De beste vermouth voor je Negroni: de klassieker verzoeten

Inhoudsopgave:

De beste vermouth voor je Negroni: de klassieker verzoeten
De beste vermouth voor je Negroni: de klassieker verzoeten
Anonim

De vermouth die je kiest, kan het karakter van je negroni veranderen. Hier zijn enkele van de beste.

We kunnen commissie verdienen via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar we van houden. Bekijk hier ons beoordelingsproces.

Cocktail Negroni op een oude houten plank
Cocktail Negroni op een oude houten plank

Vermouth is een cruciaal onderdeel van negronis. Het voegt een essentiële laag kruidachtige zoetheid toe aan een anders bittere en aardse cocktail. Het is een prachtig evenwicht tussen de gelijke delen van Campari en gin. Maar is zoete vermouth niet allemaal hetzelfde? Nee. Elke vermout heeft zijn eigen mix van kruiden en specerijen. Het selecteren van de verkeerde vermout is niet het einde van de wereld, maar het vinden van de juiste, vooral voor je eigen persoonlijke smaak, is een triomf om te vieren. Misschien met die perfecte negroni.

Beste zoete vermout voor Negroni-cocktails

Geen paniek, er is geen reden tot paniek. Je kunt nog steeds je beproefde zoete vermouth gebruiken of een van deze aanbevelingen gebruiken als je moedig bent. Als je nieuwsgierig bent, lees dan verder om meer over elk te weten te komen.

  • Beste allround:Cocchi Vermouth di Torino
  • Het beste van Italiaanse vermouth: Cinzano Rosso
  • Beste bloemige vermouth: Carpano Antica Formula Vermouth
  • Het beste van de droge zoete vermouths: Carpano Punt E Mes
  • Beste vermout op basis van rode wijn: Dubonnet Rouge Aperitief
  • Beste traditionele smaken: Antica Torino Rosso Vermouth

1. Cocchi Vermout di Torino

Cocchi Vermouth di Torino gebruikt tonen van rabarber en bruine suiker om een delicate maar complexe smaak te creëren. De zoete tonen doen denken aan suikerspin en helpen de bittere randen van de Campari te verzachten. Het kost ook geen arm en been. Je kunt het vinden voor ongeveer $ 20.

De kruiden en specerijen zorgen voor een evenwichtige slok, de bittere sinaasappel speelt met cacao en balsa, de rozemarijntonen blijven hangen tot ze snel verdwijnen. Het is een aardse, zoete vermouth die een uitstekende balans vindt in cocktails. Mis de hartige citrusnoten niet die de bittere negroni-smaken perfect completeren.

2. Cinzano Rosso - Het beste van de Italiaanse zoete vermout

Cinzano Rosso, vervaardigd in Turijn, bestaat uit rijke kruiden en specerijen, langzaam doordrenkt om een opmerkelijke smaak te creëren. Het heeft een delicate smaak van druiven en bitters die lang blijft hangen nadat je ervan hebt genoten. Je zou verwachten dat de prijs de afstand weerspiegelt die hij aflegt, maar je kunt een fles kopen voor minder dan $ 10.

De vermouth heeft hints van vanille en zwarte kers en past goed in elke negroni. De zachte smaak van citrus en sinaasappel complementeert de bittere Campari, terwijl de lichte bitterheid van zichzelf bijdraagt aan de smaken om de zoetheid in evenwicht te brengen. Deze zoete vermout is zo zacht en krachtig dat je er zelfs van kunt genieten.

3. Carpano Antica Formule Vermout

Carpano Antica Formula Vermouth biedt een bloemiger smakende vermout vergeleken met zijn kruidachtige tegenhangers. Het heeft echter een menagerie van vreemd samengestelde ingrediënten die samenwerken om een aparte vermout te maken. Dergelijke ingrediënten zijn onder meer saffraan, alsem en gebrande suiker. Verwacht ongeveer $ 35 te betalen. Zo'n unieke en unieke stijl betekent dat deze prijs meer dan gerechtvaardigd is.

In de mond proef je amandelen, rozijnen en kruidnagelen die een speelse excursie krijgen wanneer ze in een negroni worden gemengd. Het is een ongebruikelijk smaakprofiel dat zorgt voor een aangename verrassing, waarbij elke slok een reis is. Gun jezelf de eerste stap de deur uit en ontdek een vermout van bloemige vanille.

4. Carpano Punt E Mes

Carpano Punt E Mes vermout begint karakteristiek zoet, zoals je zou verwachten, en gaat vervolgens over in een drogere smaak met een prominente sinaasappelschil die erdoorheen weeft om de smaak zoeter te maken. De aanhoudende smaak begint bitter maar eindigt met de karakteristieke smaak van zoete vermout. Vertrek van je gebruikelijke vermout ten gunste van deze keuze van $ 25. Het is prachtig en houdt stand als het in cocktails wordt gemengd, maar proef ook gerust een smaakje op zichzelf. Het is een rustige, gedurfde smaak die niet verloren gaat, hoe je hem ook mengt. Een vermout die het beste van twee werelden biedt, de droge sinaasappelsmaken zullen kalmeren.

5. Dubonnet Rouge Aperitief

Dubonnet Rouge Aperitief heeft een duidelijke rode wijnbasis, waardoor het vanaf het begin een rijk en evenwichtig profiel heeft. En het is iets nieuws om te ontdekken in je gewone negroni. Het is doordrenkt met smaken van zwarte bessen, een verscheidenheid aan theesoorten en andere kruiden en specerijen om een rijk en complex palet te creëren. Stop de grote rekeningen echter terug in uw portemonnee. U beta alt minder dan $ 15.

Voor het recept is boomschors nodig, waaraan een vleugje droge tannines zijn toegevoegd om de algehele zoetheid van rietsuiker in evenwicht te brengen. Het is een gedurfde vermout die niet verloren gaat in de cocktail. Geniet van de smaken van rode wijn voor een uitgebalanceerde, zachtzoete ervaring.

6. Antica Torino Rosso Vermout

Gemaakt met alsem, zoals de meeste traditionele vermouths, wat Antica Torino goed heeft gedaan, is het perfectioneren van hun recept van 13 plantaardige ingrediënten, een lijst die geheim is gebleven en alleen bekend is bij de familie. Een fles kost ongeveer $ 30, maar denk niet twee keer na voor een recept als dit.

Het recept is terecht al meer dan 100 jaar onveranderd gebleven. Het heeft een complexe, zoete en diepe smaak, met tonen van citrus en rabarber die door de specerijen en kruiden heen verweven zijn. De smaak van rabarber blijft hangen, vermengd met gember en vanille voor een goede dosis.

Wat vermouth om over na te denken

Vermouth mag de show niet stelen in je negroni - tenzij dat is waar je voor gaat. Maar het mag ook geen afbreuk doen aan de algehele ervaring. Het is geen onmogelijk raadsel om op te lossen. We leven in een wereld met een enorme selectie, dus het vinden van de beste vermout voor je negroni kan aanvoelen als het doorzoeken van soortgelijke puzzelstukjes. Gelukkig zijn er genoeg goede keuzes die bij elke smaak of portemonnee passen. Je hoeft alleen nog maar de jouwe te kiezen.

Aanbevolen: