12 echt goede redenen om verlof te nemen van het werk

Inhoudsopgave:

12 echt goede redenen om verlof te nemen van het werk
12 echt goede redenen om verlof te nemen van het werk
Anonim
werknemer praat met manager over verlof
werknemer praat met manager over verlof

Werk is een belangrijk onderdeel van het leven, maar het is niet het enige aspect dat ertoe doet. Soms is het belangrijk (of zelfs noodzakelijk!) om verlof op te nemen van je baan. Ontdek een tiental goede redenen om verlof op te nemen van het werk.

Herstel na een operatie

Als u een operatie moet ondergaan en meer tijd nodig heeft om te herstellen dan toegestaan is op grond van de betaalde vrije tijd (PTO) of het ziekteverlofbeleid van uw bedrijf, moet u mogelijk medisch verlof opnemen. Als uw bedrijf gedekt is onder Family Medical Leave (FML), zoals gespecificeerd in de Family Medical Leave Act (FMLA), en u in aanmerking komt voor bescherming op grond van deze wet, kan het bedrijf verplicht zijn u een baanbeschermd verlof aan te bieden voor deze wet. type. Zelfs als dat niet het geval is, zijn werkgevers doorgaans bereid om met werknemers samen te werken die zich in dit soort onvermijdelijke situaties bevinden.

Behandeling voor een ziekte

Als bij u een ernstige ziekte is vastgesteld en u tijd nodig hebt voor een langere behandeling of herstel, is dit een andere situatie die mogelijk onder FML v alt. Of een dergelijke situatie onder die wet v alt, hangt af van de omvang van het bedrijf en hoe lang de werknemer bij het bedrijf werkt. Afhankelijk van de aard van de ziekte en de factoren die door de werkgever zijn uiteengezet, kan dit soort verlof een redelijke aanpassing zijn op grond van de American With Disabilities Act (ADA). Zelfs zonder wettelijke dekking zouden veel werkgevers overwegen dit soort verlof goed te keuren.

Ouder worden

nieuwe vader die een kind vasthoudt en verlof neemt van zijn werk
nieuwe vader die een kind vasthoudt en verlof neemt van zijn werk

Ouder worden is een goede reden om verlof op te nemen van het werk. Een deel van het ouderschapsverlof voor beide ouders wordt verstrekt onder de FMLA, maar alleen voor in aanmerking komende werknemers die voor gedekte werkgevers werken. FML is van toepassing op elke situatie waarin een persoon, ongeacht geslacht, ouder wordt, inclusief de geboorte van een biologisch kind, adoptie of het worden van pleegouder. Veel staten vereisen aanvullend zwangerschaps- of ouderschapsverlof dat verder gaat dan wat is gespecificeerd in de FMLA. Zelfs op plaatsen waar daartoe geen wettelijke verplichting bestaat, bieden veel werkgevers ook ouderschapsverlof aan als werknemersuitkering; sommige bieden zelfs betaald verlof of bieden werknemers mogelijkheden om extra zwangerschapsverlof aan te vragen.

Behandeling van middelenmisbruik

Werknemers die worstelen met drugs- of alcoholverslaving moeten mogelijk een intramurale behandeling zoeken om hen te helpen hun middelenmisbruik te overwinnen. Werkgevers zijn vaak bereid om voor een dergelijke behandeling verlof te verlenen aan werknemers die proactief hulp zoeken. Mogelijk vindt u hierover informatie in het drugs- en alcoholbeleid van uw bedrijf. Het is gebruikelijk dat dergelijk beleid zegt dat bedrijven vrijaf zullen toestaan voor dit soort behandeling aan degenen die daarom vragen voordat ze niet slagen voor een drugstest of voordat ze onder invloed betrokken raken bij een overtreding op de werkplek. In sommige gevallen kunnen verlofdagen voor middelenmisbruikbehandeling onder de FMLA of ADA vallen.

Gehandicaptengerelateerd redelijk accommodatieverlof

Als de beste manier om tegemoet te komen aan een situatie die onder de ADA v alt, is om de werknemer verlof te geven, dan kunnen werkgevers akkoord gaan met verlof. Er zijn verschillende situaties waarin dit type LOA zou worden overwogen. Dit type verlof kan bijvoorbeeld van toepassing zijn op een persoon met een aandoening die in aanmerking komt als een handicap, maar die niet in aanmerking komt voor FML. Het kan ook van toepassing zijn in situaties waarin een persoon vanwege een handicap verlof nodig heeft voor behandeling. Een voorbeeld hiervan kan zijn als een persoon met een bipolaire stoornis van medicatie is veranderd en tijdelijk niet aan het werk moet zijn om de nieuwe behandeling de tijd te geven effectief te zijn.

Ernstige gezondheidstoestand van een direct familielid

In situaties waarin bij een lid van de directe familie van de werknemer een ernstige medische aandoening wordt vastgesteld en hulp nodig is, zijn werkgevers verplicht verlof te verlenen aan werknemers die beschermd worden onder de FMLA. De bepalingen van deze wet zijn alleen van toepassing op de ouders, kinderen en echtgenoot van de werknemer. Werkgevers zijn niet verplicht om werknemers verlof te geven in verband met de ziekte van andere gezinsleden. Als de ouder van een werknemer bijvoorbeeld in een hospice wordt geplaatst, moet de werkgever verlof aan de werknemer verlenen. Als de persoon in de hospicezorg echter de grootouder of schoonouder van de werknemer is, wordt die situatie niet beschermd onder de FMLA.

Ernstige gezondheidstoestand van ander familielid

Werkgevers zijn niet wettelijk verplicht om verlof te verlenen aan een werknemer met zieke familieleden als de omstandigheden niet specifiek onder de FMLA vallen. Veel werkgevers zijn echter bereid persoonlijk verlof te overwegen voor werknemers die niet onder de FMLA worden beschermd of die te maken hebben met de ernstige ziekte van een ander naast familielid, zoals een broer of zus, grootouder, tante, oom of schoonouder.. Werkgevers die bereid zijn om in dergelijke situaties verlof toe te staan, doen dit van geval tot geval.

Militair mantelzorgverlof

Er is een speciaal type FML dat van toepassing is op mensen die de meest nabije familieleden zijn van militairen die gewond raken tijdens een inzet in actieve dienst. Dit zou van toepassing zijn in een situatie waarin een lid van de strijdkrachten ernstig gewond raakt tijdens een uitzending in actieve dienst in het buitenland en hulp nodig heeft van een familielid. In dit geval moet, als het nauwste nog levende familielid van de persoon iemand anders is dan de ouder, het kind of de echtgenoot, baanbeschermingsverlof worden toegekend aan de persoon die dat wel is. Dit type verlof wordt beschermd onder de National Defense Authorization Act (NDAA).

Militaire inzet

vrouw die verlof neemt vanwege militaire inzet
vrouw die verlof neemt vanwege militaire inzet

Individuen die naast militaire verplichtingen ook een civiele baan hebben, moeten verlof krijgen van hun werk wanneer ze worden opgeroepen voor actieve dienst. Volgens de Uniformed Services Employment and Reemployment Rights Act (USERRA) kunnen personen die verlof hebben van hun civiele baan vanwege militaire inzet, niet worden benadeeld in hun werk als gevolg van hun militaire dienst of verplichtingen. Niet alleen moeten werkgevers dit soort verlof verlenen en personen onmiddellijk opnieuw in dienst nemen wanneer ze terugkeren uit de militaire dienst, ze moeten de werknemers ook alle loonsverhogingen toekennen die tijdens hun afwezigheid zijn gegeven, en hen in staat stellen hun voordelen te blijven genieten..

rouwverlof

De meeste bedrijven staan werknemers toe een paar dagen rouwverlof op te nemen na het overlijden van een direct familielid. Afhankelijk van de omstandigheden kan het echter zelfs langer duren dan het toegestane aantal reisdagen voor uitvaartdiensten. Daarnaast kan het rouwproces langere tijd duren, vooral als de persoon die is overleden een zeer naast familielid was. In een dergelijke situatie kan het zijn dat een werknemer verlof in verband met een sterfgeval wil aanvragen voor een langere periode dan onder welk bedrijfsbeleid dan ook v alt, in combinatie met eventuele opgebouwde vakantiedagen of vakantiedagen.

Baangebonden onderwijs

Als u een hogere opleiding zoekt die nauw verband houdt met uw werk en uw werkgever er belang bij heeft dat u die opleiding voltooit, is het mogelijk dat u hiervoor verlof kunt krijgen. Als u bijvoorbeeld een baan heeft waarvoor u een hoge mate van vloeiendheid in een specifieke taal moet beheersen, kan uw werkgever er waarde in zien om u verlof te verlenen zodat u een meeslepende taalonderwijservaring kunt opdoen. Of als u bij uw bedrijf in de boekhouding werkt en een opleiding volgt om in aanmerking te komen voor de status van Certified Public Accountant (CPA), kan het bedrijf verlof verlenen zodat u uw studie kunt versnellen.

Verlengde reizen

Als uw bedrijf geen bijzonder genereus PTO- of vakantiebeleid heeft, kan uw reismogelijkheid enigszins beperkt zijn. Als het uw passie is om langere reizen te maken en u een geweldige werknemer bent, is uw bedrijf wellicht bereid om voor een dergelijk verzoek persoonlijk verlof in te willigen. Door goede teamleden vrij te laten van hun werk, kan de kans op een burn-out bij werknemers immers aanzienlijk worden verkleind. Dergelijke verzoeken hoeven uiteraard niet te worden goedgekeurd, maar als u het ruim van tevoren vraagt en bereid bent uw reis te plannen tijdens het laagseizoen van het bedrijf, zult u misschien merken dat ze bereid zijn u dat toe te staan. Het kan geen kwaad om het te vragen!

Belangrijke overwegingen bij de LOA-goedkeuring

Voordat u verlof opneemt, moet u dit uiteraard eerst regelen met uw bedrijf. Behalve situaties die onder de FMLA of ADA vallen, zijn werkgevers niet verplicht verlof te verlenen. Werkgevers eisen doorgaans dat werknemers al het betaalde verlof dat ze al hebben, gebruiken voordat ze een LOA-aanvraag in overweging nemen. Wanneer een LOA wordt verleend, zijn werkgevers niet verplicht werknemers te betalen voor de tijd dat zij met verlof zijn. Bedrijven hebben niet allemaal hetzelfde beleid en dezelfde praktijken met betrekking tot verlof. Begin met het raadplegen van het werknemershandboek en spreek vervolgens met de HR-directeur van uw bedrijf en uw baas. Zij kunnen u inzicht geven in de vraag of het verlof dat u aanvraagt, in aanmerking komt voor goedkeuring. Als het haalbaar lijkt, zou uw volgende stap het indienen van een formeel verzoek moeten zijn. Het kan zijn dat uw bedrijf een specifiek formulier heeft, of dat u een verlofaanvraagbrief moet schrijven.

Aanbevolen: