Tips om een stiefmoeder te zijn voor een tienermeisje

Inhoudsopgave:

Tips om een stiefmoeder te zijn voor een tienermeisje
Tips om een stiefmoeder te zijn voor een tienermeisje
Anonim
Heb je het gevoel dat je stiefdochter niet luistert?
Heb je het gevoel dat je stiefdochter niet luistert?

Het enige dat moeilijker is dan moeder zijn van een tienermeisje, is stiefmoeder zijn voor een tienermeisje. De relatie is echter heel belangrijk. Tienermeisjes hebben krachtige vrouwelijke invloeden in hun leven nodig om de effecten van groepsdruk en de media te bestrijden en samen door de moeilijke tienerjaren heen te komen. Het kan bijzonder moeilijk zijn om die invloed uit te oefenen op een tienermeisje, vooral als het gaat om een meisje dat een hekel aan een stiefmoeder krijgt.

Het slechte doorstaan

Als u een nieuwere stiefmoeder bent, is er waarschijnlijk om verschillende redenen enige wrok of negatieve gevoelens bij uw nieuwe stiefdochter. Of ze nu denkt dat je haar echte moeder probeert te vervangen of gewoon nog niet klaar is voor een moeder in haar leven, een nieuwe stiefdochter worden kan moeilijk zijn. Zelfs als je al een tijdje stiefmoeder bent, kunnen de hormonen en problemen die zich in de tienerjaren voordoen enige wrok oproepen. Aan de kant van een tiener kan het moeilijk zijn om te accepteren dat er zoveel nieuwe dingen gebeuren.

Gebruik de volgende tips om voorbij deze gevoelens te komen:

  • Blijf proberen dingen uit te praten. Communicatie is misschien wel het belangrijkste aspect van alle vormen van ouderschap, maar wordt het allerbelangrijkst in de relatie tussen tienermeisjes en stiefmoeder. Als er een dagelijks probleem is, zoals problemen met de avondklok, probeer dan rustig en rationeel de zaken uit te praten. Als er een dieperliggend probleem is, probeer er dan toch aan te werken. Wees indien nodig niet bang om met therapie te beginnen om de problemen in het gezin gemakkelijker te kunnen verwerken.
  • Vertrouw op anderen. Gebruik de steun van vrienden, andere familie of collega's om de situatie gemakkelijker te maken. Iedereen heeft wel eens een schouder nodig om op uit te huilen!
  • Verwar geld niet met liefde. Het is gemakkelijk om te denken dat je iemands genegenheid kunt kopen, maar op de lange termijn is dat niet het geval. Gebruik geen geld om het probleem te laten verdwijnen als je een nieuwe stiefmoeder bent, en trap er niet in als je een nieuwe stiefdochter bent.
  • Creëer familieavonden Of je het nu leuk vindt of niet, jullie zijn een familie. Creëer familietradities en evenementen ter ere van eerdere families, maar ook van de nieuwe familie waaraan u werkt. Sterker nog, doe wat je kunt om je een ‘echt’ gezin te voelen en niet als een vervanging voor het feit dat ‘mama’ en ‘papa’ voor altijd samen zijn.
  • Wees geduldig. Het zal waarschijnlijk slecht gaan. Op sommige avonden wil uw tiener niet praten en op andere avonden is hij misschien niet stil. Neem het allemaal met een korreltje zout.

Een stiefmoeder zijn voor een tienermeisje

Vind je het nog steeds moeilijk om stiefmoeder te zijn voor een tienermeisje? Gebruik deze tips om een grote invloed te hebben op het leven van uw tiener:

  • Vertel haar altijd dat ze mooi is en laat haar het compliment niet wegpoetsen. Soms kan het horen van zoiets al het gevoel geven dat het waar is.
  • Concentreer u op de dingen die uw stiefdochter goed doet, niet op de negatieve dingen. Probeer haar te helpen daarop voort te bouwen.
  • Werk met haar samen om een positief beeld van zichzelf te creëren door middel van empowermentevenementen, films en andere kanalen. Gebruik je fantasie om de hare te activeren!
  • Betrek haar vader erbij en creëer een positief beeld van wat een geweldig huwelijk is. Door dit soort indrukken te zien, kan uw tiener erachter komen hoe haar relaties eruit zouden moeten zien.

Stiefmoeders en tieners

Nieuwe gezinnen zijn altijd moeilijk, maar het kan nog moeilijker worden gemaakt met een tiener in het huishouden. Tieners bevinden zich op een prachtige crux in hun leven waarin de wereld voor hen openstaat. Voor een tiener is het echter soms nog steeds klote. Stiefmoeder zijn kan moeilijk zijn, maar beiden zullen deze jaren wel overleven.

Aanbevolen: