Waarom is familie belangrijk? 9 redenen waarom het ons (en de samenleving) ten goede komt

Inhoudsopgave:

Waarom is familie belangrijk? 9 redenen waarom het ons (en de samenleving) ten goede komt
Waarom is familie belangrijk? 9 redenen waarom het ons (en de samenleving) ten goede komt
Anonim
Uitgebreide familiebijeenkomst in de woonkamer
Uitgebreide familiebijeenkomst in de woonkamer

Gezinnen zijn om verschillende belangrijke redenen belangrijk voor individuen. De definitie van familie lijkt met de tijd te veranderen, maar omvat meestal een groep mensen die verwant zijn aan elkaar en/of samenwonen. Zoals veel gezonde sociale relaties kunnen sterke banden met familieleden grote voordelen hebben voor de samenleving en individuen.

Waarom zijn gezinnen belangrijk voor individuen?

Familiesteun is om verschillende redenen belangrijk voor individuen, waarvan de meeste verband houden met iemands persoonlijk welzijn. Familie is cruciaal voor mensen omdat het de fysieke, emotionele en mentale gezondheid van een persoon ten goede kan komen, en wat het mensen te bieden heeft, is nergens anders te vinden.

Gezin verbetert het algehele welzijn van individuen

Dicht bij je familie blijven kan je gezondheid zelfs ten goede komen. In een onderzoek van Harvard werd gekeken naar de relaties van mensen, inclusief die met familie, en ontdekte dat de individuen die familie en vrienden waardeerden en die altijd belangrijke banden en verbindingen ontwikkelden, hun hele leven een betere gezondheid ervoeren. Geïsoleerd blijven kan de kans vergroten dat iemand op middelbare leeftijd en op latere leeftijd achteruitgaat in zijn gezondheid.

Gezinnen zorgen voor persoonlijke stressverlichting

Het is aangetoond dat familiebanden stressverlichting bieden door het gevoel van eigenwaarde te vergroten en angst te verminderen, vooral bij jongeren die zijn blootgesteld aan geweld. Deze sterke band kan fungeren als een beschermend schild en geeft een gevoel van verbondenheid in moeilijke tijden. Uit onderzoek blijkt verder dat mensen met sterke familiebanden beter mechanismen ontwikkelen om hen te helpen beter om te gaan met de stress die het leven op hun pad brengt.

Gezinsma altijden dragen bij aan gezonde voeding

De voordelen van eten als gezin zijn talrijk, en een van die voordelen is een verbeterd dieet voor gezinsleden. In alle leeftijden hebben gezinnen die samen eten een gezonder eetpatroon, waaronder het eten van ontbijt, voldoende fruit en groenten en minder bewerkte voedingsmiddelen. Deze gezonde voedingskeuzes creëren een basis die tot vijf jaar later voor tieners standhoudt. Grootouders die alleen eten, slaan vaker ma altijden over en eten voedsel met lagere voedingswaarden, dus gezinsma altijden zijn in elke generatie belangrijk.

Moeder met drie kleine kinderen binnenshuis in de keuken in de ochtend thuis
Moeder met drie kleine kinderen binnenshuis in de keuken in de ochtend thuis

Vroege familiebanden helpen bij het reguleren van persoonlijke emoties

Kinderen die op jonge leeftijd gezonde familierelaties ervaren, vertonen meer controle en regulering van hun emoties als ze ouder zijn, meldt Sage Journals. Mensen die meer controle hebben over het reguleren van hun emoties, zijn zelfbewust en kunnen op passende en gezonde manieren omgaan met gevoelens van welke aard dan ook.

Familienabijheid helpt mensen langer te leven

In een langetermijnonderzoek ontdekten onderzoekers dat volwassenen zonder nauwe relaties met andere familieleden dan hun partner ongeveer twee keer zoveel kans hadden om te overlijden als volwassenen met nauwe familierelaties. De resultaten van het onderzoek toonden ook aan dat veel sterke familiebanden voordeliger waren dan een paar sterke familierelaties, en dat familiebanden het leven meer verlengden dan vriendschapsbanden. Het lijkt erop dat er iets speciaals is aan familieleden waardoor mensen zich gesteund en gelukkig voelen op een manier die geen ander persoon kan.

Ouders die plezier hebben met kinderen thuis
Ouders die plezier hebben met kinderen thuis

Waarom zijn gezinnen belangrijk voor de samenleving?

Het belang van het gezin in de moderne samenleving wordt duidelijk als je onderzoek onderzoekt naar onderwerpen als misdaad, de economie en sociale voorzieningen. Het belangrijkste om te onthouden is dat het gezinstype niet zo belangrijk is als de stabiliteit van de gezinseenheid.

Familiebanden helpen de economie te reguleren

Gezinnen die sterke banden delen, geven doorgaans de voorkeur aan woonsituaties waarin ze dicht bij elkaar kunnen blijven. Dit draagt bij aan meer gereguleerde banen en lonen, omdat gezinnen die bij elkaar blijven een arbeidsmarkt met zekerheid en eerlijke lonen willen, zodat ze niet hoeven te verhuizen. De arbeidsmarkten worden vaak in de kern gedicteerd door de beroepsbevolking in het gebied.

Grotere gezinnen betekenen meer economische welvaart

Grote gezinnen leveren een belangrijke bijdrage aan de economie. Van verzekeringen tot Costco-runs, clans boordevol mensen zijn van nature grote geldschieters. Bovendien brengen gezinnen met grote aantallen kinderen grote aantallen toekomstige volwassenen voort, wat nodig zal zijn om het economische evenwicht in stand te houden nu de vergrijzende bevolking de beroepsbevolking verlaat. Kleinere gezinnen zullen resulteren in een kleiner aantal economisch bijdragende volwassenen, terwijl de vergrijzende bevolking groot blijft en economische steun nodig heeft, waardoor de balans van het economisch evenwicht zal doorslaan.

Grote familie voor huis
Grote familie voor huis

Familie-interacties helpen misdaad in de samenleving te voorkomen

Uit een recent overzicht van onderzoek blijkt dat gevangenen die familieleden bezoeken 40 procent minder kans hebben om een recidivist te worden vergeleken met gevangenen zonder familiebezoek. Onvoorwaardelijk ondersteunende relaties in geweldige tijden van nood of verandering kunnen mensen helpen door moeilijke tijden heen te komen. Degenen die slechte keuzes hebben gemaakt en emotionele steun van hun familie blijven ontvangen, behouden een gevoel van eigenwaarde en hebben iets in het leven dat hen gemotiveerd houdt.

Familiewaarden beïnvloeden stemgedrag

Je hebt gehoord dat kinderen het gedrag van hun ouders modelleren, en modelleren is een van de sterkste hulpmiddelen die ouders hebben. Maar wist u dat gezinswaarden uit de kindertijd ook in de volwassenheid kunnen voortduren? Politieke experts zijn het erover eens dat gezinnen die met hun kinderen naar de stembus gaan en bespreken waarom ze met hun kinderen stemmen, waarschijnlijk zullen bijdragen aan de opkomst van kiezers in de toekomst. Kinderen die hun ouders zagen stemmen bij verkiezingen, zagen deze daad eerder als een plicht van hun staatsburgerschap, ongeacht hun aangesloten politieke partij.

Het belang van uw gezin

Gezonde familiebanden en relaties geven mensen het gevoel ergens bij te horen en helpen iedereen in het leven in balans te blijven. Of je nu een essay schrijft over waarom familie belangrijk is. door de voor- en nadelen van het kerngezin te bestuderen, of uw eigen leven te analyseren, kijk eens naar uw gezin en denk na over alle manieren waarop deze uw bestaan kunnen verbeteren.

Aanbevolen: