37 Keukenkast Organiseertips om uw leven gemakkelijker te maken

Inhoudsopgave:

37 Keukenkast Organiseertips om uw leven gemakkelijker te maken
37 Keukenkast Organiseertips om uw leven gemakkelijker te maken
Anonim

Droomt u van een goed georganiseerde voorraadkast? Deze tips helpen je om je ruimte op praktische manieren op te ruimen.

Bergruimte met georganiseerde voorraadartikelen,
Bergruimte met georganiseerde voorraadartikelen,

Geef uw voorraadkast een organisatorische update om het plannen van ma altijden eenvoudiger en het koken leuker te maken. Ongeacht de grootte of stijl van uw voorraadkast, u kunt een organisatiesysteem voor uw voorraadkast creëren dat esthetisch aantrekkelijk en functioneel is. Implementeer tips en trucs, gebruik de beste opbergproducten en voer het perfecte plan uit met ideeën voor het organiseren van keukenkasten.

Het organiseren van de keukenvoorraad vereist een doordachte planning

Waar en hoe je keukenspullen ordent, is net zo belangrijk als de producten die je gebruikt om ze op te slaan. Wees attent bij uw planning en overweeg elke beschikbare optie op basis van de grootte en indeling van uw voorraadkast.

Organiseren op gebruiksfrequentie

Een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het plannen van de indeling van uw georganiseerde voorraadkast is de gebruiksfrequentie van elk item. Als je niet vaak bakt, kun je deze spullen eventueel in een bak op de bovenste plank bewaren. Als u alleen soep uit blik of pastasaus uit een pot wilt pakken als u in de problemen zit, bewaar deze dan achter in uw voorraadkast. Als je bijna elke ochtend naar een eiwitreep grijpt, zorg dan dat er een bak met individueel verpakte repen op een makkelijk bereikbare hoogte staat. Zorg ervoor dat uw voorraadkast voor u, uw gezinsleden en uw levensstijl werkt.

Organiseren op kleur

Als u op zoek bent naar een esthetische benadering van uw voorraadkastorganisatie, probeer dan een kleurgecodeerd systeem. Volg de regels van het kleurenwiel terwijl u uw items erin plaatst. Dit is niet de meest praktische organisatorische toepassing, maar het is wel aantrekkelijk. Je kunt dit dus proberen als de binnenkant van je voorraadkast goed zichtbaar is voor de gasten, of je kunt deze aanpak bewaren voor items zoals snacks, gewoon om wat plezier aan de ruimte toe te voegen.

Organiseren op gewicht

Als je daartoe in staat bent, probeer dan zwaardere spullen op de onderste helft van je voorraadkast te bewaren en lichtere spullen bovenaan. Dit zal ervoor zorgen dat de dingen evenwichtig en licht aanvoelen. Probeer pasta's, ontbijtgranen, kruiden en snacks vanaf het midden naar boven te bewaren. Bespaar onder de middelste planken voor zwaardere artikelen zoals ingeblikte goederen, dranken en bulkartikelen.

Bewaar snacks op gemakkelijk bereikbare plaatsen

Als je kinderen in je gezin hebt die altijd om snacks vragen, wijs dan een gemakkelijk bereikbare plek aan, speciaal voor door ouders goedgekeurde snacks die ze zelf kunnen bereiken. Bewaar snacks in bakken of blikjes waar kinderen gemakkelijk bij kunnen.

Creëer een veilige sectie voor voedselallergieën

Als je familieleden hebt met voedselallergieën of dieetbeperkingen, probeer dan een 'veilige sectie', zodat ze weten dat de items in dat gebied al zijn gecontroleerd op mogelijke allergenen of ongewenste ingrediënten. Zorg ervoor dat deze items zich op een gemakkelijk bereikbare plek voor kinderen bevinden.

Heb een sectie voor kleine keukenapparatuur

Pantries zijn geweldige plekken om kleine keukenapparatuur op te bergen die je regelmatig gebruikt. Hierdoor zijn ze gemakkelijk toegankelijk, maar ze zijn ook uit het zicht en zorgen ervoor dat je toonbank niet rommelig wordt. Bewaar apparaten zoals koffiezetapparaten, blenders, wafelijzers en slowcookers op de lagere planken van uw voorraadkast. Apparaten die je minder vaak gebruikt, zoals ijsmachines of sapcentrifuges, stop ze naar achteren of bewaar ze op een bovenste plank.

Houd uien en aardappelen gescheiden

Zorg ervoor dat je aparte opbergvakken of bakken hebt voor aardappelen en uien, aangezien uien er vaak voor kunnen zorgen dat aardappelen sneller bederven. Zorg ervoor dat ze allebei in het donkerste gedeelte van uw voorraadkast worden bewaard en bewaar ze in aparte containers, laden of tassen.

Blijf items samen bakken

Suiker, bloem, zuiveringszout en cacaopoeder zijn allemaal basisbenodigdheden voor iedereen die bakt. Probeer deze en andere bakartikelen samen op dezelfde plank of in dezelfde bakken te bewaren. Zo heb je, als het tijd is om te bakken, alles wat je nodig hebt op één plek bij de hand en staan die koekjes nog sneller in de oven. Als je graag je lekkernijen bakt en versiert, probeer dan items zoals hagelslag, cupcakevormpjes en candy melts in prachtige containers zoals potten en blikken tentoon te stellen.

Laat open ruimte open

De sleutel tot een voorraadkast die er uniform en netjes uitziet, is het hebben van voldoende 'lege ruimte'. Hierdoor ziet je voorraadkast er overzichtelijk uit en blijft er ook extra ruimte over voor je volgende boodschappentripje of eventuele toekomstige herschikkingen.

Gebruik handige organisatieproducten om uw voorraadkast te transformeren

De juiste tools die met creativiteit en expertise worden gebruikt, kunnen u de voorraadkast van uw organisatiedromen geven. Kies items die passen bij de stijl van uw huis en budget. Zorg er bij het kiezen van producten voor dat u net zo goed bedenkt hoe nuttig ze zullen zijn als hoe ze eruit zullen zien.

Label alles

Label alles. Of bijna alles. Alle bakken, containers, manden of potten die droge goederen of andere voorraadartikelen bevatten, moeten worden geëtiketteerd. Dit geeft andere gezinsleden een goed geïnformeerde ervaring bij het pakken van een tussendoortje, en het helpt je bij te houden wat je allemaal hebt. Bovendien maakt het je voorraadkastmagazine waardig.

Snacks in glazen potten doen

Voor verpakte snacks die niet individueel verpakt zijn, zoals koekjes, crackers en pretzels, kun je ze op een esthetische manier in grote glazen potten leggen. Dit is visueel aantrekkelijk en helpt je te zien wanneer de snacks bijna op zijn.

Bewaar ingeblikte goederen verstandig

Voor uw ingeblikte goederen heeft u een paar opties. Je kunt ze altijd op de onderste plank bewaren, omdat ze zwaarder en vaak omvangrijker zijn. Je kunt ook manden, bakken en roosters proberen die speciaal zijn ontworpen voor optimale opslag van blikjes, zodat je ze op hun kant kunt opbergen.

Probeer grote dispensers voor ontbijtgranen

Als uw gezin van ontbijtgranen houdt en u een opbergmogelijkheid wilt die een einde maakt aan de rommel in de doos met ontbijtgranen, probeer dan een voedseldispenser in uw voorraadkast. Hierdoor heb je je kom snel gevuld en is het voor kinderen super eenvoudig. Deze dispensers werken ook goed voor voedsel zoals rijst of kleine snacks zoals GoldFish.

Bewaar oliën en azijn in mooie flesjes

Bewaar je meest gebruikte oliën en andere kookvloeistoffen in mooie glazen flessen of dispensers. Dit helpt je te zien wanneer de olie bijna op is, terwijl je de stijl van je voorraadkast naar een hoger niveau tilt.

Gebruik doorzichtige bakken voor een naadloze look

Selecteer doorzichtige bakken voor het bewaren van snacks en kleine etenswaren die op elkaar lijken. Deze zijn ideaal voor meeneemartikelen of verpakte goederen zoals brood en chips. Probeer plastic of acryl en kies formaten die dezelfde diepte hebben als je planken om de ruimte te maximaliseren.

Voeg een Lazy Susan toe

Een luie Susan van hout, plastic of acryl is een geweldige manier om kruiden, snacks, vitamines en bakartikelen zoals hagelslag te bewaren. Probeer een extra grote luie Susan voor ingeblikte goederen. Lazy Susans zijn ideaal voor het maximaliseren van de ruimte in de hoeken van de voorraadkast of kleinere voorraadkasten met minder planken.

Organiseer je kruiden

Houd kruiden geordend en visueel aantrekkelijk met bijpassende glazen potten, etiketten en een gelaagde plank. Giet in de winkel gekochte kruiden en specerijen in mooie potten, zodat het er naadloos uitziet en de kruiden gemakkelijk te bereiken zijn als het tijd is om te koken.

Gebruik manden voor droge goederen

Voor droge goederen zoals pasta's in dozen, bakartikelen en snacks kun je mooie manden gebruiken om spullen netjes op te bergen en je voorraadkast netjes te houden. Afhankelijk van je persoonlijke stijl kun je rieten, geweven of draadmanden proberen om al je voorraadbenodigdheden in op te bergen.

Heb een overloopbak

Er zullen onvermijdelijk momenten zijn dat niet alle snacks in de pot passen of dat je een extra zakje suiker hebt dat er niet geweldig uitziet op de plank. Zorg ervoor dat u één bak of mand aanwijst voor overloop- en overvoorraadartikelen. Dit is een gemakkelijke manier om die extra's uit het zicht te stoppen en ze tegelijkertijd binnen handbereik te houden.

Geef opslag aan voor willekeurige items

Wijs een mand, bak, luie Susan of zelfs een deel van een plank aan als de "andere" opslag. Hier kunt u items bewaren die niet in een bepaalde categorie lijken te passen, zoals muffinmix, potjes salsa of broodkruimels. Een speciale 'andere' sectie helpt gezinsleden om spullen op te bergen waar ze niet zeker van zijn, en helpt je om niet te veel na te denken bij het organiseren. Dit zorgt ervoor dat absoluut alles een plaats heeft, zelfs de items die willekeurig lijken.

Gebruik hoge containers voor pasta

Spaghetti, engelenhaar, lasagna-noedels en jumboschelpen passen mogelijk niet in kleinere opbergdozen. Als u pasta in glazen of plastic containers bewaart, kies dan voor de hoogste die uw rekken mogelijk maken. Deze containers zijn ook ideaal voor meel, rijst, ontbijtgranen, suiker en bonen.

Kies speciale opbergartikelen voor thee en koffie

Voor theezakjes en koffiepads zijn er speciaal gemaakte opbergartikelen die ervoor zorgen dat ze georganiseerd en gemakkelijk te bereiken zijn. Probeer een mooie theedoos of een doorzichtige theedoos met talloze vakken die perfect in het standaard theezakje passen. Voor koffiepads kunt u lades proberen die speciaal zijn gemaakt voor koffiepads of een draaiplateau, zodat u al uw cafeïnehoudende opties in één oogopslag kunt zien.

Gebruik deuropslag om de ruimte te maximaliseren

Je voorraadkastdeuren zijn een geweldige plek om opbergproducten toe te voegen om je ruimte te maximaliseren. Probeer draadrekken boven de deur om kruiden of blikjes te ordenen. Je kunt ook andere keukenartikelen opbergen, zoals papierwaren, vuilniszakken, schorten, beddengoed en herbruikbare boodschappentassen.

Gebruik grote manden op de vloer van uw voorraadkast

Zorg ervoor dat je elke beschikbare ruimte in je voorraadkast benut. De vloer van uw voorraadkast is een geweldige plek om een paar grote manden of bakken te plaatsen voor het opbergen van papieren handdoeken, grote voorwerpen of flessen water en andere dranken.

Bewaar wijn op de juiste manier

Als je je voorraadkast kunt aanpassen, kun je proberen x-planken of andere constructietechnieken toe te voegen voor een goede wijnopslag. Je kunt ook een uittrekbare lade toevoegen, zodat je wijn op de zijkant kunt bewaren. Als constructie op maat geen optie is, probeer dan een eenvoudig rek dat je kunt kopen om je favoriete rode en witte tinten te ordenen en tentoon te stellen.

Maximaliseer de schapruimte met gestapelde lades

Je kunt gestapelde laden van plastic, bamboe, draad of acryl kopen voor je voorraadkast. Dit is een geweldige manier om de verticale ruimte te maximaliseren en items zoals snacks, hagelslag, kruiden, kruidenpakketten en soepmixen op te slaan.

Productieladen toevoegen

Als je bezig bent met bouwen of verbouwen, probeer dan één tot drie productladen in je voorraadkast op te nemen. Bewaar hierin groenten en fruit die niet gekoeld hoeven te worden. Appels, bananen, citrusvruchten, pompoenen, knoflook, wortelgroenten en avocado's kunnen allemaal worden bewaard in de lades van uw voorraadkast. Als lades geen optie zijn, probeer dan een verzameling bakken of manden.

Hang haken aan elke beschikbare muurruimte

Als je extra muurruimte in je voorraadkast hebt, zelfs als deze zich achter de deur bevindt, probeer dan haken op te hangen voor extra opbergmogelijkheden. Een paar handige haken zijn ideaal voor het ophangen van zakken uien of aardappelen, het opbergen van herbruikbare boodschappentassen of het opbergen van je favoriete bakschort.

Uw ideale checklist voor het organiseren van een voorraadkast

Houd enkele eenvoudige tips in gedachten wanneer u begint met het organiseren van uw keukenkast.

  • Voordat u aan het organisatieproces van uw voorraadkast begint, moet u een plan hebben zodat u het project soepel en snel kunt voltooien.
  • Evalueer alles wat je hebt. Let op vervaldata, producten die je nooit gebruikt en items die moeten worden bijgevuld.
  • Schets dingen uit. Een basisschets van hoe u wilt dat uw voorraadkast eruit ziet, zal u helpen bij het aanschaffen van de organisatieartikelen die u nodig heeft, en deze zal later van pas komen wanneer u met het organiseren van het proces begint.
  • Koop uw organisatieproducten en labels op basis van het aantal voorraadartikelen dat u heeft.
  • Sla items aan die bijna op zijn, zodat je voorraadkast vol is als je begint met organiseren. Als je dit doet, zorg je ervoor dat je niet alles hoeft te reorganiseren na je volgende boodschappentripje.
  • Haal alles eruit. Ja, het ziet er in eerste instantie rommelig uit. Het kan zijn dat u tijdens de duur van uw project items in grote bakken moet plaatsen of uw toonbanken rommelig moet maken. Vertrouw op het proces!
  • Maak planken en vloeren grondig schoon. Veeg elke plank af met een allesreiniger en veeg en dweil de vloer voordat u er spullen in plaatst.
  • Plaats items in uw voorraadkast volgens uw plan.
  • Ruim je voorraadkast vaak op en reorganiseer indien nodig. De beste manier om elke ruimte georganiseerd te houden, is door regelmatig klein onderhoud uit te voeren. Als je merkt dat er een paar dingen niet op hun plaats zijn, ruim het dan snel op. Naarmate het leven verandert en uw gezin groeit of uw voedingsbehoeften veranderen, laat dan de flexibiliteit over om indien nodig te reorganiseren of te herschikken.

Organiseer uw voorraadkast en stroomlijn uw leven

Voedingsboodschappen, bereiding en consumptie zijn allemaal dagelijkse of wekelijkse activiteiten. Maak deze activiteiten gestroomlijnd en eenvoudiger met een voorraadkast waarmee u alles kunt zien, gemakkelijk bij de spullen kunt en zonder stress uw voorraad kunt aanvullen. De volgende keer dat u een ma altijdplan maakt, de lunch voor uw kind inpakt of op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke ma altijd op een drukke avond, zult u zo blij zijn dat u de tijd heeft genomen om uw voorraadkast op orde te krijgen.

Aanbevolen: