Tree of Life-inzamelingsactie Organiseertips

Inhoudsopgave:

Tree of Life-inzamelingsactie Organiseertips
Tree of Life-inzamelingsactie Organiseertips
Anonim
Tree of Life van W&E Baum ontwerper en fabrikant van herkennings- en herdenkingsproducten
Tree of Life van W&E Baum ontwerper en fabrikant van herkennings- en herdenkingsproducten

Een levensboom-inzamelingsactie is een prachtige methode om geld in te zamelen voor een liefdadigheidsorganisatie. Bij dit type inzamelingsactie worden bladeren verkocht ter ere of ter nagedachtenis aan iemand, en deze vervolgens op een sculptuur of afbeelding van een boom geplaatst die op een prominente locatie wordt tentoongesteld. Donorherkenningsbomen worden meestal op een donormuur bij de ingang of lobby van de organisatie gemonteerd. Mensen kopen bladeren, waarin namen of speciale berichten zijn gegraveerd en aan de boom worden gehangen. Dit is een eenvoudige en gemakkelijk te implementeren inzamelingsactie waarmee uw organisatie geld kan inzamelen en tegelijkertijd donateurs op een unieke manier kan erkennen.

1. Richt een levensboomcomité op

Een inzamelingsactie voor een levensboom is meestal een eenmalige campagne die bedoeld is om geld in te zamelen voor een speciaal doel, zoals geld inzamelen voor de bouw of renovatie van het gebied waarin de boom zal worden tentoongesteld. Dit type fondsenwerving kan worden geleid door de ontwikkelingsdirecteur van de organisatie of een vrijwillige voorzitter. Hoe dan ook, het is een goed idee om een commissie te werven om te helpen met het speciale project. Zoek vrijwilligers die connecties hebben met potentiële donoren en mensen die geïnteresseerd zijn in het bemannen van stands op speciale evenementen om bladeren te verkopen terwijl de campagne gaande is.

2. Bepaal uw fondsenwervingsdoel

Het is belangrijk om te weten hoeveel geld je moet inzamelen via je levensboomprogramma voordat je begint, omdat dit van invloed is op de grootte van de boom, de prijs van elk blad en hoe je de verkoop aanpakt bladeren. Als u geld inzamelt om een fysieke locatie te bouwen of te renoveren, moet u de geschatte kosten van de werkzaamheden kennen en uitzoeken hoeveel van het geld moet worden ingezameld via de levensboomcampagne. In dat geval heeft u een belangrijk doel en wilt u het programma behandelen als een kapitaalcampagne. Als u eenvoudigweg uw gewone fondsenwervingsinspanningen wilt verbeteren om manieren te vinden om met nieuwe donateurs in contact te komen of uw band met huidige of voormalige donateurs uit te breiden, hoeft uw doel lang niet zo hoog te zijn.

3. Koop de donormuurboom of laat deze in opdracht geven

Tree of Life van W&E Baum ontwerper en fabrikant van herkennings- en herdenkingsproducten
Tree of Life van W&E Baum ontwerper en fabrikant van herkennings- en herdenkingsproducten

Potentiële donoren willen precies zien hoe de levensboom van uw organisatie eruit zal zien voordat ze besluiten een donatie te doen. Je kunt voor een paar duizend dollar een boom kopen die voor dit doel is ontworpen bij een bedrijf als W & E Baum, EDCO Awards & Speci alties of Cave Company. Mogelijk kunt u ook iets vinden of bestellen bij een plaatselijk trofee- of prijsbedrijf. Voor een speciaal tintje, vooral als je een campagne met veel geld voert, wil je misschien een uniek ontwerp laten maken door een lokale kunstenaar (vooral als je iemand kunt vinden die bereid is zijn tijd en talent te doneren). Houd bij het kiezen van uw boom rekening met het aantal bladeren dat u moet verkopen en de prijs die u wilt vragen.

3. Bepaal de kosten voor het kopen van bladeren

Voordat u donoren gaat zoeken om bladeren te kopen, moet u de parameters vaststellen voor hoe uw levensboom-inzamelingsactie zal werken en hoeveel mensen moeten betalen om een blad te kopen. Deze inzamelingsactie kan op verschillende manieren worden opgezet. U kunt bijvoorbeeld voor alle bladeren een vaste prijs vaststellen of deze op verschillende niveaus verkopen. Er kan één vaste prijs gelden voor de gegraveerde bladeren, of de bladeren kunnen op verschillende donorniveaus worden verkocht. U kunt bijvoorbeeld bladeren verkopen voor € 100,- per stuk. U zult echter waarschijnlijk nog meer geld inzamelen als u verschillende donatieniveaus aanwijst. Bijvoorbeeld:

  • Brons: $100 (alleen naam)
  • Zilver: $ 200 (naam en standaardbericht, zoals 'ter nagedachtenis aan', 'ter ere van' of 'vrienden van')
  • Goud: $300 (naam en twee aangepaste berichten)
  • Platinum: $ 1.000 (naam en aangepast bericht op een toplocatie speciaal voor platinadonoren)

Als het donorprogramma een grote inspanning vergt en u een grote som geld wilt inzamelen bij rijke weldoeners, wilt u waarschijnlijk een of twee nullen toevoegen aan de hierboven genoemde voorbeeldprijzen. Voordat u de prijs definitief bepa alt, moet u ervoor zorgen dat het realistisch is dat u de hoeveelheid geld die u nodig heeft, kunt inzamelen door het aantal beschikbare bladeren te verkopen op basis van het bedrag dat u voor elk blad vraagt.

4. Promoot uw levensboomprogramma

voorbeeld levensboom
voorbeeld levensboom

Zodra alle programmadetails zijn uitgewerkt, is het tijd om het programma te gaan promoten en op de markt te brengen, zodat u bladeren kunt gaan verkopen. Voor de beste resultaten ontwikkelt u een PR-plan waarin een verscheidenheid aan methoden en strategieën voor fondsenwerving is opgenomen. Bijvoorbeeld:

  • Kondig het programma aan op alle formele bijeenkomsten of programma's die uw organisatie organiseert, zoals bestuursvergaderingen, commissievergaderingen, lunches voor vrijwilligerswaardering, gemeenschapsprogramma's, workshops, enz.
  • Voeg een tabblad of nieuwsfeeditem toe aan de website van de organisatie met informatie over het programma en hoe u bladeren kunt kopen. Specificeer hoe het geld zal worden gebruikt en noem enkele redenen waarom iemand zijn of haar naam (of die van een geliefde) in de boom zou willen hebben.
  • Publiceer het programma via de sociale mediaprofielen van uw organisatie. Plaats regelmatig informatie over het programma en hoe u kunt deelnemen. Als er bladeren worden verkocht, publiceert u een bedankje voor degenen die hebben gedoneerd.
  • Identificeer donateurs uit het verleden van wie de kans het grootst is dat ze een of meer bladeren tegen uw hoogste prijsniveau zullen kopen en stuur een persoonlijke kapitaalcampagnebrief. Vervolgens kunt u bellen of een persoonlijk bezoek brengen om hun toezegging te vragen.
  • Voor anderen in de database van uw organisatie: schrijf en verstuur een fondsenwervende brief waarin u om een programmaspecifieke donatie aan het Tree of Life-programma vraagt, waarbij u benadrukt dat hun geschenk vereeuwigd zal worden in een permanente (of langdurige) tentoonstelling.
  • Stuur een persbericht naar de lokale media waarin de inzamelingsactie voor de levensboom wordt aangekondigd. Voeg een paar citaten van de commissievoorzitter toe, een foto van hoe de voltooide boom eruit zal zien en informatie over hoe je kunt deelnemen.
  • Volg verslaggevers, bloggers en omroepproducenten op uw mediadistributielijst om hen aan te moedigen verslag uit te brengen over de inzamelingsactie. Bied rondleidingen, interviews, gastposts, uitzendingen en andere opties aan om de aandacht te trekken.
  • Maak een brochure over het Tree of Life-programma om te delen met mensen die uw kantoor bezoeken of om donaties te werven via het opzetten van stands op lokale evenementen die waarschijnlijk door potentiële donateurs zullen worden bezocht.
  • Maak een promotievideo waarin de speciale betekenis achter uw donorboomprogramma wordt uitgelegd. Voeg informatie toe over hoe de boom eruit ziet, waarvoor het geld zal worden gebruikt en hoe u kunt deelnemen. Deel via uw website en sociale media.

5. Bedank donoren die bladeren kopen

Wacht niet tot het einde van de campagne om donateurs te bedanken die bladeren kopen. Het is belangrijk om hun vrijgevigheid tijdig te erkennen. Maak een sjabloon voor een bedankbrief voor donateurs voor elk deelnameniveau, zodat u gemakkelijk uw donaties kunt erkennen en waarderen wanneer ze binnenkomen. Probeer er een gewoonte van te maken om elke week op dezelfde dag bedankbrieven te versturen. Er gaan dus niet meer dan een paar dagen voorbij voordat iedereen die genereus aan uw organisatie geeft, weet hoeveel zijn of haar steun wordt gewaardeerd. Dit is niet alleen belangrijk voor de relaties met donoren, maar het kan degenen die bladeren hebben gekocht ook inspireren om hun persoonlijke of zakelijke contacten te overtuigen om deel te nemen.

6. Houd de voortgang onderweg in de gaten

Het is belangrijk om onderweg je voortgang bij te houden. Houd het aantal verkochte bladeren bij en welke donatieniveaus het populairst lijken, evenals het aantal donateurs. Dit zal u niet alleen helpen te weten waar u staat met betrekking tot het huidige project, maar de gegevens die u verzamelt zullen u ook helpen uw fondsenwervingsinspanningen in de toekomst te verbeteren. Overweeg een grafiek voor een fondsenwervende thermometer te maken om de voortgang richting het doel weer te geven. Dit levert u een coole visual op die u kunt gebruiken om meer interesse te wekken door deze op uw locatie of evenementen te tonen en afbeeldingen ervan te delen via sociale media.

7. Organiseer een grote onthullingsbijeenkomst

Als je een aanzienlijk aantal bladeren hebt verkocht en de boom op zijn permanente locatie is geïnstalleerd, organiseer dan een grote onthulling om hem aan de wereld te introduceren. Nodig degenen uit die bladeren hebben gekocht, voormalige donateurs die nog geen bladeren hebben gekocht, en lokale verslaggevers of bloggers die mogelijk geïnteresseerd zijn in het delen van verhalen erover. Als een plaatselijke kunstenaar uw boom heeft gemaakt, nodig hem dan uit. Dit zal hen helpen erkenning te krijgen voor hun werk en kan ook kunstsupporters interesseren om te doneren. Laat een bestuurslid of de voorzitter van de commissie een toespraak houden waarin donateurs worden bedankt en degenen op platina-niveau (indien van toepassing) bij naam worden erkend. Maak een video en maak foto's om op de sociale mediaprofielen van de organisatie te plaatsen.

Geld inzamelen met een inzamelingsactie voor de levensboom

Een levensboom-inzamelingsactie is een geweldige manier om donateurs een manier te bieden om een blijvende erfenis te creëren ter herdenking van hun steun aan uw organisatie, of om de nagedachtenis van een dierbare te eren. Dit type inzamelingsactie heeft een tweeledig doel: geld inzamelen en degenen erkennen die aan uw goede doel doneren, wat ook het geval is bij buy-a-brick-inzamelingsacties. Met het geld dat u inzamelt, kunt u het belangrijke werk van uw organisatie financieren, en u zult ook een prachtig kunstwerk hebben waar u jarenlang van kunt genieten.

Aanbevolen: