Doneer je galajurk om iemands droom waar te maken

Inhoudsopgave:

Doneer je galajurk om iemands droom waar te maken
Doneer je galajurk om iemands droom waar te maken
Anonim

Teruggeven is altijd in stijl met deze goede doelen voor het doneren van galajurken die de liefde helpen verspreiden.

Doneer galajurken
Doneer galajurken

Als je een galajurk hebt die je niet langer nodig hebt, laat hem dan niet achter in je kast hangen en stof verzamelen voor nog een dag. Doneer het in plaats daarvan! Het is eigenlijk heel gemakkelijk om een galajurk te doneren en deze naar een goed doel te laten gaan, zodat andere mensen zich net zo mooi kunnen voelen als jij toen je hem droeg.

Er zijn een aantal non-profitorganisaties die gespecialiseerd zijn in het verzamelen van gedoneerde galajurken en deze kosteloos uitdelen aan minder bevoorrechte middelbare scholieren. Elke optie is uniek, maar er is er zeker één die bij jouw waarden en prioriteiten past.

Er was eens een schoolfeest

Wil je je jurk aan iemand geven die een geweldige prom-look nodig heeft? Once Upon a Prom werkt al meer dan tien jaar met minder bevoorrechte meisjes, jongens en niet-binaire tieners. Het werd gestart door een middelbare scholier en voortgezet door haar zussen. Nu is het een nationale organisatie die donaties in de vorm van jurken en geld accepteert.

Een galajurk doneren

Gevestigd op de Bethesda Chevy Chase High School in Bethesda, Maryland, heeft Once Upon a Prom donatieboxen voor de middelbare school. Je kunt ook contact opnemen met Once Upon a Prom om jurken, cadeaubonnen, accessoires en geld op te sturen om uit te delen (ze hebben in april 2022 meer dan 500 jurken weggegeven en ze blijven groeien). Jurken moeten schoon zijn, in goede staat en in elke maat.

Focus op inclusiviteit

Once Upon a Prom geeft prioriteit aan inclusiviteit en stelt geen vragen of eisen aan degenen die de jurken nodig hebben. Ze respecteren de privacy en persoonlijke keuzes van studenten.

Moet weten

Het is goed om kort na het schoolbal een galajurk te doneren, in plaats van er een paar jaar aan vast te houden. Op die manier zal het trendy zijn en super handig voor andere tieners. Laat het stomen, repareer eventuele kapotte bandjes of ritsen en stuur het zo snel mogelijk naar het door jou gekozen goede doel voor galajurken.

Operatie Prom

Met landelijke afdelingen is Operation Prom een geregistreerde non-profitorganisatie met een thuisbasis in Bronxville, New York. Het heeft duizenden tieners in de Verenigde Staten geholpen hun schoolbal in stijl bij te wonen.

Schenkingen van galajurken

Elk jaar vanaf de herfst biedt Operatie Prom een lijst met plaatsen in het hele land waar u uw galajurken kunt inleveren voor donatie. Ter voorbereiding op de volgende donatie kunt u uw voorzichtig gebruikte jurk laten stomen. Omdat grote maten beperkter verkrijgbaar zijn, zijn ze vooral nodig. Alle maten, van 0 tot 24, worden geaccepteerd.

Kleding weggeef-evenementen

Operatie Prom zorgt ervoor dat jurken in handen komen van studenten die ze nodig hebben door in de vroege herfst kleding weggeef-evenementen te organiseren voor homecoming-dansen en in het vroege voorjaar voor proms. Bezoek hun website voor updates over de evenementen.

Wie profiteert

Maatschappelijk werkers en begeleidingsadviseurs verwijzen tieners doorgaans door naar Operatie Prom. Omdat tieners lessen moeten volgen en blijk moeten geven van een financiële behoefte, kun je er zeker van zijn dat de gedoneerde jurken eerlijk worden verdeeld. De organisatie werkt ook aan andere projecten ten behoeve van tieners.

Drie vrienden op zoek naar galajurken
Drie vrienden op zoek naar galajurken

Becca's kast

Becca's Closet werd opgericht ter nagedachtenis aan Rebecca Kirtman. Rebecca was een zorgzame jonge vrouw die op tragische wijze om het leven kwam bij een auto-ongeluk, slechts een paar maanden nadat ze in haar eentje een galajurkenactie had georganiseerd voor meisjes in haar gemeenschap. Becca's Closet streeft ernaar haar visie en genereuze geest voort te zetten door zacht gebruikte formele jurken te matchen met tieners die anders misschien speciale gelegenheden zoals het bal zouden missen.

Een galajurk geven

Hoewel Becca's Closet in Zuid-Florida is gevestigd, accepteert het kledingdonaties in de hele Verenigde Staten. Naast galajurken accepteert deze unieke organisatie ook formele schoenen en accessoires. Neem contact op met uw plaatselijke afdeling voor specifieke behoeften in uw gemeenschap. Kortom, je moet er zeker van zijn dat de galajurk vrij is van beschadigingen. Het moet in de huidige stijl zijn. Als het meer dan vijf jaar oud is, zal het waarschijnlijk te verouderd zijn voor de behoeften van Becca's Closet, maar je kunt het nog steeds doneren aan je plaatselijke tweedehandswinkels. Maak de galajurk schoon voordat je deze doneert; het moet er klaar uitzien om te dragen.

Diversificatie van donaties

Becca's Closet nodigt ook bezorgde vrijwilligers uit om op andere manieren te helpen dan het doneren van galajurken. Doe vrijwilligerswerk bij uw plaatselijke afdeling als u extra tijd beschikbaar heeft. Je kunt ook helpen door een geldelijke donatie te doen aan een van de goede doelen van dit goede doel.

Project G. L. A. M

The WGirls, een internationale organisatie met afdelingen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, organiseert een kledingdonatiegroep genaamd Project G. L. A. M. dat tot doel heeft kansarme tieners te helpen hun schoolbal bij te wonen. Sinds de start van Project G. L. A. M. heeft het veel pers en lof gekregen. Van grote steden als New York en Los Angeles tot zeer kleine steden in het hele land: deze organisatie ontvangt en distribueert galajurken in alle soorten en maten aan tieners die ze willen en nodig hebben.

Je galajurk opsturen

Ga door je kast en identificeer eventuele formele jurken die je niet langer nodig hebt. Zolang ze niet gescheurd, vies of gescheurd zijn, moeten ze vrolijk door deze organisatie worden geaccepteerd. Laat de jurk stomen voordat u deze verzendt. Als je ongeopende make-up, onnodige sieraden, mooie handtassen of zacht gedragen formele schoenen hebt, zijn deze items ook nodig. Je kunt ze samen met je kledingdonatie opsturen.

Bereid je voor om de vreugde te voelen van iets teruggeven! Doneer uw zorgvuldig gebruikte galajurk op elk moment van het jaar. Verpak het gewoon goed en adresseer alle pakketten die u ter attentie van The WGIRLS INC stuurt. U kunt het adres op de website vinden, samen met een lijst met donatiecentra voor degenen die in New York City of Long Island wonen. Alle anderen worden aangemoedigd om hun donaties per post te versturen.

De G. L. A. M. Belofte

Om hun belangrijke werk met kansarme jongeren voort te zetten, moedigen de WGirls betrokken individuen van alle leeftijden aan om de G. L. A. M. Belofte. Door slechts vijf dollar te doneren, kun je hun belangrijke missie levend houden en ervoor zorgen dat nog een tiener de kans krijgt om naar hun bal te gaan, in plaats van dit uit te stellen vanwege de financiële beperkingen van hun gezin. Deze G. L. A. M. Pledge herha alt dat u een verschil maakt in het leven van een andere tiener in nood.

Het prinsessenproject

Het Princess Project opereert vanuit San Diego, Californië. Het zorgt ervoor dat duizenden nieuwe en bijna nieuwe jurken elk jaar hun weg vinden naar tieners in nood. De diensten van het Princess Project zijn altijd gratis voor de tieners die ze nodig hebben.

Hoe u uw galajurk kunt doneren

Prom-jurken in alle maten van 0 tot 30 zijn nodig. Zowel nieuwe als weinig gebruikte jurken die geschikt zijn voor een gala zijn welkom, zolang ze maar na 2017 zijn gemaakt. Laat ook casual en matrone kleding thuis. De uiterste datum voor donaties kan veranderen, dus bekijk de donatierichtlijnen van de organisatie voor de meest recente informatie.

Controleer je jurk op tekenen van onherroepelijke slijtage, want alle kleding moet in goede staat zijn. Zorg ervoor dat je de jurk droog laat reinigen voordat je hem doneert, en hem vervolgens op de hanger hangt.

Als je in de buurt van San Diego woont, kun je je jurk doneren bij een van hun partnerafgiftelocaties. Als alternatief kunt u uw jurk naar hun verzendadres sturen, namelijk 110 West A Street ste:1100, San Diego, CA 92101. Dezelfde kledingnormen zijn van toepassing op donaties per post.

Hoe het werkt

Net als de meeste organisaties die ernaar streven tieners met financiële problemen te helpen naar hun bal te gaan, organiseert het Princess Project jaarlijks een weggeefevenement. In tegenstelling tot de meeste heeft het echter ook programma's die tieners en vrijwilligers het hele jaar door met elkaar verbinden, in plaats van alleen tijdens het schoolbalseizoen. Ook tijdens het evenementenseizoen hoeven tieners die een groep van minstens 10 andere tieners kunnen samenbrengen die kunnen aantonen dat ze een jurk nodig hebben, niet te wachten tot die ene dag voor het weggeven van kleding. Als ze de hulp inroepen van een volwassen begeleider, kunnen ze genieten van een afspraak voor een privéboetiekavond.

Voordelen voor iedereen

Het Prinses Project streeft ernaar het zelfvertrouwen van jongeren te vergroten, ongeacht hun financiële situatie. Sinds het in 2002 begon met als doel één jong meisje in nood te helpen, is het uitgegroeid tot een organisatie die jaarlijks een impact heeft op de levens van duizenden kansarme tieners. Omdat de groep ook met veel jonge vrijwilligers werkt, streeft de groep ernaar het vertrouwen van de jeugd te helpen versterken via elk aspect van haar programma.

Onbetaalbaar jurkproject

Bediening van kansarme tieners in het grotere gebied van B altimore, Maryland en Washington, D. C., het Priceless Gown Project viert in 2024 zijn twintigste verjaardag. Deze non-profitorganisatie geeft gratis jurken en accessoires aan middelbare scholieren uit de omgeving die anders niet in stijl naar hun junior- en senior-gala zouden kunnen gaan. Als toonaangevende organisatie op het gebied van het helpen verwezenlijken van de dromen van tieners, heeft het aanzienlijke aandacht in de pers gekregen.

Schenkingen van galajurken

Het Priceless Gown Project accepteert dankbaar hulp in de vorm van financiële bijdragen, lokaal vrijwilligerswerk en donaties van zacht gebruikte kleding. De organisatie accepteert vanuit het hele land stijlvolle jurken die nog in goede staat zijn. Ze accepteren echter alleen jurken op bepaalde tijden van het jaar, dus zorg ervoor dat je een e-mail stuurt naar [email protected] om te bevestigen wanneer donaties de volgende keer worden geaccepteerd. Geldelijke donaties worden het hele jaar door geaccepteerd, terwijl er doorgaans vrijwilligers nodig zijn voor de boetiekdagen van het bal.

Hoe het werkt

Er is een jaarlijkse Priceless Prom Boutique die meestal wordt gehouden in een chique hotel of een andere mooie locatie. Het is opgezet om de tieners die er zijn voor galajurken zich speciaal te laten voelen. Elke tiener krijgt zijn eigen personal shopper die hen helpt bij het selecteren van een jurk die precies past bij hun maat, kenmerken en voorkeuren. Met ruim duizend jurken die doorgaans worden gedoneerd, hebben de tieners een enorme keuze aan jurken om door te nemen. Ze worden met respect en waardigheid behandeld, en komen uit de ervaring met een outfit en accessoires, indien nodig, om in stijl naar hun bal te gaan.

Hoe u uw galajurk lokaal kunt doneren

Als je niet in de buurt van een van deze liefdadigheidsinstellingen woont die gespecialiseerd zijn in galajurken, kun je je jurk nog steeds doneren in jouw gemeenschap. Er zijn een paar manieren om dat te laten gebeuren:

  • Donatiecentra- Doneer je jurk aan Goodwill, het Leger des Heils of een ander non-profit donatiecentrum in jouw stad.
  • Middelbare scholen - Bel de plaatselijke middelbare school of kom langs op kantoor om te zien of er een specifieke plek is waar je je jurk kunt afgeven voor gebruik door andere studenten.
  • Religieuze organisaties - Kerken en andere religieuze centra kunnen donaties afleveren rond schoolb altijd. Het is de moeite waard om te vragen of er een grote geloofsgemeenschap in jouw omgeving is.
  • Gerubriceerde sites - Plaats uw jurk gratis op Facebook Marketplace, Craigslist of een andere geclassificeerde site.

Moet weten

Natuurlijk, het doneren van je galajurk is een altruïstische inspanning die meestal wordt gedaan zonder iets terug te verwachten, maar hoe fantastisch is het dat je misschien een aantal onverwachte extraatjes krijgt? Wanneer u uw belastingaangifte doet, is de waarde van de jurk die u doneert fiscaal aftrekbaar.

Laat iemands droom uitkomen

Houd er rekening mee dat veel tieners geen passende galakleding zouden kunnen kopen zonder toegang tot gedoneerde galajurken. Er is geen reden om vast te houden aan galajurken die je nooit meer zult dragen als ze goed gebruikt kunnen worden. Jouw kastrommel zou wel eens de droom van een tiener kunnen waarmaken!

Aanbevolen: