Hoe u het juiste behang voor uw interieur kiest

Inhoudsopgave:

Hoe u het juiste behang voor uw interieur kiest
Hoe u het juiste behang voor uw interieur kiest
Anonim
Badkamer voorzien van luxe behang
Badkamer voorzien van luxe behang

Het kiezen van het juiste behang voor uw interieur kan soms lastig zijn. Kleuren, stijlen, patronen en texturen zijn allemaal factoren waarmee u rekening moet houden. Als u weet waar u op moet letten, kunt u de beste keuzes maken voor uw kamers.

Tips voor het kiezen van een geweldig behang

Er is geen tekort aan behangstijlen, kleuren en texturen. Bepaal of je alle muren wilt bedekken of dat een accentmuur er beter uit zou zien in het ontwerp van je kamer.

Behangstijlen

De behangstijl moet bij de rest van uw interieurstijl passen. Het moet op natuurlijke wijze aansluiten bij de rest van uw ruimte. Enkele voorbeelden zijn:

  • Formeel:Een formeel interieur is gebaat bij verschillende elegante behangdessins, zoals een handgeschilderde print of damast.
  • Glam: De keuzes voor glamourbehang omvatten reliëf-, geflockt, in kristal of glitter ingebedde of dramatische reflecterende ontwerpen.
  • Casual: Uw interieur kan worden verfraaid met verschillende patronen, zoals een planten-, bloemen- of structuurprint.
  • Land: Een plaid, gingham of landelijk motief kan een goede keuze zijn voor uw landelijke inrichting.
  • Rustiek: Selecteer een gestructureerd behang, zoals een grasdoek voor diepte, een plaid voor warmte of een dierenpatroon dat bij uw thema past.
  • Victoriaans: Een barok bloemendamast is een goed behang voor deze historische stijl.
  • Modern: Selecteer een geometrisch of abstract patroon voor een modernere inrichting.
Groen bloemenbehang in de slaapkamer
Groen bloemenbehang in de slaapkamer

Behangkleuren

De kleuren die u selecteert voor interieurbehang moeten goed passen bij uw raambekleding, vloeren en meubels.

  • Je kunt de kleurverzadiging van een opvallende verfkleur verkrijgen door gekleurd behang te selecteren met een patroon dat een paar waarden lichter is. Deze aanpak geeft een elegante toets aan een badkamer.
  • Kies kleuren uit het kleurenpalet van de rest van uw interieur. Herhaal een of meer kleuren met je behangkeuze.
  • Gebruik de accentkleur als hoofdkleur in je achtergrond om drama en contrast te creëren.
  • Voor een soepele, gemakkelijke overgang herha alt u de kleur van de muurverf als de hoofdkleur van het behang.
Badkamer met blauw en wit thema
Badkamer met blauw en wit thema

Patroon of effen achtergronden

Je bent niet beperkt tot het gebruik van gewoon behang, ook al heb je verschillende patronen in je interieur gebruikt. De sleutel is om de juiste kleuren en patroongrootte te selecteren.

  • Als je gordijnen en stoffering met patronen hebt, is een eenvoudige keuze een toon-op-toon patroon of structuurbehang.
  • Als u kiest voor een patroonbehang, kies dan voor een kleiner of groter patroon dan de gordijnstof of het bekledingspatroon.
  • Een effen behang biedt een mooie visuele onderbreking voor een decor met veel patronen.

Grote en kleine patronen

Het is een mythe dat je patronen moet selecteren die dezelfde schaal hebben als de kamer, zoals kleine patronen voor kleine kamers en grote prints voor grote kamers. Dat kun je zeker doen, maar je ontwerp kan nogal alledaags zijn. Een groot behangpatroon in een kleine badkamer kan een dramatische ontwerpkeuze zijn. U kunt ervoor kiezen om een klein patroon te gebruiken in een grote studeerkamer, waar de ruimte wordt opgedeeld door ramen, deuren en ingebouwd meubilair. In dit scenario zorgt een klein patroon voor een geweldig beeld met plagende onderbrekingen en hints van kleuren en patronen.

Structuurbehang voor ontwerpdiepte

Als je op zoek bent naar iets dat een laag textuur en meer ontwerpdiepte toevoegt, kies dan voor structuurbehang. Kies bijvoorbeeld voor een grasdoek voor een thuiskantoor. Kies voor een accentmuur achter het bureau of gebruik deze boven een lambrisering of stoelrail. In een gezellige woonkamer of studeerkamer kunt u kiezen voor structuurbehang, zoals grasdoek, reliëf of gevlokt.

Geweven behang in moderne slaapkamer
Geweven behang in moderne slaapkamer

Metallic achtergronden

Een kamer met weinig natuurlijk licht is een ideale kandidaat voor glanzend metallic behang om het licht dieper de kamer in te reflecteren. Een klein half bad zonder ramen profiteert van reflecterend behang, en een vintage keuken of eetkamer is een ideale kandidaat voor nep-tinnen plafondbehang.

Goud metallic behangontwerp
Goud metallic behangontwerp

Kamers kleiner of groter laten lijken

De patroongrootte kan een kamer groter of kleiner laten lijken. Verklein visueel de grootte van een grote kamer door een grote print met een donkerdere achtergrond te gebruiken. Het patroon en het kleurcontrast geven de optische illusie dat de muren dichterbij komen voor een gezelliger gevoel in de kamer. Omgekeerd kan een klein patroonbehang, afhankelijk van de kleur en het patroon, een kleine kamer groter laten lijken of een grote kamer zelfs nog groter.

Laat muren groter en langer lijken

Horizontale strepen laten een muur langer lijken, terwijl verticale strepen de illusie van hoogte geven. Je kunt brede of smalle strepen gebruiken, en strepen kunnen onregelmatig zijn, zoals strepen met wijnranken of paisley-patronen.

Blauw en wit verticale streepbehang
Blauw en wit verticale streepbehang

Waar kun je achtergrond gebruiken

Er zijn allerlei manieren waarop je interieurbehang in je huis kunt gebruiken. Je kunt het op elke muur in elke kamer aanbrengen of alleen op een accentmuur. Behang kan worden gebruikt om een muurruimte op te breken of een muurruimte te markeren die door inbouwelementen wordt opgebroken.

Rood gebloemd behang in de eetkamer
Rood gebloemd behang in de eetkamer

Accentmuren

Een van de leukste dingen van behang is de mogelijkheid om een kamer te transformeren in een ontwerp met diepte en stijl. De meest economische en gemakkelijkste manier is om een massieve muur te kiezen voor een behangaccentmuur.

  • Kies de muur achter het bed voor een elegant en verwarmend design voor de hoofdslaapkamer.
  • Gebruik twee verschillende soorten behang in dezelfde kamer, zoals een streep voor een accentmuur in een slaapkamer en een jacquardprintbehang voor de andere muren.
  • Ga dramatisch met je accentbehang, zoals met een zebraprint of weelderig tropisch bladpatroon.
  • Een geometrisch art-decobehangontwerp kan de "wauw" -factor zijn die je zoekt voor de muur achter het dressoir in de eetkamer.
Goudbehang in luxe slaapkamerinrichting
Goudbehang in luxe slaapkamerinrichting

Stoelrails

Behang boven of onder een stoelrail brengt warmte en diepte in een eetkamer of breekt een lange gang af. U kunt behangpatronen voor boven en onder de stoelrail mixen en matchen. Als alternatief kunt u er de voorkeur aan geven om de muur onder de stoelrail te schilderen en erboven behang te gebruiken, of andersom.

lambrisering

Het gebruik van behang boven lambrisering is een andere decoratieve manier om een decor te accentueren. Je kunt een patroon kiezen dat past bij de stijl en kleuren van je eetkamer, studeerkamer, keuken of zelfs een slaapkamer.

Transformeer interieurs met het juiste behang

Het is gemakkelijk om geweldig interieurbehang voor je kamers te kiezen als je de ontwerptips volgt. Transformeer een eenvoudige kamer in een dramatisch of weelderig tropisch toevluchtsoord met de juiste behangbehandeling.

Aanbevolen: