15 eenvoudige ma altijden voor grote gezinnen die de bank niet kapot maken

Inhoudsopgave:

15 eenvoudige ma altijden voor grote gezinnen die de bank niet kapot maken
15 eenvoudige ma altijden voor grote gezinnen die de bank niet kapot maken
Anonim
Familie kookma altijd samen
Familie kookma altijd samen

Dagelijks koken voor je grote kroost is vaak een hele uitdaging voor ouders. Drukke gezinnen hebben 's avonds vaak weinig tijd, en grote gezinnen hebben een breed scala aan smaakvoorkeuren. Het is moeilijk om iedereen tevreden te stellen met je avondma altijd zonder de bank of je gezond verstand te breken, maar deze creatieve, gemakkelijke ma altijden voor grote gezinnen zullen zeker een publiekstrekker zijn.

Showstoppers met één pot

Grote gezinnen hebben grote hoeveelheden voedsel nodig, en soms betekent koken voor je grote bende zoveel potten, pannen en borden. Het enige dat minder leuk is dan het maken van grote dagelijkse diners, is het opruimen. Bespaar jezelf zoveel moeite door de volgende eenpansdiners te maken. Deze ma altijden zorgen gegarandeerd voor meer glimlachen en minder afwas.

Enkele koekenpan Kung Pao Kip

Als je een groot gezin hebt, wordt uit eten gaan heel snel duur. Breng de eetervaring buiten de deur naar uw eigen keuken met een variant van Kung Pao-kip in één koekenpan. Voorbereiding en opruimen zijn een makkie met dit recept, en je portemonnee zal niet leeglopen, omdat de ingrediënten goedkoop zijn en vaak in de meeste winkels te vinden zijn. Gooi er een doos met rijst van vijf minuten in om die op te dienen als bed voor de ster van de show, en je hebt een eenvoudig meesterwerk zonder gedoe en goedkoop!

Enkele koekepan Kung Pao kip
Enkele koekepan Kung Pao kip

Voor de basis van de ma altijd heb je voldoende kip, groenten en pinda's nodig om je bende te voeden, evenals een aantal kookgerei die je waarschijnlijk al in je voorraadkast hebt, zoals knoflook, plantaardige olie en maïzena, sherry en sojasaus. Eenmaal gekookt, wordt de ma altijd gedrenkt in een saus bestaande uit hoisinsaus, sojasaus, sesamolie, bruine suiker en een paar andere ingrediënten. Het kan prijzig lijken om flessen met ingrediënten te kopen die u niet dagelijks zult gebruiken, maar onthoud dat als u deze speciale items eenmaal in uw keuken heeft, u de ma altijd op elk gewenst moment snel opnieuw kunt bereiden.

Gemakkelijk, alledaags Chili

Gemakkelijk te controleren.

Kosteneffectieve controle.

Eén pan om schoon te maken na het koken CHECK!

Chili con carne in koekenpan
Chili con carne in koekenpan

Chili is een klassieke ma altijd waar grote gezinnen om alle bovengenoemde redenen naartoe trekken. Kies een eenvoudig chili-recept om mee te beginnen als uw gezin nieuw is bij dit gerecht. Ga voorzichtig met de specerijen om en creëer na verloop van tijd variaties op je traditionele chili-recept door het te vervangen door een kip-chili-recept of een vegetarisch recept. Chili is een van die ma altijden die je in slechts enkele minuten klaarmaakt. Daarna is het een kwestie van sudderen en wachten, zodat de chef-kok voldoende tijd heeft om dingen te doen die hij leuk vindt, zoals bordspelletjes spelen met het gezin of een klassieke film kijken totdat het eten klaar is. Je kunt een selectie chili-toppings aanbieden, waaronder kaas, in blokjes gesneden uien, gesneden avocado en zure room, zodat elke eter zijn gerecht kan aanpassen. Combineer je klassieke chilima altijd met een goed maisbroodrecept of een eenvoudige salade, en je ma altijd is klaar.

Romige kip en rijst

Kip- en rijstgerechten zijn gemakkelijk te maken, kosteneffectief en normaal gesproken smakelijk voor zelfs de meest kieskeurige eters, waardoor ze populair zijn bij grote gezinnen met veel monden om te bevredigen. Romige kip en rijst worden in één pot gemaakt en hebben slechts een paar gewone ingrediënten nodig, zoals kip, rijst, kaas, groenten, kruiden, bouillon en room. Vervang bruine rijst door witte rijst of overweeg om broccoli vol voedingsstoffen toe te voegen aan de groentemix.

Romige kip en rijst
Romige kip en rijst

Dit recept is een kampioen van de voedselpiramide, omdat het alle noodzakelijke elementen zonder fruit bevat. Overweeg een dessert op basis van fruit te maken voor een familiediner dat aan ieders voedingsbehoeften voldoet.

Klassiek stoofvlees

Vleesetende gezinnen moeten een goed recept voor stoofvlees in hun arsenaal hebben, en dit specifieke recept voor stoofvlees is lekker, vereist weinig ingrediënten en gebruikt slechts één pan. Combineer smaken van troostma altijden zoals rundergehakt, ui, selderij, wortels en kruiden om een dinergerecht te creëren dat ieders buik verwarmt. Serveer een kant van aardappelpuree of knapperig brood om te combineren met de waterval van jus die dit gerecht creëert.

Klassiek stoofvlees
Klassiek stoofvlees

Rol de ovenschotel uit

Stoofschotels zijn geweldige gezinsma altijden, omdat het voorgerecht in één gerecht wordt geserveerd. De meeste ovenschotels kunnen lang voor etenstijd worden bereid en ingevroren gedurende een tijd waarin je iedereen in een mum van tijd te eten moet geven. Wees inventief met uw ovenschotelrecepten, zodat iedereen in uw gezin uw culinaire creatie opeet.

Eenvoudige ontbijtschotel

Kinderen zijn dol op ontbijt als avondeten, omdat het kant-en-klaar en heerlijk is. Het opkloppen van bergen donzige eieren, pannenkoeken, spek en worst is kostbaar en tijdrovend, wat waarschijnlijk de reden is dat gezinnen deze lekkernij voor zondagochtend reserveren. Als je een ontbijtschotel in je dinerroutine wilt verwerken, is dit eenvoudige recept gezond, heerlijk en boordevol ingrediënten die kinderen zullen opslokken.

Gemakkelijke ontbijtschotel
Gemakkelijke ontbijtschotel

Combineer eieren, melk, opgebakken aardappels, groenten, vlees, kaas en andere ingrediënten in een grote mengkom. Giet de inhoud van de kom in een ovenschaal en schuif de ma altijd in de oven. Gezinnen met avonden vol actie kunnen het vlees voorkoken dat ze in het gerecht willen verwerken, of ze kunnen de hele ma altijd van tevoren maken en deze invriezen voor een drukke dag in de week.

Tater Tot Braadpan

Tater tot casserole is een snel gerecht dat een bende uitgehongerde kinderen zal dienen na het sporten. Het hele gerecht heeft slechts een handvol ingrediënten nodig, zoals rundergehakt (je kunt gekookte worst of stukjes ham vervangen), bevroren aardappelkoekjes, champignonroomsoep, cheddarkaas en zout en peper. Dat is het! Bereid de ma altijd gedurende de dag wanneer u een vrij moment krijgt. Het voorbereidingsgedeelte van de ma altijd duurt slechts enkele minuten. Zet het ongeveer een uur voor het eten in de oven en serveer het met een salade. Het is zo gemakkelijk, goedkoop en lekker.

Tater Tot Braadpan
Tater Tot Braadpan

Geladen braadpan met aardappelpuree

Dit recept combineert twee geliefde troostma altijden: gehaktbrood en een geladen gepofte aardappel om een ovenschotel te creëren waar iedereen seconden van zal hebben. Geladen braadpan met aardappelpuree en gehaktbrood is vergelijkbaar met herderstaart, maar speelt in op gerechten waar het jongere publiek dol op is. Gebruik gehakt, aardappel, kaas en verschillende andere ingrediënten die je vaak in de keuken tegenkomt om dit gerecht te maken. Je kunt tacokruiden toevoegen voor een twist of koolhydraatarm gaan door het aardappelgedeelte te vervangen door gepureerde bloemkool.

Geladen Aardappelpuree Gehaktbroodbraadpan
Geladen Aardappelpuree Gehaktbroodbraadpan

Eenvoudige Mac- en Kaasschotel

Mac en kaas is de koning van de kinderkeuken. Dit eenvoudige mac- en kaasschotelrecept tilt het gerecht naar een hoger niveau, zodat het geschikt is voor zowel jonge als oudere gasten. Je kunt verschillende groenten en vlees toevoegen, zoals spek, verkruimelde worst, zeevruchten, bieslook of geroosterde rode paprika's om je kaasschotel aan te passen aan wat jouw gezin het lekkerst vindt.

Gemakkelijke Mac- en Kaasschotel
Gemakkelijke Mac- en Kaasschotel

Om deze ma altijd te bereiden heb je een grote ovenschotel, veel kazen, pasta, room en gewone 'helper'-ingrediënten nodig. Met weinig ingrediënten, waarvan er vele heel weinig kosten, en slechts één braadpan en één mengkom om achteraf schoon te maken, is deze ma altijd een perfect dinergerecht voor kieskeurige eters en ouders die weinig tijd en energie hebben.

Ma altijden voor gezinnen met dieetbeperkingen

Elk gezin heeft minstens één lid dat geen vlees eet, allergieën heeft of geen gluten verdraagt. In plaats van elke avond verschillende diners te bereiden, kun je een aantal familierecepten proberen die mensen met dieetbeperkingen tevreden stellen en alle andere hongerige verwanten tevreden stellen.

Glutenvrije tacopasta

Er is niets dat je niet leuk vindt aan glutenvrije taco-pasta. Het is geweldig voor mensen in het gezin die gluten-intolerant zijn, en kinderen zijn over het algemeen dol op zowel taco's als pasta. Winnaar, winnaar taco-pastadiner! Voor dit recept zijn pastanoedels en klassieke taco-ingrediënten nodig. Een Instapot zorgt ervoor dat de ma altijd veel sneller beweegt, maar het recept kan indien nodig zonder Instapot worden gemaakt. Bruin gehakt, voeg tacokruiden, water, tomatensaus en een paar andere items toe om een grote ma altijd te maken die aan alle eisen voldoet.

Glutenvrije tacopasta
Glutenvrije tacopasta

Zuivelvrije, glutenvrije kippennoedelsoep

Soms is een warme, stevige kom kipnoedelsoep gewoon het ticket voor een gezellige familieavond. Voor gezinnen met leden die geen gluten of zuivelproducten gebruiken, is dit recept voor kippennoedelsoep de perfecte, aangename pot met lekkers. Kip, glutenvrije pasta, bouillon, selderij, wortelen en andere belangrijke items worden gecombineerd om een iconisch gerecht te creëren waar zowel kinderen als volwassenen naar uit zullen kijken tijdens de koudere maanden. Voeg een creatieve salade en wat beboterd brood bij elkaar en je hebt een voordelige ma altijd voor de hele bende.

Zuivelvrije, glutenvrije kippennoedelsoep
Zuivelvrije, glutenvrije kippennoedelsoep

Glutenvrije enchiladas

Deze glutenvrije enchiladas zijn in minder dan vijftien minuten klaar om op tafel te komen, waardoor dit een uitstekende ma altijd is voor drukke gezinnen die onderweg zijn. Superslimme moeders en vaders die veel hongerige kinderen hebben, maar niet veel vrije tijd, kunnen de kip voorkoken en invriezen. Het is ook een goed idee om blikjes enchiladasaus in de voorraadkast te bewaren, zodat je dit soort ma altijden kunt bereiden. Aangezien deze ma altijd een magnetron gebruikt, moet u mogelijk twee batches voor uw gezin maken als u veel leden heeft. Glutenvrije enchiladas bevatten drie basisingrediënten, en je weet wat dat GOEDKOOP betekent! Voeg zwarte bonen of gebakken bonen en maïs toe als makkelijke kant, en je bent klaar om te eten.

Glutenvrije enchiladas
Glutenvrije enchiladas

Veganistische minestronesoep

Het koken van stevige, grote ma altijden met een beperkt budget is al lastig genoeg. Het doen voor een gezin van plantaardige eters betekent een geheel nieuwe uitdaging voor ouders. Geen kaas of vlees, en heel veel groenten, dat is niet iets waar de kinderen normaal gesproken om smeken, maar minestronesoep is een ma altijd die ze vaak willen proeven. Wat zouden ouders doen zonder noedels?! Deze veganistische minestronema altijd wordt in één pot klaargemaakt en bevat zoveel voedingsrijke groenten dat je je tijdens het maken meteen moeder van het jaar voelt, en het kost bijna niets. Je hebt bouillon, groenten, noedels en gewone kruiden nodig om je groeiende leger te voeden.

Veganistische minestronesoep
Veganistische minestronesoep

Vegetarische gebakken rijst

Vegetarische gebakken rijst is een ma altijd op zich. Het is een eenvoudig vegetarisch gerecht dat meerdere mensen voedt en slechts een paar schalen en potten gebruikt. Serieus, wat is er niet leuk aan deze ma altijd? Ouders die de eiwitfactor in vegetarische diners een boost willen geven, kunnen zonder probleem tofu aan dit gerecht toevoegen. De tofu zal de smaak van de andere ingrediënten overnemen en de textuur zal een perfecte aanvulling zijn op de rijst en de eieren. Voor de hele ma altijd zijn ongeveer tien ingrediënten nodig, waarvan de ouders er veel in de keuken zullen hebben staan.

Vegetarische gebakken rijst
Vegetarische gebakken rijst

Gemakkelijke vleesvrije pizza

Pizza is de perfecte familiema altijd omdat het goedkoop is om thuis te maken, en dankzij de vele mogelijke toppings krijgt iedereen iets naar zijn zin! Als je vegetariërs in huis hebt, laat dan het vlees van je pizzarecept weg. Als je familieleden hebt die geen gluten kunnen verteren, probeer dan een glutenvrij korstrecept. Geef uw gezin verschillende sausopties, zoals rode saus, witte saus of bbq-saus. Snijd voldoende groenten en kruiden voor de topping, waaronder: paprika, uien, champignons, olijven, tomaat, basilicum en verse knoflook.

Gemakkelijke vleesvrije pizza
Gemakkelijke vleesvrije pizza

Zorg ervoor dat je veel kaas voorziet voor zuivelliefhebbers in de bende en veganistische kaas voor familieleden die geen zuivel eten.

Vegetarische taart

Sommige recepten voor pottaarten zijn zo lekker dat de kinderen vergeten dat het gerecht voornamelijk bestaat uit dingen die goed voor ze zijn. Vegetarische taart kan worden gemaakt in een grote ovenschaal; het grootste deel van het werk zit in de voorbereiding, dus zorg ervoor dat de kinderen in de keuken aan het hakken en in blokjes snijden zijn, en deze ma altijd is de tweede dag net zo lekker als de eerste!

Vegetarische Pottaart
Vegetarische Pottaart

Vind je favorieten

Probeer enkele van deze gemakkelijke, goedkope en creatieve ma altijden tijdens uw dinerroutine. Sommige zullen hits zijn die je in de loop van de jaren opnieuw kunt maken en waar je wendingen in kunt verwerken. Onthoud dat nieuwe voedingsmiddelen soms niet de eerste keer nodig zijn. Wees volhardend in je creaties en gooi ze niet meteen het raam uit. Geef een gerecht een paar rondjes rond de tafel voordat je iets nieuws gaat proberen.

Aanbevolen: