7 ongebruikelijke kamerplanten om de geloofwaardigheid van uw plantenouder te vergroten

Inhoudsopgave:

7 ongebruikelijke kamerplanten om de geloofwaardigheid van uw plantenouder te vergroten
7 ongebruikelijke kamerplanten om de geloofwaardigheid van uw plantenouder te vergroten
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Je huis is niet zoals dat van iedereen, dus het is verstandig om een aantal unieke kamerplanten voor binnen te kiezen om je ruimte op te fleuren. Exotische planten kunnen geweldig zijn (denk aan bekerplanten die stinkwantsen eten) en ook nog eens super mooi. De sleutel tot het kiezen van een exemplaar waar u dol op bent, is ervoor zorgen dat u rekening houdt met de zorgbehoeften. Dit zijn een paar ongelooflijke opties om te overwegen.

Nepenthes "Rebecca Soper"

Afbeelding
Afbeelding

Wil je iets echt opvallends en supercools? De vleesetende bekerplant Nepenthes 'Rebecca Soper' is een mooie en fascinerende keuze. De donkerpaarse buitenkant is echt mooi en de binnenkant van de kannen heeft een boeiend gespikkeld patroon. Het is een plant die ook goed voor zijn verzorging zorgt en huishoudelijk ongedierte zoals stinkende insecten en vliegen vangt.

Hij gedijt binnenshuis bij indirect licht en een luchtvochtigheid van ongeveer 80-100%. Het is het beste om hem indien mogelijk water te geven met regenwater in plaats van kraanwater.

Philodendron "Witte Prinses"

Afbeelding
Afbeelding

Philodendrons groeien goed binnenshuis, maar ze kunnen een beetje saai zijn. Niet zo met de variëteit "White Princess." De stengels en bladeren zijn groen, wit, rood en roze, waardoor het een zeldzame en mooie optie is voor elk interieur. Het is ook gemakkelijk te vermeerderen als je er meerdere wilt kweken.

Wat de verzorging betreft, hoef je geen helikopterplantouder te zijn om deze variëteit gezond te houden. Hij heeft veel indirect licht en veel water nodig, maar hij zal zich aanpassen aan de meeste luchtvochtigheidsniveaus.

Albuca Spiralis "Frizzle Sizzle"

Afbeelding
Afbeelding

Wil je iets speels en opvallends dat de gasten laat glimlachen als ze bij jou thuis komen? Albuca spiralis "Frizzle Sizzle" is als de schattige Muppet onder de planten. Het heeft strakke spiraalvormige bladeren en kleine gele bloemen die heerlijk ruiken.

Wat hier geweldig aan is (naast hoe schattig het is) is dat het een vetplant is en niet veel onderhoud vereist. Je kunt hem op een zonnige vensterbank plaatsen waar het niet te vochtig is en pas water geven als het uitdroogt.

Tradescantia Nanouk

Afbeelding
Afbeelding

Ga verder dan het traditionele groen in je kamerplanten en kies iets extra moois en kleurrijks. Tradescantia Nanouk heeft paarsroze blad met groene en witte accenten. Het is een soort prachtige versie van de typische hangplant.

Het is ook mooi om voor te zorgen als je geen groene (of in dit geval paarse) duim hebt. Hij houdt van vocht, dus het is een goede optie als je badkamer fel zonlicht krijgt. Laat hem niet uitdrogen en zorg ervoor dat hij veel zon krijgt, dan wordt hij de ster van de show.

Macodes Petola

Afbeelding
Afbeelding

Er is een reden waarom Macodes Petola ook wel 'juweelorchidee' wordt genoemd. Deze kamerplant lijkt te stralen door de contrasterende bladvariatie. In de regenwouden van Zuid-Afrika wordt het eigenlijk beschouwd als een onkruid, maar het is een super opvallende toevoeging aan je plantencollectie.

De omgeving is een beetje kieskeurig (hij is tenslotte gewend aan het regenwoud), maar het kweken van deze schoonheid is prima te doen. Bewaar hem in indirect licht, geef hem voldoende vocht en laat hem niet uitdrogen.

Aloë "Kerstslee"

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Aloëplanten zijn behoorlijk geweldig, maar je ziet ze de hele tijd. Je kunt je aloëspel naar een hoger niveau tillen met een variant als 'Christmas Sleigh'. De kerstnaam is schattig (hij heeft rode tanden langs de randen van de bladeren), maar de waarheid is dat deze plant veel meer op een draak of dinosaurus lijkt dan op alles wat met de kerstman te maken heeft. Het is waanzinnig cool en een goede optie voor je binnentuin.

Deze vetplant is ook gemakkelijk te verzorgen, wat fijn is. Hij houdt van heel helder licht en een vrij lage luchtvochtigheid. Geef niet te veel water, en het zal je de meeste andere fouten vergeven.

Zwarte vleermuisbloem

Afbeelding
Afbeelding

De Black Bat Flower is een kenmerk in sommige tropische tuinen en een geweldige kandidaat voor binnenkweek als kamerplant. Hij ziet er funky uit en is interessant om voor te zorgen. De bloem heeft "snorharen" en brede zwarte vleugels, waardoor het een behoorlijk coole toevoeging is aan je collectie.

Deze plant is bijzonder op het gebied van temperatuur en vochtigheid. Hij houdt van kamertemperatuur en een vochtige omgeving zoals een badkamer. Je moet hem ook vaak genoeg water geven, zodat de grond altijd vochtig is.

Tips om de beste exotische plant voor jou te kiezen

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het uiterlijk van een plant een grote factor is bij de beslissing om hem te kopen, zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden voordat je een definitieve beslissing neemt.

  • Wat voor plantenouder zul jij zijn? Als je niet veel tijd hebt voor praktische verzorging, kies dan een plant die weinig onderhoud vergt.
  • Hoe is het licht in jouw huis? Zorg ervoor dat je een plek hebt waar je deze nieuwe plant kunt neerzetten, waar hij de juiste hoeveelheid en soort zonlicht krijgt.
  • Hoeveel controle heb je over temperatuur en vochtigheid? Als je in een appartement of slaapzaal bent waar iemand anders de temperatuur en luchtvochtigheid regelt, moet je een plant kiezen die niet al te kieskeurig is.

Planten die verder gaan dan de standaardvariëteiten

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn zoveel prachtige opties voor kamerplanten die verder gaan dan de standaardvariëteiten. Fris je technieken voor binnentuinieren op als je een van de lastigere keuzes gaat proberen en veel plezier gaat beleven aan het verzorgen van een plant die niet iedereen in zijn collectie heeft.

Aanbevolen: