Waarom vrijwilligerswerk een waardevol voordeel is voor iedereen

Inhoudsopgave:

Waarom vrijwilligerswerk een waardevol voordeel is voor iedereen
Waarom vrijwilligerswerk een waardevol voordeel is voor iedereen
Anonim
Vriendelijke vrijwilliger begroet vrouw tijdens liefdadigheidsevenement
Vriendelijke vrijwilliger begroet vrouw tijdens liefdadigheidsevenement

Vrijwilligersverlof is een steeds populairder wordend extraatje voor werknemers dat werknemers betaald verlof geeft om vrijwilligerswerk te doen. Dit unieke personeelsvoordeel is echt waardevol voor alle betrokkenen. Betaald vrijwilligerswerk heeft niet alleen een positieve impact op de bedrijven die het aanbieden en de werknemers die eraan deelnemen, maar ook op de non-profitorganisaties die hulp ontvangen en op de gemeenschap als geheel.

Positieve resultaten van VTO-programma's

Met zoveel positieve resultaten die verband houden met betaalde vrijwilligersverlofprogramma's (VTO), is het niet verrassend dat steeds meer bedrijven dit unieke voordeel in hun cultuur integreren. Google, Culture Amp en Justworks behoren tot de vele vooruitstrevende bedrijven die betaald vrijwilligerswerk opnemen in hun arbeidsvoorwaardenpakketten.

Toptalent aantrekken

Mensen willen werken voor bedrijven die om hen geven als mensen, en niet alleen als menselijk kapitaal. Wanneer een bedrijf werknemers aanmoedigt om een deel van hun werktijd te besteden aan een doel waar ze gepassioneerd over zijn, laten ze werknemers weten dat het bedrijf hen waardeert om meer dan alleen hun bijdrage aan het bedrijfsresultaat. Wanneer een toprekruut ziet dat uw bedrijf een VTO-programma heeft, komt uw organisatie mogelijk bovenaan de lijst met plaatsen waar ze willen werken.

Behoud medewerkers

VTO doet meer dan alleen potentiële werknemers inspireren om voor uw bedrijf te willen werken. Dit voordeel kan uw bedrijf ook helpen goede werknemers te behouden. Het bieden van VTO en andere voordelen voor het hele persoon draagt in grote mate bij aan het creëren van een omgeving waarin mensen zich echt gewaardeerd voelen. Mensen die weten dat ze gewaardeerd worden, zullen eerder blijven, vooral als ze een uitkering krijgen die hen in staat stelt een positieve bijdrage te leveren aan een doel dat er toe doet tijdens werkuren.

Verbeterde balans tussen werk en privé

De balans tussen werk en privéleven is een belangrijke kwestie op de moderne werkplek. Wanneer een bedrijf VTO aanbiedt, hoeven werknemers niet al hun liefdadigheidsbijdragen te beperken tot hun beperkte tijd buiten de werkuren. Als gevolg hiervan kunnen werknemers hun steentje bijdragen aan het opbouwen van een sterkere gemeenschap zonder dat ze veel van hun persoonlijke tijd hoeven op te offeren. De kans is groot dat de meeste mensen ook een deel van hun vrije tijd als vrijwilliger zullen inzetten, maar ze kunnen een verschil maken zonder dat ze dat hoeven te doen.

Ontwikkel vaardigheden van werknemers

De financiële middelen die een bedrijf inzet om werknemers te betalen voor vrijwilligerswerk kunnen krachtige beloningen opleveren in termen van de ontwikkeling van werknemers. Wanneer mensen vrijwilligerswerk doen buiten hun reguliere baan, kunnen ze nieuwe vaardigheden verwerven en de vaardigheden die ze al hebben versterken. Werknemers met een hoog potentieel die commissies bij liefdadigheidsorganisaties voorzitten, zullen bijvoorbeeld leiderschapsvaardigheden in de echte wereld ontwikkelen die veel verder gaan dan wat ze zouden kunnen leren van het bijwonen van een seminar.

Bouw sterkere teams

Een van de beste manieren om een sterker team op te bouwen is door werknemers de kans te bieden om constructief gedeelde ervaringen buiten de werkplek op te doen. Dat is precies wat er zal gebeuren als groepen werknemers besluiten hun krachten te bundelen om een lokale liefdadigheidsorganisatie te helpen waar ze allemaal gepassioneerd over zijn. Dit zal een unieke bindingservaring creëren voor teamleden die gedeelde interesses hebben die niet kunnen worden bevorderd door middel van gewone teambuildingactiviteiten.

Vrijwilligers werken op de bouwplaats
Vrijwilligers werken op de bouwplaats

Versterk de bedrijfswaarden

Te veel organisaties hebben grootse waardenverklaringen die ze op geen enkele inhoudelijke manier ondersteunen. Het is allemaal leuk en aardig als een bedrijf zijn betrokkenheid bij de gemeenschap uitspreekt, maar als ze daar niet op een zichtbare manier gehoor aan geven, wordt dat niet zo gezien. Wanneer een organisatie haar toewijding aan de gemeenschap ondersteunt met echte dollars, zoals het betalen van werknemers om vrijwilligerswerk te doen, versterken ze de bedrijfswaarden tegenover werknemers en andere belangrijke groepen belanghebbenden.

Cultiveer gemeenschapsrelaties

Organisaties die worden gezien als goede beheerders van de gemeenschappen waarin zij actief zijn, zullen het meest waarschijnlijk floreren en groeien. Wat is een betere manier om te laten zien dat uw organisatie om de gemeenschap geeft dan door werknemers actief te ondersteunen, aan te moedigen en te financieren om betrokken te raken bij goede doelen? Wanneer uw werknemers actiever betrokken raken bij het helpen van non-profitorganisaties, zal dit waarschijnlijk het profiel van uw organisatie in de gemeenschap op een positieve manier verbeteren.

Vergroot uw merkimago

Wanneer uw bedrijf een zeer zichtbare aanwezigheid heeft in de gemeenschap die gekoppeld is aan positieve bijdragen van veel van zijn werknemers, zal dat helpen het merk van uw organisatie te versterken. Bedrijven met een VTO-programma waaraan werknemers actief deelnemen, worden waarschijnlijk gezien als bedrijven met een hoog niveau van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit type programma kan er zelfs toe leiden dat uw organisatie wordt gezien als een voorkeursleverancier en een voorkeurswerkgever.

Voorbeeld van betaald vrijwilligersverlofbeleid

Ben je overtuigd van de voordelen van VTO? Zodra het hogere management heeft ingestemd met het aanbieden van dit extraatje, moet u het beleid van uw bedrijf afronden en dit aan uw werknemers communiceren. Houd het bij een bedrag dat het bedrijf voor de lange termijn kan ondersteunen. Het is beter om klein te beginnen met een betaald vrijwilligersprogramma dat het bedrijf kan volhouden, dan groot te beginnen en het programma te moeten inkorten of opschorten zodra het eenmaal is gestart.

  • Maandelijkse toewijzing- Na 90 dagen ononderbroken fulltime dienstverband krijgen werknemers twee uur betaald vrijwilligersverlof [VTO] per maand, op de eerste van elke maand maand. Deze toewijzing moet worden gebruikt binnen de maand waarin deze is toegekend om vrijwilligerswerk te doen bij een lokale 501(c)(3)-organisatie, afhankelijk van goedkeuring door de toezichthouder. Uren worden niet meegenomen naar de volgende maand en kunnen niet voor andere doeleinden worden gebruikt. Gebruik de code VTO bij het doorgeven van deze uren op je urenstaat.
  • Jaarlijkse toewijzing - Om de betrokkenheid van medewerkers bij maatschappelijke organisaties aan te moedigen, keurt [bedrijfsnaam in] maximaal 24 uur per kalenderjaar aan betaald vrijwilligersverlof (VTO) volledig goed -tijd medewerkers. Werknemers kunnen deze tijd gebruiken om vrijwilligerswerk te doen bij de 501(c)(3)-organisatie van hun keuze. Werknemers moeten voorafgaand aan het gebruik van VTO vooraf schriftelijke toestemming van hun leidinggevende verkrijgen. Uren worden bijgehouden via het salarissysteem met de code VTO.

Tenzij u op het punt staat onmiddellijk een nieuw werknemershandboek te publiceren, distribueert u het beleid als een op zichzelf staand document en voegt u het vervolgens toe aan de volgende versie van uw handboek. Plaats het beleid via het intranet, zodat medewerkers het op verzoek kunnen bekijken.

Beveilig concurrentievoordeel met betaald vrijwilligerswerk

Bedrijfsleiders zijn altijd op zoek naar een manier om een concurrentievoordeel te behalen. Het toevoegen van een betaald vrijwilligersprogramma aan uw personeelsbeloningen is een krachtige manier om u daarbij te helpen. Niet alleen verhoogt u het profiel van uw bedrijf onder de topkandidaten, maar u verhoogt ook het profiel van de organisatie als bedrijf met een echte toewijding om goed te doen in de gemeenschap en een solide bedrijfsburger te zijn. Met betaalde vrijwilligersprogramma’s wint iedereen.

Aanbevolen: