Redenen voor het opnieuw testen van oudere bestuurders

Inhoudsopgave:

Redenen voor het opnieuw testen van oudere bestuurders
Redenen voor het opnieuw testen van oudere bestuurders
Anonim
Onlangs opnieuw geteste senior vrouw die een auto bestuurt
Onlangs opnieuw geteste senior vrouw die een auto bestuurt

Het beleid om oudere bestuurders opnieuw te testen werd om vele redenen ingevoerd. Factoren zoals de reactietijd hebben bijvoorbeeld de neiging te veranderen naarmate iemand ouder wordt. Voor jongere bestuurders is het verlengen van het rijbewijs relatief eenvoudig: men beta alt de vereiste vergoeding en zolang er geen schorsingen zijn, wordt het nieuwe rijbewijs afgegeven. De testprocedure voor oudere bestuurders is echter een beetje anders.

Een rijbewijs voor senioren verlengen

Een aantal staten eisen dat een oudere volwassene moet aantonen dat hij of zij nog steeds veilig kan rijden voordat een rijbewijs kan worden afgegeven. De persoon moet persoonlijk naar het vergunningskantoor gaan. Er kan een zichttest en/of een wegtest worden uitgevoerd. In bepaalde gevallen kunnen medewerkers van het vergunningsbureau verzoeken dat de persoon die een vergunningsverlenging aanvraagt, een lichamelijk en/of psychologisch onderzoek ondergaat.

Redenen voor het opnieuw testen van oudere bestuurders

Er zijn een aantal redenen waarom het opnieuw testen van oudere bestuurders belangrijk is.

Openbare veiligheid

De belangrijkste reden voor het opnieuw testen van oudere bestuurders voor hun rijbewijs is uit bezorgdheid voor de openbare veiligheid. Niemand wil dat mensen niet veilig de weg op kunnen. Als een persoon die gewond is geraakt bij een auto-ongeluk kan aantonen dat zijn of haar verwondingen het gevolg zijn van het feit dat het Department of Motor Vehicles (DMV) er niet in slaagt een oudere bestuurder opnieuw te testen, kan die persoon mogelijk een schadevergoeding eisen.

Rijwetten

Hoewel veel rijwetten jaar na jaar hetzelfde blijven, vinden er wel veranderingen plaats. De meeste mensen nemen geen verantwoordelijkheid om op de hoogte te blijven van recente wijzigingen in de wetgeving. Het proces voor het verlengen van de licentie is een goed moment om ervoor te zorgen dat de aanvrager de huidige verkeersregels begrijpt door een schriftelijke test te ondergaan. Dit is een belangrijke veiligheidsoverweging voor zowel de oudere bestuurder als andere personen die achter het stuur zitten.

Medische aandoeningen

Een politieagent heeft het recht om te verzoeken dat een bestuurder opnieuw wordt getest door de RDW. Als uw arts kennis heeft van een medische aandoening die van invloed kan zijn op het rijgedrag van iemand, dan heeft de arts de plicht dit feit te melden aan de RDW. Op dezelfde manier moeten vrienden, buren en familieleden hun zorgen over iemands rijgedrag kenbaar maken. De persoon wordt gevraagd zijn of haar rijexamen opnieuw af te leggen om te bepalen of het rijbewijs in goede staat moet worden gehouden, moet worden beperkt of volledig moet worden ingetrokken.

Medische aandoeningen die aan de DMV moeten worden gemeld, zijn onder meer:

  • De ziekte van Alzheimer
  • Staar
  • Spieratrofie/spierdegeneratie
  • Epilepsie

Wanneer een van deze aandoeningen wordt gemeld, heeft de DMV de macht om de situatie op verschillende manieren aan te pakken:

  • De chauffeur kan een vragenlijst ontvangen die hij moet invullen en terugsturen naar de RDW.
  • De chauffeur kan worden gevraagd om een hoorzitting bij te wonen. Alle aanvullende informatie die door de DMV wordt gevraagd, moet worden verstrekt.

Nadat de hoorzitting is voltooid, kan de DMV ervoor kiezen om:

  • Geef de licentie uit.
  • Geef een tijdelijke licentie uit totdat de medische aandoening is opgelost.
  • Geef opdracht dat de bestuurder een schriftelijke test en/of een proefrit op de weg aflegt.
  • Trek de licentie in.

Voorbereiden op een nieuwe test

Er is hulp beschikbaar voor het opnieuw testen van oudere bestuurders. Neem contact op met een rijschool bij jou in de buurt en vraag of zij materiaal hebben waarmee je je kunt voorbereiden op een schriftelijke test. Instructeurs kunnen mogelijk ook beschikbaar zijn om hulp te bieden.

Moeten oudere bestuurders opnieuw worden getest?

Als je bent gevraagd een proefrit te maken, overweeg dan om vooraf een gekwalificeerde rij-instructeur je rijvaardigheid te laten beoordelen. Als er gebieden zijn die verbetering behoeven, heeft u enige tijd om deze vóór de testdag aan te pakken. Kunnen autorijden is een fundamentele vrijheid die gemist zal worden als men niet verder kan; Neem alle mogelijke maatregelen om dit voorrecht zo lang mogelijk te behouden. Bezoek de AARP-website voor nuttige rijtips voor senioren.

Aanbevolen: