5 vintage speelgoed uit de jaren 70 en wat ze waard kunnen zijn

Inhoudsopgave:

5 vintage speelgoed uit de jaren 70 en wat ze waard kunnen zijn
5 vintage speelgoed uit de jaren 70 en wat ze waard kunnen zijn
Anonim

Als je een kind uit de jaren 70 was, zou het speelgoed uit je kindertijd veel meer waard kunnen zijn dan je denkt. Hier zijn vijf speelgoed uit de jaren 70 die de moeite waard zijn om te zoeken.

Vintage kind kijkt naar een speelgoedwinkel
Vintage kind kijkt naar een speelgoedwinkel

Van Watergate tot de mondiale oliecrisis: volwassenen in de jaren zeventig konden geen pauze nemen. Gelukkig konden kinderen zonder zorgen rondlopen op hun fietsen, skateboards en rolschaatsen en van de bioscoop naar de speelhal stuiteren. Hoewel kinderen uit de jaren '70 niet zo'n overvloed aan speelgoed hadden als kinderen vandaag de dag, maakten hun favorieten zo'n indruk dat zelfs de meest traditionele verzamelaars het niet kunnen laten om een stukje van hun kindertijd terug te krijgen. Een deel van het dierbare speelgoed uit de jaren 70 van je ouders kan zelfs duizenden dollars waard zijn.

Dubbele telescopische Star Wars-beeldjes

Vraag iemand die een kind was in de jaren zeventig naar zijn of haar Star Wars-ervaring, en je zult elke keer een ander fantastisch verhaal horen. Als je een sci-fi-nerd bent, dan was het opgroeien in de jaren zeventig een unieke ervaring. Star Wars: A New Hope heeft de wereld echt veranderd, en het Amerikaanse speelgoedbedrijf Kenner was niet voorbereid op de Beatlemania-achtige vraag die kinderen hun kant op gooiden.

Van de door Kenner gemaakte Star Wars-merchandise zijn de dubbel telescopische lichtzwaard-actiefiguren de meest beruchte. Ze zijn gemaakt als promo voor de release van de eerste film en bevatten hoofdpersonages als Luke Skywalker en Obi-Wan Kenobi. Het coolste aan dit in blisterverpakkingen verpakte speelgoed was het tweedelige, opvouwbare lichtzwaard dat erbij werd geleverd. Al snel overtroffen lichtzwaardactiefiguren met één lichaam de complexe tweedelige versies, waardoor deze dubbel telescopische actiefiguren een hoop geld waard waren.

Star Wars-verzamelobjecten
Star Wars-verzamelobjecten

Over het algemeen zijn de meest waardevolle volledig ongeopend en kunnen ze voor tienduizenden dollars worden verkocht. Sotheby's schatte bijvoorbeeld dat een Luke Skywalker in een doos ongeveer $12.000-$18.000 waard was.

Evel Knievel-speelgoed

Evel Knievel is de originele waaghals. Uitgedost in jumpsuits waar Elvis jaloers op zou zijn geweest, sprong hij met zijn dodelijke stunts in de harten van kinderen in heel Amerika. Als man die het belang van branding begreep, creëerde Knievel een heleboel speelgoed waarmee kinderen zijn stunts thuis veilig kunnen naspelen. Een van de meest populaire was de Evel Knievel Stunt Cycle. Hoewel het niet bijzonder moeilijk te vinden is, kunnen ongerepte versies voor ongeveer $ 100 worden verkocht. Een stuntfiets zonder doos werd onlangs online verkocht voor $ 60.

Evel Knievel-speelgoed
Evel Knievel-speelgoed

Je maakt misschien geen gekke winst met het speelgoed van Knievel, maar gezien het aantal kinderen dat ze hadden, is de kans groot dat je er ergens in het huis van je ouders een kunt vinden. Dure verzamelobjecten zijn allemaal leuk en aardig, maar het maakt niet uit hoeveel ze waard zijn als je er nooit een kunt vinden om te verkopen. Dat is waar je de enorme merchandisingcampagne van Evel Knievel kunt bedanken.

Redline Hot Wheels-auto's

Je hoeft geen 60 jaar geleden geboren te zijn om ervan te genieten een kleine Hot Wheels-auto een helling op te gooien alsof je stenen in een meer gooit, maar als je het genoegen had om daar te zijn bij de geboorte van Als je dit allemaal hebt gedaan, kun je Hot Wheels op hun best ervaren. Deze auto's uit de late jaren 60 en 70, die het Redline-tijdperk worden genoemd omdat de wielen van de auto's aan de buitenkant rode strepen hadden, belichamen de roekeloze roekeloosheid van iconische films en shows als Easy Rider, Smoky and the Bandit en The Dukes. van Hazzard.

Hot Wheels 25e verjaardag Red Baron Redline Tom Daniels Mint 1969-editie
Hot Wheels 25e verjaardag Red Baron Redline Tom Daniels Mint 1969-editie

Hoewel al deze Redline-auto's op zichzelf verzamelbaar zijn, krijg je geen enorme uitbetalingen voor elke speelgoedauto met een rode streep. Verzamelaars houden meer van auto's met de originele doos of blisterverpakking dan van geopende auto's, en geven de voorkeur aan modellen met de laagste productieaantallen. Waardevolle Hot Wheels zoals de roze Beach Bomb met zijn mislukte ontwerp met achterlader en de blauw geverfde Rodger Dodger zorgen ervoor dat verzamelaars over elkaar struikelen om hun bod uit te brengen. Meestal worden deze auto's in nieuwstaat verkocht voor ongeveer $ 2.000- $ 8 000 per stuk, waarbij de meest zeldzame auto's veel meer kosten.

Lord of the Rings Knickerbocker speelsets

Het is veilig om te zeggen dat de meeste millennials en generatie Z-ers Lord of the Rings kennen dankzij Peter Jacksons enorm populaire trilogie uit het begin van de jaren 2000, en niet dankzij de beruchte animatiefilm uit de jaren zeventig. Wees gerust, The Lord of the Rings uit 1978 is brandstof voor nachtmerries, maar Tolkien-fans zijn net zo toegewijd aan Middle Earth als Star Trek-fans aan de Enterprise. Als aanvulling op de film creëerde het speelgoedbedrijf Knickerbocker een speelset met een diverse cast van personages uit het verhaal: Frodo, Samwise, Frodo's paard, een ringgeest en zijn paard, Gandalf, Gollum en Aragorn, Omdat de film het zo slecht deed, was er niet veel vraag naar dit speelgoed en bleef het niet lang op de markt. Tegenwoordig zijn ze gewilder dan ooit, en verzamelaars zullen een flink bedrag betalen voor dit bijzondere speelgoed. In nieuwstaat kan een voltooide set voor ongeveer $ 5.000 - $ 10.000 worden verkocht, afhankelijk van de verzamelaar. Eén complete set werd bijvoorbeeld verkocht voor $ 7.999,99 via een handelaar in vintage speelgoed.

Stretch Armstrong

Stretch Armstrong was een gimmickspeelgoed dat niet zo populair had moeten zijn als het was. Dit speelgoed, letterlijk een mensvormige zak met glucosestroop en latex, kon in alle richtingen worden gemanipuleerd - iets wat geen enkel ander actiefiguur destijds kon doen. Van 1976 tot het einde van het decennium moest elk kind er een hebben. Voor hoeveel er zijn gemaakt, is het verrassend moeilijk om ze ongestrekt en nog in de doos te vinden.

Meisje speelt met een 'Stretch Armstrong'-speeltje
Meisje speelt met een 'Stretch Armstrong'-speeltje

Daar komt de echte waarde vandaan. Vintage uitgerekte versies zijn niet eens de moeite waard om te verkopen, maar niet-uitgerekte Armstrongs? Aan de juiste koper kunnen ze je ongeveer $ 500-$ 2.000 bezorgen. Eén Stretch die nog in de doos zit, wordt bijvoorbeeld op eBay aangeboden voor $ 829.

Tips voor het verkopen van vintage speelgoed uit de jaren 70

We zijn er zeker van dat de rijen en rijen stoffig, onverkocht vintage speelgoed dat je in kringloopwinkels ziet, je geen enkel vertrouwen geeft dat je geld kunt verdienen met het favoriete speelgoed uit je kindertijd van je ouders. Het is een kunst om afscheid te nemen van verzamelobjecten, vintage speelgoed of niet. Dus, voordat je vintage speelgoed doneert dat in goede staat verkeert, kijk eens hoe gemakkelijk het kan zijn om een beetje winst te maken met je inspanningen.

Kies verzegeld en verpakt speelgoed voor maximale winst

Hoewel het niet zo waarschijnlijk is dat je speelgoed in dozen uit de jaren 70 aantreft, zijn ze wel een van de gemakkelijkste speelgoed om te verkopen. Het maakt niet uit welk niche-verzamelobject een speelgoedverzamelaar heeft, de kans is veel groter dat hij iets koopt als het in perfecte staat verkeert. Dit betekent dat als u iets verzegeld en in de fabrieksstaat kunt vinden, u de grootste winst kunt maken voor de snelste afhandeling.

Kies de juiste plaatsen om te vermelden

Je gaat een grotere winst maken door je speelgoed online te verkopen, en hoewel eBay de gemakkelijkste manier is voor een beginneling, is er ook geen garantie dat je snel geld zult verdienen. Zoek dus ook naar vintage speelgoedwinkels of bedrijven die regelmatig de producten die je hebt kopen of verkopen. Toywiz koopt bijvoorbeeld veel verschillende verzamelobjecten, waaronder vintage speelgoed zoals Star Wars-actiefiguren.

Dit speelgoed uit de jaren 70 is jouw gouden ticket

Als het gaat om vintage speelgoed uit de jaren 70, is er heel veel om uit te kiezen, maar slechts een paar zijn meer dan $ 50 waard. Vintage verzamelen kan ongelooflijk wispelturig zijn, waarbij de belangstelling sneller toeneemt en afneemt dan welke maancyclus dan ook. Bepaald speelgoed is echter altijd een groot succes. Als je zo'n exemplaar ergens in een doos ontdekt en je vindt de juiste verzamelaar om hem te kopen, dan kun je een leuk 'trakteer jezelf'-weekend tegemoet gaan.

Aanbevolen: