ʺLaat de goede tijden rollenʺ in het Frans

Inhoudsopgave:

ʺLaat de goede tijden rollenʺ in het Frans
ʺLaat de goede tijden rollenʺ in het Frans
Anonim
Mardi Gras
Mardi Gras

De uitdrukking "laat de goede tijden rollen" wordt het vaakst gehoord tijdens Mardi Gras-vieringen in New Orleans, omdat het een Cajun-uitdrukking is. Cajun-Frans, of Louisiana regionaal Frans, is afgeleid van de taal van Franse kolonisten die het Mississippi Delta-gebied koloniseerden en trouwden met Cajun-kolonisten. De taal bevat verschillende grammaticale structuren en unieke woorden die niet voorkomen in een meer klassieke variant van het Frans.

Laat de goede tijden rollen

De Franse vertaling van "laat de goede tijden rollen" kan op een paar verschillende manieren worden gespeld. De eerste van deze opties is de grammaticaal correcte versie:

  • Laissez les bons temps roiller
  • Laissez le bon temps roiller
  • Laisser les bons temps roiller
  • Laisser le bon temps roiller

Hoewel elk van deze vertalingen iets anders is gespeld, hebben ze een vergelijkbare uitspraak: le-say lay bohn tomps roo-lay. Elk ervan is een letterlijke, woord-voor-woord vertaling van 'laat de goede tijden rollen'.

De uitdrukking "laissez les bons temps rouler" is echter grammaticaal niet correct in het Frans. Als je deze zin in Frankrijk zou zeggen, zou je hoogstwaarschijnlijk het antwoord krijgen: 'cela ne se dit pas', wat betekent 'dat wordt hier niet gezegd', omdat het geen typisch Frans gezegde is.

Gebruik in plaats daarvan een van deze alternatieven, die een vergelijkbare betekenis hebben als de Cajun-uitdrukking "laissez les bons temps rouler."

  • Prenons du bons temps
  • Het feest kan beginnen!
  • Éclatons-nous

Feesttijd

Zeggen "laat de goede tijden maar komen" in het Frans is een leuke en feestelijke manier om mensen op te hitsen en hen te laten weten dat het feest begint. Hoewel het misschien geen populair gezegde is in Frankrijk vanwege de onjuiste grammaticale syntaxis, is het altijd populair in New Orleans, waar zowel de lokale bevolking als toeristen graag laissez les bons temps rouler gebruiken!

Aanbevolen: