Antiek-roadshow-taxateurs die zijn overleden

Inhoudsopgave:

Antiek-roadshow-taxateurs die zijn overleden
Antiek-roadshow-taxateurs die zijn overleden
Anonim
Antiek Roadshow
Antiek Roadshow

Antiques Roadshow is een televisieserie die wordt uitgezonden in zowel Europa als Amerika. De Amerikaanse versie wordt uitgezonden op PBS en is gebaseerd op het Britse programma, dat wordt uitgezonden op BBC One. Door de jaren heen hebben beide versies van de show verschillende bekende gezichten verloren.

BBC One Antiques Roadshow (VK)

De Britse versie, die in 1978 in première ging, bezoekt kleine en middelgrote steden en biedt taxaties voor persoonlijke spullen door lokale antieke taxateurs en showfavorieten. Naast het aanbieden van een prijs, leren kijkers ook over de geschiedenis van items. Door de jaren heen heeft de BBC verschillende taxateurs verloren, zowel jong als oud.

Antiek Roadshow - Manor Samarès
Antiek Roadshow - Manor Samarès

Sebastian Pearson

In 2002 verloor de Antiques Roadshow Sebastian Pearson op 58-jarige leeftijd. Hij nam deel aan de show in 1978, toen deze voor het eerst begon. Pearson, een expert op het gebied van porselein, concentreerde zich op oosterse kunstwerken, prenten en oosterse keramiek, na een bescheiden begin als portier bij Sotheby's.

Alice Gibson-Watt

Alice Gibson-Watt, een sieradenexpert van Antiques Roadshow, stierf in 2012 op 34-jarige leeftijd. Er was een onderzoek naar haar dood, die uiteindelijk werd beoordeeld als een hartstilstand. Ze was een week eerder vastgehouden vanwege een postpartumpsychose.

Graham Lay

Graham Lay, een expert in harnassen en andere militaire memorabilia voor de Antiques Roadshow, stierf in 2016 nadat hij sinds zijn geboorte in 1960 aan cystische fibrose leed. Hij verscheen meer dan 25 jaar in de show.

Geoffrey Godden

Geoffrey Godden was een keramiekspecialist en zelfbenoemde 'Chinees'. Naast het publiceren van 30 boeken, was hij zo productief op het gebied van porselein dat hij door Henry Sandon, een andere Roadshow-expert, de bijnaam "Barbara Cartland of Ceramics" kreeg. Hij stierf een natuurlijke dood in 2016 op 87-jarige leeftijd.

PBS Antiques Roadshow (VS)

Antiques Roadshow in America reist door de Verenigde Staten naar plaatsen als Biloxi, Mississippi; Chattanooga, Tennessee; Rochester, Michigan en meer. Gedurende de vele seizoenen van de show zijn verschillende taxateurs herdacht.

Antiek roadshow teken
Antiek roadshow teken

Frank Boos

Bloomfield Hills, Michigan taxateur Frank Boos, bekend van zijn vlinderdas, overleed in 2006 op 70-jarige leeftijd aan complicaties van vaatziekten. Deze Antiques Roadshow-taxateur was een specialist in zilver en was 10 seizoenen lang op de show te zien.

Wayne Pratt

Wayne Pratt, zes seizoenen lang taxateur van meubels en volkskunst bij Antiques Roadshows, overleed in 2007 op 64-jarige leeftijd aan complicaties als gevolg van een hartoperatie. Hij maakte deel uit van een rechtszaak over een originele versie van de Bill of Rights voordat hij afstand deed van zijn claim op het document in 2000. Hij was ook een cruciale getuige in de vervolging van gouverneur John G. Rowlands wegens het vervalsen van belastinginformatie in 1997.

Christie Romero

De Californische sieradenexpert Christie Romero was zeven seizoenen te zien in Antiques Roadshow en nam deel aan tientallen sieradentaxaties. Ze was goed thuis in sieraden uit de 18e eeuw, inclusief kostuumjuwelen. Ze overleed in 2009 aan complicaties geassocieerd met alvleesklierkanker.

Richard Wright

William Richard Wright Jr., een expert op het gebied van poppen en speelgoed uit de 18th-20th eeuw poppen en speelgoed, overleden in 2009. Naast dat hij zijn eigen winkel in Pennsylvania had, toerde Wright met de show van seizoen drie tot en met seizoen 13. Hij leed aan COPD en stierf nadat hij een virus had opgelopen.

Barry Weber

In 2010 overleed de oude sieradentaxateur Barry Weber op 59-jarige leeftijd aan blaaskanker. Barry was vijftien seizoenen lang een bekend gezicht in de show. Hij creëerde verschillende normen voor het doorlichten van sieraden.

Wendell D. Garrett

Wendell D. Garrett was een autoriteit op het gebied van decoratieve kunst en historicus die een belangrijk onderdeel was van de PBS-show sinds deze in 1997 begon. Tijdens de show verzorgde Garrett een reeks projecten en on-air beoordelingen vóór zijn dood in 2012. Hij stierf op 87-jarige leeftijd een natuurlijke dood.

Bekende gezichten verloren

Door de jaren heen hebben de Britse en Amerikaanse televisieseries afscheid genomen van een aantal bekende antiekspecialisten. Helaas, als een show tientallen jaren duurt, zoals Antiques Roadshow heeft gedaan, is het verliezen van geliefde persoonlijkheden onvermijdelijk. Denk met veel plezier aan je favorieten terug en wees dankbaar voor de expertise die ze deelden.

Aanbevolen: