Elegant geparfumeerd Frans Gimlet-recept

Inhoudsopgave:

Elegant geparfumeerd Frans Gimlet-recept
Elegant geparfumeerd Frans Gimlet-recept
Anonim
Franse Gimlet
Franse Gimlet

Ingrediënten

  • 2 ons wodka
  • 1¼ ounce vlierbloesemlikeur (zoals St-Germain)
  • ½ ounce vers geperst limoensap
  • IJs
  • Limoenschillint voor garnering

Instructies

  1. Koel een martiniglas of coupé.
  2. Voeg ijs, wodka, vlierbloesemlikeur en limoensap toe in een cocktailshaker.
  3. Schud om te relaxen.
  4. Zeef in gekoeld glas.
  5. Garneer met limoenschillint.

Variaties en vervangingen

Een Franse gimlet heeft bloemige tonen die je niet kunt missen, maar je kunt nog steeds met verschillende ingrediënten spelen.

  • Experimenteer met gin in plaats van wodka. Gin gebruiken betekent ook experimenteren met verschillende soorten gin, zoals Plymouth, London dry, Old Tom of jenever.
  • Een scheutje limoncello in plaats van citroensap voegt een rijkere citroensmaak toe.
  • Gebruik citroenwodka of perenwodka in plaats van gewone wodka.
  • Voeg eenvoudige siroop toe, naar smaak, voor een zoetere cocktail.
  • Overweeg het gebruik van limoensiroop in plaats van limoensap voor zoetere tonen zonder dat de limoensmaak verloren gaat.

Garneringen

Verschillende Franse recepten voor gimlets vragen om verschillende limoengarnituren, dus er is een garneringsidee voor alle ideeën, of je nu voor traditioneel of modern wilt gaan.

  • Overweeg een limoenwiel, wig of schijfje voor een gemakkelijkere limoengarnituur dan het doorknippen van een lint. Een peeling is ook een fluitje van een cent.
  • Probeer eens een citroen in plaats van limoen. Je kunt een lint gebruiken, maar je kunt ook een wiel, wig of plak gebruiken. Je kunt ook een schil gebruiken.
  • Gebruik twee citrusschillen voor een krachtigere citrustoets. Gebruik een citroen- of limoenschil en druk één schil over het drankje door de schil tussen je vingers te draaien. Laat vervolgens de kleurrijke buitenkant van de schil, en niet het witte binnenste merg, langs de rand lopen. Gooi deze schil weg. Druk de tweede schil op dezelfde manier uit over het glas, maar laat deze schil in de drank zitten. Je kunt alleen limoen of citroen gebruiken, maar je kunt ze ook samen gebruiken.

Over de Franse Gimlet

Op het eerste gezicht en bij het proeven lijkt de Franse boor een klassieke en tijdloze cocktail, waarvan je je gemakkelijk kunt voorstellen dat barbezoekers er aan het begin van de 20e eeuw van nippen. Er zit maar één addertje onder het gras: vlierbloesemlikeur, met name St. Germain, werd voor het eerst uitgevonden in 2007. De oprichter genoot van een ambachtelijke cocktail in een bar, gemaakt met eenvoudige vlierbloesemsiroop. Zijn leven veranderde begrijpelijkerwijs na zijn eerste slokje.

Nadat hij de bar had verlaten, begon hij aan een zoektocht om een likeur te maken die zich concentreerde op vlierbloesem. Er zouden slechts zes korte jaren zitten tussen het begin en de creatie, en velen vertelden hem dat er geen vraag zou zijn naar zo’n bloemige en zoete smaak, maar hij negeerde ze gelukkig. wat bijzonder riskant was, aangezien zijn familie in de Chambord-business zat.

St. Germain-likeur heeft tonen van perzik, peer en kamperfoelie. Hoe je je zou voorstellen dat een boterbloem, of het hoofdingrediënt vlierbloesem, zou smaken. Er zit in geen van de flessen kunstmatige kleurstof - de licht gouden en gele tint is een product van het vlierbloesempollen.

Een nieuwe wereld-gimlet

Ondanks zijn ouderwetse smaak heeft deze moderne cocktail snel bekendheid en bekendheid verworven. Met een voet in het klassieke cocktailtijdperk van lang geleden en een andere in de hedendaagse cocktailrenaissance, is er geen betere cocktail dan de Franse gimlet die deze families perfect met elkaar verbindt.

Aanbevolen: