Dit is wanneer je baby veilig op zijn buik kan slapen

Inhoudsopgave:

Dit is wanneer je baby veilig op zijn buik kan slapen
Dit is wanneer je baby veilig op zijn buik kan slapen
Anonim

Je baby zal snel sterk genoeg worden om op zijn buikje te slapen, maar voor nu: Terug naar Slaap

slapende baby
slapende baby

Als je een millennial bent, kan je babyboek een of twee foto's bevatten van jou als baby die op je buik slaapt, misschien met je duim in je mond en je kont in de lucht. Als u probeert uw baby op de rug in de wieg te leggen, merkt u mogelijk de samengeknepen lippen en het hoofdschudden van uw schoonmoeder, oma of tante. Misschien heb je ook meer dan één goedbedoelde lezing bijgewoond over hoe graag baby's op hun buik slapen.

Maar blijf sterk, mama! De oudere moeders in je leven zeggen dit omdat hun artsen hen vertelden hun baby's op hun buik te laten slapen. En je hebt het overleefd, dus wat is het probleem? Het probleem is dat decennia van onderzoek sindsdien keer op keer heeft aangetoond: de veiligste manier voor baby's om te slapen is op de rug. Laten we het hebben over waarom.

Waarom kunnen baby's niet op hun buik slapen?

In 2022 publiceerde de American Academy of Pediatrics (AAP) enkele bijgewerkte richtlijnen over veilig slapen. In 1994 werd in veel landen de ‘Back to Sleep’-campagne gestart als reactie op het stijgende aantal slaapgerelateerde kindersterfte. Sindsdien zijn deze aantallen sterk gedaald, wat betekent dat baby's veiliger zijn gebleven met deze nieuwe methode. Dit goede nieuws levert ons substantieel bewijs dat baby's op hun rug slapen hen beter beschermd houden dan slapen op hun buik.

Risico op wiegendood

Sudden Infant Death Syndrome (SIDS), nu bijgewerkt naar Sudden Unexpected Infant Death (SUID), beschrijft de onverwachte dood van een baby jonger dan één jaar. Als de baby te vroeg op de buik wordt ingeslapen, heeft onderzoek aangetoond dat deze baby's een grotere kans hebben op een levensbedreigende gebeurtenis. Baby's hebben tijd nodig om de kracht te ontwikkelen om hun hoofd consequent op te tillen en hun lichaam te bewegen om hun mond en neus vrij te houden van obstructies.

Wanneer kunnen baby's op hun buik slapen?

Volgens de AAP moeten baby's op hun rug slapen tot ze één jaar oud zijn. Sommige baby's leren zich om te draaien tijdens het slapengaan (of tijdens het dutje) voordat ze één worden, en dat is prima.

Wat als de baby tijdens het slapen op zijn buik rolt?

Als je kleintje naar zijn buik rolt terwijl hij in slaap probeert te vallen of wanneer dan ook tijdens een slaapsessie, maak je dan geen zorgen. Je hoeft niet naar binnen te rennen en ze weer om te draaien. Naarmate de baby groeit en sterker wordt, zal hij al snel in de wieg ploffen!

Zodra de baby zijn eerste rol heeft voltooid, is het tijd om de doeken kwijt te raken. Hoewel inbakerdoekjes heel goed werken om baby's een veilig gevoel te geven, kunnen ze voorkomen dat een oudere baby beweegt zoals hij of zij wil. Als je de baby toch een beetje wilt knuffelen, kun je dekentjes met ritssluiting gebruiken.

Terug naar bed gaan is nog steeds het beste advies

Ouderschapsadviezen veranderen in de loop van de tijd veel, en dat is maar goed ook. Zonder vooruitgang in het onderzoek zouden we misschien nog steeds kunnen geloven dat een kat de adem van een baby steelt! Als het gaat om de slaaphouding van uw baby, is de huidige consensus dat het de veiligste aanpak is om hem op zijn rug te laten rusten. Als u zich echter zorgen maakt over enig aspect van de slaap van uw baby, raadpleeg dan uw kinderarts.

Aanbevolen: