Duitse gezinsstructuur en tradities

Inhoudsopgave:

Duitse gezinsstructuur en tradities
Duitse gezinsstructuur en tradities
Anonim
Familie rode wijn drinken en eten
Familie rode wijn drinken en eten

Veel Amerikanen hebben Duitse banden, en deze Europese cultuur heeft verschillende aspecten van het Amerikaanse leven beïnvloed. In feite hebben ongeveer 46 miljoen Amerikanen voorouders uit Deutschland die nederzettingen stichtten in Californië, Texas, Pennsylvania en vele staten in het Midwesten. Populaire honkbalsnacks: hotdogs, pretzels en bier, kwamen voort uit de Duitse cultuur, en er zijn veel andere Duitse tradities die Amerikanen als hun eigen tradities hebben overgenomen.

Christelijke feestdagen

Kerstmis en Pasen zijn de bekendste christelijke feestdagen, en veel gemeenschappelijke tradities en rituelen die synoniem zijn met deze vieringen kwamen uit Duitsland.

Duitse kersttradities

De volgende Duitse tradities voor de feestdagen:

  • Adventskalenders: De populaire kalenders die de dagen aftellen tot Kerstmis zijn ontstaan in Duitsland. De papieren kalenders met lekkernijen, zoals chocoladesnoepjes achter de kleine deurtjes, werden voor het eerst gedrukt in Duitsland in 1908.
  • Kerstbomen: In Duitsland wordt de kerstboom pas op kerstavond versierd. Deze kersttraditie is ontstaan in Duitsland als onderdeel van de kerstvieringen. Traditionele boomversieringen omvatten snoep, appels, noten, engelen, kaarsen, koekjes en klatergoud.
  • Peperkoekhuisjes: Peperkoekhuisjes richtten in 1643 hun eigen handelsgilde op in Neurenberg, en deze beroemde kersttraktatie verscheen voor het eerst in 1893. Peperkoekhuisjes werden onderdeel van de Duitse kersttradities nadat er een in de beroemde gebroeders Grimm voorkwam ' verhaal van Hans en Grietje. Duitse gezinnen maken elk jaar in december peperkoekhuisjes, compleet met glazuur en gumdrops.
  • Kerstliederen: Enkele van de meest populaire kerstliederen die elk jaar worden gezongen, hebben Duitse wortels. "O Christmas Tree" (ook wel bekend als "O Tannenbaum") dateert bijvoorbeeld ongeveer 500 jaar geleden.
Duitse kerstkoekjesornamenten
Duitse kerstkoekjesornamenten

Duitse paastradities

Deze paastradities hebben ook Duitse wortels:

  • Pasen komt van een heidense feestdag die samenviel met de lente-equinox in de lente. De oorspronkelijke viering vond elk jaar rond 21 maart in Duitsland plaats en was ter ere van Ostara, de heidense godin van de lente, of Eostre. Dat is waar "Pasen" zijn naam aan dankt.
  • De paashaas heeft ook heidense wortels. Volgens de Duitse legende redde Ostara een bevroren vogel door er een konijn van te maken. Dit bijzondere konijn kon eieren leggen, omdat het ooit een vogel was, vandaar de paashaas. Dit populaire paasdierensymbool wordt voor het eerst genoemd in 16e-eeuwse Duitse geschriften, en snoepkonijntjes en eieren werden voor het eerst geïntroduceerd in de 19e eeuw.

Allerheiligen

Net als bij een Amerikaans Halloween, is Allerheiligen op 1 november de dag waarop Duitsers hun dierbaren gaan bezoeken. Het geven van striezel aan petekinderen is ook gebruikelijk.

Dag van de Duitse Eenheid

Net als de Amerikaanse 4e juli v alt de Dag van de Duitse Eenheid op 3 oktober en wordt de hereniging van Duitsland in 1990 gevierd. In Berlijn wordt het gevierd als een driedaags festival.

Vuurwerk boven Hamburg, Duitsland
Vuurwerk boven Hamburg, Duitsland

Oktoberfest

Oktoberfest is een van de populairste Duitse tradities ter wereld. Deze bierdrinkvakantie begon in oktober 1810 tijdens het Beierse huwelijk van prins Ludwig met prinses Therese van Saksen-Hildburghausen. Het koninklijk paar overtrad de regels door gewone mensen uit te nodigen voor het huwelijksfeest, dat bestond uit vijf dagen eten, drinken en feesten.

Het is in de loop der jaren geëvolueerd en is nu een 16-daags festival dat elk jaar in München wordt gehouden. Oktoberfest biedt een grote verscheidenheid aan Duitse bieren en worsten, met meer dan zes miljoen bezoekers. Als je het moederland niet kunt bereiken, kun je in veel grote Amerikaanse steden een Oktoberfest in de Verenigde Staten vinden.

Bruiloftstradities

Traditionele Duitse bruiloften duren meerdere dagen.

  • Ze beginnen met een burgerlijke ceremonie (Standesbeamte), bijgewoond door goede vrienden en familieleden.
  • De volgende dag is er een avondfeest voor alle vrienden en kennissen (Polterabend). Op deze grote feesten breken gasten oude gerechten en het bruidspaar veegt deze samen op. Deze traditie is bedoeld om te symboliseren dat er niets kapot gaat in hun huis of relatie.
  • Op de derde dag wordt de religieuze huwelijksceremonie gehouden in een kerk, gevolgd door de officiële huwelijksreceptie. Wanneer het echtpaar de kerk verlaat, gooien ze munten naar de aanwezige kinderen.

Verjaardagstradities

Ouder worden is een gevierde traditie in verschillende culturen, maar Duitsers hebben hun eigen unieke manier om verjaardagen te herdenken.

  • Terwijl Amerikanen iemand misschien een gelukkige vroege verjaardag wensen, wordt dit in Duitsland als pech beschouwd.
  • Er wordt verwacht dat je snacks meeneemt voor collega's of klasgenoten, samen met het organiseren en betalen van je eigen verjaardagsfeestje.
  • Traditioneel wordt in Duitsland verwacht dat je, als je single bent en 30 wordt, dit feit bekendmaakt door klusjes te doen zoals het vegen van een trap (voor mannen) en het schoonmaken van de deurknoppen (voor vrouwen) in het openbaar. Het idee is om uw huishoudelijke vaardigheden onder de aandacht te brengen van andere potentiële partners.

Vakantietradities

Duitsers houden van reizen. Daarom mag het geen complete schok zijn dat wanneer een feestdag op donderdag v alt, er een zogenaamde "brugdag" of Brückentag zal zijn. Dit zijn dagen die ze gebruiken om lange vakanties of vakanties te plannen. Dit is echt een goede zaak, aangezien Duitsers meer uitgeven aan buitenlandse reizen dan de meeste andere landen.

Braadworst eten op de Duitse kerstmarkt
Braadworst eten op de Duitse kerstmarkt

Traditioneel Duits eten

Veel Duitsers vieren dit met traditionele Duitse gerechten en gerechten.

  • Duitse aardappelsalade wordt in Zuid-Duitsland warm geserveerd en bevat spek, suiker en witte wijnazijn. In Noord-Duitsland wordt het koud geserveerd en heeft het een romige basis van mayonaise.
  • Populaire Duitse worsten zijn braadworst, curryworst, bockworst en leberworst.
  • Zuurkool, een zuurkool, is een typisch bijgerecht aan de eettafel.
  • Wienerschnitzel, een dunne, gebakken kalfsfilet, is vaak een hoofdgerecht.
  • Traditionele Duitse desserts zijn onder meer Zwarte Woudcake, stol (een zoet gistbrood gevuld met noten en fruit) en marsepein, een populaire kerstdelicatesse gemaakt van gemalen amandelen en suiker.

Alles in de familie

De Duitse gezinsstructuur is de definitie van een kerngezin. In de meeste huizen tref je een moeder, vader en kind aan. De meeste Duitse huishoudens tellen slechts één generatie, en in feite is het aantal gezinnen met meer dan één generatie dat samenwoont, afgenomen. Als het huis uit meerdere generaties bestaat, bestaat het doorgaans uit twee generaties. De meeste grootouders en andere uitgebreide familieleden wonen echter in een apart huis. Bovendien kiezen sommige mensen in gebieden als Berlijn ervoor om alleen te wonen.

Genderrollen

In het verleden werd de man gezien als het hoofd van het huishouden in een Duits gezin, maar deze gezinshiërarchie is veranderd en vrouwen genieten thuis van gelijke kansen. Hoewel vrouwen de kloof nog niet helemaal hebben overbrugd, werken in veel huishoudens zowel de vader als de moeder. Bovendien is gedeelde besluitvorming gebruikelijk. Uit onderzoek van het Allensbach Institute for Public Opinion Research blijkt echter dat vrouwen vaker dan mannen thuis blijven met een kind.

Een geboorte vieren

Een feest vieren voordat er in Duitsland daadwerkelijk een baby wordt geboren, wordt als pech beschouwd. Hoewel Duitsers na de geboorte misschien een bijeenkomst houden, gaat het meer om het vieren van het gezin dan om het krijgen van cadeautjes.

Hoewel men denkt dat Duitse babynamen moeten worden gekozen uit een goedgekeurde overheidslijst, zijn de Duitse naamgevingswetten niet zo restrictief. Juridisch gezien kunnen ouders hun kind voor het grootste deel elke naam geven, tenzij dit gevolgen kan hebben voor het welzijn van het kind. De registrars die de naam en het geslacht van het kind moeten registreren, krijgen echter de opdracht om af te dwingen dat mannelijke baby's alleen mannelijke namen mogen hebben en vrouwelijke baby's alleen vrouwelijke namen. In de instructies staat ook dat de voornamen van baby's niet aanstootgevend mogen zijn, en ook niet hetzelfde mogen zijn als de achternaam van het gezin.

Bruiloftbomen

Als babymeisjes in Duitsland worden geboren, worden er verschillende bomen geplant. Als het meisje groter wordt en zich verlooft, verkopen ze de bomen en gebruiken ze het geld voor haar bruidsschat.

Moderne tradities

Als je je Duitse erfgoed wilt eren, neem dan een aantal van deze tradities op in je volgende vakantie. Je kunt je afkomst ook vieren door op een willekeurige dag simpelweg te genieten van een Duits bier van hoge kwaliteit. Zorg ervoor dat u de Duitse toast "Prost!" als je je glas opheft!

Aanbevolen: