Alternatieve banen voor mensen met een diploma speciaal onderwijs

Inhoudsopgave:

Alternatieve banen voor mensen met een diploma speciaal onderwijs
Alternatieve banen voor mensen met een diploma speciaal onderwijs
Anonim
Mogelijkheden voor docenten
Mogelijkheden voor docenten

Ben je geïnteresseerd in ideeën voor alternatieve banen voor mensen met een speciaal onderwijsdiploma? Als u een gediplomeerde leraar speciaal onderwijs bent en werk wilt vinden buiten het klaslokaal van een basisschool, zijn er een aantal verschillende mogelijkheden voor u beschikbaar. Of u nu al jaren lesgeeft en iets nieuws wilt doen of moeite heeft met het vinden van een baan in uw vakgebied, het kan zijn dat een van de hier beschreven functies de perfecte keuze voor u is.

Tien alternatieve banen voor mensen met een diploma speciaal onderwijs

1. Trainer van uitgeverij

Uitgeverijen die boeken en instructiemateriaal produceren dat is ontworpen voor gebruik in klaslokalen voor speciaal onderwijs. Ik huur ervaren leraren in om te dienen als trainers voor hun producten, maar ook voor andere soorten basis- en voortgezet onderwijsmateriaal. Dit soort werk brengt een aanzienlijke hoeveelheid reizen met zich mee, omdat professionele ontwikkelingsactiviteiten doorgaans worden aangeboden in de gemeenschappen waar leraren die de materialen gebruiken, wonen en werken.

2. Verkoop van leerboeken/curriculum

Leraren in het speciaal onderwijs kunnen werk vinden als verkoopvertegenwoordigers die leerboeken en lesprogrammaproducten op de markt brengen voor basisscholen, hogescholen en universiteiten. Voor dit soort werk kunnen uitgebreide reizen door een toegewezen gebied nodig zijn om besluitvormers in het schoolsysteem en districtshoofdkantoren te ontmoeten, en om deel te nemen aan branchespecifieke beurzen.

3. Excursiecoördinator

Werken voor musea, bibliotheken en andere soorten faciliteiten die schoolreisjes aanbieden, kunnen uitstekende alternatieve banen zijn voor mensen met een diploma speciaal onderwijs. Individuen die dit soort werk uitvoeren, zouden taken uitvoeren zoals marketingexcursies naar scholen, het coördineren van de planning en het toezicht houden op de inhoud.

4. Docent

Werken als bijlesdocent kan een uitstekende keuze zijn voor leraren in het speciaal onderwijs die bereid zijn werk buiten het klaslokaal te zoeken. Bedrijven als Sylvan Learning Center en Lindamood-Bell huren gediplomeerde leraren in om met hun klanten te werken. Degenen met een ondernemersgeest willen misschien zelf bijlesdiensten aanbieden.

5. Post-secundair instructeur

Leraren in het speciaal onderwijs die een masterdiploma in hun vakgebied hebben, kunnen mogelijk als adjunct-instructeurs werken voor tweejarige colleges. De beste kansen bestaan waarschijnlijk op community colleges die lessen in onderwijs aanbieden en op carrièrescholen die diploma-, certificaat- en Associate degree-programma's aanbieden.

6. Instructeur Remedial Skills

Veel non-profitorganisaties bieden programma's voor basisvaardigheden aan voor volwassenen en voor schoolgaande kinderen die niet zijn afgestudeerd. Dit soort programma's omvatten vaak alfabetiseringstraining voor volwassenen die niet kunnen lezen, elementaire wiskundige vaardigheden voor mensen die basistaken moeten uitvoeren, zoals het in evenwicht houden van een chequeboek, en GED-voorbereidingscursussen voor degenen die een gelijkwaardigheidscertificaat voor de middelbare school moeten behalen. Werken als instructeur in een van dit soort programma's kan een geweldige alternatieve carrièrekeuze zijn voor leraren in het speciaal onderwijs.

7. Fondsenwervingsprofessional

Leraren in het speciaal onderwijs die in een baan willen werken waarmee ze kinderen met speciale behoeften buiten het klaslokaal kunnen helpen, kunnen het werken als fondsenwerver voor een organisatie als de March of Dimes zeer lonend vinden.

8. Lobbyist

Werken als lobbyist voor een organisatie die zich richt op het nastreven van positieve hervormingen in de onderwijswetgeving op staats- of nationaal niveau kan een goede optie zijn voor leraren in het speciaal onderwijs die werk zoeken buiten het klaslokaal.

9. Docent kinderziekenhuis

Ziekenhuizen die gespecialiseerd zijn in kindergeneeskunde huren soms leraren in het speciaal onderwijs in om hulp te bieden bij de onderwijsbehoeften van hun jonge patiënten. Mensen die dit soort werk uitvoeren, kunnen rechtstreeks samenwerken met kinderen die in het ziekenhuis liggen, of ze kunnen de hulp voor de patiënten van het ziekenhuis coördineren met het plaatselijke schoolsysteem.

10. Opleidingsprofessional

Leraren die niet langer in klaslokalen voor het basis- en voortgezet onderwijs willen werken, kunnen een betaalde baan vinden in de bedrijfsopleidingswereld, waar ze ontwikkelingstrainingen voor werknemers verzorgen voor grote bedrijven of bij bedrijven die trainingsdiensten aanbieden.

Meer alternatieve carrièremogelijkheden

docent mogelijkheden
docent mogelijkheden

Er zijn ook een aantal verschillende soorten schoolsystemen en districtsposities waarvoor leraren in het speciaal onderwijs gekwalificeerd kunnen worden met aanvullende kwalificaties. Degenen die bereid zijn terug naar school te gaan om een hoger diploma te behalen, of een of meer aanvullende certificeringen te behalen, kunnen in aanmerking komen voor posities als:

  • Curriculumspecialist
  • Onderwijstechnoloog
  • Schoolbeheerder
  • Schooladviseur
  • Psychometrist

Aanbevolen: