50+ ladeorganisatie-ideeën voor schoonheid & Functie

Inhoudsopgave:

50+ ladeorganisatie-ideeën voor schoonheid & Functie
50+ ladeorganisatie-ideeën voor schoonheid & Functie
Anonim

Laat ongeorganiseerde lades je leven niet overnemen. Gebruik deze slimme ideeën voor het organiseren van lades om orde in de chaos te brengen.

Vrouw die keukenladen organiseert
Vrouw die keukenladen organiseert

Laden dienen vaak als verzamelplaats voor alles wat je uit het zicht wilt hebben, wat tot rommel en desorganisatie kan leiden. Opruimen hoeft niet overweldigend te zijn, en het organiseren van je lades creëert niet alleen een aantrekkelijkere ruimte, maar geeft alles ook een plek. Creëer georganiseerde lade-indelingen die ervoor zorgen dat uw huis optimaal functioneert met een paar praktische lade-organisatie-ideeën.

Slimme lade-indelingsideeën

Geef je slordige lades een georganiseerde make-over met slimme ideeën die helpen de rommel voorgoed opzij te houden. Probeer een paar professionele tips voor het organiseren van lades op een manier die functioneel en esthetisch aantrekkelijk is.

Lange voorwerpen op een diagonaal bewaren

Bespaar ruimte en geef lades een mooie indeling met diagonaal geplaatste verdelers. Lange voorwerpen zoals deegrollers, messen, serveergerei, krultangen en grote flessen lotion of shampoo passen wellicht beter in ondiepe lades als ze in een diagonale hoek worden geplaatst.

Kleurcode Laden

Gebruik kleurrijke dienbladen, plankvoering of etiketten om de inhoud van lades in categorieën te verdelen. Dit is geweldig voor grote gezinnen om toiletartikelen, kleding in gedeelde kamers of snacks aan te wijzen die kind- of allergievriendelijk zijn.

Maak ladeverdelers met PVC

PVC-buizen zijn een betaalbare doe-het-zelf-oplossing voor het ordenen van lades. Gebruik 7,5 cm PVC en schilder de pijpstukken in de kleuren die jij mooi vindt of in tinten die je gezin helpen de items te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Plaats ze in lades om delicatessen, accessoires, sokken, knutselartikelen, snacks of babykleding op te bergen.

Maak leuke labels

Labels gemaakt met een Cricut kunnen een leuke flair toevoegen aan uw georganiseerde lade en u en uw gezin helpen alles netjes te houden. Breng dit soort labels aan op plastic en acryl bakjes of ladeverdelers voor een nuttig en mooi detail.

Maak je eigen ladeverdeler voor diepe lades

Maak je eigen horizontale ladeverdeler met karton, hout of plastic dat precies in je lade past. Zorg ervoor dat u een klein sneetje achterlaat, zodat u de scheidingswand gemakkelijker kunt optillen. Gebruik verticale verdelers in welk materiaal dan ook om uw structurele basis te creëren. In de verdelers die je minder vaak gebruikt berg je kleine spullen op en plaats je de horizontale verdeler erbovenop. Nu kunt u lichte, dunne voorwerpen toevoegen, zoals papierwerk, mappen of veelgebruikte kantoorbenodigdheden. Dit is ook een geweldige manier om dingen te verbergen waarvan je niet wilt dat ze gemakkelijk gevonden worden. De lade zal op het eerste gezicht voor iedereen ondiep lijken.

Hoe u het proces start

Het ordenen van lades kan een verfrissend en gemakkelijk proces zijn, zolang je er maar met een plan aan begint. Volg een paar eenvoudige stappen om succesvol te zijn in uw organisatie.

Evalueer wat je hebt

Bepaal welke lades georganiseerd moeten worden en bepaal de overkoepelende categorie van de inhoud van elke lade. Als u weet welke items moeten worden georganiseerd en in welke laden deze moeten worden geplaatst, kunt u de rest van het proces benaderen met een klein doel voor elke lade.

Schat wat u nodig heeft

Zodra je de inhoud en categorieën van elke lade hebt bepaald, is het tijd om uit te zoeken welke organisatie-items je nodig hebt. Bepaal of laden organisatorische producten, systemen of extra items nodig hebben om volledig gevuld te worden.

Maak je lades leeg

De eerste stap naar het creëren van een georganiseerde ruimte is het maken van een enorme puinhoop. Echt! De beste manier om te beginnen met het organiseren van uw lades is door ze leeg te maken en op te ruimen. Gooi alles weg wat je echt niet nodig hebt, plaats elk item in de juiste categorie, zodat je weet in welke lade het hoort, en zorg ervoor dat je de binnenkant van de lades grondig schoonmaakt voordat je items terugplaatst.

Vrouw die kleding in dozen organiseert
Vrouw die kleding in dozen organiseert

Ideeën voor ladeorganisatie

Als het tijd is om spullen weer in lades te plaatsen, is de sleutel om alles op de juiste plaats te krijgen het implementeren van een paar organisatie-ideeën die passen bij je budget, huis en lade-inhoud. Overweeg om elke lade zo mooi mogelijk te maken, zodat de kans groter is dat de boel netjes blijft.

Pak de rommellade aan

De lade in elk huis die waarschijnlijk de meeste aandacht en zorg nodig heeft, is de gevreesde rommellade. Geef deze landingsplaats voor willekeurige items een soort van organisatie door bakken, verdelers of kleine bakjes te gebruiken om alle opladers, reserve-verjaardagskaarsen, munten en paperclips op te vangen die rondzweven in uw huis.

Organiseer kantoorbenodigdheden

Geef extra aandacht aan de lades van uw bureau, zodat u efficiënter kunt werken of leren. Als u met meerdere laden werkt, wijs er dan één aan voor documenten, briefpapier en notitieboekjes, terwijl in de andere lade de nietmachine, pennen en andere kleine kantoorbenodigdheden zijn ondergebracht. Als u een la in uw kantoorruimte heeft zonder een specifiek doel, gebruik die dan om extra voorraad spullen op te bergen, zodat u nooit midden op de werkdag zonder komt te zitten.

Maak een leuke knutsellade

Als knutselen iets is waar jij of je kinderen regelmatig van genieten, overweeg dan om een georganiseerde knutsellade te creëren, zodat je gemakkelijk bij al je benodigdheden kunt. Gebruik doorzichtige bakken en bakken zodat je de spullen gemakkelijk kunt zien als je aan een knutselwerkje werkt, en bewaar de meest gebruikte spullen zoals een schaar, lijm of stencils aan de voorkant van de la, zodat je ze snel kunt bereiken.

Verzamel cadeaupapierbenodigdheden

Als je cadeaupapier het hele jaar door serieus neemt, wijs dan een reservelade aan voor al je cadeauverpakkingsgereedschappen. Als je een diepe, lange lade hebt, kun je zelfs de cadeauverpakking zelf erbij doen. Probeer anders gereedschap en accessoires zoals een schaar, touw, plakband, strikken en lint toe te voegen aan kleine manden of tassen, zodat je ze gemakkelijk naar de aangewezen cadeauverpakkingsplaats kunt brengen.

Houd je keuken georganiseerd

Het voelt misschien als een grote taak, maar probeer in elke lade van uw keuken orde te scheppen, zodat u gemakkelijk kunt koken, bakken en entertainen. Keukenlades die je kunt gebruiken voor een georganiseerd hart van het huis zijn:

  • Prachtig georganiseerde bakartikelen
  • Een nette lade voor bestek
  • Netjes georganiseerde lades voor het serveren van keukengerei
  • Een veilig georganiseerde lade voor messen
  • Een kruidenlade die netjes, samenhangend en nauwkeurig geëtiketteerd is
  • Een lade voor netjes georganiseerde thee
  • Een georganiseerde lade speciaal voor voedingsartikelen voor kinderen of baby's
  • Een volledig gevulde snacklade waar het hele gezin gemakkelijk toegang toe heeft
  • Een overzichtelijke lade voor al je theedoeken en theedoeken
  • Tupperware die netjes in een daarvoor bestemde lade is geplaatst
  • Netjes georganiseerde papieren of plastic goederen zoals papieren handdoeken, plasticfolie, diepvrieszakjes, perkamentpapier en folie.

Verfraai uw badkamerladen

Creëer een oase in je badkamer met georganiseerde lades voor al je schoonmaak- en verwenbehoeften. Gebruik acryl- of witte organisatieartikelen om de lades er schoon en fris uit te laten zien. Zorg ervoor dat u elke lade in uw badkamer opneemt.

Georganiseerde toiletartikelen in de badkamerlade
Georganiseerde toiletartikelen in de badkamerlade
  • Wijs een lade aan voor toiletartikelen zoals lotion, zeep en shampoo.
  • Zorg voor een overlooplade voor extra toiletpapier, tandenborstels en toiletartikelen.
  • Geef make-up- en huidverzorgingslades een facelift met opbergbakken, bakjes en tassen.
  • Wijs een lade aan voor EHBO-artikelen en regelmatig gebruikte zalven of medicijnen.
  • Organiseer haarverzorgings- en stylingproducten met een combinatie van bakken en trays.
  • Gebruik kleine bakjes om wattenbolletjes, wattenstaafjes en washandjes op te bergen.

Maak een nette en opgeruimde kinderkamerlade

Gedurende de eerste twee tot drie jaar van het leven van een baby zul je merken dat je dagelijks naar luiers, doekjes, zalven en andere kleine benodigdheden grijpt. Kies een lade die zich het dichtst bij het luierwisselstation bevindt en organiseer alles wat je nodig hebt voor die talloze luierwissels. Zorg ervoor dat u een bakje met klein speelgoed bij de hand heeft, zodat de baby blij kan zijn wanneer dat nodig is.

Verpak feestartikelen netjes weg

Als u een vaste gastheer of feestplanner bent, zorg dan voor een speciale feestlade, zodat u gemakkelijk uw favoriete decoraties, bestek, serveerschalen en taarttoppers kunt bereiken. Maak deze lade leuk met kleurrijke bakken of bakken.

Breng orde aan je bed

Naast de algemene rommellade hebben nachtkastjes de neiging om het meest rommelig te worden. Met alle dingen die je graag bij de hand hebt zodat je er midden in de nacht gemakkelijk bij kunt, is het logisch dat dit gebied vrijwel onmiddellijk slordig wordt. Probeer kleine zakjes met rits te gebruiken voor kleine spullen zoals pennen en haarelastiekjes. Bewaar grotere voorwerpen zoals telefoonopladers, boeken en afstandsbedieningen in bakken of bakken.

Creëer een georganiseerde kledingopslag

Voor kledingstukken die in laden zijn opgeborgen, wil je misschien afzien van de extra hoeveelheid bakken, bakken en tassen. Concentreer u liever op het leren vouwen van kleding op specifieke manieren, zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgeborgen, maar zichtbaar zijn wanneer u de la opent om uw selecties te maken. Probeer de KonMari-methode of vergelijkbare vouwtechnieken om dit organisatieniveau te bereiken.

Uw organisatieproducten kiezen

In grote lijnen zijn er twee soorten organisatieproducten: gefabriceerd en doe-het-zelf of hergebruikt. Terwijl de ene geld bespaart en de mogelijkheid biedt om die samengestelde knutsellade te gebruiken, is de andere misschien handiger en gestroomlijnder. De keuze komt eigenlijk neer op voorkeur en het vinden van de producten die het beste bij u passen.

Nette lade met diverse schrijfwaren voor school
Nette lade met diverse schrijfwaren voor school

DIY Lade Organisatorische Producten

DIY-organisatieproducten zijn ideaal als je met een beperkt budget werkt en kunnen waarschijnlijk worden gemaakt met spullen die je al in huis hebt. Wees creatief en maak deze items mooi, zodat ze je kunnen inspireren elke keer dat je die netjes georganiseerde lade opent. Een paar doe-het-zelf-ideeën voor het organiseren van lades zijn:

  • Schuimbordverdelers
  • Kartonnen bakjes bedekt met washi-tape
  • Kartonnen verdelers omwikkeld met ambachtelijk papier
  • Verdelers gemaakt met verfsticks en houtlijm
  • Kleine plastic tupperware gebruikt als bakken en dienbladen

Organisatieproducten voor lades die u kunt kopen

Als doe-het-zelf niet jouw ding is, zoek dan naar organisatieproducten die je kunt kopen. Dit geeft je de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat alles samenhangend is en bij jouw stijl past. Probeer een van de meest beschikbare organisatieproducten:

  • Kleine geweven manden
  • Plastic verdelers, bakken en bakken
  • Acryl verdelers, bakken en bakken
  • Vilten verdelers en kleine vilten bakjes
  • Houten verdelers, pluggen en bakken
  • Draadmanden en bakken

Maak je lades mooi

Organisatie is slechts een deel van de reis. Je wilt er zeker van zijn dat je lades er ook esthetisch aantrekkelijk uitzien. Probeer een aantal aanvullende ideeën om de lades die u dagelijks gebruikt extra speciaal te maken:

  • Gebruik behang of ambachtelijk papier om een prachtige achtergrond voor je georganiseerde lade te creëren.
  • Gebruik schuim, papier, plastic of bamboe plankvoering om textuur toe te voegen en de producten op hun plaats te houden.
  • Gebruik een labelmaker om een samenhangende look te creëren voor kruidenlades, EHBO-producten, snacks en toiletartikelen.
  • Zorg ervoor dat organisatieproducten goed passen en niet overvol zijn met spullen, zodat ze er netjes uitzien.
  • Kleurcode items of gebruik één overkoepelend kleurenschema voor een samenhangende look.

Organiseer voor het goede

Blijf op de hoogte van elke lade in je huis met de juiste organisatieproducten en een eenvoudige aanpak. Zorg ervoor dat de manier waarop u elke lade ordent, een stijl is die duurzaam voor u is. De truc voor een consistente organisatie is om altijd te organiseren, dus zorg ervoor dat u tijd vrijmaakt voor onderhoud en opruimen, en houd altijd uw ogen open voor nieuwe organisatorische ideeën om te implementeren.