15 gele lentebloemen voor een vleugje zonnige kleur

Inhoudsopgave:

15 gele lentebloemen voor een vleugje zonnige kleur
15 gele lentebloemen voor een vleugje zonnige kleur
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Geel staat synoniem voor geluk! Er is een reden waarom dat typische smileygezicht deze heldere en vrolijke kleur heeft. Het is warm, energiek en optimistisch. Dit maakt het de perfecte kleur om uw tuin op te fleuren. Hier zijn de beste gele lentebloemen om dit seizoen te overwegen!

Narcissen

Afbeelding
Afbeelding

Narcissen zijn een beeld van wedergeboorte en een nieuw begin. Dit maakt ze perfecte vaste planten voor uw tuin. Deze prachtige gele bloemen kunnen tot zes maanden aanhouden en zijn gemakkelijk ongediertebestendig. Zorg ervoor dat ze voldoende water hebben vóór en in de paar weken na de bloeiperiode. Als je dat doet, kunnen deze bloemen maandenlang blijven hangen!

Zonvereisten:Volle zon. Gedeeltelijke zon zorgt voor prachtig blad, maar te veel schaduw voorkomt bloei.

Bloeitijden: Late winter tot vroege lente

Gele leeuwebekjes

Afbeelding
Afbeelding

Leeuwebekjes zijn delicate klokvormige bloesems die verkrijgbaar zijn in een boeket kleuren, waaronder een prachtige combinatie van wit en lichtgeel. Dit is een andere vaste plant die dient als een symbool van gratie en kracht. Het beste van alles is dat deze gele lentebloemen hertenbestendig zijn en goed tegen zowel hitte als droogte kunnen! Hierdoor kan hun bloei maanden duren, waardoor ze een goede investering zijn.

Zonvereisten:Volle zon

Bloeitijden: Lente tot vroege zomer en late zomer tot midden herfst

Goudsbloemen

Afbeelding
Afbeelding

Levendige goudsbloemen zijn synoniem met Día de Muertos of de Dag van de Doden. Zoals het verhaal gaat, leidt de muskusachtige geur van deze opvallende jaarlijkse bloemen de doden van hun laatste rustplaatsen terug naar hun families op deze heilige feestdag. Hoewel ze een essentieel onderdeel vormen van het oktoberdecor, bloeien ze eigenlijk in het late voorjaar en zijn ze goed uitgerust om de zomerhitte aan te kunnen. Dit betekent dat ze ook een bloem zijn die langdurig bloeit.

Zonvereisten:Volle zon tot halfschaduw

Bloeitijden: Late lente tot vroege herfst

Gele Tulpen

Afbeelding
Afbeelding

Lente en tulpen gaan hand in hand. De meeste mensen planten hun bloembollen in de herfst of vroege winter en zien deze prachtige kleuren in het vroege voorjaar opduiken, maar maak je geen zorgen als je laat begint! Zolang je ze vroeg plant en de temperatuur koel blijft, heb je nog steeds een kans om ze te zien bloeien. In tegenstelling tot andere meerjarige bloemen op deze lijst, zullen deze bloemen echter slechts een paar dagen tot een paar weken duren.

Zonvereisten:Volle zon tot halfschaduw

Bloeitijden: Vroeg tot laat in de lente

Duizendblad

Afbeelding
Afbeelding

Deze bloem met platte bovenkant stond vroeger bekend als 'soldatenwondwort'. Officieel heet het Achillea millefolium. Er wordt gezegd dat deze plant vernoemd is naar de mythische Griekse held Achilles, en dat hij hem gebruikte om het bloeden van gewonde soldaten te stoppen tijdens de Trojaanse oorlog. Deze winterharde vaste plant is een geweldige vulbloem en heeft niet veel water nodig, waardoor het een uitstekende keuze is voor locaties die gevoelig zijn voor droogte. De bloei kan ongeveer twee maanden duren als de omstandigheden goed zijn.

Zonvereisten:Volle zon

Bloeitijden: Midden lente tot midden herfst

Lelies

Afbeelding
Afbeelding

Een symbool van hoop en wedergeboorte, lelies zijn een andere heldere lentebloei die elegantie aan uw landschap zal toevoegen! Ze zijn de officiële bloem van Pasen en een uitbundige keuze voor een tuin die weinig water nodig heeft en tegen de hitte kan. Het beste van alles is dat er honderden opties zijn om uit te kiezen, en vanwege hun giftigheid is dit ook een vaste plant die zelden last heeft van ongedierte. Maar net als bij tulpen blijven je bloemen maar een paar weken bloeien.

Zonvereisten:Volle zon tot halfschaduw

Bloeitijden: Lente tot eerste vorst

Gele Irissen

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl de meeste mensen aan paarse bloemen denken als ze de naam van deze plant horen, kun je ook felgele bloemen uitkiezen. Het meest opvallende is dat dit een vaste plant is die niet kieskeurig is over waar hij groeit. Ze kunnen zowel droge als natte klimaten aan, en als ze eenmaal zijn gevestigd, doen ze het goed met minimale watergift, zolang je ze maar af en toe goed laat weken. Vergeet niet dat deze planten giftig zijn voor dieren en mensen, dus draag handschoenen tijdens het tuinieren om huidirritatie te voorkomen. Dit is weer een bloem die maar een paar weken bloeit.

Zonvereisten:Volle zon tot halfschaduw

Bloeitijden: Late lente tot vroege zomer

Gele Hibiscus

Afbeelding
Afbeelding

Deze tropische plant is een prachtige aanvulling op elke buitenruimte! Een symbool van zonneschijn, het is passend dat deze bloem volle zon en voldoende water nodig heeft. De gele hibiscus is de officiële staatsbloem van Hawaï en wordt beschouwd als een bedreigde diersoort, waardoor dit een uiterst belangrijke bloem is om te groeien. Je kunt soorten van deze bloem ook vinden in zowel eenjarige als meerjarige vormen! De bloei duurt echter extreem kort en duurt soms maar een dag.

Zonvereisten:Volle zon

Bloeitijden: Late lente tot herfst

Columbine

Afbeelding
Afbeelding

Dit is weer een perfecte vaste plant voor je tuin! De dubbellaagse bloemen van akeleien geven elke tuin een aparte uitstraling die moeilijk na te bootsen is. Hun naam komt van het Latijnse woord columbinus, wat duif betekent. Als je deze gele lentebloemen van achteren bekijkt, lijken ze eigenlijk op een groepje van vijf duiven! Onnodig te zeggen dat dit een hoopvolle toevoeging aan uw tuinruimte is die minstens een maand zal blijven hangen!

Zonvereisten:Volle zon

Bloeitijden: Lente tot vroege zomer

Citroenlolly's

Afbeelding
Afbeelding

Officieel bekend als Pachystachys lutea, zijn citroenlolly's of gouden garnalenplanten een unieke bloei die het hele jaar meegaat! Ze hebben wel wat water en voldoende zon nodig, maar deze vaste plant kan je landschap opfleuren en zelfs kolibries en vlinders aantrekken! Terwijl de eigenlijke bloemen maar een paar dagen meegaan, kunnen de bloemhoofdjes lang blijven hangen!

Zonvereisten:Volle zon

Bloeitijden: Lente tot zomer, maar ze kunnen het hele jaar door blijven

Gele Rozen

Afbeelding
Afbeelding

Gele rozen zijn een oogverblindende weergave van vriendschap, en deze vaste planten zijn er in allerlei verschillende soorten en maten! Kies uit de boterkleurige bloemen van de Julia Child-roos, de zandkleurige zwavelroos, of ga voor gedurfd met de toepasselijk genaamde gouden medailleroos. Welke lentegele bloemenstruiken je ook kiest, deze bloemen zullen je ruimte een paar maanden verlichten en dienen als een symbolische welkomstmat voor nieuwe vrienden!

Zonvereisten:Volle zon

Bloeitijden: Late lente tot vroege herfst

Hyacinten

Afbeelding
Afbeelding

Wilt u dat mensen echt jaloers zijn op uw tuinruimte? Waarom plant u niet een meerjarige bloem die dit sentiment vertegenwoordigt? Deze prachtige bloemtrossen zijn niet alleen een opvallende verschijning, maar verspreiden ook nog eens een heerlijke geur. In feite worden deze bloemen gebruikt om parfums te maken. Het is echter belangrijk om te onthouden dat er bij hyacinten, in tegenstelling tot andere bloemen, zoiets bestaat als te veel water geven, dus wees conservatief! Dit is ook een andere bloem waarvan de bloemen maar een paar weken blijven hangen.

Zonvereisten:Volle zon tot halfschaduw

Bloeitijden: Lente

Gerbera madeliefjes

Afbeelding
Afbeelding

Goudgele gerberamadeliefjes nemen ons op de een of andere manier mee terug naar onze kindertijd. Deze gedurfde en prachtige bloemengezichten zorgen voor een vrolijk gevoel van onschuld. Interessant genoeg bestaat elk gerbera-madeliefje eigenlijk uit twee bloemen in één: de buitenste cirkel van bloemblaadjes en een binnenste cirkel die het oog omvat. Hoewel deze meerjarige bloemen graag de zon op hun gezicht voelen, zullen ze het niet goed doen in extreme hitte, dus houd rekening met het klimaat voordat u ze plant. Houd er ook rekening mee dat het ook een bloem is die maar een paar weken bloeit.

Zonvereisten:Volle zon

Bloeitijden: Late lente tot herfst

Impatiens

Afbeelding
Afbeelding

Deze meerjarige bloemen, ook wel 'touch-me-nots' genoemd, zijn de ideale uiting van ongeduld. Als je hun zaadcapsule zelfs maar lichtjes aanraakt als ze rijp zijn, schieten ze meteen uit de plant! Omdat ze gedeeltelijke schaduw nodig hebben om te gedijen, zijn dit ook geen planten die het goed zullen doen in extreme hitte. In het juiste klimaat gaan hun bloemen echter lang mee, waardoor ze een waardevolle toevoeging aan je ruimte zijn.

Zonvereisten:Gedeeltelijke schaduw

Bloeitijden: Lente tot herfst

Boterbloemen

Afbeelding
Afbeelding

Hun naam zegt het al: deze prachtige vaste planten hebben een gouden bloei in de tint van romige boter. Wat velen niet weten is dat hun officiële geslachtsnaam, Ranunculus, in het Latijn ‘kleine kikker’ betekent. Dit komt waarschijnlijk omdat deze gele voorjaarsbloemen in de buurt van water groeien, wat betekent dat vochtige grond een must is. Plaats ze naast uw tuinvijver en breng een paar maanden wat vrolijkheid in de ruimte!

Zonvereisten:Volle zon tot halfschaduw

Bloeitijden: Lente tot herfst

Geniet van het seizoen met gele lentebloemen

Afbeelding
Afbeelding

Zorg ervoor dat uw meibloemen prachtig gloeien door geel te kiezen voor uw tuinthema. Je kunt deze trend in de zomer voortzetten door meer heldere en vrolijke bloemen te planten, zoals zonnebloemen en Billy-knopen! Deze zullen gegarandeerd je ruimte opfleuren en onderweg wat geluk brengen!

Aanbevolen: