16 slimme manieren om plastic zakken opnieuw te gebruiken & Hergebruik plastic zakken

Inhoudsopgave:

16 slimme manieren om plastic zakken opnieuw te gebruiken & Hergebruik plastic zakken
16 slimme manieren om plastic zakken opnieuw te gebruiken & Hergebruik plastic zakken
Anonim

Ben je het beu om je plastic zakken alleen maar in grotere plastic zakken te gooien? Vind het plezier in het hergebruiken ervan met deze duurzame ideeën.

Produceren in plastic zakken op een houten tafel
Produceren in plastic zakken op een houten tafel

Eind jaren zeventig voerden ze hun oorlog tegen disco, en in de jaren 2020 hebben we onze oorlog tegen plastics. Nu de gevolgen van de mondiale klimaatverandering steeds duidelijker worden in ons dagelijks leven, voelt u misschien de behoefte om iets te doen. En hoewel milieurechtvaardigheid op onmogelijk grote schaal plaatsvindt, zijn er kleinschalige inspanningen waaraan u kunt deelnemen. Alleen al het vinden van nieuwe manieren om uw plastic tassen te hergebruiken kan een positieve impact hebben.

16 ingenieuze ideeën voor het hergebruik van uw plastic zakken

Heeft u een plastic zak gevuld met zakjes? Hergebruik ze met deze duurzame ideeën.

Een stapel kleurrijke plastic zakken
Een stapel kleurrijke plastic zakken

Gebruik ze om gebroken glas op te vegen

In de zeldzame gevallen dat je een glas op je keukenvloer laat vallen, ga je meteen naar je kast vol plastic zakken. Plaats uw bezem in de tas en knoop de handvatten losjes rond de schacht. Nu kun je al dat glas opvegen zonder dat er scherven in je bezem blijven steken.

Gehaakte slaapmatten voor de mensen die niet gehuisvest zijn

Wist je dat je plastic zakken kunt haken in slaapmatten voor mensen die niet gehuisvest zijn? Door dit te doen, beoefent u duurzaamheid op een manier die een positieve invloed kan hebben op uw gemeenschap. Neem contact op met uw plaatselijke non-profitorganisatie om te zien waar u dergelijke donaties kunt doen en volg daarna de eenvoudige instructies van Fine Craft Guild om de matten te haken.

Maak van plastic zakken uw standaard zwembad- of strandtas

Als je naar het zwembad of het strand gaat, wordt het nat en/of zanderig. In plaats van weken later kleine zanddeeltjes in je favoriete draagtassen te vinden, kun je een paar plastic zakken meenemen waar je je natte badpakken en handdoeken in kunt gooien.

Maak je eigen zelfgemaakte Ikea-tas

Ikea staat bekend om veel dingen: hun foodcourt, gekke productnamen en die iconische blauwe plastic tassen. Waarom Ikea-tassen hamsteren als je gewone plastic tassen in plaats daarvan in een grote draagtas kunt veranderen? SuzelleDIY's TikTok illustreert eenvoudig hoe je dit snelle proces kunt voltooien, waarbij je meerdere tassen aan elkaar moet smelten met een strijkijzer.

@suzelle_diy Aardedag draagtas DIY! earthday savetheplanet diy fyp tiktoksa origineel geluid - SuzelleDIY

Verander grote plastic zakken in kledingzakken

Grote plastic zakken kunnen in een handomdraai als kledingzak fungeren. Stel dat u de stad uitrijdt met een pas gestreken outfit en wilt voorkomen dat deze stoffig of gekreukt wordt. Scheur gewoon een gat in de bovenkant van een grote plastic zak en voer deze over de schouders en door de hangerhaak.

Houd uw wisselgeld bij de hand met een plastic tasje

In plaats van uw losse kleingeld in de lege bekerhouder in uw auto te gooien of het tussen de kieren van de trommel van uw wasmachine te vinden, kunt u uw boodschappentassen in een gerecyclede portemonnee veranderen. De snelle tutorial van We Can Make Anything vereist slechts vijf hulpmiddelen en een beetje geduld.

Weef plastic zakstrips tot placemats

Als je een buitentafel hebt, dan zijn plastic placemats perfect voor je zomeropstelling. Draai eenvoudig elke tas en vlecht er een paar in reepjes. Als je genoeg vlechten hebt, kun je extra stroken nemen en deze in en uit de twee verschillende vlechten weven om ze allemaal met elkaar te verbinden.

Als je honden hebt, stop dan met het kopen van kakzakjes

Het gebruik van plastic zakken om de poep van je hond op te ruimen voelt als een no-brainer, maar het komt niet bij iedereen op. In plaats van dozen en dozen met nog meer plastic tassen te kopen, gebruik je de tassen die je al hebt.

Kies voor gerecyclede feestdecoratie

Gebruik de lontmethode en strip plastic zakken tot kleurrijke confetti die (bij verhitting) tot vellen worden gevormd die je kunt uitknippen en ophangen voor een feestwimpelslinger. Bekijk TikTok van Recycledin voor inspiratie en zie hoe onbeperkt je bent in de decoraties die je kunt maken.

@recycledin 100% gerecyclede en geüpcyclede plastic boodschappentassen Waarom vlaggen voor eenmalig gebruik kopen als je deze kunt hebben! plasticrecycling recycling upcycle genbrug nachh altigkeit reciclado reciclagem kunststofafval reciclatge plaståtervinning riciclo riciclo art craft How`s Your Day - aAp Vision

Versier voor de feestdagen met een plastic krans

Plastic zakken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor ze perfect zijn voor doe-het-zelf-knutselwerkjes. Wanneer de wintervakantie aanbreekt, geef dan minder uit aan een voordeurkrans door er een te maken van een draadhanger en plastic zakstrips. Ga je er voor het eerst mee aan de slag? Probeer de online tutorial van The Happier Homemaker.

Gebruik ze om kwetsbare zendingen te beschermen

Het verpakken van pinda's en plastic noppenfolie ziet er misschien veel cooler uit dan een handvol plastic zakken die om elkaar heen zijn gedraaid, maar het is een extra uitgave waar je geen geld aan hoeft te verspillen. Neem in plaats daarvan je oude plastic zakken en vul de open ruimte op.

Voorkom dat uw spiegels in de winter bevroren raken

Iedereen kent de hack om je voorruit brandschoon te houden tijdens ijzige winterstormen, maar niet iedereen herinnert zich iets aan zijn zijspiegels te doen. Houd deze geïsoleerd door er plastic zakken omheen te wikkelen en ze de avond voor de vorst of sneeuw af te binden.

Gebruik ze om een kleine composthoop te maken

Als je maar genoeg afval maakt om een kleine composthoop te hebben, kun je er een in een gemakkelijk toegankelijke plastic zak bewaren. En het beste van het bewaren van je compost in een kleine tas met handvatten is dat je hem gemakkelijk mee naar de tuin kunt nemen.

Maak een abstract schilderij met plastic zakken

Wilt u uw kinderen een paar uur iets te doen geven of wilt u een praktische hersenpauze nemen van het werk? Haal wat acrylverf, papier en plastic zakken tevoorschijn. Met de techniek van Coty Schwabe kun je je eigen abstracte kunstwerken tot leven brengen.

Bedek halfgebruikte verfblikken ermee

Er is niets waardoor je sneller een carpale tunnel krijgt dan het gevecht met een opgedroogd verfblikdeksel en een platte schroevendraaier. Spaar uw polsen en uw verf door een plastic zak over het verfblik te leggen en vervolgens het deksel erop te sluiten. Dit zorgt ervoor dat de drogende verf niet naar het deksel zuigt.

Stuff verzamelbare sneakers met plastic zakken

Als je een sneakerhead bent, is je grootste angst het krijgen van die gevreesde vouw. Houd uw schoenen tijdens opslag in onberispelijke staat door ze vol te stoppen met plastic zakken. Hierdoor blijven ze mooi rond, zonder vouwen.

Leuke manieren om het aantal plastic zakjes dat je gebruikt te verminderen

Sommige bedrijven hebben echt initiatief genomen in de strijd tegen plastic tasjes, maar de meerderheid deelt die dunne tasjes nog steeds uit alsof het lotjes zijn. Naast dat u uw plastic zakken op interessante nieuwe manieren kunt hergebruiken, kunt u ook het aantal plastic zakken dat u gebruikt volledig verminderen.

Een herbruikbare productzak
Een herbruikbare productzak
  • Haak je eigen tassen. Als je zin hebt in wat handwerk, probeer dan eens een herbruikbare productenzak te maken. Bekijk het eenvoudig te volgen patroon van Handy Finch.
  • Koop herbruikbare tassen. Zorg ervoor dat u uw herbruikbare boodschappentassen in de auto laat liggen, want u zegt dat u ze wel zult onthouden, maar dat gebeurt bijna nooit.
  • Vraag naar papieren zakken bij lokale winkels. Niet elke winkel biedt papieren zakken aan (die recyclebaar en biologisch afbreekbaar zijn), maar zorg ervoor dat je bij het afrekenen vraagt of ze er een hebben.
  • Bestel ma altijdpakketdiensten. Kant-en-klare ma altijdpakketten worden per post verpakt en zijn al geportioneerd zodat u ze kunt bereiden. Als je niet zoveel in de supermarkt koopt, hoef je minder plastic zakken weg te gooien.

Red de planeet één plastic zak tegelijk

Je bent misschien maar één persoon, maar er is maar één persoon nodig om een verschil te maken. Toegegeven, veel duurzaamheidsopties, zoals zonnepanelen of zelfvoorzienende landbouw, zijn niet gemakkelijk toegankelijk, maar het verminderen en hergebruiken van je voorraad plastic zakken is een snelle manier om mee te doen.

Aanbevolen: