Appels tot appels: regels van het spannende kaartspel

Inhoudsopgave:

Appels tot appels: regels van het spannende kaartspel
Appels tot appels: regels van het spannende kaartspel
Anonim
Vier vrienden spelen het kaartspel Apples to Apples
Vier vrienden spelen het kaartspel Apples to Apples

Apples to Apples kan een leuk en spannend kaartspel zijn met veel verschillende variaties. Houd de verveling op afstand door de regels, instructies en aanwijzingen aan te passen. Je kunt zelfs verschillende versies van Apples to Apples uitproberen, zoals het drinkspel of de junior- en bijbeledities.

Instructies voor appels voor appels

Apples to Apples (minder dan $ 15) gaat helemaal over het kiezen van de beste kaart en is ontworpen voor 4-10 spelers. Het doel van het spel is dat de spelers de beste rode appelkaart uit hun hand selecteren, passend bij het woord op de groene appelkaart die door de rechter is geselecteerd. Het spel is heel gemakkelijk te leren en beweegt snel. Het spelen duurt slechts ongeveer 20-30 minuten. Het is dus een geweldig spel om te spelen als je je verveelt.

Appels tot appels spel
Appels tot appels spel

Aan de slag

Na het schudden en plaatsen van de kaarten in hun respectievelijke bakjes, begint het spel waarbij de spelers een speler kiezen als startrechter.

De rechter:

  • Geeft zeven rode appelkaarten gedekt op tafel aan elke speler
  • Geeft zichzelf een kaart met de afbeelding naar beneden op tafel

Elke speler:

  • Kan naar hun kaarten kijken
  • Houdt hun kaarten vast met de woorden naar hen toe

Basisregels en aanwijzingen voor appels tot appels

Nu je het spel hebt ingesteld en klaar bent om te spelen, is het tijd om de spelregels te bekijken.

  1. De rechter pakt een groene appelkaart van de bovenkant van de stapel, leest het woord voor aan de spelers en legt de groene appelkaart open op tafel.
  2. Elke speler kiest de rode appelkaart in zijn hand die het beste wordt beschreven door het woord op de groene appelkaart en legt de gekozen rode appelkaart gedekt op tafel.
  3. Nadat de rechter ze door elkaar heeft gehaald, zal de rechter de rode kaarten individueel omdraaien en lezen. De rechter selecteert vervolgens de rode kaart die overeenkomt met de groene kaart. De officiële regels moedigen de jury aan om te zoeken naar wedstrijden die creatief, humoristisch of interessant zijn.
  4. De groene kaart wordt vervolgens toegekend aan de winnende rode kaarthouder.
  5. De speler links wordt de nieuwe rechter.
  6. De nieuwe rechter deelt voldoende rode appelkaarten uit aan elke speler, zodat elke speler zeven rode appelkaarten in zijn hand heeft.
  7. Het spel eindigt wanneer een speler genoeg groene appelkaarten heeft verdiend om het spel te winnen.

Groene Apple-kaarten nodig om te winnen

Aantal betalers Kaarten nodig
4 8
5 7
6 6
7 5
8 - 10 4

Variaties op de basisregels

Als het gaat om een leuk en gek woordkaartspel, zijn er, zoals je je kunt voorstellen, veel variaties op de standaardregels. Dit kan het spel interessanter maken en de algehele spanning alleen maar vergroten.

Appels met appels drinkspel

Voeg gewoon alcohol toe om van dit hilarische spel een drinkspel voor volwassenen te maken. De regels zijn in principe hetzelfde, met de uitzondering dat als je niet de winnaar van de ronde of de jury bent, het tijd is om te schieten. Het is gemakkelijk in te zien hoe dit spel snel aangeschoten kan worden.

2 voor 1

In deze variant worden twee groene appelkaarten omgedraaid en moet je de beste rode appelkaart in je hand kiezen om ze allebei te beschrijven. Proberen één kaart te vinden die het beste bij beide past, kan een hele uitdaging zijn.

Appelomzet

Deze versie gaat helemaal in omgekeerde richting. Spelers gebruiken de groene "bijvoeglijk naamwoord" -kaarten om de rode appel "zelfstandig naamwoord" -kaart te beschrijven. Die luidruchtige neushoorn is beslist fel.

Grote appels

Vind jij jouw kaarten de beste? Vertrouwen is de sleutel in Big Apples, waar u uw groene appelkaarten tegen anderen kunt inzetten. De winnaar krijgt alle groene appelkaarten in de pot.

Andere spelvariaties

Enkele andere manieren om te spelen zijn:

  • Gooi een dobbelsteen om te beslissen hoeveel kaarten je krijgt voor drie rondes.
  • Speel twee kaarten per ronde om te zien welke de rechter het leukst vindt.

De Apples to Apples-fanwebsite, Munching Apples, biedt variaties en regels voor meer dan twee dozijn spellen, waaronder de volgende:

  • Crab Apples: De rechter kiest de minst favoriete kaart als winnaar.
  • Apple Turnovers: Spelers gebruiken slechts vijf kaarten in plaats van zeven en de rechter gebruikt ook het bijvoeglijk naamwoord.
  • Big Apples: Spelers kunnen hun winnende kaarten inzetten om kans te maken op meer kaarten.
  • Apple Pot-pourri: spelers leggen hun kaart neer voordat de rechter zijn eigen kaart onthult.
  • Appels en sinaasappels: speel totdat alle groene kaarten op zijn.
  • Dagelijkse oogst: alle spelers vernieuwen hun kaarten elke ronde.
  • Rotten Apples: De rechter kan zijn kaart één keer binnen de ronde vervangen.

Appels met appels spel in de klas

Het Apples to Apples-spel is ook een uitstekend leermiddel dat in veel klaslokalen wordt gebruikt. Hoewel de aanbevolen speelleeftijd 12 jaar en ouder is, kunnen de meeste kinderen vanaf 10 jaar het concept van het spel gemakkelijk begrijpen en ervan genieten.

Leercomponenten

Als leermiddel helpt het spel om:

  • Algemene kennis ontwikkelen
  • Ontwikkel woordenschatvaardigheden
  • Ontwikkelt leesvaardigheid
  • Ontwikkel taalvaardigheden
  • Ontwikkel verbale vaardigheden terwijl kinderen hun besluitvorming en redenering uitleggen
  • Ontwikkel kritische denkvaardigheden
  • Bevorder positieve relaties tussen studenten

Verschillende game-edities

Apples to Apples is een leuk en luid spel dat behoorlijk interessant kan worden. Het is dan ook geen verrassing dat het in meerdere edities verkrijgbaar is. Bekijk een paar van deze winnaars die in prijs variëren van ongeveer $ 15 tot ongeveer $ 50.

Apples to Apples Junior

Apples to Apples Junior is ontworpen voor kinderen vanaf 9 jaar en vereenvoudigt het spel terwijl het de woordenschat van een kind vergroot. Ze kunnen gekke vergelijkingen maken en ook een beetje leren. Kies jij nu een aap of augurk voor bij die knapperige groene appelkaart?

Apples to Apples Joodse editie

De joodse editie van Apples to Apples is gebaseerd op religieuze thema's als familie, cultuur en geschiedenis. Joodse spelers zullen hun religieuze kennis op de proef stellen terwijl ze zinvolle en soms hilarische vergelijkingen proberen te maken.

Apples tot Apples Bijbeleditie

Volgens de oorspronkelijke regels geeft de bijbeleditie een religieuze draai aan de kaarten. Wees niet verbaasd als je een David en Goliath-woord oorlog tegenkomt.

Een bekroond spel

Oorspronkelijk uitgegeven in 1999 door Out of the Box Publishing, verwierf Mattel de productie-, marketing- en distributierechten voor Apples to Apples in 2007. Sinds de introductie heeft het spel vele prijzen gewonnen, waaronder:

  • Mensa Select Award voor games - 1999
  • Keurmerk van het National Parenting Center in mei - 1999
  • Partyspel van het jaar gekozen door Games Magazine - 1999
  • Partyspel van het jaar gekozen door Games Magazine - 2000
  • Beste Amerikaanse Game Tiger Award - 2000
  • Canadian Toy Testing Council - Driesterrenonderscheiding

Appels tegen appels spelen

Apples to Apples is een leuk en snel woordvergelijkingsspel dat tot allerlei hilariteit kan leiden. Met verschillende variaties en edities is het echt een spel waar elk gezin van kan genieten.

Aanbevolen: