Doneer uw tijd: 10 goede redenen om te overwegen

Inhoudsopgave:

Doneer uw tijd: 10 goede redenen om te overwegen
Doneer uw tijd: 10 goede redenen om te overwegen
Anonim
Vader en zoon doen vrijwilligerswerk
Vader en zoon doen vrijwilligerswerk

Als je op zoek bent naar een manier om een belangrijk doel te steunen, is geld geven niet de enige manier om mee te doen. Hoewel liefdadigheidsorganisaties financiële bijdragen altijd op prijs stellen, kunt u ook waardevolle doelen helpen door uw tijd en talent te doneren. Er zijn in elke gemeenschap veel mogelijkheden om te helpen met goede doelen. Ontdek tien belangrijke goede doelen om mee aan de slag te gaan, samen met enkele specifieke ideeën voor plaatsen waar u uw tijd kunt doneren.

1. Werken met kinderen

Als u het leuk vindt om met kinderen te werken, overweeg dan om vrijwilligerswerk te doen in een bibliotheek of een kindermuseum in uw plaatselijke gemeenschap. Andere vrijwilligersmogelijkheden die manieren bieden om kinderen te helpen zijn onder meer kerkelijke jeugdgroepen, dagopvangprogramma's voor kinderen uit gezinnen met lage inkomens en andere soortgelijke organisaties. Misschien wil je ook overwegen om als mentor te dienen bij Big Brothers Big Sisters of America of om leider van een verkenningstroep te worden. Dit kunnen ook lonende vrijwilligersactiviteiten zijn voor volwassenen die leiding en richting willen geven aan jongeren.

2. Verbetering van de alfabetisering

Wilt u uw tijd doneren door educatieve hulp te bieden aan mensen die hulp nodig hebben bij het leren lezen? Als u met volwassenen wilt werken, overweeg dan om contact op te nemen met een alfabetiseringsprogramma voor volwassenen in uw gemeenschap om u te helpen. Bezoek de website van de National Literacy Directory om dit soort programma's bij u in de buurt te vinden. Als je jonge mensen liever wilt helpen met het ontwikkelen van sterke leesvaardigheden, overweeg dan om je tijd te doneren aan het geven van bijles of voorlezen aan kinderen op een plaatselijke school of op een gemeenschapsgebaseerd naschools programma, zoals dat aangeboden door de Boys and Girls Clubs of America.

3. Senioren helpen

Wilt u hulp bieden aan oudere volwassenen die gezelschap of zorg nodig hebben? Er zijn tal van vrijwilligersmogelijkheden waarbij ouderen worden geholpen. Seniorencentra, verpleeghuizen en andere organisaties die diensten verlenen aan oudere volwassenen zijn geweldige plekken om uw tijd te doneren als u mensen in deze populatie wilt helpen. Als je graag autorijdt of eten bereidt en overdag vrije tijd hebt, overweeg dan om vrijwilliger bij Meals on Wheels te worden. Misschien vindt u het ook de moeite waard om uw talenten op het gebied van kunst en handwerk te delen met seniorengroepen, deel te nemen aan activiteiten met bewoners van verpleeghuizen of gewoon tijd met hen door te brengen.

4. Ondersteuning van goede doelen in de gezondheidszorg

Met zoveel non-profitorganisaties die zich richten op het vinden van behandelingen voor ernstige ziekten, is er een grote behoefte aan vrijwilligers die bereid zijn geld in te zamelen om hun inspanningen te ondersteunen. Er zijn veel manieren om mee te doen, waaronder het organiseren en promoten van inzamelingsacties voor speciale evenementen, deelname aan walk-a-thons of andere evenementen, of zelfs helpen bij het werven van kapitaalcampagnedonaties. U kunt bijvoorbeeld deelnemen aan de Relay for Life van de American Cancer Society of betrokken raken bij een inzamelingsactie voor March of Dimes.

5. Het milieu beschermen

Als milieubescherming een kwestie is die voor u belangrijk is, overweeg dan om vrijwilligerswerk te doen bij een non-profitorganisatie die zich richt op het beschermen van natuurlijke hulpbronnen. De meeste gemeenschappen hebben actieve groepen die zich richten op de bescherming van het lokale milieu, zoals Mobile Baykeeper in Alabama. Vind een soortgelijke organisatie bij u in de buurt door naar een lokale groep te zoeken op de website van de Waterkeeper Alliance. Je kunt ook vrijwilligerswerk doen bij een lokale Sierra Club-afdeling of vrijwilligerswerk doen bij de Amerikaanse Fish and Wildlife Service.

6. Mensen registreren om te stemmen

Stemmen is de basis van de democratie, dus het doneren van uw tijd om mensen te helpen zich te laten stemmen is een geweldige manier om bij te dragen aan uw gemeenschap. Wanneer u deelneemt aan dit soort betrokkenheid van de gemeenschap, kunt u ervoor zorgen dat alle kiezers de kans krijgen om een rol te spelen bij het selecteren van de overheidsfunctionarissen die hun districten vertegenwoordigen. Er zijn een aantal non-profitorganisaties die proberen de kiezersregistratie te vergroten. Overweeg u aan te melden om groepen als When We All Vote of Rock the Vote te helpen met kiezersregistratie in uw regio.

7. Hongerige gezinnen voeden

Voedselonzekerheid is een groot probleem over de hele wereld. Er wordt geschat dat alleen al in de Verenigde Staten 38 miljoen mensen met voedselonzekerheid kampen. Wereldwijd hebben ruim 690 miljoen mensen niet genoeg te eten. Honger is een groot probleem, maar u kunt in uw lokale gemeenschap helpen door vrijwilligerswerk te doen bij organisaties die zich richten op het verkrijgen van voedsel voor mensen in nood. Overweeg om vrijwilligerswerk te doen bij een voedselbank van Feeding America of een voedselbank van het Leger des Heils bij jou in de buurt, of raak betrokken bij een voedselbank van de kerk. Je zou zelfs je eigen voedselactie kunnen organiseren om donaties te verzamelen en uit te delen aan mensen die anders niet voldoende toegang tot voedsel hebben.

Voedselbankdiensten voor de behoeftigen
Voedselbankdiensten voor de behoeftigen

8. Daklozen helpen

Dakloosheid is een groot probleem in Amerika. De meeste steden en veel kleinere gemeenschappen hebben opvangcentra en hulpverleningsdiensten die zich richten op het bieden van hulp aan daklozen. Er zijn dus veel manieren waarop u een verschil kunt maken. Het Leger des Heils beheert in veel gemeenschappen daklozenopvangcentra en gaarkeukens. Voer uw postcode in op hun website om een opvangcentrum bij u in de buurt te vinden. Neem vervolgens contact op en vraag hoe u kunt helpen. De National Coalition for the Homeless publiceert een lijst met opvangcentra en andere bronnen op hun website, dus dat is een goede plek om te zoeken naar lokale programma's die zich richten op het helpen van mensen die dakloos zijn.

9. Vrijwilligerswerk in een ziekenhuis

Veel ziekenhuizen zijn actief op zoek naar vrijwilligers om hulp te bieden bij verschillende niet-klinische taken. De Medische Universiteit van South Carolina in Charleston maakt bijvoorbeeld gebruik van vrijwilligers om te helpen met een breed scala aan taken, variërend van administratieve taken tot huisdiertherapie. Als je in Memphis, Tennessee bent, is het St. Jude's Children's Research Hospital een geweldige plek om vrijwilligerswerk te doen. Kijk op de websites van ziekenhuizen bij u in de buurt om te zien welke vrijwilligersprogramma's hebben. Tijd doneren aan een ziekenhuis is doorgaans gestructureerder dan veel andere vrijwilligersmogelijkheden. Verwacht dat je een aanvraag moet invullen en een screeningproces moet doorlopen voordat je wordt goedgekeurd als vrijwilliger.

10. Gezinnen met zieke kinderen helpen

Als het je leuk lijkt om gezinnen met ernstig zieke kinderen te helpen, overweeg dan om vrijwilligerswerk te doen bij Ronald McDonald House Charities (RMHC). RMHC exploiteert onder meer Ronald McDonald House-locaties in de buurt van grote kinderziekenhuizen in de VS en in meer dan 64 landen over de hele wereld. Deze faciliteiten bieden gezinnen die lange afstanden hebben moeten reizen om zorg voor hun ernstig zieke kinderen te zoeken, een thuis weg van huis. Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in deze huizen en doen zaken als het bieden van gezelschap, het doen van boodschappen en het koken van ma altijden voor gezinnen die met buitengewoon moeilijke en stressvolle situaties worden geconfronteerd. Neem contact op met de RHMC-afdeling bij u in de buurt om erachter te komen hoe u mee kunt doen.

Betekenisvolle manieren vinden om uw tijd te doneren

De bovenstaande lijst biedt veel geweldige opties voor plaatsen die afhankelijk zijn van vrijwilligers om aan belangrijke gemeenschapsbehoeften te voldoen, maar er zijn nog veel andere waardevolle doelen om te steunen, zoals het vergroten van het bewustzijn over haardonaties om pruiken te maken voor kinderen met kanker, en plaatsen om als vrijwilliger praktische activiteiten uit te voeren. Voor aanvullende ideeën voor vrijwilligerswerk, of om een organisatie in uw gemeenschap te vinden die uw hulp kan gebruiken, gaat u naar VolunteerMatch.org. De sleutel is om vrijwilligerswerk te vinden waarmee je een belangrijk doel kunt steunen of mensen in nood kunt helpen.

Beloningen en voordelen van vrijwilligerswerk

Er zijn veel redenen om vrijwilligerswerk te doen en uw tijd en talenten te delen met individuen, goede doelen of organisaties die goed werk doen in uw gemeenschap en op grotere schaal. Vrijwilligerswerk kan een zeer lonende ervaring zijn. Als u eenmaal aan de slag bent, zult u merken dat de beloningen van uw vrijgevigheid veel groter zijn dan wat u opgeeft door uw tijd te delen. Er is geen beter moment dan het heden om uw tijd te doneren om anderen te helpen of een doel te steunen waarin u gelooft. Hoe eerder u begint, hoe sneller u een verschil kunt maken.

Aanbevolen: