prom-rechtbank werd gekozen, gaat deze terug tot zover je grootouders zich kunnen herinneren.

Als je geheugen niet meer werkt zoals vroeger, ben je misschien vergeten hoe dit prom court-gedoe werkt. In wezen is het de traditie dat de hele klas op mensen stemt en dat de hoogste stemmen voor zowel jongens als meisjes worden gekozen in de prom-rechtbank. Van daaruit stemmen de studenten bij een nieuwe verkiezing op een jongen en een meisje in de prom-rechtbank om Prom King en Prom Queen te worden. De winnaars worden meestal bekendgemaakt tijdens het schoolbal.

Prom Court-controverses uitgelegd

Als het schoolbal goed in je achteruitkijkspiegel staat, herinner je je de avond waarschijnlijk met veel plezier. Voor sommigen is het misschien wel de eerste plek waar ze naartoe zouden terugkeren als ze weer een dag in hun tienerjaren zouden kunnen doorbrengen. Toch is het balhof van weleer een puzzelstukje dat niet helemaal in de hedendaagse puzzel past.

Als je op het schoolbal stond en je herinnert hoe spannend het was om erkend te worden in het bijzijn van je leeftijdsgenoten en campagne te voeren om de competitie te winnen, kan het natuurlijk moeilijk te begrijpen zijn waarom iemand de traditie niet leuk zou vinden. En als je kritiek hoort op iets waar je zoveel van hield, kan het lijken alsof de nostalgie en gevoelens die je ervaart door de herinneringen aan het schoolbal, het gevaar lopen van je te worden weggenomen.

In plaats van na te denken over het veranderen of afschaffen van de prom court als een oordeel over de prom rechtbanken van tientallen jaren geleden, beschouw het als een natuurlijke evolutie.

Misschien was je niet betrokken bij het prom court of was je ook niet verliefd op de traditie op de middelbare school, maar weet je niet wat de huidige gedachten eromheen zijn. Kortom: de samenleving ziet er niet meer hetzelfde uit als tien jaar (of meer) geleden, dus het schoolbal zou er ook niet meer hetzelfde uit moeten zien.

De genderbinaire en heteronormativiteit

Waarom al die ophef rondom het schoolbal, vraag je je misschien af? In het prom court is de inherente adoptie van genderbinaire en heteronormativiteit ingebakken. Het genderbinaire getal is het idee dat er twee genderidentiteiten zijn die mensen kunnen ervaren (mannelijk en vrouwelijk) en daarmee gepaard gaan allerlei verwachtingen over hoe je die geslachten aan de wereld kunt uiten. Heteronormativiteit is de veronderstelling dat de standaard seksuele identiteit heteroseksueel is (oftewel mannen en vrouwen die met elkaar uitgaan).

Het hele doel van een prom court is om een groep kinderen te verzamelen die allemaal kunnen strijden om de positie van Prom King of Prom Queen. Toch is er in de traditie en taal van Prom King en Prom Queen weinig ruimte om individuen op te nemen die buiten het binaire systeem vallen (transgender, niet-binair, enz.). Door posities te kiezen op basis van het binaire getal worden zoveel tieners uitgesloten die een gelijke kans willen hebben om de competitie te winnen, omdat er staat dat er geen plaats voor hen is op het podium.

Bovendien is het systeem niet echt eerlijke verkiezingen, omdat de twee kandidaten voor het schoolbal die de meeste stemmen krijgen, niet van hetzelfde geslacht kunnen zijn. Vaak wordt over deze Prom King- en Prom Queen-paren gestemd als echte paren, waardoor de reeds gekoppelde paren in deze fictieve wereld bij elkaar blijven. Door dit te doen, communiceert het met studenten wier relaties er niet zo uitzien (ook bekend als een cisgenderman en een cisgendervrouw) dat die van hen geen plaats hebben op het schoolbal.

Kolonialisme en schadelijk taalgebruik

Nu we een meer inclusieve en gevoelige samenleving worden, moeten bepaalde tradities uit het verleden in twijfel worden getrokken. Prom Court zelf verheft een monarchaal systeem dat gebaseerd was op onderdrukking en koloniale expansie, ten koste van en de dood van zoveel mensen. Vanwege deze verbanden met het kolonialisme is de taal van het schoolbal niet geschikt voor onze moderne ervaringen.

Waar past Prom Court vandaag in de samenleving?

Toen je je sjerpen droeg op het schoolbal, had je waarschijnlijk nooit gedacht dat het schoolbal in de toekomst zo'n ophef zou veroorzaken. Toch zijn deze gesprekken superbelangrijk, of je ze nu met je kinderen bespreekt of zelf een schoolbal plant. Het roept de vraag op: waar past prom court vandaag de dag in de samenleving?

Wij als samenleving hebben nog niet helemaal het antwoord. Het is iets dat nog steeds in ontwikkeling is, maar de eerste stap is het erkennen dat er een beter systeem zou kunnen zijn en het voeren van open gesprekken met anderen.

Ideeën om Prom Court aan te passen aan de tijd

Natuurlijk roept deze hele sociale evolutie de vraag op wat scholen eigenlijk kunnen doen met hun huidige tradities op schoolbal. We erkennen dat elke school zich in een unieke gemeenschap bevindt en deze bedient, die de kwestie van het schoolbal op een andere manier wil aanpakken.

Om u te helpen bepalen welke aanpassing het beste bij de school en het district van uw tiener past, hebben we een paar ideeën.

Zeg vaarwel top Prom Court

Een idee is om het prom court-element volledig te verwijderen. Zonder het schoolbal ziet het schoolbal er bijna precies hetzelfde uit. Mensen verkleden zich nog steeds, dansen, socialiseren en maken herinneringen die een leven lang meegaan. Dus voor sommige scholen is het afschaffen van het schoolbal de oplossing.

Gebruik meer inclusieve taal

Een andere optie is om de taal rond Prom King en Queen te veranderen. Iedereen houdt ervan om een winnaar te zijn, maar sommige mensen vallen niet onder gendergerelateerde titels als koning en koningin. Bedenk in plaats daarvan een unieke naam om uit te kiezen. U kunt bijvoorbeeld Prom Champion, Prom Ace, Prom Victor, enz. gebruiken.

Maak nieuwe schoolbalregels

Overweeg om documentatie te maken waarin de nieuwe regels voor het schoolbal worden beschreven. De kans is groot dat de school van uw tiener eigenlijk geen goedgekeurde documentatie heeft waarin wordt beschreven hoe de prom-rechtbank werkt. Om meer inclusief te zijn, kun je moderne documentatie maken waarin wordt vermeld dat elke genderidentiteit kan worden gekozen in een van de winnende posities (je hoeft dus niet één 'jongen' en één 'meisje' te laten winnen).

Breid Prom Court uit

Je zou er ook aan kunnen denken om het schoolbal uit te breiden om je studentenpopulatie te vertegenwoordigen. In plaats van individuen te kiezen op basis van stemmen, zou je elke grote, door scholen gesponsorde organisatie een van hun leden kunnen laten uitkiezen om op het schoolbal te worden gestemd.

Laat de geschiktheid er een beetje anders uitzien

Het opstellen van holistische criteria voor wie gekozen kan worden, zou ook een manier kunnen zijn om de prom court te veranderen. In wezen kunnen scholen hun leerlingen aanmoedigen om goed afgerond te zijn door criteria te hebben waaraan elke leerling moet voldoen voordat hij in aanmerking komt om op het schoolbal te worden gestemd. Voorwaarden om in aanmerking te komen kunnen bijvoorbeeld vrijwilligersuren, sport-/clubbetrokkenheid, dienstverlening aan de gemeenschap, sociale steun, schoolcijfers, enz. zijn.

Prom Court definieert Prom niet

Het voelt misschien als leven of dood, maar het kiezen van een Prom King en Prom Queen heeft geen invloed op het creëren van een succesvol bal. Mensen kunnen nog steeds met hart en ziel dansen, zich verkleden en feestvieren met vrienden en partners zonder ooit met elkaar te hoeven concurreren. Onthoud dus dat je nog steeds een schoolbal kunt houden zonder een schoolbal en onderweg niets bijzonders verliest.

Aanbevolen: