40 regenachtige dagactiviteiten voor kinderen om ze de hele dag bezig te houden

Inhoudsopgave:

40 regenachtige dagactiviteiten voor kinderen om ze de hele dag bezig te houden
40 regenachtige dagactiviteiten voor kinderen om ze de hele dag bezig te houden
Anonim

Maak je dag allesbehalve somber met deze leuke dingen voor kinderen op een regenachtige dag!

Moeder en dochter hebben plezier in de regen
Moeder en dochter hebben plezier in de regen

Het feit dat het buiten somber weer is, betekent niet dat een regenachtige dag het plezier dat je met je kinderen kunt hebben, hoeft te temperen. Dagen met nat weer kunnen zeker een uitdaging zijn als je er doorgaans van houdt om buiten te zijn, maar als je beschikt over leuke en boeiende activiteiten voor kinderen op regenachtige dagen, kun je van een dag vol regendruppels een van de meest memorabele momenten maken!

Spelletjes en activiteiten op regenachtige dagen voor energieke kinderen

Sommige kinderen vinden het heerlijk om rond te liggen, films te kijken, puzzels te maken en rustig te kleuren; andere kinderen lijken nooit te kunnen stoppen met bewegen, OOIT. Ouders van deze kinderen zijn bang voor regenachtige dagen, omdat ze weten dat als ze niet naar buiten kunnen, hun huis snel zal veranderen in een klimrek, waarbij de kinderen letterlijk tegen de muren stuiteren. Gelukkig kun je, zelfs als je binnen opgesloten zit, nog steeds talloze activiteiten bedenken die ervoor zorgen dat je kinderen binnen de grenzen van je huis in beweging komen.

Speel de vloer is lava

De Vloer is Lava is een leuk en uitdagend spel voor kinderen om te spelen als ze binnen vastzitten. Kijk wie van start tot finish kan racen zonder ooit de grond te raken! Het spel heeft talloze variaties, waardoor het een populaire activiteit is voor kinderen van elke leeftijd.

Maak een hindernissenparcours voor binnen

Daag uw kinderen uit voor een indoor hindernisbaan. Maak er een in een gang met schilderstape, creëer een doolhof van lijnen om doorheen te weven op de keukenvloer, of combineer Floor is Lava met het hindernisbaanconcept om iets unieks en vermakelijks te maken, en perfect voor regenachtige dagen.

Klein meisje in hindernissenparcours
Klein meisje in hindernissenparcours

Speel Charades

Charades is een klassiek spel dat iedereen laat lachen en rondspringen terwijl ze gekke scenario's naspelen. Bedenk dingen die uw kinderen zonder woorden kunnen uitbeelden, terwijl de rest van het gezin raadt wat er wordt gedemonstreerd. Met jongere kinderen kun je eenvoudige ideeën influisteren die ze kunnen uitvoeren. Overweeg opties als:

  • Tanden poetsen
  • Een konijn zijn
  • Slapen
  • Eten
  • Autorijden

Oudere kinderen kunnen stukjes papier met ideeën lezen en worden uitgedaagd om deze ingewikkeldere concepten en scenario's uit te voeren. Enkele hiervan zijn:

  • Baker
  • Hairstylist
  • Leraar
  • Gorilla
  • Cadeautjes openen

Je kunt ook thema-charades spelen, waarbij je verschillende beroepen, dieren, sporten of concepten met betrekking tot de komende feestdagen kunt naspelen.

Houd een familietalentshow

Als je kinderen klagen dat de regen nooit zal ophouden en dat er niets te doen is, vraag ze dan om je hun beste talenten te laten zien. Vraag hen een talent te bedenken om te gaan oefenen en dit vervolgens aan het gezin te laten zien in een familietalentenshow. Je kunt iedereen zijn eigen unieke vaardigheden laten ontwikkelen en ze kunnen samenwerken en een gezamenlijk talent ontwikkelen als je gezin voldoende bereidwillige deelnemers heeft.

Meisjes die thuis een liedje zingen
Meisjes die thuis een liedje zingen

Probeer indoor hinkelen

Je associeert het klassieke hinkelen op de speelplaats misschien met buiten, maar je kunt het ook binnen spelen! Als je een lange gangruimte en schilderstape hebt, kun je tijdens een regenachtige dag de speeltuin naar binnen halen. Dit spel zal niet alleen kinderen vermaken, het brengt ouders ook terug naar hun kindertijd. Wat een geweldige manier om een band op te bouwen tijdens een druilerige dag!

Ga op een epische speurtocht

Zet een reeks speurtochten rond je huis op. Jonge kinderen kunnen eenvoudige zoekopdrachten uitvoeren, op zoek naar alledaagse voorwerpen, en oudere kinderen kunnen zich wenden tot aanwijzingen om puzzels op te lossen en de benodigde voorwerpen op hun lijst te vinden. Met wat creativiteit en nadenken komt er geen einde aan de soorten jachten die je kunt ontwerpen voor je eekhoornige groep kinderen.

Ballonvolleybal spelen

Als je een grote speelruimte hebt, ruim dan alles uit de weg, pak wat schilderstape (om je net te maken), blaas wat ballonnen op en organiseer een paar potjes ballonvolleybal! Dit is een geweldige manier om een deel van de energie van je kinderen vrij te maken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat voorwerpen kapot gaan. Voeg een handvol ballonnen toe voor een beetje uitdaging, vooral als je veel spelende kinderen hebt.

Doe mee aan evenwichtsuitdagingen

Test het zwaartepunt en de concentratie van uw kinderen met deze ogenschijnlijk eenvoudige uitdagingen! Enkele oefeningen die u uw kinderen kunt laten doen zijn:

  • Hoe lang kun je een Bakasana yogapose doen?
  • Kun jij staan als een flamingo zonder te vallen?
  • Wie kan een kruiwagenrace door de kamer doen zonder te vallen?
  • Hoe lang kun je een adelaarsyogahouding vasthouden?
  • Kun je in een rechte lijn achteruit lopen met je ogen dicht?
  • Laat me je beste deadlift met één been zien!

Er zijn zoveel gekke houdingen en bewegingen die kinderen kunnen proberen te volbrengen, waardoor ze niet alleen uitgeput raken, maar tegelijkertijd ook hun evenwicht op de proef worden gesteld.

Een dansfeestje houden

Schud de dwazen uit met een goed, ouderwets dansfeest. Zet de muziek harder, zet het meubilair uit de weg en voer enkele van je favoriete dansbewegingen aller tijden uit. Probeer een paar dansfeestvariaties om de kinderen geïnteresseerd te houden, zoals:

  • Glow Party Dance - Doe glowsticks rond enkels en polsen en bevestig ze aan kleding, doe dan de lichten uit en ga aan de slag.
  • Freeze Dance - Dans tot de muziek stopt. Als het wordt uitgeschakeld, kan je lichaam beter hetzelfde doen, anders lig je eruit!
  • Volg de dansleider - Eén persoon leidt het dansfeest en de anderen moeten proberen dezelfde dansbewegingen uit te voeren als de leider.
  • Dans in de regen - Als je het geluk hebt een warme, regenachtige dag te hebben zonder bliksem, trek dan die regenlaarzen aan, ga naar buiten en dans in de regen en spring in de plassen!

Maak instrumenten en creëer een marcherende band

Combineer knutselen en beweging door zelfgemaakte instrumenten te maken en op liedjes te marcheren in een nagebootste fanfare. Gebruik een pot en een houten lepel om een trommel te maken, maak maracas van toiletpapierbuizen en rijst, of probeer een mueslidoosgitaar te maken van spullen die je al in huis hebt. Nadat je kinderen hun instrumenten hebben gemaakt, kunnen ze door het huis marcheren en hun favoriete deuntjes spelen.

Doe wat yoga

Niet alle bewegingsactiviteiten binnenin hoeven wild en gek te zijn! Creëer een innerlijk toevluchtsoord in je woonkamer met een beetje yogaoefeningen. Betrek kinderen bij zachte stretching en wat namaste tijdens een regenachtige dag.

Maak een bowlingbaan voor thuis

Gebruik 20-ounce frisdrankflessen en een bal om een bowlingbaan in de gang van je huis te maken. Vul de flessen met water, zand of rijst en zet ze zo neer dat ze pinnen op een bowlingbaan nabootsen. Rol om de beurt de bal en sla hem neer.

Bouw Domino-reeksen

We hebben allemaal de ingewikkelde domino-runs gezien die met een klein tikje omvallen en een prachtig domino-effect teweegbrengen in films en tv-shows. De vraag is: heb je ooit geprobeerd er zelf een te maken? Dit kan een geweldig project zijn voor zowel jonge als oudere kinderen dat hun geduld op de proef stelt, de fijne motoriek opbouwt en een spectaculaire show oplevert zodra het klaar is!

Maak een Escape Room

Wist je dat je alle benodigdheden voor je eigen escape room kunt downloaden? Daag je kinderen uit met een reeks leuke scenario's om op te lossen en kijk of ze de klok kunnen verslaan! Er zijn opties voor alle leeftijden en dit kan spannend zijn om te doen op een regenachtige dag.

Ga zwemmen in uw jacuzzi

Het lijkt erop dat elke grote badkamer een ingebouwd bad heeft waar veel mensen nooit de tijd voor vinden om het te gebruiken. Waarom zou u deze badkamerfunctie niet gebruiken? Vul het bad met bubbelbad, pak je beste badspeelgoed, laat je kinderen hun zwemkleding aantrekken en spetter een beetje rond! Maak bubbelbaarden en gekke bubbelkapsels, houd een epische bootrace of ontspan gewoon in het warme water.

Regenachtige dagknutsels en creatieve activiteiten voor kinderen

Haal de stiften, de lijm en de glitters tevoorschijn en begin met creëren! Regenachtige dagen zijn perfecte dagen om het innerlijke Picasso van kinderen te kanaliseren en de creatieve geest te bevorderen.

Zelfgemaakt speeldeeg maken

Als je kinderen gekke stopverf of speeldeeg geeft, blijven ze een tijdje bezig. Als u ze echter de creatieve vrijheid geeft om hun eigen speeldeeg of stopverf te maken, wordt het plezier verdubbeld en blijven ze twee keer zo lang bezig. Geef kinderen een eenvoudig recept en veelgebruikte ingrediënten, zodat ze hun eigen partij deeg kunnen maken en de hele middag kunnen besteden aan het maken van wat er maar in hen opkomt.

Maak een aantal feestelijke ambachten

Of de regen nu in de herfst, lente of zomer v alt, er staat altijd een vakantie voor de deur. Gebruik de regenachtige dag om wat vakantie-geïnspireerde handwerkjes te maken. Maak Amerikaanse vlagknutsels om je klaar te maken voor 4 juli, schattige en griezelige Halloween-decoraties in de herfst, of vrolijke en lieve paasknutsels in de lente.

Maak kleurrijke krijtvormen

Gooi niet al je kapotte kleurpotloden weg! Hergebruik deze oude kleurgereedschappen en maak ze weer nieuw! Je kunt ze in kleuren sorteren of regenboogkleurblokken maken. Je hebt een muffinbakje nodig, je oude kleurpotloden (zonder papier), een oven en een vriezer.

Verwarm de oven voor op 275 graden, doe je krijtjes in de muffinvormpjes en bak 8 tot 10 minuten. Haal vervolgens de bakplaat uit de oven, plaats deze op een bakplaat op kamertemperatuur en breng ze over naar de vriezer. Zodra ze uitgehard zijn, plaats je ze op het aanrecht en laat je ze op kamertemperatuur komen. Dan zijn kinderen klaar om te kleuren!

Maak een sensorische bak

Zintuiglijk spelen is een spectaculaire stressverlichter en kan uw kinderen urenlang vermaken! Dit zorgt voor een prachtig idee voor een regenachtige dag voor kinderen. Het beste van alles is dat u waarschijnlijk alle benodigdheden in huis heeft. Ouders kunnen bonen, rijst of zand als vulmiddel gebruiken, ze kunnen keukengereedschap gebruiken voor scheppen, gieten en trechteren, en dan hebben ze alleen maar klein speelgoed en snuisterijen nodig die hun kinderen in de ruimte kunnen ontdekken.

Maak poppen en voer een show op

Kinderen vinden het heerlijk om op regenachtige, saaie dagen voor hun ouders op te treden. Breng hun liefde voor acteren naar nieuwe hoogten door hen te helpen poppen te maken en door een poppenspel voor het hele gezin te creëren. Sokpoppen worden vaak gemaakt en zijn vrij gemakkelijk te maken voor kinderen van alle leeftijden. Poppen met papieren zakken worden ook eenvoudigweg gemaakt van voorwerpen die in het huis rondslingeren. Je kunt ook poppen maken van bouwpapier en huishoudelijke voorwerpen voor een schaduwpoppenshow.

Verhalen vertellen in de kinderkamer
Verhalen vertellen in de kinderkamer

Leer de kunst van origami

Origami is een ander handwerk dat oudere kinderen op natte dagen kunnen uitproberen. Je hebt origamipapier en een paar eenvoudige tutorials nodig om aan de slag te gaan. Probeer een werpster of een tulp te maken. Hoewel origami misschien niet geschikt is voor kleine kinderen die nog steeds hun fijne motoriek aanscherpen, kunnen ze met wat hulp misschien een paar origami-creaties voor beginners maken, zoals een vogel!

Maak wat slijm

Bevredig de wens van je kind om te creëren met een middagje slijm maken. Ze kunnen in een mum van tijd sprankelend slijm, schuimslijm en eenvoudig slijm maken! Daarna kunnen ze de rest van de regenachtige dag gebruiken om ermee te spelen.

Bouw een binnenfort

Help de kinderen een geweldig fort te maken dat ze nooit meer willen verlaten! Dagelijkse activiteiten zoals lezen, snacken en films kijken zijn zoveel leuker als je ze doet in een zelfgemaakt binnenfort.

Ambachtelijke sieraden

Het maakt niet uit of je prachtige kralen en ingewikkelde stoffen hebt liggen of gewoon een grote collectie holle gedroogde pasta, het maken van sieraden is altijd een leuk tijdverdrijf dat je kinderen vervolgens naar school of tijdens de talentenjacht met je gezin kunnen dragen!

Ontwerp "Ik denk aan jou" -kaarten voor buren

Zet met karton en stiften een kaartmaakstation op aan de eettafel. Je hebt geen reden nodig om iemand een kaartje te geven; kinderen kunnen leren dat het uitdelen van 'Ik denk aan jou'-kaarten de dag van iemand een beetje vrolijker kan maken. Laat uw kinderen de kaarten uitdelen aan buren en vrienden zodra de regen is opgetrokken, zodat ze de zon op de dag van iemand anders worden.

Leuke en leerzame dingen die kinderen kunnen doen op een regenachtige dag

Je kunt plezier hebben en je kinderen het een en ander leren met deze perfecte activiteiten voor een regenachtige dag. Druilerige dagen zijn uitstekende mogelijkheden om die kleine hersentjes van hen te oefenen!

Duik de wetenschap in

Word slimme wetenschappers als de regen begint te vallen met een paar van deze goed doordachte wetenschappelijke experimenten voor kinderen. Er is iets voor kinderen van alle leeftijden als het om wetenschap gaat. Probeer op voedsel gebaseerde experimenten, maak onzichtbare inkt, of zet zeep uit in de magnetron (uiteraard onder toezicht van een volwassene)!

Broer en zus maken biologisch celmodel
Broer en zus maken biologisch celmodel

Speel prachtige woordspelletjes

Geef die kleine geesten een boost met een paar leuke woordspelletjes voor kinderen, jong en oud. Veel plezier en ontwikkel de alfabetiserings- en woordenschatvaardigheden van uw jongere kind met klassieke spellen zoals Boggle of Scrabble, of daag uw oudere kind uit voor een rondje Woord in Woorden.

Apps toestaan die de nadruk leggen op leren

Terwijl ouders moeten proberen de schermtijd beperkt te houden, kunnen regenachtige dagen wat langer spelen mogelijk maken. Kies ervoor om uw kleintjes wat tijd te laten besteden aan een educatieve app of speel een woordappspelletje met de wat oudere kinderen. Overmatige schermtijd is geen goede zaak, maar niet al het schermtijdgebruik is slecht!

Leer de basisprincipes van de keuken met bakken

Er is zoveel dat kinderen in de keuken kunnen leren, en regenachtige dagen zijn de perfecte tijd om hun meet- en bakvaardigheden te oefenen. Help kinderen hun weg te vinden in recepten door leuke snacks te maken, zoals zelfgemaakte koekjesrecepten of lekkere, gezonde muffinrecepten.

Bevries iets lekkers

Voor de ouders die een beetje rommel niet erg vinden, maar geen tijd hebben om te stoppen met wat ze doen om toezicht te houden op het gebruik van een oven, kun je overwegen om je kinderen vruchtensapijsjes te laten maken voor als de de zon begint weer te schijnen. Pak wat gehakt fruit, sap, water en verse kruiden en laat ze wat zoete lekkernijen verzinnen!

Test hun smaak

Een ander leuk, op eten gebaseerd idee voor een regenachtige dag voor kinderen is om te zien hoe kieskeurig hun smaakpapillen zijn door een blinde smaaktest uit te voeren! Laat iedereen gaan zitten, blinddoek elke deelnemer en leg een papieren bord voor hen neer. Pak vervolgens een verzameling smaken uit de koelkast en kijk of ze erachter kunnen komen wat ze eten. Zuur en pittig voedsel zoals augurken, zuurkool en citroenen zijn altijd een grappige toevoeging aan dit spel.

Tour de wereld

Het is misschien niet haalbaar om te vertrekken om de wereld te verkennen, maar jij en de kinderen kunnen de wonderen van de wereld nog steeds virtueel ervaren. Maak een virtuele excursie naar verre landen terwijl je jonge geesten verruimt en hun nieuwsgierigheid opent naar plaatsen waarvan ze nooit wisten dat ze bestonden.

Bouw een brug

Voor de kinderen die ooit ingenieur hopen te worden, is dit een fantastische leeractiviteit. Pak papier en lijm, gedroogde pasta en marshmallows, of je exorbitante verzameling Legoblokken en laat ze een brug bouwen. De uitdaging ligt in hoeveel hun structuur kan bevatten. Kies een handvol voorwerpen uit die je op hun bruggen kunt plaatsen als ze klaar zijn. De brug van wie het langst blijft staan, is de eerste ingenieur!

Regenachtige dagactiviteiten voor het hele gezin

Als je clan geniet van de tijd die ze samen binnenshuis doorbrengen, geniet dan van familieplezier met deze leuke dingen op een regenachtige dag voor kinderen waar iedereen dol op zal zijn!

Neem een filmmarathon

Regenachtige dagen zijn het perfecte excuus om in je pyjama te blijven, met de bende op de bank te ploffen en je favoriete films te bingewatchen. Bekijk geanimeerde favorieten, tientallen Disney-films, of blader door alle Shrek-films terwijl je geniet van je favoriete filmsnacks.

Speel bord- of kaartspellen

Bordspellen zijn leuke en leerzame manieren om de tijd door te brengen op sombere dagen. Kies een paar grappige om de bende aan het giechelen te krijgen, leer bordspellen om de geest te laten werken, klassieke bordspellen of zelfs doe-het-zelf-bordspellen.

Broer en zus schaken
Broer en zus schaken

Houd een Read-a-thon

Knuffel lekker in bed, op de bank, of maak een leeshoekje en duik in wat goede boeken. Houd een familie-read-a-thon waarbij iedereen in huis laat vallen waar hij mee bezig is en zich verdiept in een paar goede boeken. Stel een doel voor het aantal hoofdstukken of prentenboeken dat u wilt lezen, en kijk of uw gezin hun doelen kan bereiken. Als het kan, bestel dan afhaalma altijden of maak ijscoupes als beloning.

Speel een spelletje Zou je liever

Een ander geweldig idee voor een regenachtige dag voor kinderen is een paar rondjes Zou je liever! Dit zal hen niet alleen aan het denken zetten over verschillende concepten, maar het zal ook zeker tot gegiechel leiden.

Samen aan puzzels werken

Trek een puzzel tevoorschijn en werk samen om deze op een regenachtige dag te voltooien. Als je meerdere familieleden hebt en een paar puzzels met gelijke stukjes, verdeel dan in teams en kijk wie hun puzzel het snelst kan voltooien.

Mode een racebaan voor Matchbox-auto's

Maak met behulp van maskeer- of schilderstape een racebaan op de vloer van je huis, op maat van luciferdoosjes. Weef wegen door de kamers, bouw overdekte bruggen met dozen en zet onderweg kleine benzinestations op. Op dit racecircuit zijn de kleintjes de hele dag bezig, en opruimen is een makkie. Als ze genoeg hebben van het spel, trek je de tape gewoon van de vloer en gooi je hem weg.

Speel 20 vragen, met Alexa

Voor de gezinnen die een Amazon Echo of Dot hebben liggen die stof ligt te vergaren: pak de oplader en bereid je voor op wat gegiechel! Alexa is vervuld van inzicht, maar ze heeft ook een aantal belachelijke antwoorden als je de juiste vragen stelt. Enkele van de beste vragen zijn:

  • Welk geluid maakt een ___________?
  • Kun je me een verhaal vertellen?
  • Kun jij praten als _________? [Donald Duck, Yoda, Urkel, enz.]
  • Vertel me wat weetjes.
  • Vraag om persoonlijke gegevens -- Hoeveel weeg je? Wat is je favoriete kleur? Wat wil je worden als je groot bent?

Maak een plons op regenachtige dagen

Met wat nadenken en nadenken kunnen regenachtige dagen plotseling heel leuk worden waar het hele gezin naar uitkijkt. Ze kunnen ook een ruimte zijn om samen te komen en nieuwe activiteiten en spelletjes uit te proberen, een dag om in pyjama te blijven en te ontspannen, of een ruimte om te leren en te spelen. Wees niet bang voor de somberheid. Plan het, omarm het en breng het plezier naar binnen.

Aanbevolen: