Schoolochtenden eenvoudig gemaakt: lifehacks voor ouders & Kinderen zijn dol op

Inhoudsopgave:

Schoolochtenden eenvoudig gemaakt: lifehacks voor ouders & Kinderen zijn dol op
Schoolochtenden eenvoudig gemaakt: lifehacks voor ouders & Kinderen zijn dol op
Anonim
Meisje dat naar school gaat
Meisje dat naar school gaat

Je hebt een kind op het toilet dat een Dora the Explorer-boek leest met een Yoda-stem. Je hebt nog een kind dat 'helpt' ontbijtgranen over het aanrecht te gieten. Je hebt vijf minuten om je aan te kleden, je haar te verzorgen en de lunch te maken, anders missen de kinderen hun schoolbus en jij mist je personeelsvergadering. Nee, je hoeft je sinaasappelsap niet te verrijken met Grey Goose. Je hebt een handvol beproefde, stressvrije hacks nodig voor schoolochtenden om de ochtendhumeur te doorstaan.

Oh machtige checklist

Laten we eerlijk zijn, de meeste kinderen kunnen hun weg uit een papieren zak niet in kaart brengen, laat staan de vele stappen plannen en uitvoeren die ze moeten nemen om schoon, gevoed, gekleed en uitgerust voor hun dag de deur uit te gaan. Tijd om je stam kennis te laten maken met de God of Sane Mornings: The Mighty Checklist. Of uw checklist nu de vorm heeft van een magnetisch bord met de kolommen 'nog te doen' en 'klaar', of een lijst is die op een papieren zak is gekrabbeld, de functie is hetzelfde: de checklist vertelt uw kinderen wat ze moeten doen, zodat u dat niet hoeft te doen. naar.

Bepaal bij het maken van een checklist wat de kinderen zelfstandig aankunnen en wat praktisch is. Dit is afhankelijk van uw kind en zijn ontwikkelingsniveau. Stem checklists af op de mogelijkheden, leeftijden en het individuele kind.

De grote beloning

Je team op tijd in de auto krijgen zonder geschreeuw (zij) of tranen (jij) is misschien wel de beloning die je nodig hebt, maar de kinderen zullen wel iets willen voor hun inspanningen. Niemand op deze wereld werkt gratis, inclusief kinderen. Er zijn talloze methoden om kinderen beloning en consequenties te leren. Doe wat onderzoek en vind iets waarvan u denkt dat het voor u en uw kinderen zal werken.

Een eenvoudig beloningssysteem is de knikkerpotmethode. Geef elk kind een lege pot en een voorraad knikkers. Voor elke Mighty Checklist-taak die ze zelfstandig voltooien, stoppen ze twee knikkers in de pot. Als ze een herinnering nodig hebben om een taak te voltooien (want laten we eerlijk zijn, het zijn kinderen), verdienen ze één knikker. Als je meer dan één herinnering uitdeelt: geen knikker, maar ze moeten de taak toch voltooien. Als ze de pot hebben gevuld, verdienen ze een beloning. Wat zal het zijn? Vijf dollar? Een uitstapje naar de ijssalon? Een nieuwe app voor de iPad? Dat is ook aan jou. Door vóór het begin van de week te bespreken wat de prijs zal zijn, krijgen kinderen iets persoonlijks om naartoe te werken.

Gezonde ochtenden beginnen op zondag

Oké, dus misschien ben je geen 'planner'." Misschien ben je een spontane vrije geest die routine ziet als een wapen van het dominante paradigma, een gruwel voor creativiteit, een onderdrukker van de massa. Misschien is dat de reden waarom je ochtenden slecht zijn? Tijd om je principes te compromitteren in dienst van je doel. Wijd een deel van Zondag om uw gezin klaar te maken voor succes op weekdagen.

Zondaghack 1: Verover kledingproblemen

Kies vijf outfits voor elk kind (of laat je kinderen kiezen als je avontuurlijk bent.) Selecteer items, van hoeden en haarbanden tot aan de gevreesde dikke sokken (kan iemand, wie dan ook een sok ontwerpen die heeft gewonnen Verpest niet ieders leven, alsjeblieft!) Plaats elke outfit in een bak of tas naar keuze en label elke outfit met de dagen van de week. Kinderen zijn volledig in staat om op maandag naar de vuilnisbak, emmer of tas te gaan en hun kleren eruit te halen. Ze hebben kluisjes, bakken en vakjes op school, en ze gaan hier zelfstandig mee om.

Zondaghack 2: Voedselvoorbereiding

Weet je nog hoe Carol Brady en Alice (bonuspunten als je de trivia-vraag van Brady Bunch kunt beantwoorden: "Wat was de achternaam van Alice?") aan het aanrecht stonden en zes schoollunches klaarmaakten, aan de lopende band? Zag dat er niet leuk uit? (Doe alsof dat zo was.) Raad eens? Jouw beurt! Bereid de lunchma altijden voor de week op zondagmiddag. Nee, je moet de tonijnsandwich van vrijdag niet op zondag maken (tenzij voedselvergiftiging jouw idee van een goed moment is), maar je kunt wortels, druiven, hardgekookte eieren en vele andere snacks klaarmaken en inpakken, waardoor het inpakken van de lunch gemakkelijker wordt doordeweeks. Als u geen Alice beschikbaar heeft om te helpen, kunt u uw kinderen aan het spel laten deelnemen. (Nelson. Haar achternaam was Nelson.)

Genoemde lunchpakketten op tafel
Genoemde lunchpakketten op tafel

Kleding op de laatste - Zelfs jij

Er is niets erger dan iedereen op maandagochtend opgeruimd en aangekleed te krijgen en dan te merken dat je kinderen sinaasappelsap en gelei op hun overhemden hebben, en dat jij een overhemdmanchet hebt die met koffie is beschilderd. Op dit punt heb je twee keuzes: sleep iedereen schoppend en schreeuwend naar boven terwijl je naar nieuwe outfits zoekt, of ga de deur uit en zie eruit als een stel trollen.

Een trefzekere manier om deze veelvoorkomende tegenslag te dwarsbomen, is door iedereen als laatste aan te kleden. Ontbijt, poets je tanden en spuit al het haar uit voordat je kleding aantrekt. Moeders en vaders zijn geen onbekenden met vlekken en morsen in de vroege ochtend, dus draag uw badjas over uw kleding terwijl u de ochtendma altijd serveert. Als er geen dreiging meer is van rommel, werp dan op dramatische wijze je mantel uit op totale superheldenmanier, want wees eerlijk: je bent een totale slechterik.

Maak me tijd helder en vroeg

Ouders hebben elke ochtend een minuut nodig om hun koffie vol te zetten en hun gedachten te oriënteren voordat de lijst met eisen en de kakofonie van geschreeuw begint. Zet je wekker een tijdje voordat de kinderen wakker worden en geef jezelf de ruimte om erin te stappen zen- of krijgermodus. Afhankelijk van hoeveel tijd je nodig hebt voordat de ochtendmeltdown zich voordoet, kun je misschien een training doen, douchen en aankleden, of wat werk afmaken. Soms is zelfs 15 minuten duisternis en stilte voldoende tijd voor ouders om diep in te ademen en van hun koffie te genieten terwijl ze hun plan voor de ochtendaanval doornemen.

Maak een haarcaddy in de buurt van de keuken

Het leven speelt zich af in de gezinskeuken, vooral op schoolochtenden. Zodra kinderen de trap afgaan op zoek naar eten en televisie, houd ze daar beneden. Verspil geen tijd door de trap op te rennen om je aan te kleden of je haar te doen. Breng de ochtendoutfits naar de keuken en plaats een haarcaddy in een damestoilet of in de keuken zelf. Vul de caddy met ontklitterspray (waarom proberen mensen nog steeds zonder te leven), haarbanden, haarborstels en strikken. Val de weerbarstige manen van uw kinderen aan terwijl ze bezig zijn aan de ontbijttafel of voor de televisie. Vang ze op een moment van zwakte.

moeder vlecht haar van dochter
moeder vlecht haar van dochter

Ontbijtbestellingen vroeg opnemen

Kinderen zijn op zijn best wispelturige eters, en veel kinderen zullen de ene ochtend pannenkoeken verslinden en er de volgende ochtend mee spotten. Ontbijttijd is voor ouders gek, omdat ze een gerecht bereiden en vervolgens hun kinderen met afschuw zien reageren op de culinaire creatie. Wie had gedacht dat ontbijtgranen zo aanstootgevend konden zijn? Ze overwegen om iedereen te laten verhongeren, maar geen enkele ouder kan de gedachte verdragen dat kinderen hongerig naar school gaan, dus maken ze nog een en nog een en nog een ma altijd totdat ze uiteindelijk een beetje huilen en om half acht 's ochtends kaasstengels en puddingbekers uitdelen.

Begin vroeg met het opnemen van ontbijtbestellingen van uw kleine, niet-betalende klanten, zoals eergisteren vroeg. Geef ze drie opties en laat ze zich aan één ervan binden. Het nakomen van afspraken is een belangrijke levensles voor kinderen. Leerzame momenten mensen! Zorg ervoor dat ze weten wat ze kiezen, is wat ze krijgen. Blijf bij je wapens hier. Geef niet toe. Laat ze geen zwakte zien. Niet toegeven en naar dat kaasstokje grijpen.

De avond ervoor de keuken klaarmaken voor Go Time

Keuken zijn 's ochtends drukke ruimtes. Waarschijnlijk vlieg je om zeven uur 's ochtends door de keuken en denk je dat je een klein restaurant runt terwijl je bestellingen opneemt, met vervelende klanten omgaat, gemorste vloeistoffen opveegt en wenst dat je een andere baan had dan deze. Je kunt de waanzin niet stoppen, het komt elke dag op je af, ouders, maar je kunt de waanzin beheersen, en je doet dit door middel van organisatie.

Zet de keuken de avond ervoor klaar voor het ontbijt. Zet borden, kopjes en bestek neer op de couverts. Zet uw koffie vooraf, zodat deze klaar is om te rollen. Als uw kinderen van gekookte eieren of worst houden, maak deze dan de avond ervoor, zodat u ze alleen maar hoeft op te warmen.

Pak rugzakken elke avond op hetzelfde tijdstip in

Rugzakken inpakken in de ochtend is een vreselijk idee, ik ga het gewoon zeggen en bezitten. Waarom proberen ouders eigenlijk nog steeds op deze manier in het leven te staan? 's Ochtends lunchen en rugzakken inpakken is als scheppen in een sneeuwstorm. Het is zinloos, tijdverspilling, en de kans is groot dat je er spierpijn van krijgt. Maar serieus, alsof je nog een ochtendklusje nodig hebt om de doordeweekse ochtenden door te komen.

Pak je rugzakken de dag ervoor in en doe dit elke dag op hetzelfde tijdstip. Sommige ouders vinden misschien dat zodra de kinderen thuiskomen, het leegmaken van tassen, het maken van huiswerk en het inpakken van snacks de beste keuze is. Andere gezinnen nemen deze taak rond etenstijd op zich, omdat dit toch een periode van de dag is waarin ze in de keuken staan. Toch wachten andere gezinnen tot de kinderen allemaal in bed liggen, en sluipen dan naar beneden om in de behoeften van morgen te voorzien in het geschenk van de stilte die de nacht met zich meebrengt. Al deze opties zijn geweldig, maar 's ochtends inpakken is niet zo geweldig.

Plaats stickers in schoenen

Schoenen zijn het laatste wat kinderen aandoen voordat iedereen de deur uitloopt in een gekke strijd om op de bel te slaan. Als je jonge kinderen hebt, weet je dat schoenen klaar staan om je helemaal naar beneden te halen. De linkerkant eindigt rechts, de kinderen weigeren ze te verwisselen, je begint te schreeuwen, ze werpen zichzelf op de grond en je begint al je levenskeuzes in twijfel te trekken, precies daar in de gang.

Gebruik. Stickers.

Stickers zijn de beste vriend van een ouder, een standvastige bondgenoot in het leven. Ze kunnen worden gebruikt op gedragsgrafieken, als beloning, en om kinderen te helpen de kunst van het linker- versus rechterschoen onder de knie te krijgen. Neem een sticker en scheur deze helemaal door het midden. Plaats de linkerhelft van de sticker in de linkerschoen, terwijl u naar uw kind kijkt, en de rechterkant van de sticker in de rechterschoen. Nu is schoentijd een leuke kleine puzzel die ervoor zorgt dat schoenen op de juiste voet worden gezet en dat je in recordtijd de deur uitgaat. Stickers voor de overwinning.

Kind dat zichzelf veterlaarzen aantrekt
Kind dat zichzelf veterlaarzen aantrekt

Geef jezelf wat genade

Uiteindelijk krijg je geen medaille voor een perfect uitgevoerde doordeweekse ochtend. Er komt niemand bij u thuis met een klembord en een scoreblad, waarmee u kunt beoordelen of u de dag soepel kunt beginnen. Ontdek wat voor jou werkt en probeer het eens. Begin met een of twee tips of trucs en bouw daarop voort zodra uw gezin de eenvoudige dingen onder de knie heeft. Het hele doel van hacks is om het leven gemakkelijker te maken, dus het laatste wat je wilt is de hacks opstapelen en jezelf en je kinderen overweldigen.

Als je hier alles probeert en nog steeds een hete puinhoop bent, weet je wat? Je hebt het geprobeerd. Blijf proberen. Proberen is het enige dat er echt toe doet in het ouderschap. Gun jezelf wat genade op die ochtenden waarop niets goed gaat, en blijf je uiterste best doen.

Aanbevolen: