Een baby veilig aankleden om te slapen & Comfortabel

Inhoudsopgave:

Een baby veilig aankleden om te slapen & Comfortabel
Een baby veilig aankleden om te slapen & Comfortabel
Anonim

Zorg ervoor dat je baby veilig slaapt door deze eenvoudige richtlijnen te volgen!

Moeder legt haar baby in de wieg
Moeder legt haar baby in de wieg

Als je eenmaal een baby hebt, kunnen schijnbaar eenvoudige taken gevuld raken met vragen. Dit geldt vooral voor slaapgerelateerde onderwerpen, omdat dit het enige moment van de dag is waarop u niet elke beweging van uw baby nauwlettend in de gaten houdt. Wat moet een baby dragen om te slapen? Hoe lang kunnen ze een inbakerdoek gebruiken? Heeft u een slaapzak nodig? Wij beantwoorden al deze vragen en meer om ervoor te zorgen dat uw baby gekleed is en klaar is voor een lange periode van zoete dromen!

Een baby aankleden om te slapen

Terwijl je je baby klaarmaakt om naar bed te gaan, heb je misschien de neiging om hem in te pakken. Veilig slapen vereist echter een bepaald type kledingkast. De algemene vuistregel is omje baby lichte, nauwsluitende laagjes aan te kleden. Dit zorgt ervoor dat hij of zij niet oververhit raakt of verstrikt raakt als hij 's nachts ronddraait. Bij het kiezen van hun ensemble is het belangrijk om te onthouden dat stof ertoe doet. Ouders moeten op zoek gaan naar materialen van katoen, bamboe, mousseline, linnen of fleece. Deze stoffen zijn lichtgewicht en ademend. Velen van hen hebben ook vochtafvoerende eigenschappen en zijn zacht voor de huid.

Minder dan negen maanden

Voor kinderen jonger dan negen maanden kunnen ouders ook prioriteit geven aan pyjama's met ingebouwde voetboeien en wanten. Dit kan ze warm houden en voorkomen dat ze 's nachts aan hun gezichtje krabben. Little Sleepies is een fantastisch merk met omklapbare hand- en voetbedekkingen en een dubbele ritssluiting aan de voorkant. Hierdoor is het verschonen van de middernachtluier vrijwel moeiteloos! Ze gebruiken ook een boterzachte bamboeviscosestof die je baby niet alleen comfortabel houdt, ongeacht het seizoen, maar ook extreem rekbaar is, waardoor de onesie langer meegaat!

Over negen maanden

Voor baby's ouder dan negen maanden moeten ouders daarentegen op zoek gaan naar nauwsluitende nachtkleding of vlamvertragende kleding. Dit lijkt misschien vreemd, maar de Consumer Product Safety Commission (CPSC) merkt op dat “kinderen het grootste risico lopen op brandwonden als gevolg van het spelen met vuur (lucifers, aanstekers, kaarsen, branders op fornuizen) vlak voor het slapengaan en vlak na het opstaan. de ochtend." Let dus op deze functie als je een pyjama voor je oudere baby's koopt.

Wat mogen baby's niet dragen in bed?

Hoewel het ziekenhuispersoneel aanbeveelt om je baby na de geboorte een hoedje op te zetten, is dit geen veilige optie zodra je de kraamafdeling verlaat. Hoeden en kleding met capuchon kunnen gemakkelijk door uw baby over het gezicht van uw baby worden getrokken, wat verstikking kan veroorzaken. Andere items die je moet vermijden zijn extreem dikke kledingstukken die oververhitting kunnen veroorzaken en alles met touwtjes of strikken die per ongeluk wurging kunnen veroorzaken.

Overwegingen voor veilig slapen

Experts raden aan de kamertemperatuur van uw baby tussen de 68 en 72 graden Fahrenheit te houden. Ook adviseren zij ouders om de plafondventilator altijd te laten draaien. Onderzoek heeft aangetoond dat dit het risico op wiegendood (wiegendood) tot 72% kan verminderen! Als u deze twee richtlijnen volgt, kunt u uw baby in een rompertje met voetjes kleden, samen met een mousseline inbakerdoek of een lichte, draagbare deken, ook wel een slaapzak genoemd.

Inbakeren

Inbakeren is een fantastische manier om wiegendood te voorkomen en je baby de hele nacht comfortabel te houden. Helaas moeten ouders, zodra ze beginnen te experimenteren met omrollen, stoppen met het gebruik van deze slaaptactiek. Hierdoor kan het risico op wiegendood toenemen en tot accidentele verstikking leiden. Wanneer je baby mobieler wordt, kan een slaapzak een goed alternatief zijn, maar dit is niet noodzakelijk.

Slaapzak

Aangezien experts pas dekens aanraden als ze minstens één jaar oud zijn, kiezen veel ouders voor slaapzakken om hun baby's goed te laten slapen. De American Academy of Pediatrics (AAP) keurt deze slaapaccessoires goed, zolang ouders bepaalde richtlijnen volgen. Ten eerste mogen deze producten nooit worden gewogen. Bedrijven brengen deze artikelen op de markt voor ouders die de slaap van hun baby's willen verbeteren, maar onderzoekers hebben ontdekt dat dit extra gewicht de borstbeweging van een baby kan beperken (hun ademhaling kan belemmeren) en ervoor kan zorgen dat hij of zij in bepaalde slaapposities verstrikt raakt, wat kan leiden tot accidentele verstikking. Ouders moeten ook op zoek gaan naar slaapzakken die hun baby volledige armbewegingen geven. Dit zorgt ervoor dat ze zichzelf uit gevaarlijke slaapposities kunnen halen.

Baby in slaapzak liggend in een wieg
Baby in slaapzak liggend in een wieg

Daarnaast is het uiterst belangrijk dat ouders letten op de Thermal Overall Grade (TOG) van hun slaapzak. Dit verwijst naar de warmte van de stof. Fabrikanten maken slaapzakken die geschikt zijn voor verschillende kamertemperatuur. Hoe groter het getal, hoe warmer uw baby het zal hebben tijdens het dragen. De meeste bedrijven bieden ouders een handleiding waarin de aanbevolen kamertemperatuur voor het specifieke product wordt vermeld en welke nachtkleding uw baby erbij moet dragen. Als u deze richtlijnen niet volgt, riskeert u dat uw baby oververhit raakt. Dit betekent dat, tenzij je in een zeer koude omgeving woont of je huis op een extreem lage temperatuur houdt, je het beste kunt kiezen voor de laagste TOG-waarde.

Voorkomen van oververhitting

Baby's hebben moeite met het reguleren van hun temperatuur, waardoor ze gemakkelijk oververhit raken. Een tot twee dunne lagen kleding is alles wat een baby nodig heeft als hij slaapt in een omgeving met gecontroleerde temperatuur. Als uw baby er rood uitziet, warm aanvoelt, begint te zweten of zich gewoon te kieskeurig gedraagt, kan het zijn dat hij of zij het te warm heeft. Het is belangrijk om dit onmiddellijk aan te pakken, omdat oververhitting wiegendood kan veroorzaken. Dat gezegd hebbende, vragen veel ouders zich af wat hun baby moet dragen, met en zonder slaapzak.

Wat moet een baby onder een slaapzak dragen

Over het algemeen moet een baby slapen in een katoenen of bamboe rompertje of pyjama met korte mouwen als hij een slaapzak gebruikt. Tijdens de wintermaanden kunnen ouders dit upgraden naar een pyjamaset van katoen, bamboe of fleece met lange mouwen. Ouders moeten echter altijd hun gebruikershandleiding raadplegen Elke slaapzak zal een specifiek temperatuurbereik en kledingtype aanbevelen voor de specifieke TOG-waarde van hun product. Deze richtlijnen beschermen uw kind tegen oververhitting, dus volg ze altijd.

Een baby aankleden voor slaap zonder slaapzak

Als je besluit dat een slaapzak niets voor jou is, draag dan gewoon een dunne pyjama en sokken met lange mouwen of een onesie met voetjes.

Let op de signalen van je baby

Hoewel je baby niet kan praten, zal hij het heel duidelijk maken als hij zich niet op zijn gemak voelt. Let op hun signalen. Als je ze midden in de nacht kieskeurig vindt, zijn de drie belangrijkste dingen om te overwegen of ze droog, gevoed en comfortabel zijn. Deze laatste optie omvat een hele reeks dingen, inclusief hun temperatuur. Als hun voeten of handen koud aanvoelen, overweeg dan een andere lichte laag. Als ze warm aanvoelen of tekenen van oververhitting vertonen, verander ze dan in iets koelers. Elke baby is anders, dus wat voor de ene baby prettig is, kan voor de andere baby niet prettig zijn. Onthoud ten slotte altijd dat minder meer is als u uw baby aankleedt om te slapen. Als jij te warm zou zijn in hun outfit, dan zullen zij dat ook zijn.

Aanbevolen: