Arowana-vis gebruiken in Feng Shui

Inhoudsopgave:

Arowana-vis gebruiken in Feng Shui
Arowana-vis gebruiken in Feng Shui
Anonim
Gouden Arowana
Gouden Arowana

In feng shui wordt de arowana-vis, ook wel bekend als de gouden draak, beschouwd als een krachtig symbool als brenger van geluk. De feng shui arowana-vis schenkt geluk, grote liefde, gezondheid, rijkdom, voorspoed en persoonlijke macht aan de eigenaar.

Dragon Fish Good Luck-pictogram in Feng Shui

De arowana is als een geluksmagneet. Beschouwd als een van de meest waardevolle feng shui-tokens, wordt de vis vaak de duurste aquariumvis genoemd. Deze vis wordt gewaardeerd vanwege al het geluk dat hij zijn eigenaren schenkt. De draak is een oud heilig Chinees symbool voor de keizer. Men geloofde dat de koninklijke familie afstammelingen waren van de draak. Dit symbolische icoon is een geliefd cadeau onder bedrijfsleiders en eigenaren.

Arowana-kleuren

Afhankelijk van de soort zijn de kleuren goud, zilver, rood, zwart of parelmoer. De rode Aziatische arowana kan niet in de VS worden geïmporteerd. Hun schubben hebben vaak een reflecterende neiging. Wanneer licht de draakachtige schubben raakt, wordt vaak een prisma van regenboogkleuren gereflecteerd. Kies een kleur arowana-vis die je aanspreekt.

Aantal Arowana-vissen voor Feng Shui

Je kunt het feng shui-standaardaantal vissen in een aquarium of vijver gebruiken. De veelbelovende regel van negen suggereert acht gouden of rode vissen en één zwarte vis. De zwarte vis absorbeert alle negatieve energie die jouw kant op komt. De vissen die in het aquarium of de vijver zwemmen, genereren yang-energie door de beweging door water. Veelvouden van drie brengen altijd gunstige energie en geluk met zich mee, dus je bent niet beperkt tot slechts negen vissen voor een vijver of aquarium.

Feng Shui plaatsing Arowana Fish Aquarium

De meeste vishouders plaatsen één arowana per aquarium vanwege de agressiviteit van de vis en de daaruit voortvloeiende grootte. Er zijn verschillende feng shui-plaatsingen voor een aquarium. Deze omvatten:

Arowana
Arowana
  • Zuidoost:Het zuidoosten is de welvaartssector en het plaatsen van een arowana-aquarium hier zal veel geld en grote rijkdom activeren.
  • Noord: De carrièresector is een andere veelbelovende plek voor een aquarium. Bereid je voor op een geweldige carrière.
  • Oost: De gezondheidssector zal voor veel gezondheidsgeluk zorgen als hier een aquarium wordt geplaatst. Verbeterde gezondheid kan worden ervaren.

Feng Shui Arowana-vijver

Zolang je de risico's begrijpt, kun je een arowana-vijver ondernemen.

Combineren met Koi

Als je met je arowana andere vissen zoals koi in een vijver wilt plaatsen, moet je ervan uitgaan dat de arowana op een gegeven moment zijn kleinere metgezellen zal verslinden. Vishouders houden al jaren arowana bij koi en andere vissen, maar ontdekken op een dag dat hij een gewaardeerde koi heeft opgegeten. Zelfs koi die even groot zijn als een arowana kunnen ten prooi vallen aan dit zeer territoriale roofdier. Bepaal of dit een risico is dat u wilt nemen en zorg ervoor dat uw koi groot zijn.

  • Een school arowana klinkt misschien als een oplossing. Afhankelijk van hoe agressief elke vis is, kan er redelijkerwijs een constante strijd in de vijver plaatsvinden.
  • Denk ten slotte eens aan de temperatuur van het water; uw arowana geniet mogelijk niet van dezelfde watertemperatuur als uw koi.

Locatie voor Arowana-vijver

De zuidoostelijke sector van uw tuin is de ideale plek om een vijver te vinden. Als u een visvijver in de voortuin wilt plaatsen, zorg er dan voor dat u deze links van de voordeur plaatst. Om de juiste plaatsing te bepalen, gaat u in de voordeur staan en kijkt u uit op de tuin. Het gebied links van de deur is de juiste plaatsing. Bij feng shui moet je elke waterpartij aan de rechterkant van de deur (uitkijkend vanuit je huis) vermijden, omdat dit de ongunstige energie van mannelijke ontrouw zal activeren.

Gebruik Arowana-kunst in plaats van levende vis voor Feng Shui

Als u het vooruitzicht om zo'n grote vis en een aquarium in uw huis te huisvesten ontmoedigend vindt, evenals het constante onderhoud en schoonmaken, raak dan niet in paniek. Je kunt gemakkelijk profiteren van de prachtige geluksenergie van de arowana door kunstvoorwerpen en prints in je huis te gebruiken. Enkele hiervan zijn:

Doorschijnende gouden arowana: er zijn veel stijlen en kleuren arowana-beeldjes. Deze is goudgeel en staat symbool voor rijkdom (goud). Afmetingen: 12,5 x 2,125 x 3,25 inch. Hij staat perfect op de noordelijke hoek van je thuiskantoor. Zorg ervoor dat je hem naar je kantoor kijkt en nooit naar een deur wijst. of raam. Ongeveer $ 12

Feng Shui Arowana
Feng Shui Arowana
  • Gouden arowana met munt: dit met goud afgewerkte harsbeeldje is een ideaal relatiegeschenk voor iedereen die je veel geluk wilt schenken. Het beeldje bevat het gelukssymbool van een Chinese gouden munt samen met een arowana in een display van 19,5 x 3,75 x 21 cm. Ongeveer $ 58.
  • Welvaartsplaquette: Deze hardboardplaquette van 20 x 25 cm wordt geleverd met een bijgevoegde ezelstandaard voor eenvoudige weergave. De zwarte achtergrond benadrukt de gouden arowana met de gouden Chinese karakters voor het woord "Welvaart". Ongeveer $ 24. Zet op een bureau, plank, schoorsteenmantel of dressoir.
  • Handgeschilderd origineel olieverfschilderij: dit originele schilderij van kunstenaarskwaliteit van 24 x 48 inch bevat geen lijst. Voordat het wordt verzonden, ontvangt u een digitale kopie per e-mail. Nadat u het schilderij heeft goedgekeurd, wordt het rechtstreeks in een verzendkoker naar u verzonden. Het kost ongeveer $ 275.
  • Longshore Tides 'Arowana' (gesigneerd): Deze unieke artistieke afbeelding van een arowanavis is een verbluffende collage die tot de verbeelding spreekt. Het heeft een zwart frame en is 25'' H x 48'' B x 1,4'' D. De grafische kunstafdruk is ondertekend door de kunstenaar, Alex Zeng, en wordt verkocht voor minder dan $ 250.

Waar Arowana-kunst plaatsen

Naast de kompasrichtingen noord, zuidoost en oost als de sectoren voor het plaatsen van arowana-viskunst, zijn er nog een paar andere locaties die je misschien wilt proberen en die specifiek zijn voor een bedrijf of een individu.

  • Bedrijfsingang:Als u de omzet voor uw bedrijf wilt verhogen, plaats dan een statuut of plaquette net buiten de deur van uw kantoor of de ingang van uw bedrijf. Als dit niet haalbaar is, plaats de arowana dan binnen het gebied van de hoofdingang. Zorg ervoor dat de vis uw kantoorruimte binnenzwemt en niet wegzwemt.
  • Waterfontein: Omdat vissen water nodig hebben, kun je je rijkdom vergroten door een beeldje of ander kunstwerk in de buurt van een waterfontein te plaatsen.
  • Kua-nummer: Gebruik je kua-nummer om je vier veelbelovende richtingen te lokaliseren op de gelukskaart van de acht herenhuizen die je kunt plaatsen. Sheng chi is de veelbelovende richting voor welvaart en een uitstekende reputatie, die erg belangrijk is in het bedrijfsleven en het leven in het algemeen.
  • Kassa: Als u een kassa gebruikt voor uw bedrijf, plaats dan een arowana-afbeelding naast de kassa om meer klanten binnen te halen.

Meer over Arowana Fish

De arowana wordt, net als koi (karpers), al eeuwenlang gebruikt om gezonde rijstvelden te behouden. De vissen dienen om de rijstvelden vrij te houden van schadelijk ongedierte en leveren waardevolle mest aan de gewassen. In de winter eten de boeren de arowana en koi.

in een vijverhabitat
in een vijverhabitat

Diepe, donkere wateren

In hun natuurlijke habitat van rivieren, rijstvelden en waterwegen gedijen de vissen in diep donker water. Hij ligt ongezien op de loer terwijl hij op een nieuwe prooi wacht en vervolgens naar hen toe springt, terwijl hij het nietsvermoedende wezen in zijn ophaalbrugmond opneemt. De Arowana eet kikkers, babydieren en zelfs kleine vogels die te dichtbij komen.

  • Arowana's kunnen tot een meter uit het water springen. Dit kan een probleem worden voor een thuisaquarium. Het tankdeksel moet te allen tijde gesloten zijn.
  • Arowana's hebben een levensduur van maximaal 20 jaar. Gedurende deze tijd zal de vis groter worden.

Maten en geschikt voor levende Arowana-vissen

Je kunt levende arowana's binnen in een aquarium of buiten in een vijver gebruiken. Deze vis heeft een aantal specifieke obstakels, zoals de grootte.

  • Er zijn verschillende soorten en elke soort zal in verschillende maten groeien, van 60 cm tot maar liefst 3 meter (giga's).
  • De gemiddelde lengte is 1,20 meter.
  • Sommige details groeien sneller dan andere. Een gemiddelde groeisnelheid in 5 jaar is 5 inch.
  • Een gemiddelde volgroeide vis heeft een tank van minimaal 450 gallon nodig, hoewel sommige soorten slechts een tank van 150 gallon nodig hebben.
  • Tanks moeten minimaal 50 cm diep zijn, maar grotere vissen hebben een diepere tank nodig om te manoeuvreren en te draaien in het aquarium.
  • De arowana is een roofdier van het hoogste niveau en andere vissen overleven niet lang als ze in hetzelfde aquarium worden geplaatst.

Creëer rijkdom en geluk

Je kunt levende Arowana-vissen of artistieke afbeeldingen gebruiken om het rijke rijkdomgeluk te oogsten dat dit feng shui-pictogram bij je thuis of op kantoor brengt. Zoals met alles wat met feng shui te maken heeft, geldt: minder is meer, dus gebruik dit symbool niet te veel, anders verminder je de vele zegeningen ervan.

Aanbevolen: