11 van de beste kamerplanten voor elk vaardigheidsniveau

Inhoudsopgave:

11 van de beste kamerplanten voor elk vaardigheidsniveau
11 van de beste kamerplanten voor elk vaardigheidsniveau
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Als je wekenlang in je huis vastzit, verlang je naar buiten, en er is geen betere manier om buiten naar binnen te halen dan met een paar kamerplanten. Elke ouder van kamerplanten heeft zijn favoriete aanbevelingen waar ze bij zweren, en iedereen heeft zijn moeilijke plantenkind dat ze niet in leven kunnen houden. Zorg ervoor dat je niet meteen in het ouderschap van planten springt zonder de kleine lettertjes te lezen over de beste kamerplanten die je overweegt te adopteren.

Spinnenplant

Afbeelding
Afbeelding

Moeilijkheid:Beginner

Nee, spinplanten staan niet bekend als schuilplaatsen voor echte spinnen. Het zijn prachtige groene potplanten waarvan de gestreepte bladeren als spinnenpoten over de pot vallen. Als je net begint met het samenstellen van een kamerplantentuin, zijn spinplanten de juiste keuze.

Ze vragen weinig onderhoud, net als zonlicht, en kunnen wel een paar vergeten gietbeurten aan. Maar het enige waar je vanaf moet blijven is te veel direct zonlicht, omdat ze daar niet van houden.

Slangenplant

Afbeelding
Afbeelding

Moeilijkheid:Beginner

Net als spinplanten ontlenen slangenplanten hun naam aan de kronkelende manier waarop hun stijve verticale bladeren op een glibberige slang lijken. Deze diepgroene en gestreepte planten zijn ideaal voor gebruik binnenshuis vanwege de manier waarop ze op natuurlijke wijze de lucht zuiveren.

Als je je plantenbaby's voor je ogen wilt zien groeien, zijn deze slangenplanten geweldig omdat ze veel sneller groeien dan andere kamerplanten. Ook houden slangenplanten, net als de spinplant, niet van te veel zonlicht en houden ze niet van natte bladeren. Zolang je ze in de lichte zon houdt en ze vanaf hun basis water geeft, zullen ze gedijen.

Monstera

Afbeelding
Afbeelding

Moeilijkheid:Beginner

Monstera's hebben de toepasselijke naam omdat ze een kamerplant zijn met bladeren ter grootte van een monster. Als je een statement wilt maken en veel ruimte in je huis wilt innemen, dan is de monstera de juiste keuze. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden, zolang je ze maar niet overbelast met water.

Omdat ze zoveel bladeren hebben, verzamelen ze stof en vuil, dus je zult ze elke paar weken moeten afnemen. Zorg er ook voor dat je hun bladeren controleert op eventuele insectenplagen, omdat ze groot genoeg zijn om je onder te verstoppen.

Pothos

Afbeelding
Afbeelding

Moeilijkheid:Beginner

Pothos-planten worden altijd aanbevolen aan nieuwelingen, omdat ze onderhoudsarm en winterhard zijn. Je moet hard werken om deze wijnstokken met hun grote, glanzende bladeren te doden. Zolang je hem consequent water geeft en hem in gematigd licht houdt, zal hij gedijen, en hij zal niet in één klap verwelken als je een paar keer water vergeet.

Omdat het een snelgroeiende wijnstok is, moeten pothosplanten worden geplant in een hangende plantenbak of in een gebied met veel begroeiing. In sommige gevallen zul je zien dat hun wijnstokken zich tot aan de voeten uitstrekken, en de uiteinden zullen op natuurlijke wijze beginnen te verwelken, maar het enige wat je hoeft te doen is ze te snoeien.

Vetplanten

Afbeelding
Afbeelding

Moeilijkheid:Gemiddeld

In de jaren 2010 waren overal vetplanten. Je zou ze zelfs in kledingwinkels kunnen kopen. En daar is een reden voor: vetplanten zijn schattige planten.

Maar ze zijn lang niet zo gemakkelijk gezond te houden als hun reputatie doet vermoeden. Ja, ze zijn gemaakt voor drogere klimaten, maar ze vereisen wel een consistentere watergift dan je denkt.

Bovendien hebben ze veel zonlicht nodig, en als je geen vensterbanken hebt die naar de zon gericht zijn en/of niet ergens woont waar je veel zon krijgt, dan zijn ze niets voor jou. Ze zijn ook een beetje kieskeurig; sommige vetplanten zullen gedijen, zelfs als je vergeet ze water te geven, en andere zullen zonder enige reden verschrompelen.

Hierdoor is iemand met wat kamerplantvaardigheden nodig om meteen voor een vetplant te zorgen.

Alocasia oftewel Olifantenoor

Afbeelding
Afbeelding

Moeilijkheid:Gemiddeld

Mensen geven planten graag een naam naar de vorm van hun bladeren. Alocaisa wordt olifantenoor genoemd omdat de grote bladeren vaag lijken op de vorm van het hangende oor van een olifant. Deze hoge planten laten hun enorme bladeren de lucht in schieten, en ze kunnen behoorlijk opvallend zijn.

Het eenvoudige uiterlijk van deze plant verbergt echter de hoeveelheid onderhoud die nodig is om hem in leven te houden. Omdat alocasia's tropische planten zijn, hebben ze veel vocht nodig, meer dan de meeste huizen kunnen bieden. Bovendien moeten ze regelmatig worden afgestoft, gecontroleerd op insecten en consequent worden bewaterd. Daarom moet je deze plant niet als eerste aannemen.

Aloë Vera

Afbeelding
Afbeelding

Moeilijkheid:Gemiddeld

Aloë vera staat vooral bekend als een eersteklas natuurlijke brandwondencrème. Als je het nog niet wist: de binnenkant van de bladeren van een aloë vera-plant is waar de verzachtende balsem vandaan komt. Als je in een warm klimaat met veel zonlicht leeft, zijn deze planten een musthave in huis.

Maar het zijn niet de eenvoudigste vetplanten om voor te zorgen. Ze houden van zonlicht en hebben slechts ongeveer elke 2-3 weken water nodig. Maar ze gedijen het beste in droge cactusgrond, en dat, gecombineerd met het benodigde zonlicht, maakt ze tot een plant die beginners niet zouden moeten kiezen.

Begonia

Afbeelding
Afbeelding

Moeilijkheid:Gemiddeld

Begonia's zijn een bloeiende plant, waardoor het bijna automatisch een kamerplant is waar beginners niet meteen mee aan de slag moeten. Maar hun weelderige bladeren en mooie bloemendisplays maken ze zeker de moeite waard.

En er zal enige moeite voor nodig zijn. Laten we zeggen dat er een reden is waarom de meeste van de gemakkelijkst te houden kamerplanten geen bloemen hebben. Je hebt misschien wel eens gehoord van rozen met een dode kop, maar hetzelfde geldt voor begonia's, en het moet regelmatig worden gedaan.

Bovendien houden ze niet van te veel zonlicht, te veel water of te veel kou. Het zijn gewone oude Goudlokjes, en daarom is het beter om deze kamerplanten aan te pakken als je enige ervaring hebt met binnentuinieren.

Venus Vliegenval

Afbeelding
Afbeelding

Moeilijkheid:Geavanceerd

Venusvliegenvallen zijn ongetwijfeld een plant die mensen het meest fascineert. Ze zijn een van de weinige vleesetende planten die goed geschikt zijn voor het binnenleven, en ze zijn belachelijk cool. Toch zijn ze niet voor bangeriken.

Onder de juiste omstandigheden kunnen deze planten gedijen. In tegenstelling tot sommige planten kunnen ze wel tegen direct zonlicht, maar ze moeten wel elke dag water krijgen om te overleven. Ze blijven ook in de winter inactief, dus je profiteert maar een paar maanden van het jaar van hun aanwezigheid. En als ze eenmaal inactief zijn, moet je ze op een hele koele plek zetten, zodat ze blijven.

Bovendien, als je kinderen in je leven hebt, zijn deze planten fascinerend en zullen ze meer verleiden dan een reep die op het aanrecht staat. Ze zullen hun vingers in de mond willen steken om ze van dichtbij te bekijken, maar dit is niet goed voor de plant. Gezinnen met jonge kinderen moeten dus wachten met het toevoegen van deze aan hun binnentuin.

Olijfboom

Afbeelding
Afbeelding

Moeilijkheid:Geavanceerd

Ondanks dat het een boom is, kun je de olijfboom binnenshuis houden. In tegenstelling tot de olijfbomen die buiten worden geplant, waar hun wortels zich kunnen uitstrekken, worden ingemaakte olijfbomen slechts ongeveer 1,5 tot 1,5 meter hoog. In de beste tijden kunnen ze een prachtige toevoeging aan uw huis zijn. In de slechtste tijden kunnen ze net zo kieskeurig zijn als een pasgeboren baby.

Olijfbomen zijn kieskeurig als het gaat om hoeveel water ze willen, en als je de hint van een vallend blad opmerkt, dan weet je dat je nog niet de juiste hoeveelheid hebt bereikt. Ze moeten ook goed kunnen afwateren, omdat ze er een hekel aan hebben als de wortels te nat zijn.

Omdat het mediterrane planten zijn, kunnen ze niet goed tegen koude temperaturen. Je kunt dus je best doen om ze tijdens de winter warm te houden, maar er is geen garantie dat je inspanningen zullen werken als je in een bitter klimaat leeft. Toch maakt hun ongelooflijke schoonheid ze tot een prachtige kamerplant.

Vanwege de algemene behoeftigheid zijn olijfbomen geen verantwoordelijkheid die je op je moet nemen, tenzij je veel ervaring hebt met het kweken van kamerplanten van allerlei verschillende soorten.

Fiddle-Leaf Fig

Afbeelding
Afbeelding

Moeilijkheid:Geavanceerd

De reputatie van de beruchte vioolbladvijg gaat eraan vooraf. Voor zoveel ouders van kamerplanten is de vioolbladige vijg hun witte walvis. Maar als je het kunt laten werken, zijn hun glanzende, vioolvormige bladeren een lust voor het oog.

Ze zijn gevoelig voor vrijwel alles: temperatuurveranderingen, tocht, de precieze hoeveelheid indirect licht. Bovendien hebben ze een goede hoeveelheid luchtvochtigheid nodig, iets waar huizen niet altijd goed in zijn. En net als de koppige planten die ze zijn, zullen ze ervoor kiezen hun groei te belemmeren als ze het gevoel hebben dat ze niet krijgen wat ze willen.

Als het je lukt om je vioolbladige vijgenboom levend en bloeiend te houden, doe je iets goed, of heb je magie. Je zult het nooit weten.

Kies de perfecte kamerplant voor jou

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn kamerplanten voor mensen op elk niveau in hun carrière als plantenverzorger. Of je nu de eerste plant voor je binnentuin uitzoekt of dat ene plekje in de oase van je woonkamer invult, er is altijd wel een potplant te vinden die aan jouw wensen voldoet. Zolang je verstandig winkelt en hun onderhoudsinstructies opvolgt, zou je je kamerplanten moeten zien bloeien.

Aanbevolen: