Cheerleader Oeps

Inhoudsopgave:

Cheerleader Oeps
Cheerleader Oeps
Anonim
beschaamd meisje
beschaamd meisje

Als je maar lang genoeg juicht, is één ding zeker: je zult uiteindelijk een oeps-moment hebben. Stunts gaan niet helemaal goed, kledingkasten werken niet goed of je vergeet je routine. Omdat cheerleaders optreden voor een publiek, is het essentieel om te weten hoe je ermee om moet gaan als er iets misgaat en hoe je dezelfde fouten in de toekomst kunt vermijden om de beste cheerleader te worden die je kunt zijn.

Soorten cheerleader Oeps

Als het om ongelukjes bij het cheerleaden gaat, zijn er tientallen dingen die fout kunnen gaan in elke routine of stunt. Sommige cheerleading oeps-momenten komen vaker voor dan andere.

Garderobestoringen

YouTube Video

YouTube Video
YouTube Video

In deze video oefent de cheerleader het tuimelen en haar broek v alt naar beneden. Gelukkig heeft ze eronder een korte broek aan. Kledingkaststoringen komen echter vaak voor bij cheerleaders. Voorkom dat je een rok of ander kledingstuk kwijtraakt door:

  • Een uniform dragen dat goed past. Als je bent afgevallen, vraag dan om een nieuw uniform of kijk of je het jouwe kunt laten aanpassen.
  • Draag spankies of korte leggings onder je rok of broek.
  • Let op hoe je kleding past tijdens de warming-up. Als je rok tijdens het oefenen uitv alt, kun je er zeker van zijn dat dit midden in het spel gebeurt.

Een schoen verliezen

YouTube Video

YouTube Video
YouTube Video

Het verlies van een schoen is niet alleen een defect in de kledingkast, maar kan ook een ramp betekenen voor een flyer. In deze video verliest de cheerleader haar beide schoenen aan het einde van een stunt. Om dit probleem tijdens het uitvoeren te voorkomen:

  • Draag schoenen die goed passen. Uw uniformverkoper moet u passen bij de schoenen die uw team bestelt.
  • Zorg ervoor dat de veters goed aansluiten tot aan de opening van de schoen en knoop ze stevig vast.
  • Als je merkt dat de schoenen tijdens een wedstrijd loskomen, schuif dan weg van de rest van het team tijdens pauzes of een eenvoudig gejuich langs de zijlijn waarbij je aanwezigheid niet zo noodzakelijk is. Kniel neer en strik snel je veters opnieuw.

Vallen tijdens een stunt

YouTube Video

YouTube Video
YouTube Video

Elke vlieger en haar basis zouden graag elke keer een perfecte stunt uitvoeren, maar de waarheid is dat vliegers vallen. Het meisje in deze video v alt en doet een aantal dingen die tot ernstig letsel hadden kunnen leiden. Ten eerste wiegde ze niet en vertrouwde ze er niet op dat haar basis haar zou opvangen, waardoor ze opzij werd geworpen. Ze legde ook haar arm neer alsof ze zichzelf wilde opvangen, wat een botbreuk had kunnen veroorzaken. Enkele andere dingen die zowel de vlieger als de basis kunnen doen om te voorkomen dat ze vallen tijdens een stunt zijn:

Flyer

  • Houd de heupen recht en laat geen heup naar buiten springen.
  • Benen moeten recht en strak zijn. Perfecte uitbreidingen op een balansbord voordat je de lucht in gaat.
  • Vertrouw op je basis om je te vangen. Het is eng om te vallen, maar als je tijdens een val naar achteren kunt wiegen, zullen je rug- en zijplekken het gemakkelijker hebben en voorkom je dat je ze verwondt.
  • Terwijl je de lucht in gaat, duw je je zijplekken af, zodat ze je de lucht in tillen.

Basis

  • Zorg ervoor dat je de flyer niet "teen" door de voorkant van haar voet naar boven te duwen. Dit kan de flyer uit balans brengen.
  • Beide zijplekken moeten ongeveer even hoog zijn, of de langere moet zich aanpassen door haar knieën te buigen zodat de benen van de vlieger zich op gelijke hoogte bevinden.
  • Neem je flyer mee, zodat ze leert je te vertrouwen en zal wiegen.

Tuimelende ongelukken

YouTube Video

YouTube Video
YouTube Video

Hoe voorbereid je ook bent, er zijn momenten waarop je lichaam niet reageert op wat je hersenen het vertellen. Het meisje in deze video weet duidelijk hoe ze een achterhandsprong moet maken, maar ze kan zich niet concentreren op de techniek en het resultaat is een gênant moment. Om te voorkomen dat je op je rug landt in plaats van een handsprong te maken, onthoud:

  • Buig je knieën en leun achterover, bijna alsof je in een stoel zit.
  • Spring, maar spring niet dubbel of stap niet achteruit voordat je tuimelt.
  • Oefen keer op keer in een sportschool met een gecertificeerde coach voordat je een dergelijke stunt uitprobeert tijdens een spel of optreden.

Als je een fout maakt en op je rug terechtkomt in plaats van op je voeten, kun je het beste precies doen wat het meisje in deze video deed: glimlachen, lachen en blijven juichen.

Andere Oeps-momenten

Sommige oeps-momenten zijn klein en niet gemakkelijk op camera vast te leggen, maar net zo gênant. Hier zijn nog een paar fouten en hoe u ze kunt vermijden:

  • Uitglijden - Test je schoenen op de ondergrond waarop je gaat optreden om er zeker van te zijn dat ze niet te glad zijn. Schuur de broeken buiten op het trottoir als je op het laatste moment meer grip nodig hebt.
  • Niet synchroon - Als je merkt dat je tijdens een routine of dans een slag voor of achterloopt op de rest van het team, kun je je achterstand inhalen of vertragen door vanuit je ooghoeken naar de andere cheerleaders te kijken.
  • Overgeven - Zenuwen kunnen grote schade aanrichten aan de maag, vooral vóór een grote wedstrijd. Plan om minstens een uur vóór het evenement te eten en eet alleen licht voedsel en niets te zwaar of vettig.
  • Fouten in routines - Je bent een mens en je kunt een fout maken. Blijf doorgaan en doe alsof het deel uitmaakt van de routine. De meeste mensen zullen de fout niet opmerken.

Blijf lachen

Het belangrijkste om te onthouden is dat je waarschijnlijk niet de eerste cheerleader bent die zich schaamt voor iets dat fout is gegaan in een routine. Bijna elke cheerleader heeft wel eens een oeps-moment. Blijf lachen en blijf optimistisch, dan zullen mensen eventuele fouten snel vergeten.

Aanbevolen: