Een titelzoekopdracht voor een huis uitvoeren

Inhoudsopgave:

Een titelzoekopdracht voor een huis uitvoeren
Een titelzoekopdracht voor een huis uitvoeren
Anonim
Online kijken
Online kijken

Hoewel er titelbedrijven en dienstverleners zijn die voor u een titelzoekopdracht voor een huis uitvoeren, kan dit honderden dollars kosten. Het is ook mogelijk om veel van de informatie die u nodig heeft zelf te vinden, door gebruik te maken van internet of door naar het betreffende districtskantoor te gaan. Wees voorbereid op het voltooien van verschillende stappen als u besluit zelf een titelzoekopdracht uit te voeren.

Een doe-het-zelf-titelzoekopdracht uitvoeren

Of u nu een titelzoekopdracht nodig heeft omdat u een huis koopt, zich voorbereidt op de verkoop van uw eigen huis, of omdat u alleen maar op zoek bent naar informatie over een onroerend goed, het is meestal mogelijk om snel zelf naar het onroerend goed te zoeken. Vijf algemene stappen die u moet volgen bij het zoeken naar titels zijn:

  1. Identificeer de woning. Verzamel eerst alle informatie over het huis die u kunt vinden, inclusief het huisadres, de provincie waarin de woning zich bevindt en de naam van de huidige eigenaar.
  2. Zoek het districtskantoor voor het onroerend goed. Mogelijk moet u contact opnemen met verschillende kantoren, waaronder de districtssecretaris, de provinciale belastingadviseur of de county-recorder. Als u niet zeker weet hoe u het provinciekantoor kunt vinden dat u nodig heeft, is een website van de staatsoverheid een goed beginpunt. Als u hulp nodig heeft bij het verfijnen van uw zoekopdracht, ga dan naar de State & Local Government on the Net-website. Van daaruit kunt u eenvoudig naar lijsten van overheidswebsites voor elke staat navigeren. Zodra u doorklikt naar de staat, kiest u vervolgens de provincie waar de woning zich bevindt. Van daaruit kunt u doorklikken naar verschillende districtskantoren om het kantoor te vinden dat eigendomsgegevens heeft.
  3. Zoek het onroerend goed in openbare registers. Onderzoek het onroerend goed bij het districtskantoor dat eigendomsgegevens opslaat.

    • Online: De meeste openbare documenten zijn online en digitaal beschikbaar bij deze kantoren. Wanneer u de provinciale website voor uw eigendom vindt, zou u een link voor Property Search moeten zien, waar u kunt zoeken op adres, platblok of pakket-ID. Als de provincie waarmee u te maken heeft de informatie nog niet online verstrekt, moet u persoonlijk naar het kantoor gaan en u door de griffier laten bijstaan om de informatie te verkrijgen die u nodig heeft voor het zoeken naar uw titel.
    • Persoonlijk: Als u persoonlijk op bezoek komt, moet u vooraf bellen en de receptionist laten weten dat u een titelzoekopdracht uitvoert. Hij of zij zal u laten weten welk proces u moet volgen om kopieën van akten en transacties met betrekking tot het onroerend goed te doorzoeken en toegang te krijgen. De griffier van het provinciekantoor kan meestal alles voor u afdrukken. Of u nu online zoekt of persoonlijk naar het kantoor gaat, u kunt een kleine vergoeding verwachten voor kopieën van de documenten.
  4. Koppel op computer
    Koppel op computer

    Bekijk de details van het onroerend goed. Voor een titelonderzoek heeft u toegang nodig tot de meest recente akte van het onroerend goed via de betreffende provinciale website. De akte bevat de naam van de huidige eigenaar en de naam van de persoon of entiteit die het onroerend goed aan die eigenaar heeft verkocht. Doorzoek elk document zo ver mogelijk terug, waarbij transacties tussen verkopers en kopers tientallen jaren terug kunnen gaan. U moet elke akte onderzoeken om er zeker van te zijn dat de titel van elke persoon correct is doorgegeven. Het verbinden van elke eigenaar en verkoper zal resulteren in een eigendomsketen, een record van documenten die de volgorde van overdrachten voor het onroerend goed tonen.

  5. Zoek naar andere potentiële problemen met de titel. Houd bij het doornemen van de details scherp oog voor mogelijke problemen, zoals een gat in het eigendomsrecht. Als u bijvoorbeeld door uw onderzoek een verkoper opmerkt die geen koper was in het vorige document, kan de eigenaar van het onroerend goed u het onroerend goed mogelijk niet verkopen. Dit type breuk in de eigendomsketen kan duiden op een frauduleuze overdracht, of het kan betekenen dat een akte op een bepaald moment in het verleden niet correct is geregistreerd.
  6. Zoek naar belastingkwesties of pandrechten. De eigendomsketen is niet het enige potentiële probleem met het eigendomsrecht van een huis. Als onderdeel van uw zoektocht naar een huistitel moet u ook controleren op belastingkwesties of pandrechten op het onroerend goed. Mogelijk moet u dit online of persoonlijk navragen bij het kantoor van de provinciale belastingadviseur, dat u online kunt vinden door in uw staat en provincie te zoeken.

Als u problemen tegenkomt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze worden opgelost voordat u een onroerend goed koopt of enige andere vorm van transactie aangaat die daarmee verband houdt. Soms betekent dit dat u een vastgoedadvocaat moet raadplegen of een eigendomsverzekering moet afsluiten om uzelf te beschermen.

Een titelbedrijf inhuren om voor u te zoeken

Hoewel het mogelijk is om zelf titelrecords te doorzoeken, is het raadzaam om de diensten van een professioneel titelzoekbedrijf te gebruiken als uw interesse verband houdt met een vastgoedtransactie. Als u een hypotheek afsluit om een huis te kopen, bent u verplicht een eigendomsbedrijf te gebruiken en een eigendomsverzekering af te sluiten. Wanneer u een titelbedrijf inhuurt in plaats van zelf de titelzoekopdracht uit te voeren, zullen professionele titelonderzoekers namens u de zoekopdracht uitvoeren om een duidelijke titel te garanderen en om verzekering te bieden tegen de kans op titelgerelateerde problemen die zich in de toekomst kunnen voordoen..

Het zoeken naar een professionele titel kan tussen de $ 75 en een paar honderd dollar kosten, met extra kosten voor de titelverzekering. Het titelbedrijf zal de eigendomsgegevens voor u onderzoeken en ervoor zorgen dat de persoon die beweert eigenaar te zijn van het onroerend goed de daadwerkelijke eigenaar is. Een deel van de zoektocht omvat het zoeken naar uitstaande hypotheken en of er vonnissen, onbetaalde belastingen of andere problemen zijn die u moet aanpakken voordat u het onroerend goed verkoopt of koopt.

Soms kan het titelbedrijf een vastgoedonderzoek uitvoeren of aanbevelen, als er een kans bestaat dat er grensproblemen zijn. Als een titelbedrijf of iemand anders de zoekopdracht uitvoert, moeten zij een samenvatting van de titel verstrekken die samenvat wat het bedrijf tijdens de zoekopdracht heeft gevonden en vervolgens een titeladviesbrief en een titelverzekeringspolis afgeven, waarin wordt aangegeven dat zij de zoekopdracht hebben uitgevoerd en dat de titel is duidelijk.

DIY versus professionele titel zoeken

Hoewel deze vergoeding afhangt van de staat waarin u woont, het onroerend goed en het eigendomsbedrijf, kost het meestal meer dan het uitvoeren van uw eigen onderzoek. Als u zich geen zorgen maakt dat u belangrijke details over het hoofd ziet, of als u alleen maar snel de woning doorzoekt, bespaart u geld door de doe-het-zelf-route te volgen. In de meeste gevallen is het echter het beste om een professional in te huren om de volledige titel te zoeken en een titelverzekering af te sluiten, zodat er minder risico bestaat dat er later dure problemen ontstaan.

Aanbevolen: