Kunnen baby's slapen met een fopspeen? 8 veiligheidstips

Inhoudsopgave:

Kunnen baby's slapen met een fopspeen? 8 veiligheidstips
Kunnen baby's slapen met een fopspeen? 8 veiligheidstips
Anonim

Het is mogelijk om je baby veilig en wel te laten slapen met zijn fopspeen, maar ken deze tips voordat je aan de routine begint.

Pasgeboren babyjongen slaapt in een gezellige mand met zijn fopspeen
Pasgeboren babyjongen slaapt in een gezellige mand met zijn fopspeen

Vanaf het moment dat je baby wordt geboren, heeft hij of zij een aangeboren verlangen om te zuigen. Dit is hoe ze zichzelf voeden en kalmeren als ze in nood verkeren. Dit maakt een fopspeen tot een zeer aantrekkelijk hulpmiddel om uw kleintje midden in de nacht te helpen verlichting te vinden. Maar kunnen baby's met een fopspeen slapen? Ze kunnen! We hebben details over hoe en wanneer u dit basisbabyartikel kunt gebruiken.

Kunnen baby's slapen met een fopspeen?

Het is niet alleen veilig voor een baby om met een fopspeen te slapen, maar gezondheidsexperts raden het zelfs aan!Onderzoek toont aan dat het risico op wiegendood met 90% wordt verminderd (Sudden Infant Death Syndrome) wanneer een baby slaapt met een fopspeen! Dat komt omdat dit kleine apparaatje vereist dat de tong van een baby naar voren gericht zit, waardoor de luchtwegen open blijven.

De American Academy of Pediatrics (AAP) adviseert ouders om fopspenen te gebruiken tijdens de slaap tot het eerste levensjaar. Meer specifiek merken zij op dat het het beste is om een fopspeen te gebruiken in de eerste zes maanden en vervolgens het gebruik ervan in de tweede zes maanden te verminderen of te staken. Waarom? Hoewel fopspenen een veiligere slaap bevorderen, kunnen ze ook het risico op middenoorontstekingen vergroten, en kunnen ze een hele reeks gebitsproblemen veroorzaken.

Wanneer kan mijn baby een fopspeen gaan gebruiken?

Als uw baby flesvoeding krijgt, kan het gebruik van een fopspeen beginnen bij de geboorte. Deskundigen raden daarentegen aan dat baby's die borstvoeding krijgen, geen fopspeen gebruiken tot hun derde of vierde levensweek. Dit kan helpen om tepelverwarring te voorkomen en ervoor te zorgen dat ze goed aanleggen.

Te vroeg geboren baby's, ongeacht of ze borstvoeding of flesvoeding krijgen, moeten vanaf de geboorte een fopspeen gebruiken. Dit kan hen helpen hun orale motoriek te verbeteren, oftewel zuigen en slikken. Dit zal hen helpen sneller aan te komen en weer op het goede spoor te komen!

Tips voor veilig slapen met een fopspeen

Hoewel een baby die met een fopspeen slaapt een goede zaak is, zijn er enkele belangrijke regels die u moet volgen om te garanderen dat uw kind veilig slaapt.

Kies een eendelige fopspeen

De Philips AVENT Soothie is de eerste fopspeen uit één stuk die wordt gedistribueerd door ziekenhuizen in de Verenigde Staten. Vanwege hun eenvoudige ontwerp hoeft u zich geen zorgen te maken over verstikking, waardoor ze de veiligste optie zijn voor baby's. Er is ook een reeks andere merken die dit type fopspeen maken, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende tepeltypes, passend bij de voorkeur van je baby.

Trek aan tweedelige fopspenen voor elk gebruik

Als je besluit voor een tweedelige fopspeen te gaan, is het absoluut noodzakelijk dat je altijd in alle richtingen aan de tepel trekt om er zeker van te zijn dat deze goed vastzit. Ouders moeten dit vóór elk gebruik doen. Als u tekenen van zwakte opmerkt, gooi de fopspeen dan onmiddellijk weg.

Vervang je fopspeen vaak

Hoewel de fopspeen van uw baby in goede staat lijkt te zijn, adviseren fabrikanten om dit babyartikel elke één tot twee maanden te vervangen. Dit is om hygiënische en structurele redenen. Neem bij aankoop twee minuten de tijd om de meegeleverde instructies te lezen om de specifieke productrichtlijnen te achterhalen.

Fopspenen schoonmaken voor elk gebruik

Hoewel dit vervelend kan lijken, moet je de fopspenen van je baby schoonmaken met een milde afwasmiddel en heet water voordat je hem in zijn of haar mond stopt. Anders kunnen gevaarlijke bacteriën op het oppervlak groeien. Als je voor een tweedelige speen kiest, moeten ouders ook controleren of er geen zeep in de tepel is blijven zitten. Als dit het geval is, kunt u dit gebied afspoelen door de tepel voortdurend onder warm water te knijpen. Hierdoor wordt het gevuld met water en wordt het vervolgens vrijgegeven, waardoor eventuele zeep wordt weggespoeld. Tenslotte, voor degenen die ervoor kiezen om de fopspenen van uw baby te steriliseren: laat ze altijd volledig afkoelen voordat u de binky aan uw kleintje geeft.

Houd nooit een fopspeen vast aan kleding

Hoewel een speenkoord erg handig is als je in het openbaar bent, moeten ouders deze accessoires altijd verwijderen als het tijd is om je baby neer te leggen voor een broodnodige oogopslag. Afhankelijk van hun constructie kunnen ze een wurgingsrisico en soms een verstikkingsrisico met zich meebrengen.

Upgrade je fopspeen naarmate je baby groeit

Baby's kunnen 's nachts met een fopspeen slapen als de fopspeen de juiste maat heeft. Bij aankoop van deze babyaccessoires staat er een leeftijdsaanduiding op de verpakking (0+ maanden, 3+ maanden, 6+ maanden en 6-18 maanden). Dit bepa alt de maat en duurzaamheid van de tepel en de maat van het tepelschild. Volg deze richtlijnen om de veiligheid te garanderen.

Doop de fopspeen nergens in

Hoewel je grootmoeder je misschien zegt iets zoets aan het uiteinde van de speen te doen, zodat je baby de fopspeen kan nemen, raden deskundigen dit advies niet aan. Bij baby's met tanden bevordert dit tandbederf. Aangezien melktanden de basis vormen voor de toekomstige tandheelkundige gezondheid van een persoon, moet u voorkomen dat de fopspeen ergens mee wordt bedekt en moet u de tanden poetsen voordat u de fopspeen voor het slapengaan indoet. Het allerbelangrijkste: als je baby de fopspeen niet wil pakken, forceer hem dan niet.

Gebruik nooit een babyflestepel als fopspeen

Als al je fopspenen op magische wijze in het niets zijn verdwenen, kan een speen voor een babyflesje een geschikt alternatief lijken. Dit is geen veilige optie. Het kan zelfs een verstikkingsrisico opleveren. Ook het inleveren van een lege fles is geen haalbare optie. Hierdoor kan uw baby lucht inslikken, wat kan leiden tot een opgeblazen gevoel en buikpijn.

Hoe u fopspeenafhankelijkheid kunt voorkomen

Bijgesneden Hand Fopspeen geven aan babymeisje
Bijgesneden Hand Fopspeen geven aan babymeisje

Een fopspeen is een fantastisch hulpmiddel om veilig te slapen, maar deze babyaccessoires kunnen vrij snel veranderen in een troostartikel of een overgangsobject. Het is belangrijk om te onthouden dat dit een tijdelijk hulpmiddel is, dus uw baby moet leren hoe hij zichzelf kan kalmeren voordat hij verdwijnt. Als je niet wilt dat je baby te gehecht raakt aan dit item, beperk het gebruik dan tot dutjes en bedtijden. Dit kan uw baby helpen zichzelf op andere manieren te troosten en mogelijke gezondheidsproblemen te voorkomen.

Als een baby afhankelijk is van een fopspeen om te slapen, kan dit het leven voor ouders extreem moeilijk maken. Overweeg daarom om de fopspeen in hun mond te plaatsen nadat ze in slaap zijn gevallen. Plaats eenvoudig het uiteinde van de speenspeen in de mond van uw baby en laat hem/haar de rest van de tepel zelf naar binnen zuigen. Om er zeker van te zijn dat ze een goede grip hebben, geef je er een klein rukje aan nadat het in hun mond zit. Als het later op de avond uit hun mond v alt, hoef je het niet opnieuw in te brengen.

Als laatste: gebruik de fopspeen niet telkens wanneer uw baby van streek raakt. Vind alternatieve oplossingen om uw kleintje te kalmeren. Hierbij kunt u denken aan het vasthouden van uw baby terwijl hij opstaat, zachtjes over zijn rug of gezicht strelen, of hem afleiden met speelgoed en liedjes.

Waar je op moet letten in een fopspeen

Niet alle fopspenen zijn gelijk. Voordat u deze baby-essential inslaat, moet u eerst de tepelstijl vinden die het beste bij uw baby past. Dit vereist eenvoudig vallen en opstaan. Nadat hun voorkeur is bepaald, kiest u een fopspeen die is gemaakt van veilig materiaal zoals siliconen of latex, vaatwasmachinebestendig en BPA-vrij. Een ander spectaculair kenmerk om naar te zoeken is een fopspeen die oplicht in het donker. Hoewel dit misschien raar lijkt, kan dit een zeer nuttige eigenschap zijn als je midden in de nacht in een donkere kamer naar je binky zoekt!

Lees ten slotte altijd de kleine lettertjes. Hoewel je misschien denkt dat fopspenen voor zichzelf spreken, hebben veel producten specifieke gebruiksrichtlijnen. De fopspenen van het merk WubbaNub, die worden geleverd met de schattige pluchen knuffel eraan, zijn bijvoorbeeld alleen gemaakt voor "waargenomen dutten en wakker zuigen". Ze merken ook op dat hun fopspenen niet mogen worden gebruikt door baby's die tandjes krijgen. Dit betekent dat hoewel er leeftijdsaanbevelingen zijn voor dit product, de fopspeen niet langer veilig is als uw baby zelfs maar één tand heeft. Met andere woorden: de enige manier waarop het voor een baby veilig is om met een fopspeen te slapen, is als je goed onderzoek doet!

Aanbevolen: