Creëer een ochtendroutine voor kinderen, zodat ze de dag goed kunnen beginnen

Inhoudsopgave:

Creëer een ochtendroutine voor kinderen, zodat ze de dag goed kunnen beginnen
Creëer een ochtendroutine voor kinderen, zodat ze de dag goed kunnen beginnen
Anonim

Blijf op schema en maak de ochtenden gemakkelijker door samen met uw kinderen een eenvoudige ochtendroutine op te zetten.

Kind poetst haar tanden terwijl haar vader achter in de badkamer staat
Kind poetst haar tanden terwijl haar vader achter in de badkamer staat

Een goede morgen kan een precedent scheppen voor de rest van de dag. Verwoed de deur uit rennen is voor niemand leuk, maar een goede ochtendroutine voor kinderen kan de dag positiever maken. Verlicht de stress en begin de vrije dag voor uw gezin goed door samen met uw kinderen een eenvoudig plan op te stellen.

Een succesvolle ochtendroutine voor kinderen creëren

Voorkom dat je waanzinnig de deur uit rent en maak je ochtenden eenvoudiger met deze handige tips. Houd er rekening mee dat deze stappen uitgangspunten zijn. Hoewel er enkele basiszaken zijn die voor de meeste gezinnen kunnen werken, moet u in gedachten houden wat uw kinderen specifiek nodig hebben en uw ochtendroutine afstemmen op wat het beste is voor uw situatie. Er is geen goed of fout als het gaat om het opzetten van een goede ochtendroutine, zolang het maar werkt voor je gezin.

Grafieken en checklists kunnen kinderen helpen bij hun taak te blijven

Door de ochtendroutines van kinderen in grafieken of checklists op te stellen, kunnen ze hun ochtendtaken onder controle houden en krijgen ze een beetje controle gedurende het begin van de dag. Het helpt hen niet alleen verantwoordelijkheid te leren, het kan ook hun zelfvertrouwen vergroten, omdat ze er waarschijnlijk een goed gevoel van zullen hebben om dingen zelf gedaan te krijgen.

Een eenvoudige ochtendroutine voor kinderen met afbeeldingen werkt als je jongere kinderen hebt.

Voor oudere kinderen zal een ochtendroutinechecklist met wat meer details hen helpen de essentiële taken bij te houden om de dag te beginnen.

Controleer de voorspelling

Wat moeten je kinderen dragen naar school? Hoe zien de wegen er morgenochtend uit? Hebben uw kinderen een paraplu nodig? Zal de school atletiektrainingen annuleren vanwege sneeuw? Moeten uw kinderen zonnebrandcrème dragen?

Een eerste stap naar een solide ochtendroutine kan beginnen met het controleren van het weer. Dit is een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat u een duidelijk beeld heeft van de komende dag en de hindernissen waarmee u mogelijk te maken krijgt. Als er regen wordt verwacht, kun je plannen om eerder te vertrekken. Als er sneeuw wordt voorspeld, kan de school worden uitgesteld of geannuleerd. Als de temperatuur sterk da alt, hebben uw kinderen hoeden, handschoenen en jassen nodig.

Ouders kunnen een nauwkeurig beeld vinden op Weather.gov. Typ gewoon uw stad en staat in en u kunt hoge en lage temperaturen, windsnelheden en eventuele slechte weersomstandigheden in de voorspelling bepalen.

Snelle tip

Hoewel je misschien naar de weekvoorspelling op zondag hebt gekeken, is het belangrijk dat ouders deze informatie elke avond opnieuw controleren. Het weer kan veranderen en daardoor ben je misschien niet voorbereid. Zorg ervoor dat u elke avond de meest nauwkeurige voorspelling krijgt die de verwachte omstandigheden bevestigt.

Bereid de avond ervoor voor

Een andere sleutel tot een stressvrije ochtend is dat je tijdrovende taken moet voltooien voordat je kinderen naar bed gaan. Dit zorgt ervoor dat iedereen de tijd heeft om zich 's ochtends klaar te maken en dat er geen dingen vergeten worden als je haastig de deur uitgaat. Jouw avondchecklist kan het volgende bevatten:

  • Outfits uitzoeken
  • Rugzakken inpakken
  • Lunch klaarmaken
  • Schoolnotities ondertekenen
  • Douchen of baden

Onthoud ook dat kinderen berucht zijn omdat ze dingen ter sprake brengen die ze nodig hebben voor schoolprojecten en fondsenwervingen op de ochtend dat ze nodig zijn. Praat daarom elke avond met uw kinderen en stel hen herinneringsvragen om hun herinneringen op te frissen.

Bijvoorbeeld - Heeft u projecten op stapel? Welke benodigdheden heb je daarvoor nodig? Heb je een schoolfeest voor St. Patrick's Day? Ben je verplicht iets mee te nemen? Wat hebben ze nodig voor hun wedstrijd op vrijdag? Dit kan het leven van iedereen gemakkelijker maken en een deel van de stress wegnemen die 's morgens vroeg kan ontstaan.

Snelle tip

Elk mens, ongeacht zijn leeftijd, kan achterop raken of op een zijspoor terechtkomen. Dit geldt vooral voor ouders die de zorg voor meerdere mensen moeten combineren. Neem de tijd om uw kleding klaar te leggen, zet uw koffiekopje op de Keurig-lekbak en zorg ervoor dat de auto helemaal is vergast.

Bevorder een goede nachtrust

Wist je dat "kinderen die regelmatig voldoende slaap krijgen, hun aandacht, gedrag, leervermogen, geheugen en algehele mentale en fysieke gezondheid verbeteren" ? Een goede nachtrust krijgen heeft zoveel voordelen en het kan de ochtendroutine van uw kind veel gemakkelijker maken.

De American Academy of Pediatrics beveelt specifieke slaaptijden aan voor verschillende leeftijdsgroepen, dus pas de bedtijden aan op basis van de leeftijd van uw kind.

Aanbevolen slaaptijden voor kinderen

Leeftijden (jaren) Slaaptijdbereiken
1 - 2 11 - 14 uur
3 - 5 10 - 13 uur
6 - 12 9 - 12 uur
13 - 18 8 - 12 uur

De geadviseerde tijden voor kinderen van vijf jaar en jonger zijn inclusief dutjes in de bovenstaande tabel.

Eén ding waar ouders aan moeten denken, is elke avond een vaste bedtijd instellen en zich daaraan proberen te houden. Door dit te doen, zelfs in het weekend, kunt u ervoor zorgen dat uw kind de rust krijgt die nodig is om elke activiteit van de dag te volbrengen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om ze in het weekend later op te laten blijven, kunnen zelfs kleine diensten het circadiane ritme van een kind verstoren.

Hoe vastbesloten u ook bent wat bedtijden betreft, u kunt deze tips gebruiken om uw gezin te helpen beter te slapen.

  • Word 's avonds actief - Dit kan een gezinswandeling zijn, basketbal spelen op de oprit of een yogasessie doen voordat je naar bed gaat.
  • Schakel elektronische apparaten een uur voor het slapengaan uit.
  • Stel een tijd in waarop je je klaarmaakt om naar bed te gaan en een tijd om naar bed te gaan - Een probleem dat vaak voorkomt tijdens het naar bed gaan is dat kinderen hun pyjama aan gaan trekken, hun tanden gaan poetsen en voor het slapengaan hun nachtelijke verha altje willen hebben. Dit kan hun slaapperiode verkorten, waardoor ze minder voorbereid zijn op de volgende dag.
  • Doe de lichten in je hele huis uit en probeer het huis minstens 30 minuten stil te maken voordat iedereen naar bed zou moeten gaan.

Gevoerde wektijden instellen

Als je 45 minuten nodig hebt om je kind klaar te maken voor de dag, geef jezelf dan wat ontspanningstijd. Overweeg om iedereen elke ochtend een kwartiertje extra vroeg wakker te maken. Dit geeft uw kinderen de tijd om op hun gemak aan het begin van de dag te beginnen en geeft u wat bewegingsruimte als zich problemen voordoen.

Door wat extra tijd in te bouwen in uw ochtendroutine, kunt u ook daadwerkelijk met uw kinderen praten en hen helpen zich voor te bereiden op hun dag. U kunt bijvoorbeeld:

  • Houd ze zelfverzekerd met een dagelijkse affirmatie.
  • Bied aan om ze te ondervragen voor hun grote test.
  • Vraag waar ze op hun dag het meeste naar uitkijken.
  • Herinner ze aan middagactiviteiten of wijzigingen in hun gebruikelijke avondschema.

Eet een gezond ontbijt

Als je wilt dat je auto werkt, doe je brandstof in de tank. Zorg ervoor dat jij en je kinderen een goed gevulde ma altijd hebben, zodat ze de dag goed kunnen beginnen en hun gedachten op school kunnen concentreren, en niet op hun maag.

Hoe vind je de tijd om een gezond ontbijt te bereiden? Ouders hebben een aantal opties. Ten eerste kan het bereiden van ma altijden zorgen voor een frisse en gezonde start en geven ouders volledige controle over de ingrediënten. Niet iedereen heeft echter de tijd om dit wekelijkse karwei uit te voeren. Als u in deze categorie v alt, overweeg dan om eiwitrijke artikelen te kopen die u in de magnetron of broodrooster kunt gooien.

Geweldige keuzes voor drukke ouders die willen dat hun kinderen de hele ochtend gezond en vol blijven, zijn onder andere:

  • Bevroren frittata's
  • Eiwitwafels of volkoren toast met pindakaas
  • Yoghurt of kwark
  • Vers fruit zoals bananen, sinaasappels, bessen en appels
  • Volkoren ontbijtgranen met magere melk

Maak je klaar met een doel

Wist u dat het elke ochtend opmaken van uw bed u de rest van de dag productiever kan maken? Deze eenvoudige taak kan een grote impact hebben, dus voeg deze toe aan de ochtendroutine van uw kind.

Andere dingen die je misschien wilt opnemen in een checklist voor de ochtendroutine die kinderen kunnen afvinken:

  • Onbenullig gaan als ze voor het eerst wakker worden
  • Aankleden
  • Ontbijt eten
  • Haar doen
  • Tanden poetsen
  • Voorbereiden op het weer (zonnebrandcrème aantrekken, jassen, regenkleding, enz.)
  • Schoenen aantrekken
  • Rugzakken en buitenschoolse benodigdheden pakken en in de auto laden!

Tips om ochtendroutines voor kinderen succesvol te maken

Voor ouders die meerdere kinderen hebben en elke ochtend moeten jongleren, zijn er verschillende sleutelbegrippen die je kunnen helpen om op schema te blijven en je ochtendroutines tot een succes te maken.

  • Oudere kinderen, pre-tieners en tieners moeten een alarm hebben. Dit legt een zekere verantwoordelijkheid bij hen op, waardoor jouw last wordt verlicht.
  • Zet een alarm voor jezelf - niet om wakker te worden, maar om je op de hoogte te houden van de tijd. Een waarschuwing van vijftien en vijf minuten kan ervoor zorgen dat u niet op een zijspoor raakt. Een laatste 'het is tijd om te vertrekken'-alarm kan iedereen ook laten weten dat ze onmiddellijk in de auto moeten stappen.
  • Verwijder afleidingen. De ochtenden zijn niet voor sociale media, elektronica of televisie. Houd iedereen bij de les door niet aangesloten te blijven.
  • Eindelijk: blijf positief. Toon uw waardering voor het feit dat uw kinderen op schema blijven en begin uw autorit met een positieve gedachte!

Kinderen gedijen op routines

Onderzoek toont aan dat "kinderen met regelmatige routines thuis over zelfregulatievaardigheden beschikken, de bouwstenen van een goede geestelijke gezondheid." Door een ochtendschema op te stellen dat bij uw gezin past en door kinderen wat consistentie en structuur in de ochtend te geven, kunnen ouders hun kinderen helpen de hele dag door te gedijen en beter om te gaan met uitdagingen als die zich voordoen.

Aanbevolen: