Borax gebruiken in de was

Inhoudsopgave:

Borax gebruiken in de was
Borax gebruiken in de was
Anonim

Borax is een natuurlijke, eeuwenoude favoriet die we terugbrengen.

wasmiddel in de wasmachine doseren
wasmiddel in de wasmachine doseren

Als je uit het zwembad sprong of binnenkwam na het maken van moddertaarten in de achtertuin, leidden je grootouders je door de gang om je vuile kleren in de was te gooien. Je vroeg je waarschijnlijk af wat al die poeders waren die ze in de lading gooiden, aangezien je thuis alleen maar een kopje helderblauwe vloeistof hoefde te dumpen. Boraxpoeder wordt al tientallen jaren in de was gebruikt en net als bleekmiddel doet het nog steeds wonderen om kleding op te fleuren en vlekken te verwijderen. Leer met deze drie methoden hoe u borax op de juiste manier in uw wasgoed kunt gebruiken.

Borax gebruiken in de was

Tegenwoordig wordt borax meestal voor twee verschillende doeleinden gebruikt: een grondige reiniging of het verwijderen van vlekken. Natriumtetraboraat (ook wel borax genoemd) is een natuurlijk product en wordt in poedervorm gebruikt voor de was. Er zijn verschillende eenvoudige manieren om je wasgoed schoon te maken met borax, waardoor het een super betaalbaar en veilig wasmiddel is.

Trek harde vlekken uit je kleding met borax

Als er hardnekkige vlekken in je kleding zitten, moet je ze behandelen met een boraxbad. Voordat je je wasgoed aan een boraxbad toevoegt, controleer je de labels om te zien van welke stoffen ze zijn gemaakt. Sommige stoffen kunnen niet tegen heet water, en het laatste wat je wilt is dat de vlek eruit komt, maar dat je shirt twee maten krimpt.

Om harde vlekken uit je kleding te verwijderen met borax, volg je deze eenvoudige methode.

  1. Spoel je kleding af met warm water.
  2. Vul een bak of bak met heet water en zorg ervoor dat er genoeg is om het wasgoed te bedekken.
  3. Giet ½ kopje boraxpoeder op elke gallon die je hebt gebruikt.
  4. Roer om de borax te roeren en op te lossen.
  5. Laat je kleding 30 minuten weken.
  6. Doe kleding in de wasmachine en was ze zoals normaal.

Behandel vlekken met borax

Van grasvlekken op je knieën tot gemorste druppels spaghettisaus op je shirt, we krijgen allemaal wel een kleinigheidje op onze kleding dat wat extra kracht nodig heeft om op te ruimen. Je weet het misschien niet, maar je kunt een boraxpasta maken om vlekken te behandelen.

Snelle tip

Test de boraxpasta op een klein gedeelte van de onderzoom. Laat het 30 minuten staan en kijk of er sprake is van verkleuring of bederf voordat je het gebruikt om vlekken te behandelen.

Wij zijn dol op het pastarecept van de populaire boraxfabrikant 20 Mule Team, en het is net zo eenvoudig als deze paar stappen.

  1. Meng 1 eetlepel boraxpoeder en 2 eetlepels water tot een pasta.
  2. Verdeel de pasta met een lepel rechtstreeks op de vlekken.
  3. Laat de vlekken 30 minuten intrekken.
  4. Spoelen en wassen zoals normaal.

Krijg een grondige reiniging door de was te strippen

Normaal gesproken zijn we zo gefocust op het grondig reinigen van onze dagelijkse kleding dat we vergeten hoe vies ons linnengoed kan worden. Dekens, dekbedden, theedoeken, badhanddoeken en kussenslopen ondergaan allemaal een serieuze huid-op-stof-actie die niet in slechts één wasbeurt wordt weggespoeld.

Het idee van het strippen van wasgoed, waarbij je meerdere chemicaliën gebruikt om olie en vuil van je linnengoed te verwijderen, heeft de sociale media stormenderhand veroverd. Iedereen heeft zijn eigen mening over de beste manier om de was te strippen, en zolang je de juiste ingrediënten gebruikt (borax, frisdrank en wasmiddel), kun je niet fout gaan.

@mrslaurenelms Wie is hier voor het strippen van de handdoeken? laundry cleanfreak laundrymagic laundrystripping tide borax armandhammer diycleaning origineel geluid - MrsLaurenElms

Volg deze eenvoudige stappen om uw wasgoed te strippen met borax.

  1. Doe je wasgoed in een kuip of container.
  2. Doe ¼ kopje borax, ¼ kopje zuiveringszout en ½ kopje wasmiddel bij elkaar. Laat het volledig oplossen.
  3. Giet heet water op het wasgoed om het te bedekken.
  4. Laat staan tot het water volledig is afgekoeld, af en toe roeren.
  5. Doe het gestripte wasgoed in de wasmachine.
  6. Was het op een normaal programma zonder wasmiddel.
  7. Droog zoals normaal.

Wat maakt Borax een old-school favoriet?

Er heeft een substantiële verschuiving plaatsgevonden naar het gebruik van schoonmaakproducten met zo min mogelijk kunstmatige chemicaliën in pogingen om het milieu en onze eigen gezondheid te beschermen. Borax is een toonaangevende natuurlijke reiniger die hierdoor opnieuw de kop opsteekt. Als je erover denkt om je huis groener te maken, is borax een goede optie.

Maar werkt het wel? Volgens het populaire schoonmaakbedrijf Grove verhoogt de alkalische aard van borax de pH-balans van uw waswater. In termen van leken: het zorgt ervoor dat het wasmiddel gemakkelijker door je kleding kan prikken en er echt in kan komen voor een superdiepe reiniging. Dus ja, het werkt, en het is allemaal te danken aan de wetenschap.

Borax zou uw nieuwe nietje in de wasruimte moeten zijn

Hoewel je borax niet mag vervangen door een standaard wasmiddel, kan het worden omgezet in verschillende wasversterkers die vlekken helpen bestrijden en je beddengoed diep reinigen. En u kunt zich beter voelen over wat u het milieu in stuurt, omdat het volledig natuurlijk is.

Aanbevolen: