Vind de perfecte galajurk met deze tips

Inhoudsopgave:

Vind de perfecte galajurk met deze tips
Vind de perfecte galajurk met deze tips
Anonim

Ontdek nieuwe aspecten van je persoonlijke stijl door de beste galajurk voor jou uit te zoeken.

Twee meisjes winkelen voor jurken
Twee meisjes winkelen voor jurken

Het doorzoeken van rekken met jurken voor een schoolbal kan een leuke ervaring zijn, maar een paar suggesties over hoe je aan de slag kunt, kunnen helpen. Met beelden op sociale media en de meningen van je ouders die je in verschillende richtingen duwen, kan het moeilijk zijn om je eigen stem gedurende het hele verhaal te horen. Maar het is een stuk makkelijker als je precies weet wat je wilt, en wij kunnen je helpen daar achter te komen met deze tips.

Eenvoudige tips voor het kiezen van een galajurk als je geen idee hebt

Moeder helpt dochter bij het passen van een gevederde rode jurk
Moeder helpt dochter bij het passen van een gevederde rode jurk

Tieners groeien over het algemeen niet op als ze naar een heleboel formele evenementen gaan. Op dezelfde manier zorgen trends op sociale media vaak voor de nieuwste mode-inspiratie. Combineer deze twee dingen, en je voelt je misschien een beetje verloren als het schoolbalseizoen aanbreekt en het tijd is om jurken te zoeken.

Je hebt waarschijnlijk niet echt de tijd (en het geld) kunnen besteden aan het experimenteren met voldoende kleding om erachter te komen welke kleuren, vormen, stoffen en stijlen je precies het beste laten voelen. En omdat je maar een paar maanden de tijd hebt om jurken te passen, wil je doelgericht zijn met elke jurk die je oppakt.

Als je geen idee hebt hoe je je moet kleden voor het schoolbal, kan het volgen van deze tips helpen.

Complementeer je favoriete functie

Een trefzekere manier om jezelf zelfverzekerder te laten voelen, is door de aandacht te vestigen op de functie(s) die je het leukst vindt. Als je van je atletische lichaamsbouw houdt en wilt pronken met het harde werk dat je hebt gestoken in het krijgen van die strakke schouders en armen, ga dan voor h alter- of strapless jurken.

Als je van je benen houdt, accentueer ze dan met een jurk met een split. Of als je geen genoeg kunt krijgen van je sproeten, kies dan een jurk in warme tinten die bij je natuurlijke pigmentatie past.

Koop niet de eerste jurk die je probeert

Emoties lopen altijd hoog op tijdens het passen van een jurk, en het is geen goed idee om de allereerste jurk te kopen die je past. Toegegeven, de eerste jurk zou wel eens de perfecte keuze kunnen zijn. Maar daar kun je pas op vertrouwen als je een paar anderen hebt geprobeerd om het mee te vergelijken.

Zoek naar balans met je accessoires

Als je een idee hebt van de accessoires of make-up/haar die je wilt dragen voordat je je galajurk uitkiest, bedenk dan welke het drukker zal zijn. Normaal gesproken wil je minder accessoires combineren met een opvallende jurk, en omgekeerd. Dus als je geobsedeerd bent door een statement-riem, kies dan voor een eenvoudiger stijl.

Controleer of er een dresscode voor school/locatie is

Het feit dat de films de indruk wekken dat er geen regels zijn op het schoolbal, betekent niet dat dat altijd waar is. De realiteit bijt soms, en het is bekend dat middelbare scholen kledingvoorschriften hanteren voor hun schoolbal.

Bovendien kunnen er, als je schoolbal op een speciale locatie wordt gehouden, bijzondere eisen gelden met betrekking tot het soort kleding dat je kunt dragen. Sommige scholen laten bijvoorbeeld niet toe dat kinderen schoenen met hakken dragen of tassen meenemen naar hun schoolbal. Zorg er dus voor dat u geen specifieke richtlijnen volgt voordat u een jurk kiest. Dit kan je een ernstig liefdesverdriet aan de deur besparen.

Kies waar je van houdt

Uiteindelijk is de belangrijkste tip voor het uitkiezen van een perfecte galajurk ervoor zorgen dat je houdt van wat je draagt. Negeer sociale conventies en zet modetrends op hun kop; het punt bij het uitkiezen van de perfecte outfit voor het schoolbal is er een vinden die de moeite waard is om te dragen, omdat je je er goed in voelt.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door TheJuicyBodyGoddess (@juicybodygoddess2.0)

Laat de experts u een helpende hand bieden

Bij twijfel zijn er experts die verschillende esthetische hulpmiddelen hebben bestudeerd die je op je eigen garderobe kunt toepassen. Je hebt misschien gehoord dat sommige van deze concepten op TikTok of Instagram worden rondgegooid, en je kunt zowel online als persoonlijk overleg met deze experts organiseren.

Kleuranalyse

Kleuranalyse is een proces waarbij een expert stofstalen op uw gezicht en hals gebruikt om te zien hoe deze uw natuurlijke tinten dempen of verhelderen. Vroeger werden deze gecommuniceerd als seizoensgroepen: zomer, herfst, winter, lente. Hoewel die taal begint te veranderen in zaken als dominante kleuren, enz.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door House of Color Austin // Avery Ranch // Cedar Park (@hoc.austin.averyranch)

Kibbe

Stylist David Kibbe introduceerde een standaardisatie voor 13 "beeldidentiteiten" die rekening houden met de botstructuur, lengte, lichaamssamenstelling, hoekigheid en meer om een profiel te creëren waaruit je een kledingkast kunt bouwen. Hoewel het geen exacte wetenschap is, kun je het wel gebruiken om een idee te krijgen met welke stijlen je moet beginnen.

Je hoeft je niet aan een jurk te houden

Elk jaar wordt het bal een diversere sociale ervaring. De outfits worden duurder, maar ook steeds origineler. Als u geen kledingmens bent, dwing uzelf dan niet om in de voetsporen van uw voorouders te treden. Ga op pad en vind die mooie outfit waar jij je fantastisch bij voelt.

Als je op zoek bent naar alternatieven voor het dragen van een jurk naar het schoolbal, zijn hier een paar ideeën:

  • Draag een volledige smoking.
  • Combineer een schattig korsettopje met een losse rok.
  • Ga voor de mode met een jumpsuit.
  • Verschijn in de meest extravagante gescheiden mantel die je kunt vinden.

Vind een galajurk die bij jouw stijl past

Je kunt maar een beperkt aantal jurken voor het schoolbal bekijken voordat ze allemaal bij elkaar passen. Vermijd deze burn-out op het gebied van kledingjacht door van tevoren stijlen, kleuren en een prijs uit te kiezen waar u zich het prettigst bij voelt. Ga vervolgens de winkels aan (online en persoonlijk) met een beter idee van wat u zoekt. Zolang je je verstand erbij houdt en geen genoegen neemt, zul je de perfecte galajurk uitkiezen die je schreeuwt.

Aanbevolen: