Wat te doen met oude sieraden om het een moderne update te geven

Inhoudsopgave:

Wat te doen met oude sieraden om het een moderne update te geven
Wat te doen met oude sieraden om het een moderne update te geven
Anonim

Probeer deze creatieve upcycling-ideeën voor al die bling die stof verzamelt in je juwelendoos.

Vintage kettingen en sieraden te koop in de antiekwinkel
Vintage kettingen en sieraden te koop in de antiekwinkel

Laten we eerlijk zijn: modetrends kunnen behoorlijk dramatisch veranderen, en het is moeilijk om te weten wat je moet doen met oude sieraden die niet echt bij jouw sfeer passen. Die strass-broche van je oma is misschien niet jouw stijl, maar je kunt nog steeds een zinvolle (en supermooie) manier vinden om hem in je leven te verwerken. Er zijn veel geweldige ideeën om deze stukken opnieuw te gebruiken in creatieve woondecoratieprojecten en leuke accessoires.

Acht creatieve ideeën voor wat te doen met oude sieraden

Met een beetje extra tijd en een paar benodigdheden kun je die stoffige oude kerstballen transformeren van meh naar prachtig. Probeer een van deze leuke en eenvoudige projecten.

Bling toevoegen aan saaie schoenen

Luxe pareloorbellen op hoge hakken voor bruiloften
Luxe pareloorbellen op hoge hakken voor bruiloften

Glinsterende oude oorbellen en fonkelende strass-steentjes zijn misschien niet super draagbaar in hun originele staat, maar ze vormen wel prachtige schoenversieringen voor speciale gelegenheden. Je kunt de sieraden aan de achterkant van je schoenen of aan de tenen lijmen om een hoop sprankeling en stijl toe te voegen. Dit is vooral een geweldige optie voor je trouwschoenen of de hakken die je draagt tijdens een speciale ceremonie of evenement.

Maak een sieradenmagneet

Strass magneet juwelen magneet hergebruikt
Strass magneet juwelen magneet hergebruikt

Het feit dat jij hem niet wilt dragen, betekent niet dat je koelkast dat niet kan. Oude broches en oorbellen zijn geweldige magneten, en het maken ervan is super eenvoudig. U kunt gewone ronde magneten kopen bij de handwerk- of ijzerhandel. Gebruik vervolgens hete lijm op de achterkant van het sieraad om het aan de magneet te bevestigen. Als het gekoeld en droog is, heb je de meest stijlvolle koelkast die er is.

Maak een glinsterende fotolijst

Met sieraden versierde fotolijst Helder kristal en marineblauw vintage
Met sieraden versierde fotolijst Helder kristal en marineblauw vintage

Nogmaals: hete lijm is hier je vriend. Plaats een favoriete foto in een fotolijst versierd met oude sieraden. Dit is een ontroerende manier om een familielid te herdenken dat de sieraden bezat, en het is ook een bijzonder geschenk. Pak gewoon een eenvoudig frame in de kringloopwinkel en gebruik hete lijm om de onderdelen één voor één toe te voegen. Dit werkt het beste als je een kleurenschema kiest, zoals geheel zwart of transparant.

Bouw een unieke bedelarmband

Vintage armband gouden bedelarmband
Vintage armband gouden bedelarmband

Als je die broches, oorbellen en hangers niet elke dag of op de standaardmanier wilt dragen, kun je er een bedelarmband van maken om bij speciale gelegenheden te dragen of als cadeau aan een familielid te geven of vriend. Kies een blanco bedelarmband met grote schakels en koop een paar ringetjes bij je plaatselijke handwerkwinkel. Om de ringen te openen, gebruikt u twee tangen om ze open te draaien. Vervolgens kun je het oude sieraad toevoegen en de ringetje dichtdraaien om hem aan de armband te bevestigen.

Kweek een vormsnoeikunstwerk met juwelen

Juwelen ingelijste sieraden kunst vormsnoei
Juwelen ingelijste sieraden kunst vormsnoei

Voor het kweken van een echte vormsnoei heb je misschien groene vingers nodig, maar voor dit leuke kunstproject voor oude sieraden heb je eigenlijk alleen maar hete lijm, een fotolijstje, een stuk karton en wat glitters nodig. Om het te maken, knip je het karton uit zodat het in het frame past (je kunt het mooi maken door er ook wat patroon- of gekleurd papier op te plakken). Schets lichtjes de vorm van een boom op het karton en gebruik vervolgens hete lijm om de broches, oorbellen en andere oude stukken vast te maken in de vorm die je hebt ontworpen.

Maak een horlogeketting

Vintage horlogeketting upcycled/hergebruikt
Vintage horlogeketting upcycled/hergebruikt

Oude horloges kunnen heel mooi zijn, maar mensen gebruiken ze niet zo vaak meer (je telefoon kan je immers de tijd vertellen en je vermaken). Verwijder de bandjes van de wijzerplaten en rijg ze aan elkaar om een leuke en hippe ketting te creëren. Dit is een andere situatie waarin ringetjes van pas komen. Haal er een paar op in de hobbywinkel en gebruik twee tangen om ze open te draaien. Voeg twee wijzerplaten toe, draai ze weer dicht en ga verder met de volgende. Als de ketting de gewenste lengte heeft, gebruik dan een slotje (ook uit de handwerkwinkel) om hem af te sluiten.

Welkom gasten met een bord met juwelen

Ingelijste sieradenkunst Welkom
Ingelijste sieradenkunst Welkom

Als je een paar mooie oude kettingen en armbanden hebt waarvan je niet weet wat je ermee moet doen, kun je een beetje hete lijm en een fotolijstje gebruiken om er een schitterend welkomstbord van te maken voor je huis. Zoek in de kringloopwinkel naar een lange fotolijst en voeg een stuk karton in een neutrale kleur toe. Schets vervolgens lichtjes het woord 'welkom' en gebruik hete lijm om je schets met sieraden te bedekken.

Maak servetringen met kralen voor uw feesttafel

Pearl Thanksgiving Kerst servetringen
Pearl Thanksgiving Kerst servetringen

Een vakantiema altijd organiseren? Verander oude sieraden in mooie servetringen voor uw feestmaal. Het enige dat u hoeft te doen, is oude strengen kralen uit elkaar knippen en deze op een elastisch koord uit de handwerkwinkel rijgen. Bind de uiteinden samen om een servetring te maken en verberg de knoop in een van de kralen. Dit is een geweldige manier om oude kostuumsieraden van familieleden op een zinvolle manier te gebruiken.

Snelle tip

Weten wat je moet doen met oude sieraden die je niet wilt upcyclen is een andere uitdaging. Als je het echt niet leuk vindt en er geen sentimentele gehechtheid aan hebt, doneer het dan aan liefdadigheidswinkels of bied het gratis aan op een geheime site. Andere mensen willen er misschien iets mee maken (of zelfs dragen).

Wanneer je oude sieraden niet moet upcyclen

Niet alle oude sieraden zijn geschikt voor upcycling, vooral als wat je ermee doet permanente aanpassingen met zich meebrengt. Houd deze tips in gedachten terwijl je de opties in de kringloopwinkel overweegt of naar die doos met de kostuumjuwelen van je oma kijkt:

  • Upcycle niets dat is gemaakt van edele metalen of edelstenen. Controleer op stempels en sieradenmarkeringen die u het metaalgeh alte vertellen.
  • Sla ook het hergebruik van iets dat misschien een begeerd stuk is, over. Bepaalde merken kostuumjuwelen zijn zeer verzamelbaar.
  • Als het een item is dat betekenisvol voor je is, overweeg dan om een tijdelijke methode te gebruiken om er iets mee te maken. Naai of speld het bijvoorbeeld in plaats van te lijmen.

Denk buiten de juwelendoos

Er zijn zoveel manieren om oude sieraden te gebruiken om betekenisvolle decoraties of accessoires te maken, dus het is leuk om buiten die stoffige oude juwelendoos te denken. Neem de tijd om alle mogelijkheden te overwegen voordat u aan een project begint en beslis wat het leukste en meest functionele voor u is.

Aanbevolen: