15 Playdate-ideeën die leuk zijn voor kinderen en ouders

Inhoudsopgave:

15 Playdate-ideeën die leuk zijn voor kinderen en ouders
15 Playdate-ideeën die leuk zijn voor kinderen en ouders
Anonim

Deze speelafspraakideeën voor peuters en jonge kinderen zijn vol plezier voor iedereen.

Peuters spelen met speelgoed
Peuters spelen met speelgoed

Speelafspraakjes zijn een geweldige kans voor je kinderen om te socialiseren, te oefenen met delen en natuurlijk om plezier te hebben! Om het meeste uit deze bijeenkomsten te halen, is het belangrijk dat ouders boeiende activiteiten plannen die de aandacht van hun kind vasthouden en tegelijkertijd het leren bevorderen. Dit zorgt voor een spannende interactie, maar ook voor een uitgebloeide peuter of kind. Probeer een van deze playdate-ideeën waar zowel ouders als kinderen van kunnen genieten!

Maak van je speelafspraak een buitenspeurtocht

Voor je kleine ontdekkingsreizigers is een speurtocht een fantastische manier om beweging te vergemakkelijken, woordenschat op te bouwen en hun nieuwsgierige aard te stimuleren. Het beste van alles is dat de voorbereiding op dit avontuur eenvoudig is. Maak eenvoudig een afdruk van een speurtocht door items op te sommen die ze mogelijk in uw achtertuin vinden. Dit kunnen bladeren, bloemen, eikels, een kruiwagen, een ander kerstdecor of iets anders zijn dat zich in de tuin bevindt. Laat dan de jacht beginnen! Bied als bonus een kleine beloning aan als ze alle items op de lijst kunnen vinden. Ouders zullen het heerlijk vinden om achterover te leunen op de patio terwijl hun kleintjes op verkenning gaan en zich vermaken.

Probeer thuis bowlen

Als je op zoek bent naar een gemakkelijke binnenactiviteit, is bowlen een geweldige tijd. Hierdoor kunnen peuters of jonge kinderen aan hun hand-oogcoördinatie werken en worden ze in beweging gebracht. Dit betekent dat een lekker dutje in de toekomst ligt! Terwijl naar de bowlingbaan gaan altijd een optie is voor elke leeftijd (zelfs kleine kinderen kunnen meedoen met de bowlingbumpers omhoog), kun je je bowlingkegels zelf maken met lege frisdrank- of waterflessen en dan een van de vele ballen pakken die je hebt liggen rondom. Vul de flessen gedeeltelijk met water of zand, of verzwaar de bodem met munten of een paar kleine speelgoedjes. Test je pins eerst met de beoogde ballen om er zeker van te zijn dat de ballen die je gebruikt de pins daadwerkelijk omverwerpen.

Voor de bowlingliefhebbers kun je ook twee Melissa & Doug bowlingspeelsets kopen. Je peuters zullen dol zijn op de kleuren en grappige karakters! Wat er ook gebeurt, uw kinderen zullen dingen omverwerpen. In wezen is het de droomactiviteit van een peuter of klein kind. Ouders kunnen meedoen met de kinderen of achterover leunen en een praatje maken terwijl de kleintjes zich vermaken.

Organiseer een theekransje

Meisjes spelen verkleedpartijen op een theekransje
Meisjes spelen verkleedpartijen op een theekransje

Spelen alsof het je kinderen en hun vrienden urenlang kan vermaken! Het helpt ook om de spraak te vergemakkelijken. Fisher Price heeft een schattig theeserviesje dat niet alleen oplicht, maar ook liedjes speelt. Je kunt echter ook gewoon plastic bekers en kannen pakken die je in de keuken hebt staan.

Maak het leuk door schattige dienbladen of scha altjes te gebruiken en serveer kindvriendelijke snacks zoals mini-muffins en hapklare stukjes fruit. Nodig kinderen uit om desgewenst een favoriete knuffel mee te nemen. Voeg wat leuke kostuums toe en je peuters zullen tegelijkertijd spelen en aan hun manieren werken.

Creëer wat archeoloogplezier uit de ijstijd

Dit is een eenvoudige zintuiglijke buitenactiviteit waarmee je kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Pak gewoon een grote tupperwarebak die in je vriezer past en vul deze tot de helft met water. Plaats vervolgens een paar klein speelgoed in de container. Laat het een nacht bevriezen en herhaal het proces een tweede keer, zodat de container twee lagen speelgoed heeft. Pak vervolgens je kalkoenbroodje, medicijnspuiten, houten lepels, koosjer zout en een plastic kom gevuld met water. Voila! Je peuters kunnen het ijs beitelen of het langzaam laten smelten om de schat erin te vinden.

Voor degenen die wat extra flair en mysterie willen toevoegen, kun je kleurstof aan het water en stukjes metallic plastic confetti toevoegen. Je kunt ook meerdere bevroren blokken maken, zodat elk kind zijn eigen project krijgt om aan te werken. Nogmaals, ouders zullen het heerlijk vinden om de tijd te nemen om te socialiseren in de zon terwijl hun kinderen werken aan het vinden van de verborgen schat.

Zorg voor wat watergevulde opwinding

Splitsen en spetteren is de droom van elke waterbaby! Dit maakt watertafels en splashpads voor buiten geweldige opties voor de lente-, zomer- en vroege herfstmaanden. Je kunt deze eenvoudig tien minuten voordat iedereen arriveert in de achtertuin opzetten en ze kunnen je kinderen veel zintuiglijk plezier bezorgen. Vergeet niet om veel bekers, emmers en andere spullen mee te nemen die ze kunnen vullen! Vergeet niet om de andere ouders te vertellen dat hun kinderen zwemkleding, handdoeken en zonnebrandcrème nodig hebben voordat ze aankomen.

Bouw een fort voor een actieve speelafspraak

Kinderen zijn dol op ruimtes die zijn ontworpen voor iemand van hun formaat! Het bouwen van forten kan een prachtig idee zijn voor een speelafspraakje voor peuters, waardoor hun fantasie de overhand krijgt. Je kunt je bank en bed uit elkaar halen en ze voorzien van kussens en dekens, of je kunt er een kasteel van maken met oude verhuisdozen. PVC-buizen en dekens zijn een andere goede keuze. Vergeet rekwisieten niet! Dit kan hen helpen om volledig deel te nemen aan fantasierijk spel.

Film en maak je eigen snackplezier

Broers en zussen kijken naar een homevideo terwijl ze popcorn eten
Broers en zussen kijken naar een homevideo terwijl ze popcorn eten

Filmafspeeldata kunnen een uitstekende optie zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Kies twee filmopties waaruit de kinderen kunnen kiezen en leg vervolgens een fantastisch assortiment snacks klaar. Popcorn en snoep zijn altijd favoriet bij fans in het theater, dus waarom laat u uw kleintjes niet hun traktatiekom personaliseren? Om ervoor te zorgen dat ze niet te veel snoepen, geef ze richtlijnen en geef ze kleine schepjes voor elke snoepkeuze. Zo krijg je bijvoorbeeld één bakje popcorn en twee bolletjes snoep naar keuze. Haal vervolgens de zitzakken en dekens tevoorschijn en ontspan met uw kinderen.

Vier de dag speelafspraakidee

Een van de beste delen van de vakantie is het deelnemen aan aloude tradities. Deze activiteiten kunnen bestaan uit het maken van peperkoekhuisjes, het zoeken naar paaseieren, het schilderen van pompoenen of het maken van vuurwerk in een pot.

Dit zijn echter niet de enige tijden van het jaar om feest te vieren! Van Nationale Verkleed Je Huisdier Dag tot Nationale Koekjesdag, er is 365 dagen per jaar iets te vieren. Voor de ouders die op zoek zijn naar leuke speelafspraakideeën: zoek het feest van de dag op om het thema voor uw volgende samenzijn te vinden. Dit kan leuk zijn voor ouders en kinderen, omdat je nieuwe bezigheden kunt ontdekken en de horizon van je kind kunt verbreden.

Speel gigantische spellen

Iedereen weet dat groter beter is. Spellen als Yahtzee en Connect Four zijn leuke opties voor mensen van alle leeftijden, en ze zijn verkrijgbaar in extra grote formaten die bijdragen aan de nieuwigheid van de traditionele spellen. Als je echter wat geld wilt besparen, heeft Amazon betaalbare gigantische dobbelstenen van schuim die perfect zijn voor een groot aantal dobbelspellen in de achtertuin. Er zijn ook veel supergrote spellen die slimme ouders kunnen maken, zoals Connect Four en Cornhole-borden. Voor speelafspraken waarbij de ouders aanwezig zijn, kan dit een fantastische optie zijn, waardoor iedereen enthousiast wordt om te spelen.

Pronk met je innerlijke Picasso

Laat de creatieve sappen van uw kind stromen door buiten een knutseltafel op te zetten. Voor de jongere kinderen die hun handen nooit uit hun mond kunnen houden, kun je yoghurt, meel en Kool-Aid-pakketten mengen om eetbare verf te maken. Voor oudere kinderen kun je naar een eigen pottenbakkerij gaan, of naar een schilder- en drinkatelier voor nog meer creatief plezier. Het beste van alles is dat dit de rommel uit je huis houdt en dat de meeste volwassenen uiteindelijk meedoen aan het plezier.

Handige hack

Om het opruimen met slimme speelafspraakjes te beperken, investeer je in slagerpapier en leg je dit op het tafeloppervlak en op de vloer. Je kunt het op zijn plaats houden met plakband en het vervolgens verwijderen als je klaar bent. Koop ook een pakje effen witte shirts voor volwassenen bij Walmart of Hobby Lobby. Deze kunnen dienen als de kielen van uw kind en zorgen ervoor dat ze schoon blijven tijdens het artistieke proces.

Ontdek je gemeenschap

Voor gezinnen die zich buitenshuis willen wagen, kunt u overwegen een plaatselijk museum, park, dierentuin of aquarium te bezoeken. Trampolineparken, arboretums, een lokale boerenmarkt, de provinciale kermis en zelfs gemeenschapsboerderijen kunnen prachtige plekken zijn om een speelafspraak te plannen waar kinderen tegelijkertijd kunnen ontdekken en leren. Het geeft jou en je kinderen ook een excuus om het huis uit te gaan en attracties uit te proberen waar je nooit tijd voor lijkt te hebben! Als je er een speelafspraak van maakt, kunnen kinderen samen iets nieuws ontdekken en kunnen ouders ook volop genieten.

Probeer Playdate-ideeën die bij je thuis aankomen

Voor ouders die op zoek zijn naar wat meer inspiratie of weinig tijd hebben, kun je overwegen om je aan te melden voor kinderabonnementen. Merken als Lovevery en Little Passports hebben geweldige speelgoed-, knutsel- en activiteitenopties voor verschillende leeftijden. Deze pakketten komen het hele jaar door bij je thuis, waardoor je nieuwe en spannende dingen kunt proberen, en ze zijn altijd een geweldige manier om een speelafspraak op te fleuren.

Playdate-lunchideeën

Als je van plan bent om tijdens de lunchpauze te spelen, waarom combineer je dan niet de twee activiteiten? Jonge kinderen helpen graag en deze eenvoudige ma altijden zijn volledig aanpasbaar.

Pizzafeest

Vrolijk jong meisje met een stuk pizza
Vrolijk jong meisje met een stuk pizza

Het enige wat je nodig hebt is kant-en-klare korst, saus, kaas en toppings. Leg alles van tevoren klaar en laat de kinderen hun culinaire brouwsels maken!

Pannenkoek- of wafelreep

Iedereen houdt van ontbijt als avondeten, dus waarom zou je het niet als lunch maken? Een eiwitpannenkoekmix zoals Kodiak Power Cakes Flapjack en Waffle Mix is een geweldige keuze die de kinderen zal vullen en er zijn minimale ingrediënten voor nodig. Eigenlijk heb je alleen water, olie en het mengsel nodig. Dit betekent dat de kinderen de ingrediënten daadwerkelijk zelf kunnen combineren! Zodra de wafels goudbruin zijn, kun je je kinderen hun toppings laten aanbrengen. Vers fruit, jam, siroop, pindakaas of slagroom zijn allemaal goede keuzes.

Peuter Charcutteriebord

Alle kinderen zijn dol op hapjes! Dit is een geweldige optie voor zowel kieskeurige eters als de kinderen die van alles een beetje willen proberen. Snijd wat fruit in stukjes, pak wat kaasblokjes, crackers, kleine plakjes salami en je bent klaar om te gaan. Neem als toetje een mini-smeersel van snoepjes, koekjes, puppyvoer en met chocolade omhulde pretzels.

Vijf belangrijke dingen bespreken vóór een speelafspraak

Hoewel ouders vaak met hun jonge kinderen naar speelafspraakjes gaan, kan het een optie zijn om speelafspraakjes af te geven als de ouder en het kind zich allebei op hun gemak voelen. Twee uur vrije tijd lijkt een droom, maar zal uw kind veilig zijn? Voor de ouders die van plan zijn hun kinderen af te zetten en te gaan rennen, zijn hier enkele belangrijke onderwerpen die u met de andere ouder kunt bespreken voordat u vertrekt.

Als je de speelafspraak organiseert, met of zonder ouders, kunnen dit ook dingen zijn waar je vóór het evenement informatie over kunt geven of waar je naar kunt vragen, om er zeker van te zijn dat iedereen een veilige en comfortabele middag heeft.

1. Allergieën

Als uw kind voedselgevoeligheden heeft of niet goed met huidschilfers van huisdieren omgaat, is het absoluut noodzakelijk dat u de persoon die toezicht houdt op de speeldatum op de hoogte stelt van deze allergieën. Belangrijker nog: als deze allergieën een ernstige reactie kunnen veroorzaken, moet u hen ook medicijnen geven en instructies geven over hoe u ze moet toedienen. U moet hen laten weten op welke tekenen zij moeten letten als zich ook een allergische reactie voordoet. Helaas kan dit voor sommige kinderen een annulering veroorzaken in deze leuke plannen. Voor anderen is deze discussie slechts een voorzorgsmaatregel voor hun veiligheid.

2. Huisdieren

Als u een huisdier heeft, is het gebruikelijk om de andere ouders van dit harige familielid vóór de dag van uw speelafspraak op de hoogte te stellen. Dit kan ervoor zorgen dat als een kind een allergie heeft, u deze aanpakt voordat er een reactie optreedt. Ook voor de kinderen die nog nooit een huisdier hebben gehad of in de buurt van dieren zijn geweest, zijn ze zich misschien niet bewust van de juiste etiquette die ze moeten volgen als ze met harige vrienden spelen. Vergeet niet dat kinderen graag hun vingers steken waar ze niet horen. Zonder deze kennis kunnen er ongelukken gebeuren. Door al vroeg over huisdieren te praten, kun je de andere ouder de tijd geven om zijn of haar kind op deze interactie voor te bereiden.

3. Zwembaden

Niet elk kind kan zwemmen. Verdrinkingen kunnen op elk moment van het jaar voorkomen en bij de meeste gevallen zijn kinderen tussen de één en vier jaar betrokken. Als iemand een zwembad heeft, zorg er dan voor dat hij of zij weet of uw kleintje niet kan zwemmen. Het duurt slechts enkele seconden voordat er iets vreselijks gebeurt, en kinderen zijn sluwe kleine wezens. Als ze nog nooit in de buurt van een watermassa zijn geweest, kan nieuwsgierigheid de overhand krijgen.

4. Trap

Dit is weer een onverwacht gevaar in huis. Voor een kind dat met dit huiskenmerk is opgegroeid, is het concept van klimmen geen probleem. Als u echter nog nooit een trap bent afgegaan, kan dit een recept voor een ramp zijn. Als het huis dat uw kind bezoekt trappen heeft, zorg er dan voor dat de andere ouder weet dat deze een valrisico vormen.

5. Vuurwapens

Hoewel we kunnen hopen dat vuurwapenbezitters hun wapens veilig hebben opgeborgen, is dat niet altijd het geval. Uit onderzoek blijkt zelfs dat maar liefst 30 procent van de wapenbezitters in Amerika minstens één vuurwapen ontgrendeld en geladen in huis heeft. Kinderen komen in dingen terecht waar ze niet mee bezig zijn, vooral in nieuwe en opwindende omgevingen. Het lijkt misschien een ongemakkelijk gesprek, maar het is een belangrijk gesprek. Vraag of de gastheer een wapenbezitter is en zorg ervoor dat deze items veilig en buiten bereik worden bewaard.

Speeldate-ideeën kunnen voor iedereen leuk zijn

Of je nu een speelafspraak organiseert, deze met een andere ouder plant, of er samen met je kind een speelt, er zijn veel manieren om het leuk en interessant te maken voor zowel kinderen als volwassenen. Je hoeft het ook niet uitgebreid te maken.

Probeer een eenvoudig idee, bijvoorbeeld door je kleine gasten hun drie favoriete speelgoed mee te laten nemen om mee te pronken tijdens de speelafspraak. Hierdoor kunnen uw kinderen nieuwe en verschillende dingen uitproberen en wordt het concept van delen versterkt. Zelfs iets kleins en eenvoudigs kan van een alledaagse middag iets buitengewoons maken. Welk speelafspraakidee u ook kiest, zorg ervoor dat het zowel vermakelijk is als leermogelijkheden biedt voor uw kleintjes. De beste manier om dit te implementeren is door mee te doen aan het plezier!

Aanbevolen: