17 lentemanteldecorideeën die een verademing zijn

Inhoudsopgave:

17 lentemanteldecorideeën die een verademing zijn
17 lentemanteldecorideeën die een verademing zijn
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Welkom warmer weer met een lentemanteldecor dat je hele huis opfleurt. Style uw schoorsteenmantel als een professional voor een leuke manier om de terugkeer van de lente te vieren. Of je nu op zoek bent naar een rustiek schoorsteenmantelontwerp, een moderne en gemakkelijke lente-update, of decoraties in boerderijstijl voor de lente, een paar tips van experts zullen je helpen een trendy voorjaarsaccent te creëren.

Gebruik een groen kleurenschema

Afbeelding
Afbeelding

Als je de voorkeur geeft aan een neutrale stijl of subtiele kleuren in je huis, kun je het levendige of pastelkleurige lentemanteldecor overslaan. Een geheel groen kleurenpalet voor uw lentemantel ziet er op een prachtige manier tijdloos en eenvoudig uit. Je kunt zelfs groene bloemen gebruiken voor een natuurlijk neutrale look.

Kies hedendaagse keramiek

Afbeelding
Afbeelding

Slanke en moderne stijlen kunnen nog steeds goed samengaan met traditionele decorelementen van de schoorsteenmantel. Zoek naar eigentijdse materialen zoals geglazuurd keramiek, beton en marmer in de vorm van traditionele veerelementen zoals bloemen, konijnen en insecten. Combineer dit met overwegend neutrale kleuren met een vleugje kleur voor een eigentijdse lentemantel die nog steeds warm en uitnodigend aanvoelt.

Hang een extra grote krans

Afbeelding
Afbeelding

De lente is helder en krachtig, dus breng deze kenmerken in je seizoensinterieur. Een extra grote en opvallende lentekrans zorgt ervoor dat uw schoorsteenmantel een kunstobject in uw huis wordt.

Geschilderde porseleinen details toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Voeg een beetje tijdloze charme toe aan je lentemanteldecor met stukken geschilderd porselein. Vazen, gemberpotten en antieke schalen in klassieke kleurencombinaties geven je lentemantel een moeiteloos elegante stijl of accentueren de look van je kustgrootmoeder.

Varieer de hoogte van uw decor

Afbeelding
Afbeelding

Decoratieve details in verschillende hoogtes geven uw schoorsteenmanteldecor visueel aantrekkelijke proporties als ze correct worden uitgevoerd. Voor een schoorsteenmantel onder een spiegel, kunstwerk of krans blijf je bij kleine elementen in het midden en vergroot je de hoogte van je decor naarmate je naar buiten beweegt. Voor schoorsteenmantels met een blanco achtergrond varieert u de hoogte van uw decor in secties of kiest u voor de gemakkelijke route en plaatst u uw hoogste element direct in het midden. Een beetje asymmetrie is ook mooi, dus probeer de ene kant van je schoorsteenmantel zwaarder te laten dan de andere, voor extra aandacht.

Probeer een statement-stuk

Afbeelding
Afbeelding

Pronk met je gedurfde stijl met een statementstuk in het midden van je lentemantel. Extra grote bloemstukken, een grote kaarsencollectie of een op de lente geïnspireerde sculptuur trekken allemaal de aandacht naar boven.

Gebruik kaarsen met een lentetwist

Afbeelding
Afbeelding

Je denkt misschien vaak aan kaarsen op een schoorsteenmantel tijdens de feestdagen of op koude herfstavonden. Behoud je favoriete geuren en de ongeëvenaarde gezelligheid van een kaarsencollectie door er een lente-geïnspireerde twist aan toe te voegen. Probeer felgekleurde of pastelkaarsen. Voeg kandelaars toe met een veermotief. Zoek naar bloemige, fruitige of frisse geuren, zodat al je zintuigen de herinnering krijgen dat de lente is aangebroken.

Feature rustieke details

Afbeelding
Afbeelding

Of je nu een landelijke, cottagecore- of moderne boerderijstijl hebt, een paar rustieke details zullen je schoorsteenmanteldecor naar een hoger niveau tillen. Voeg een emaille of metalen kan met bloemen toe, een antieke spiegel of kandelaars in vintage-stijl voor een rustieke lentestijl.

Inclusief elegante glazen stukken

Afbeelding
Afbeelding

Laat je schoorsteenmantel fris, elegant en hoogwaardig aanvoelen met een paar glascomponenten. Schoon en helder glas zorgt ervoor dat uw schoorsteenmantel ruimer en designerer aanvoelt. Een glimp van felgroene tulpenstelen door een glazen vaas vol bloemen is het toonbeeld van lentedecor.

Voeg warmte toe met gouden details

Afbeelding
Afbeelding

Een paar gouden details zullen elke interieurstijl naar een hoger niveau tillen, ongeacht het seizoen. Voor een moderne en maximalistische benadering zullen glanzende gouden decoraties uw glamoureuze stijl alleen maar verder versterken. Voor rustieke of industriële stijlen past een afwerking van geborsteld messing of antiek goud naadloos bij uw andere inrichting.

Breng leven in je schoorsteenmantel met wilde bloemen

Afbeelding
Afbeelding

Omarm de wilde en grillige kant van de lente door wilde bloemen te gebruiken in je schoorsteenmanteldecor. Sla verfijnde kunstbloemarrangementen of vakkundig vervaardigde boeketten over en kies voor de wonderbaarlijk excentrieke stijl van een vaas vol wilde bloemen.

Hang een Boho-krans

Afbeelding
Afbeelding

Versterk je Boheemse stijl met eenvoudige veerelementen die alles in je huis met elkaar verbinden. Een kleine lentekrans, amberkleurige glazen vazen, geweven texturen en slechts een vleugje pony zullen uw schoorsteenmantel nieuw leven inblazen, net op tijd voor warmer weer.

Gebruik kleurrijk glas en keramiek

Afbeelding
Afbeelding

Breng levendigheid en kleur aan je lentemantel met leuke tinten glas of keramische vazen. Rijk geel, zacht lavendel, helderblauw en verschillende tinten groen zorgen ervoor dat uw lentedecor opv alt. Als je liever minder kleur hebt, zal een witte vaas met een iriserende afwerking je lentedecor op een zachte en subtiele manier een boost geven.

Laag vrouwelijke elementen

Afbeelding
Afbeelding

Volle bloemen en mooie roze details zullen je schoorsteenmantel onmiddellijk veranderen van effen naar zoet en veerkrachtig. Gebruik bloemen met volumineuze bloemblaadjes en zorg voor bloemen in zachte kleuren. Voeg aandachtspunten toe die uw vrouwelijke inrichting aanvullen, zoals delicaat glas, bloemenprints, gouden accenten en porseleinen stukken.

Volg de regel 'Less is More'

Afbeelding
Afbeelding

Bij het kiezen van uw fundamentele schoorsteenmantelversieringen volgt u de 'less is more'-regel voor een eenvoudige en klassieke stijl. Een strak, neutraal en eenvoudig decor zorgt ervoor dat uw seizoensstukken opvallen.

Probeer een dienblad met snuisterijen

Afbeelding
Afbeelding

Kleine decorgroepen kunnen net zo goed op een schoorsteenmantel werken als op een tafelblad. Bewaar alles in een decoratief dienblad. Breng uw schoorsteenmantel in evenwicht door stukken toe te voegen aan uw dienblad met verschillende hoogtes. Te veel objecten van vergelijkbare grootte zorgen ervoor dat uw dienblad rommelig aanvoelt, terwijl een zorgvuldig samengestelde collectie een designer tintje zal toevoegen.

Versieren met knopvazen

Afbeelding
Afbeelding

Als over-the-top bloemstukken niet jouw stijl zijn, is een collectie knopvazen misschien wel iets voor jou. Een enkele rij knopvazen met verschillende stelen en enkele bloemen voelt moeiteloos aan voor een minimalistische lentemantel.

Welkom de lente met eenvoudig schoorsteendecor

Afbeelding
Afbeelding

Geniet elke keer dat je langs je open haard loopt, van de levendige kleuren en de verkwikkende warmte van de lente. Seizoensgebonden bloemen, perfecte kleurcombinaties en designerdetails komen samen voor een schoorsteenmantel die net zo verfrissend aanvoelt als een luchtige lentedag.

Aanbevolen: