Leuke spellen voor lichamelijke opvoeding voor middelbare scholieren

Inhoudsopgave:

Leuke spellen voor lichamelijke opvoeding voor middelbare scholieren
Leuke spellen voor lichamelijke opvoeding voor middelbare scholieren
Anonim
Middelbare scholieren spelen basketbal
Middelbare scholieren spelen basketbal

Gymles is een tijd om te sporten en plezier te hebben tijdens het sporten of andere spelletjes. Help tieners een geweldige, actieve tijd te hebben tijdens de gymles door een verscheidenheid aan games te spelen, waaronder oude favorieten, nieuwe ontdekkingen en originele games die ze samen met jou maken.

Klassieke leuke gymspellen voor middelbare scholieren

In de loop van de tijd, toen programma's voor lichamelijke opvoeding groeiden en zich ontwikkelden, werden een paar opvallende spellen geïntroduceerd, die klassiekers werden vanwege hun brede aantrekkingskracht.

Dodgeball

Studenten spelen Dodge Ball
Studenten spelen Dodge Ball

Dodgeball in de gymles is zeer competitief, vereist weinig uitrusting en de hele klas is er tegelijk bij betrokken. Het doel van het spel is om alle spelers van het andere team uit te schakelen door ze met een bal te slaan of een bal te vangen die ze gooien. Er zijn twee teams met een willekeurig aantal spelers en slechts een paar ballen in het spel, wat het spel uitdagend maakt. Het leuke van trefbal is dat je met toestemming van een leraar je vrienden of vijanden kunt raken met een vliegend voorwerp. Als je een leraar hebt die graag speelt, is het ook leuk als de klas samenwerkt om hem eruit te halen.

Estafetteraces

Een estafetteloop is een kleine teamactiviteit met eindeloze mogelijkheden. In principe heb je minimaal twee teams nodig, elk met minimaal twee personen. Hoe meer teams en spelers, hoe leuker en competitiever het spel. Eén speler tegelijk voltooit de aangewezen etappe van de race en tagt vervolgens de volgende teamgenoot om zijn etappe te voltooien, enzovoort totdat het hele team finisht. Estafetteraces kunnen bestaan uit rechtdoor rennen of een verscheidenheid aan activiteiten omvatten, zoals kruipen, springen en achteruit lopen. Fun Attic biedt meer dan 10 ideeën voor grappige en vermakelijke estafetteraces, zoals races met driewielers, ballonnen en bananen.

Handbal

Om handbal te spelen heb je een grote gymzaal nodig met veel open muurruimte en wat handballen. Handbalvaardigheden en -spellen kunnen individueel of in groepen worden gespeeld. Tieners gebruiken alleen hun handen om de bal naar de muur te slaan en blijven hem terugslaan terwijl hij tegen de muur stuitert. Dit coördinatiespel is leuk omdat het om een individuele uitdaging gaat en de herhaling verslavend kan zijn.

Vier vierkant

Dit spel is precies zoals het klinkt en bestaat uit vier vierkanten. Het enige dat je nodig hebt om een veld te maken, is wat tape en ruimte waar je een raster met vier gelijke, elkaar kruisende vierkanten kunt vastplakken. Het doel is dat een individuele speler anderen eruit ha alt en doorgaat naar het vierde veld, het hoogste niveau. Er is één wedstrijdbal die je probeert te laten stuiteren in een ander vakje, zonder dat de persoon op dat vakje een ander vakje raakt. Een willekeurig aantal kinderen kan Four Square spelen omdat het een hoog tempo heeft en een rij bevat voor wachtende spelers die het spel betreden als iemand uitstapt. Dit spel is supereenvoudig om te spelen, maar het is zeer verslavend en dat maakt het leuk.

Matball

Deze versie van kickball is een teamspel waarin rekening wordt gehouden met individuele vaardigheden en voorkeuren. In plaats van standaard basissen gebruikt Matball grote gymmatten als basis, omdat er meerdere spelers tegelijk op een basis kunnen staan. Er zijn twee teams, de ene begint als het schoppende team en de andere in het outfield. Elke schoppende speler gaat door naar de eerste mat en beslist vervolgens tijdens de beurt van elke teamgenoot of hij of zij denkt het volgende honk te kunnen bereiken zonder eruit te hoeven komen. Het team met de meeste runs aan het einde van het spel wint. Tieners hebben het meeste plezier als ze als team werken en in een grote groep de honken besturen of afleiding creëren om de snelste spelers thuis te krijgen.

Obstakelparcours

Als je een individuele activiteit wilt, zijn hindernisbanen een geweldige manier om de vaardigheden van elke leerling te stimuleren. Kortom, je wilt een parcours maken met verschillende obstakels en elke persoon de tijd geven terwijl hij probeert het parcours te voltooien. Klassieke obstakels zijn onder meer het kruipen door tunnels, grappige wandelingen zoals de krabwandeling en zigzaggend door een rij kegels. Hoewel dit voor tieners misschien niet zo leuk klinkt, kan dit wel zo zijn als je creatief aan de slag gaat met obstakels.

Verover de vlag

Capture the flag heeft vele versies, maar het basisspel voor binnenshuis is als een teamspel: tikkertje. Elk team probeert de vlag(en) van het andere team te stelen voordat die van hen wordt gestolen. Om het spel spannender te maken, begin je met minimaal vier teams in plaats van de traditionele twee. Geef elk team meer dan één vlag en regel dat er slechts één vlag tegelijk kan worden genomen of voeg bonuspuntitems toe.

Traditionele sporten

Uitgebreide programma's voor lichamelijke opvoeding omvatten doorgaans individuele fitness, coöperatieve spellen en een introductie tot klassieke sporten. Afhankelijk van uw specifieke faciliteiten, bent u waarschijnlijk van plan om het volgende op te nemen:

  • De bal over het net stoten
    De bal over het net stoten

    Basketbal - Leer de basisregels van dit spel voor twee teams van Basketball Breakthrough.

  • Volleybal - De kunst van het coachen Volleybal biedt standaard gameplay en opzet, samen met relevante terminologie.
  • Ping Pong - Vind informatie over regels, opstelling en tafelafmetingen van sportactiviteiten voor kinderen.
  • Baseball - Dummies.com geeft je het eenvoudigste overzicht van de ingewikkelde regels in dit buitenspel.
  • Voetbal - Leer de geschiedenis, regels en teamstrategieën van gymlesvoetbal met deze studiegids.
  • Voetbal - Standaardvoetbalregels worden vaak gewijzigd tijdens de gymles zonder tackles, zoals bij Flag Football.
  • Zwemmen - Groepen met toegang tot een zwembad leren alles, van basisslagen tot zwembadoefeningen en groepswaterspelletjes.
  • Lacrosse - Wanneer gespeeld in P. E. klassen, het spel maakt gebruik van aangepaste apparatuur en regels.

Tegen de tijd dat kinderen de middelbare school bereiken, hebben ze de kans gehad om verschillende sporten te ervaren, als speler of als toeschouwer. Tieners die doorgewinterde atleten zijn of gepassioneerd zijn door een specifieke sport, vinden deze traditionele spellen leuk en spannend. Tieners die niet zo actief zijn, kunnen echter moeite hebben om te genieten van een curriculum vol competitiesporten.

Moderne favoriete Phys Ed-spellen

De afgelopen jaren hebben de normen voor lichamelijke opvoeding in het hele land grote veranderingen ondergaan. De nieuwe focus ligt op het bevorderen van de gezondheid van alle kinderen, niet alleen van degenen die uitblinken in sport of ervan houden. Bovendien wijst een rapport van Scholastic erop dat de recente veranderingen erop gericht zijn kinderen te betrekken bij fysieke activiteiten en recreatieve spellen waaraan ze waarschijnlijk tot in de volwassenheid zullen blijven deelnemen. Leraren zoeken nu naar manieren om individuele deelname aan door elke leerling geselecteerde activiteiten of groepsspellen met minder concurrentie aan te moedigen.

Ultieme frisbee

Met een gameplay die lijkt op voetbal, basketbal en voetbal, is Ultimate Frisbee een contactloze teamsport waarbij een frisbee wordt gebruikt in plaats van een bal. Om te spelen heb je een groot, open gebied nodig, zoals een voetbalveld. Het beste aspect van dit spel is dat iedereen het kan spelen en dat teamwerk essentieel is. Om te scoren moeten teams al hun spelers inzetten, want als je eenmaal de frisbee hebt, kun je alleen maar draaien en niet rennen. Het gebrek aan contact voorkomt ook blessures en zorgt voor een gelijk speelveld voor kinderen die niet zo atletisch zijn.

Frisbee Golf

Dit langzame spel wordt gespeeld zoals het klinkt. Net als bij golf zijn er 'holes' aangewezen, een doel zoals een veiligheidskegel of een boom, die je met een frisbee probeert te raken in zo min mogelijk worpen. Frisbeegolf werkt het beste in een grote buitenruimte, maar kan ook in een grote gymzaal worden gespeeld. Met beperkte middelen kunnen gevonden voorwerpen zoals bomen en hekken worden aangewezen als gaten buiten of als tape op de muur rond de sportschool binnenshuis. Dit is een individueel spel met een competitie-element waarbij tieners tegen elkaar spelen voor de laagste score.

Pickleball

Dit actieve spel is een combinatie van tennis en pingpong, heeft eenvoudige regels en een langzamer tempo, ideaal voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Om te spelen heb je een baan nodig die lijkt op een tennisbaan, met een net, pickleballpeddels en de bal die op een fluitbal lijkt. Speel een enkelspel of speel met een klein team. Tieners zullen zich voelen als een gigantisch pingpongspel.

Yuki-bal

Als het veroveren van de vlag gepaard gaat met een sneeuwballengevecht, krijg je Yuki Ball. Gebaseerd op een Japans spel, verstoppen teams zich achter barrières en lanceren kleine softballen in een poging hun vlag te beschermen en de vlag van het andere team te stelen. Om te spelen moet je een Yuki Ball-kit kopen voor ongeveer $ 800, inclusief ballen, barrières, hesjes en emmers. Er kunnen twee teams van maximaal zeven personen tegelijk spelen, maar in een gymzaal kun je meer dan één spel tegelijk spelen. Als je een klein budget hebt, maak dan je eigen set met kartonnen doosbarrières en wollen droogballen of de nep-sneeuwballen die je rond de winter in de winkels vindt.

Hunger Games Gym Class Competitie

Verbind de popcultuur met je leerplan door dit leuke spel op te nemen, geïnspireerd op de romans en films van The Hunger Games. Het belangrijkste doel is om de laatste persoon te zijn die in het spel overblijft. Om dit te doen, moet je voorkomen dat je geraakt wordt door 'wapens' zoals trefballen en poolnoedels die door andere spelers worden gehanteerd. De Hunger Games Competitie kan gespeeld worden in een sportschool, in meerdere kamers of buiten.

Om te beginnen worden alle "wapens" in het midden van de kamer geplaatst en worden de spelers in een cirkel op gelijke afstanden van het midden geplaatst. Tieners kunnen proberen een ‘wapen’ te bemachtigen of ervoor kiezen om weg te rennen. Elke persoon hangt een bandana of vlag om zijn middel die, wanneer hij wordt uitgetrokken, hem uit het spel elimineert. Als een persoon wordt geraakt met een wapen, ligt hij niet uit het spel, maar verliest hij wel het gebruik van welk lichaamsdeel dan ook geraakt voor de rest van het spel.

Hoop Scrabble

Dit snelle spel brengt de hele klas in beweging, vereist coöperatief teamwerk en omvat andere leergebieden. In Hoop Scrabble vorm je kleine teams en geef je elk een hoelahoep om op de grond te plaatsen in een aangewezen gebied rond de omtrek van de sportschool. Dump een heleboel kleine balletjes, zoals tennis- of pingpongballen, in het midden van de kamer. Teams moeten dan ballen verzamelen en een woord in de ring van hun team spellen voordat een ander team dat doet of voordat iemand hun ballen steelt. Het mooie van dit creatieve spel is dat tieners niet atletisch hoeven te zijn om plezier te hebben tijdens het spelen. Zodra alle ballen zijn verzameld, beginnen teams van elkaar te stelen, wat het spel leuker maakt.

Originele PE-spellen

Soms zijn de beste gymspellen degene die jij en de tieners maken. Haal inspiratie uit traditionele of klassieke spellen en maak ze vervolgens uniek met speciale uitrusting of regels.

Vormverschuiver

Beschouw dit als een geavanceerde vorm van volg de leider. Je hebt geen apparatuur nodig, alleen een open ruimte en een paar creatieve, gewillige kinderen. Verdeel de groep in teams van minimaal vijf personen in elk team en zet elk team op een rij, de ene persoon achter de andere. Teams joggen samen en blijven in een rij. De leraar zal op verschillende punten "Shape Shift" roepen en de teams moeten op dat moment gepast reageren.

Om te beginnen vormt de eerste persoon in elke rij een vorm of pose met zijn armen en iedereen in de rij neemt dezelfde positie aan als ze beginnen te joggen. Wanneer je "Shape Shift" roept, vormt de tweede persoon in elke rij een nieuwe armhouding en alle andere teamleden kopiëren deze. Om dit te doen, moet de eerste persoon in de rij zich omdraaien en de rest van het spel achteruit joggen. Herhaal deze acties totdat het hele team achteruit is gedraaid. Dit is een leuk, niet-competitief spel.

Vlagteam

Flag-team is een geïndividualiseerde versie van het veroveren van de vlag. Geef elke leerling een aangewezen plek in de sportschool met een hoelahoep op de grond en een vlag in het midden van de hoepel. Het doel is dat elke persoon zijn of haar vlag beschermt, maar ook minstens één andere vlag steelt. Als uw vlag wordt gestolen, kiest u een andere persoon die de vlag nog heeft om zich bij aan te sluiten. Je kunt geen vlaggen meer stelen als je eenmaal buiten bent, maar je kunt de andere persoon wel helpen de zijne te verdedigen.

De regels zijn eenvoudig in termen van aanval en verdediging. Je kunt niet in je hoepel staan, noch in die van iemand anders. Om te voorkomen dat iemand uw vlag steelt, moet u hem/haar alleen op de achterkant taggen. Als je op enig moment in het spel door een speler op de rug wordt getikt, lig je eruit.

Ga aan de slag

Iedereen heeft een andere definitie van plezier. Creëer een les lichamelijke opvoeding waarin elk kind aanwezig kan zijn door een grote verscheidenheid aan spellen te kiezen. De enige echte manier om te weten of tieners een spel leuk zullen vinden, is door het uit te proberen. Introduceer dus een aantal nieuwe spellen en kijk welke favoriet worden bij jouw groep.

Aanbevolen: