25 indooroefeningen voor kinderen die ze actief houden

Inhoudsopgave:

25 indooroefeningen voor kinderen die ze actief houden
25 indooroefeningen voor kinderen die ze actief houden
Anonim
Actief schattig glimlachend peutermeisje dat plezier heeft met springen, hinkelen thuis
Actief schattig glimlachend peutermeisje dat plezier heeft met springen, hinkelen thuis

Als het weer buitenactiviteiten niet toestaat, kan je gezin zich nog steeds uitleven met deze binnenoefeningen voor kinderen. Kies uit 25 oefeningen, variërend van gangdoolhoven en dierenraces tot indoor hinkelen en ballonvolleybal. Deze leuke ideeën laten kinderen van alle leeftijden bewegen en trillen, en je hoeft niet eens te zweten om ze bezig te houden!

Indooroefeningen voor oudere kinderen en tieners

Oudere kinderen hebben de neiging om op apparaten te blijven liggen als dat is toegestaan, en het kan een uitdaging zijn om ze in beweging te krijgen, vooral als ze niet naar buiten kunnen. Deze creatieve activiteiten zorgen ervoor dat oudere kinderen en tieners geïnteresseerd blijven en blijven sporten binnen de vier muren van uw huis.

Obstakelparcours-uitdaging

Gebruik alledaagse huishoudelijke artikelen om een hindernisbaan te creëren waar kinderen doorheen kunnen springen, kruipen en slingeren. Voeg uitdagingen toe die bij de leeftijd passen om de motorische vaardigheden van kinderen te testen zonder ooit naar buiten te hoeven gaan.

Bewegingsspeurtocht

speurtochten zijn leuke manieren voor kinderen om door het huis te bewegen. Je kunt voorwerpen in verschillende delen van het huis verstoppen zodat kinderen ze kunnen vinden. Voeg een fysieke taak toe die moet worden uitgevoerd met elk gevonden item. Kinderen kunnen pas verder gaan met de jacht zodra een object is ontdekt en nadat de fysieke activiteit die daarmee gepaard gaat, is uitgevoerd.

Fitness Jenga

Als je een standaard Jenga-spel in huis hebt, maak er dan iets speciaals van! Schrijf op verschillende Jenga-blokken fysieke activiteiten die kinderen kunnen doen. Ideeën kunnen zijn:

  • Tien sit-ups
  • Tien push-ups
  • 20 springjacks
  • Vijf s alto's
  • 15 lunges

Wanneer een blok met een oefenrichting wordt verwijderd, moeten kinderen die taak uitvoeren.

Yoga voor thuis

Tiener doet yoga thuis
Tiener doet yoga thuis

Het beoefenen van yoga is een uitstekende manier om de geest van tieners te kalmeren en te centreren terwijl ze hun lichaam bewegen. Betrek tieners bij het leren van een paar basisyogabewegingen die ze in hun dagelijkse routine kunnen verwerken. Doe mee en profiteer zelf van de voordelen. Yoga doen is een perfecte manier om een band met je tiener op te bouwen.

Menselijk knoopspel

Als je toevallig een bende tieners hebt die in huis rondhangen en heel veel niets doen, probeer dan een groepsspel om ze in beweging te krijgen. Het menselijke knoopspel traint hun geest en lichaam en zal ongetwijfeld een paar keer lachen.

Indooroefeningen voor kleintjes

Het wordt aanbevolen dat kinderen elke dag ongeveer 120 minuten aan lichaamsbeweging doen. Als het regent en regent, hoe ga je al die oefeningen en beweging dan in het schema van je jonge kind verwerken? Hier zijn een paar eenvoudige ideeën waarmee ze hun lichaam kunnen bewegen en blij en betrokken kunnen houden.

Dierrassen

Kleine kinderen houden van racen en doen alsof ze spelen. Combineer beide geliefde activiteiten om indoor dierenraces te creëren. Zet de kinderen op een rij en geef ze een dier waarmee ze kunnen lopen, springen of kruipen. Vervolgens racen ze naar de plek waar de finishlijn is, maar ze moeten dit doen zonder het dierlijke karakter te schenden. Een paar ideeën om uit te proberen zijn:

  • Loop als een krab
  • Hop als een konijn
  • Glijd als een slang
  • Spring als een kikker

Gang Bowlen

Verzamel oude 20-ounce frisdrankflessen of flessen van twee liter en zet een bowlingbaan op in de gang. Gebruik een zachte bal om naar de pinnen te rollen en kijk of kinderen zelf een slag kunnen scoren!

Gal Doolhof Uitdaging

Creëer met schilderstape en gangruimte een leuk laserdoolhof waar kinderen doorheen kunnen navigeren. Kijk of ze het hele ding kunnen doorstaan zonder de tape kapot te maken.

Dansfeest

Er gaat niets boven een goed oud dansfeest midden op de dag. Schud de dwaasheden uit met je favoriete kinderliedjes in de woonkamer. Dansfeesten zorgen er gegarandeerd voor dat het bloed sneller gaat stromen en dat gezinnen giechelen. Probeer een paar leuke variaties op dansfeesten, zoals vriesdansen of slow-motion dansen.

Aardappelzakrace

Kleine kinderen zullen een kick krijgen van het proberen van een ouderwetse aardappelzakkenrace. Voor deze binnenactiviteit heb je niets anders nodig dan een kussensloop. Kinderen stappen eenvoudig in de kussensloop en springen naar de finish!

Charades

Charades is een favoriet spel onder kleine kinderen, omdat ze zich tijdens een spreuk kunnen voordoen als iets anders. Vul een hoed met verschillende ideeën die kinderen kunnen uitbeelden, en kijk hoe kinderen veranderen in wat er op de kaart staat.

Simon zegt

Moeder kijkt naar gelukkige dochters die dansen in de woonkamer
Moeder kijkt naar gelukkige dochters die dansen in de woonkamer

Jongere kinderen leren nog steeds aanwijzingen op te volgen, dus Simon Says is een perfecte activiteit om die vaardigheden aan te scherpen terwijl ze zich verplaatsen. De ouder geeft de kinderen aanwijzingen door 'Simon Says' te zeggen of door deze twee woorden uit de instructie te laten. Kinderen mogen de activiteit ALLEEN doen als de ouder zegt: 'Simon zegt'. Als deze woorden worden weggelaten, moeten kinderen stil blijven.

Sinaasappel- en Lepelrace

Geef kleine kinderen een kleine sinaasappel en een lepel (een theelepel en een eetlepel zijn waarschijnlijk te klein voor deze activiteit. Zoek in plaats daarvan een kleine pollepel). Het doel is om van start tot finish te racen zonder de sinaasappel op de grond te laten vallen. Je kunt deze race ook met oudere kinderen proberen, maar vraag ze hun ogen te sluiten voor een extra uitdaging.

Favoriete buitenspellen binnenshuis gebracht

Er zijn ongetwijfeld VEEL spelletjes en activiteiten om buiten te doen. Kan een van de favoriete sporten van uw kinderen binnenshuis worden gebracht? De volgende spellen worden traditioneel allemaal buiten gespeeld, maar ze kunnen ook worden aangepast zodat ze in een binnenruimte passen.

Hinkelspel

Hopscotch is een klassiek speeltuin- of straatspel, maar je kunt het op regenachtige dagen met een beetje creativiteit naar binnen brengen. In plaats van krijt te gebruiken om je hinkelspeldozen te tekenen, kun je schilderstape of afplaktape gebruiken. Kinderen zullen binnen net zo veel plezier beleven aan het spelen van dit klassieke spel als buiten.

Galhockey

Je hebt geen ijsbaan nodig om een rondje hockey te spelen. Je kunt een aangepaste versie van de sport maken met behulp van een gangruimte, schilderstape, mini-hockeysticks en een zachte puck. Maak met schilderstape een middellijn en omlijnde keepersvakken in een lange gang. Kinderen slaan de puck heen en weer in een poging het winnende doelpunt te scoren!

Ballonvolleybal

Blaas een ballon op en sla hem heen en weer, waarbij je het volleybalspel nabootst. Kinderen scoren een punt als ze de ballon naar de tegenstander slaan, en de tegenstander er niet in slaagt de ballon in de lucht te houden. Je kunt een net maken door een touwtje aan twee voorwerpen in het midden van het spel te binden. Om een treffer te tellen, moet de ballon over het touwtje gaan.

Verstoppertje

Moeder en dochter spelen verstoppertje in de kast
Moeder en dochter spelen verstoppertje in de kast

Wie houdt er niet van een spannend spelletje verstoppertje? Dit spel kun je met je hele gezin spelen. Iedereen verstopt zich ergens in huis, behalve één persoon. Die persoon is de zoeker en hij of zij is verantwoordelijk voor het vinden van de andere ondergedoken familieleden. Speel dit spel heel rustig en luister naar het kleine gegiechel van kinderen die zich onder bedden en achter kastdeuren verstoppen.

Huiskamerspringtouw

Ga naar de garage en breng de springtouwen naar binnen. Zet al het meubilair in de familiekamer uit de weg, zodat u wat lichamelijke activiteit in de televisietijd kunt verwerken. Zet het favoriete programma van de kinderen op, maar als de reclame verschijnt, staat iedereen op, pakt een springtouw en begint te springen!

Minigolf

Plaats rode Solo-bekers of piepschuimbekers op de vloer. Dit zijn uw golfbalgaten. Kinderen lopen rond en proberen holes in one te scoren, net zoals ze dat op een minigolfbaan zouden doen.

Tafeltennis

Buitentennis spelen is een leuke manier om aan lichaamsbeweging te doen. Neem je liefde voor tennis mee naar binnen en speel de tafelversie op je eettafel. Met een beetje fantasie en een paar gewone huishoudelijke artikelen kun je binnenshuis een tafeltennistafel maken.

Indooroefeningen voor kinderen om solo te proberen

Als u enig kind heeft of als een van uw kinderen het grootste deel van de dag thuis is zonder broers en zussen, kan het een uitdaging zijn om ze in beweging en vermaak te houden. Deze vijf fysieke activiteiten zijn gemakkelijk solo te doen; er zijn geen broers of zussen of vrienden nodig!

Hacky Sack

Hacky Sack KAN met meerdere mensen worden gespeeld, maar kinderen kunnen ook zelfstandig aan hun vaardigheden werken. Daag ze uit om te zien hoeveel jongleerlingen ze op een middag kunnen maken. Wat is hun topscore? Neem een pauze van je werk en probeer ze te jongleren.

Kindvriendelijke fitnessvideo

Kleine jongen thuis die aan het trainen is en naar een online trainer kijkt
Kleine jongen thuis die aan het trainen is en naar een online trainer kijkt

Als je creativiteit opraakt en kinderen behoefte hebben aan activiteit en vermaak, probeer dan eens een fitnessvideo. Je kunt ook een paar uitstekende tutorials over fitnessactiviteiten online vinden. GoNoodle is een fantastisch hulpmiddel waarmee kinderen zelfstandig in beweging en betrokken kunnen blijven.

Kun jij balanceren? Uitdaging

Maak een lijst met evenwichtsuitdagingen die kinderen kunnen aangaan. Geef ze een lijst met ideeën om uit te proberen, en geef ze de vrijheid om hun motorische vaardigheden te testen. Ideeën voor evenwichtsuitdagingen zijn:

  • Kun jij 10 seconden op je hoofd staan?
  • Kun jij op je linkervoet balanceren terwijl je je ogen sluit? (Het is moeilijker dan het klinkt!)
  • Balanceer op een kleine doos die op je rechtervoet staat.
  • Balans op de rugleuning van de bank.
  • Breng uw lichaam in evenwicht op de eetkamerstoel terwijl u op uw buik ligt.

De vloer is lava

Spelen op de vloer is lava kan worden gedaan met meerdere kinderen of met één kind. De uitdaging hier is om nooit toe te staan dat je lichaamsdelen de vloer raken (wat de lava is). Kinderen springen van object naar object en proberen de finish te bereiken zonder te verbranden. Als je deze activiteit zelfstandig speelt, daag kinderen dan uit om een parcours te voltooien terwijl ze hun laagste tijd scoren.

Puzzeljacht

Deze activiteit is een geweldig idee voor jongere kinderen die behoefte hebben aan iets actiefs om te doen. Trek een bordpuzzel met grote stukken tevoorschijn (richt op 25 stukjes). Verberg de stukjes door het hele huis. Je kind rent dan door het huis, op zoek naar alle puzzelstukjes. Zodra ze alle stukjes hebben gevonden, moeten ze de puzzel in elkaar zetten!

Wees creatief en ga in beweging

Het feit dat de kinderen geen middag buiten kunnen doorbrengen, betekent niet dat ze televisie moeten blijven liggen kijken. Er zijn tal van leuke en interessante spelletjes en activiteiten die kinderen binnenshuis kunnen uitproberen. Lichaamsbeweging is cruciaal voor alle zich ontwikkelende kinderen, dus zorg ervoor dat u elke dag de tijd vrijmaakt om actief spelen aan te moedigen.

Aanbevolen: