Verbeter de verhuisdag van je universiteit met deze 10 eenvoudige tips

Inhoudsopgave:

Verbeter de verhuisdag van je universiteit met deze 10 eenvoudige tips
Verbeter de verhuisdag van je universiteit met deze 10 eenvoudige tips
Anonim

De universiteit kan stressvol zijn, maar de intrekdag hoeft dat niet te zijn. Probeer deze praktische tips om het gemakkelijker te maken.

studente die komt wonen
studente die komt wonen

Geen stress, maak je geen zorgen. Verhuizen naar de campus is niet zo erg als je denkt, dat beloof ik. Misschien heb je talloze vlogs of informatieve video's gezien over verhuizingen naar de universiteit, die je misschien overweldigd hebben. Probeer deze tips maar eens in gedachten te houden als je gestrest bent en omringd bent door dozen! Je hebt dit.

1. Pak licht

Een fout die nieuwe studenten soms maken, is dat ze te veel spullen inpakken. Omdat de huisvesting voor eerstejaarsstudenten doorgaans kleiner is, moeten studenten dit proberen te vermijden. Houd het simpel en verdeel het in categorieën: casual kleding, formele kleding en kleine dingen daartussenin.

Snelle tip

Onthoud dat u het hele jaar door ook andere aankopen zult doen. Als u niet te veel inpakt als u gaat wonen, kan dit u helpen gezond te blijven als u aan het einde van het jaar uw spullen inpakt om op vakantie te gaan.

2. Stapel de essentiële zaken op

Het opraken van de tandpasta als je te laat bent op de les, is iets dat ik mijn ergste vijand niet toewens. Verzamel de noodzakelijke producten zoals zeep, tandpasta en zelfs lotion. Het is beter om genoeg van deze essentiële dingen te hebben om het hele jaar door te kunnen, dan te ontdekken dat je tijdens de meest stressvolle tijd van het semester geen geld meer hebt.

Handige hack

Om de ruimte te maximaliseren, kunt u overwegen items op deze locaties op te slaan:

  • Onder je bed
  • Kast/kastvloer
  • Onderste opbergladen
  • Hoek van/onder je bureau

3. Houd geld bij de hand

Geld is altijd een handig hulpmiddel op de campus. Afhankelijk van de locatie van je school is extra zakgeld bijna een noodzaak als eerstejaarsstudent, alleen maar om rond te komen. Stadsscholen hebben over het algemeen uitstekend openbaar vervoer, maar andere scholen kunnen gedurende het schooljaar veel taxiritten nodig hebben.

Snelle tip

Probeer tijdens de zomer zoveel mogelijk geld op te stapelen, of het nu door werk is of door genereuze giften van je familie. Probeer je uitgaven tijdens de zomer tot een minimum te beperken, zodat je zoveel mogelijk hebt als je eenmaal op de campus bent.

4. Onderzoek een inloopdag op uw school

Zoek jouw school op YouTube. Vaker wel dan niet zijn er geweldige YouTubers die naar de slaapzaal zijn verhuisd waar jij van plan bent te gaan wonen. Dit is een geweldige manier om de intrekdag vanuit een ander perspectief te bekijken, afgezien van de website van de school. Bezoek de sociale media van uw school en bekijk de instapinhoud van de voorgaande jaren.

Probeer jezelf zo vertrouwd mogelijk te maken met de indeling van je slaapzaal, zodat je geen 20 minuten hoeft te besteden aan het zoeken naar de lift (schuldig). Al dit onderzoek en deze analyses zullen uw intrekdag zeker een beetje minder zenuwslopend maken voor zowel u als uw gezin.

5. Stel uzelf online voor aan uw collega's

Veel scholen starten online welkomstgroepen voor aankomende eerstejaarsstudenten. Van GroupMe tot Instagram en soms zelfs Snapchat: mensen proberen je overgang naar de universiteitswereld een beetje gemakkelijker te maken. Ik raad je ten zeerste aan om lid te worden van deze groepen.

Ik zeg dit met absolute zekerheid: je leeftijdsgenoten zijn net zo bezorgd als jij. Sluit je aan bij deze groepen en wees samen nerveus. Als je het moeilijk vindt om vrienden te maken vanwege je potentieel introverte karakter, wees dan niet bang: dit is 100% introvert-veilig.

6. Label uw bezittingen

studentenverpakkingsdozen
studentenverpakkingsdozen

Met de schijnbaar miljoenen dozen die je op de verhuisdag in je kamer zult hebben, zal een eenvoudig label op elke doos (of tas) je zoveel tijd en energie besparen. Als je thuis dozen inpakt, probeer ze dan in efficiënte categorieën te plaatsen, zoals deze:

  • Ladebladen
  • Ladebodems
  • Ladeonderkleding
  • Accessoires
  • Decor
  • Ophang-/kastartikelen

7. Neem niet te veel decoratie mee

Je hebt geen zeven kussens nodig. Hoewel ze heel schattig zijn, belanden ze dezelfde avond nog onder je bed. Hetzelfde geldt voor andere buitensporige hoeveelheden decor, dus probeer het absolute minimum mee te nemen.

Neem misschien een vloerkleed, wat posters, foto's en wat dan ook mee waarvan je denkt dat het je kamer als thuis zal laten voelen -- maar overdrijf het niet! Zoals eerder vermeld, is de kans groot dat je in de loop van de semesters kleine dingen koopt, dus gun jezelf de ruimte om in de toekomst misschien iets aan je interieur toe te voegen.

En vraag jezelf altijd af: "Is dit genoeg of zal ik huilen als ik in de zomer verhuis?"

8. Neem iets mee dat je aan thuis doet denken

Voor veel studenten is heimwee zo reëel. Misschien mis je het niet om thuis te zijn, maar misschien verlang je wel naar je leven thuis, en dat is oké.

Om hiermee om te gaan, moet je minstens één item hebben dat je aan thuis herinnert. Of het nu een foto is van je vrienden en familie, je favoriete deken of zelfs de knuffel uit je kindertijd, het zal een stukje huis zijn waar je terecht kunt als het moeilijk wordt op de campus.

9. Neem extra vellensets mee

Neem indien mogelijk niet slechts één beddenset mee. Te midden van de vele examens en papieren, zullen er momenten zijn waarop u zich niet aan uw beloofde wasroutine kunt houden. En neem voor de hygiëne extra lakens, kussenslopen en dekens mee. Als een wasbeurt een tijdje niet mogelijk lijkt, kun je je reservesets gebruiken om je ook met een volle wasmand fris te voelen.

10. Stapel op kwarten

Het lijkt misschien willekeurig, maar de wijken zijn bijna helden op de campus. Op de meeste scholen moet u betalen voor uw wasgoed. Normaal gesproken belasten ze elke keer dat je de was doet je studentenkaart, maar wat gebeurt er als de kaart op is? Om meer geld te krijgen, betekent dat soms dat je meer geld aan je collegegeld moet toevoegen, en wie wil dat doen?

Terwijl je thuis aan het inpakken bent, probeer zoveel mogelijk kwartjes te verzamelen om te voorkomen dat je meer geld aan je studentenrekening moet toevoegen. Bonuspunten als je extra hebt voor de automaat!

Tips voor ouders of familieleden die leerlingen helpen verhuizen

ouder helpt leerling bij verhuizen
ouder helpt leerling bij verhuizen

Als u een ouder, tante, oom, grootouder, ander familielid of vriend bent die uw student helpt verhuizen, zijn hier een paar punten om in gedachten te houden:

  • Help de leerling indien mogelijk bij het intrekken voordat hij weggaat. Hulp wordt altijd op prijs gesteld.
  • Blijf kalm: één gestreste persoon is meer dan genoeg (en je student zal zeer waarschijnlijk gestrest zijn)
  • Wees geduldig met de leerling, ze navigeren door een compleet nieuwe omgeving.
  • Probeer de ervaring zo aangenaam mogelijk te maken. Vergeet niet dat dit voorlopig de laatste keer kan zijn dat ze je zien!

Maak je klaar voor een intrekdag zonder stress

Hoe oubollig het ook klinkt, studeren kan zo spannend zijn. Als nieuwe student in een geheel nieuwe omgeving terechtkomen kan overweldigend zijn: geloof me, ik weet het. Laat angst of nervositeit je er niet van weerhouden om echt te genieten op je nieuwe school.

Onthoud dat alle anderen net zo nerveus zijn als jij, zo niet meer. Als je eenmaal gewend bent en je op je gemak begint te voelen, zul je langzaamaan merken dat jijzelf en gelijkgestemde vrienden net zo graag succes willen als jij. Is dat eigenlijk niet waar het bij de universiteit om draait?

Aanbevolen: