6 vintage actiefiguren die vandaag de dag waardevol zijn

Inhoudsopgave:

6 vintage actiefiguren die vandaag de dag waardevol zijn
6 vintage actiefiguren die vandaag de dag waardevol zijn
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Verpakt in onze boekentassen voor lange autoritten en gegrepen in onze handen toen we voor controle bij de dokter gingen, waren actiefiguren het speelgoed waardoor we ons dapper genoeg voelden om de wereld te veroveren. Tegenwoordig zijn vintage actiefiguren hotter dan ooit, en het speelgoed uit je kindertijd wordt elke week voor honderden en duizenden dollars verkocht. Welke van deze vintage actiefiguren zou je nooit willen wegdoen?

Originele Star Wars-actiefiguren

Afbeelding
Afbeelding

Als je niets afweet van Star Wars, althans in de periferie, dan kom je misschien uit een sterrenstelsel hier heel ver vandaan. De vroege productiegeschiedenis van Kenners Star Wars-beeldjes uit de jaren 70 is beladen met interessante productiefouten, maar deze stukjes Star Wars-geschiedenis leven voort in het verzamelaarscircuit.

Alles wat met Star Wars te maken heeft uit de originele trilogie is zeer verzamelbaar en in sommige gevallen zeer waardevol. In 2019 werd bijvoorbeeld een J-slot Boba Fett-actiefiguur verkocht voor $ 157.500. De Jedi- en verzetsstrijders die je in huis hebt, zijn waarschijnlijk niet zoveel waard, maar ze kunnen tienduizenden waard zijn.

Zoek naar verzegelde Kenner-actiefiguren uit de jaren zeventig. Over de hele linie kunnen deze voor $ 5.000-$ 10.000 worden verkocht, zoals deze Boba Fett met een kaart die voor $ 9.999,99 werd verkocht.

GI Joe-actiefiguren

Afbeelding
Afbeelding

GI Joe-actiefiguren waren voor kleine jongens wat Barbies waren voor kleine meisjes. Dit ruige en stoere, volledig gearticuleerde militaire speelgoed was de actiefiguur die de markt lanceerde. Vóór 1963, toen GI Joes werd bedacht, waren er geen niet-modepoppen die echt weerklank vonden bij kinderen.

Kinderen in het midden van de jaren zestig werden weggeblazen door deze speelgoedmannen die klaar stonden om elke vijand in elke omgeving te verslaan. De allereerste prototypes van dit speelgoed zijn de duurste GI Joe-actiefiguren die op een veiling worden verkocht. In een Heritage Auctions-kavel uit 2003 vol met Hasbro Creative Director Dan Levine's GI Joe-actiefiguren, werd de originele door de overheid uitgegeven Joe verkocht voor $ 200.001,10.

Niet alle GI Joe's zijn zoveel waard, maar vintage GI Joe-actiefiguren in een doos worden vaak voor een paar duizend dollar verkocht. Neem bijvoorbeeld deze coole GI Nurse uit 1967, die onlangs online voor $ 3.499,99 werd verkocht.

He-Man en de Meesters van het Universum Boxed Figurines

Afbeelding
Afbeelding

De cartoonverzameling op zaterdagochtend uit de jaren 80 stond vol met zwaar gespierde mannen in kleine outfits die over de hele wereld galoppeerden. Thundercats was misschien jouw jam, maar je kon He-Man and the Masters of the Universe niet verslaan. Tegenwoordig sturen kinderen memes van He-Man en Skeletor zonder te weten waar ze vandaan komen.

Als je vroeger de eeuwenoude regel hebt gevolgd om geen speelgoed uit te pakken waarvan je dacht dat het op een dag verzamelbaar zou zijn, en je originele Masters of the Universe-actiefiguren in de doos hebt gelaten, heb je geluk. Deze actiefiguren uit de jaren 80 worden voor een paar duizend dollar verkocht als ze volledig ingepakt en goed onderhouden zijn.

Dit in doos verpakte en bijna nieuwstaat Man-At-Arms-actiefiguur uit 1982 werd bijvoorbeeld op een veiling verkocht voor $ 3.360. Maar de echte winnaars zijn de hoofdpersonen zoals He-Man en Skeletor. Eén verzegelde vintage Skeletor, vervaardigd voor de Mexicaanse markt, werd onlangs op eBay verkocht voor $ 1.595.

Power Ranger MegaZord

Afbeelding
Afbeelding

Power Rangers was een van de meest iconische ensemble-kindershows uit de jaren negentig. Als je broers en zussen had die opgroeiden in de jaren 90, dan had je zeker de markt in het nauw gedreven met je favoriete Power Ranger en zou je doen geloven dat jullie allemaal samenkwamen om de ondoordringbare MegaZord te vormen.

In echte tekenfilmstijl is de kennis achter de MegaZord een beetje ingewikkeld, maar het enige waar iedereen om gaf was het kijken naar de Power Rangers die samenkwamen om een humanoïde robot-samoerai te creëren die alle slechteriken kon vernietigen. Elke serie had zijn eigen MegaZord-ontwerp, maar de eerste MegaZord-actiefiguren zijn het meest waardevol.

Een Bandai MegaZord-actiefiguur uit 1993, die nog in de doos zat, werd op eBay voor $300 verkocht, terwijl een MegaZord uit de originele Japanse serie, uit de originele Japanse serie, online voor $215 werd verkocht.

Transformers Megatron

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Waarom zou je stoppen met het maken van actiefiguren als je ze tot iets heel anders kunt laten opvouwen? De jaren tachtig brachten ieders favoriete vormveranderende actiehelden, de Transformers, tot leven. Of je nu een die-hard Autobot-fan was of wilde dat de Decepticons zouden slagen in hun opstand, je bleef gefascineerd door de manier waarop dit speelgoed van het ene speelgoed in het andere kon worden gevouwen.

De meest waardevolle vandaag? Megatron, leider van de Decepticons. Deze Transformer staat ver af van de vrachtwagens en sportwagens die we gewend zijn. In overeenstemming met het bad guy-thema vouwt Megatron zich op in de vorm van een pistool. Megatron-actiefiguren in dozen worden consequent voor een paar duizend dollar verkocht. Neem bijvoorbeeld deze Megatron uit 1984, die verkocht werd voor $ 5.217,17.

Teenage Mutant Ninja Turtles-actiefiguren

Afbeelding
Afbeelding

Wie wist dat je eind jaren 80 alleen maar een paar antropomorfe schildpadden nodig had voor een populaire tekenfilm die vechtsporten beoefenden in een riool en de misdaad bestreden? Terugkijkend was Teenage Mutant Ninja Turtles een van de meest schandalige concepten op televisie. Toch werkte het helemaal, en kinderen zijn tot op de dag van vandaag nog steeds dol op de rioolschildpadden en hun rattensensei.

Vintage TMNT-actiefiguren uit de jaren 80 en 90 doen denken aan de gloriedagen van de 2D-tekenfilms voor kinderen. Hoewel het niet de meest waardevolle vintage actiefiguren zijn die er zijn, doen ze het prima op de veiling. Boxed TMNT-speelgoed wordt meestal in de lage duizenden verkocht. Deze Slam Dunkin' Don uit 1994 werd bijvoorbeeld onlangs op eBay verkocht voor $ 2.275.

Aanwijzingen dat je oude actiefiguren iets waard zijn

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Het laatste wat je wilt doen als je al het speelgoed uit je kindertijd uit het huis van je ouders opruimt, is per ongeluk iets weggooien dat iets waard is. Houd deze aanwijzingen in gedachten wanneer je je oude actiefiguren doorzoekt:

  • Actiefiguren in dozen en op kaarten zijn zeer verzamelbaar. Bijna niemand koopt speelgoed en maakt het niet open, dus het vinden van deze ongeopende actiefiguren van 30 tot 40 jaar geleden kan wel eens wat waard zijn.
  • Populaire personages en shows zullen eerder verkopen. Nicheonderwerpen werken voor sommige verzamelobjecten, maar met actiefiguren verzamelen mensen graag de dingen waar ze van houden. Daarom presteren Star Wars-actiefiguren zo goed.
  • Actiefiguren uit de jaren 80 en 90 zijn momenteel populair. Omdat millennials de veilingmarkt beginnen te betreden en hun kindertijd opnieuw beleven, worden deze actiefiguren verkocht voor een deel van de hoogste prijzen waarvoor ze ooit hebben verkocht.

Wees je eigen actieheld

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Hoewel we niet van plaats kunnen ruilen met de actiehelden die we als kinderen graag zagen en imiteren, kunnen we die magie opnieuw beleven via het speelgoed dat ons in de eerste plaats in hun schoenen plaatste. Vintage actiefiguren zijn nooit uit de mode geraakt, en er zal altijd wel iemand om de hoek staan die bereid is een flinke vergoeding te betalen voor dat speciale actiefiguur waar ze van gedroomd hebben om te bezitten.

Aanbevolen: