Redenen waarom u Frans zou moeten leren spreken

Inhoudsopgave:

Redenen waarom u Frans zou moeten leren spreken
Redenen waarom u Frans zou moeten leren spreken
Anonim
Kind schrijft cursief op papier
Kind schrijft cursief op papier

Frans is een leuke, gemakkelijk te leren Romaanse taal die over de hele wereld wordt gebruikt. Met meer dan 100 miljoen sprekers wereldwijd kan het leren van Frans als tweede taal niet alleen reismogelijkheden overbruggen, maar ook carrièredeuren openen. Ontdek waarom het leren van Frans belangrijk kan zijn en hoe het zich verhoudt tot Spaans.

Frans leren opent carrièremogelijkheden

Het kennen van een tweede taal zoals Frans kan in je carrière kansen bieden op de wereldmarkt. Het maakt je niet alleen een ideale kandidaat om naar Franstalige landen te reizen, maar Frans zou in de komende toekomst de taal kunnen zijn die je moet kennen. Uit een Forbes-artikel blijkt dat er in 2050 meer Frans gesproken zou kunnen worden dan Mandarijn en Engels. Momenteel wordt het door ongeveer 300 miljoen mensen over de hele wereld gesproken. Bovendien staat Frans volgens de Daily Beast op de lijst van een van de beste hoofdvakken die je op de universiteit kunt voltooien. Daarom zou het meertalig zijn zeker verschillende kansen op werk kunnen bieden.

Frans kennen is een brug naar reismogelijkheden

Frans wordt niet alleen in Frankrijk gesproken. Het wordt over de hele wereld gesproken. Je kunt niet alleen Frans vinden dat in Canada en België wordt gebruikt, maar het is ook een belangrijke taal die in Afrika wordt gesproken. Voor plaatsen als Tsjaad, de Democratische Republiek Congo, Haïti, Niger en nog veel meer is Frans de officiële taal. Dit zou kunnen betekenen dat kennis van het Frans reismogelijkheden kan bieden naar plaatsen die u zich misschien nooit had kunnen voorstellen. Je kunt niet alleen de stad van de liefde verkennen, maar je kunt ook praten met mensen in de Sahara.

Frans begrijpen verbreedt je culturele perspectief

Een taal leren gaat niet alleen over de taal zelf. Het gaat om de Franse cultuur die daarbij hoort. Wanneer je deelneemt aan een Franse les, ontdek je de Franse gerechten, gebruiken, feestdagen, enz. die anders zijn dan die van Amerika. Niet alleen dat, maar je krijgt ook inzicht in de geschiedenis van de taal en zijn wortels. Hoe verder je je verdiept in de taal, hoe meer je zult zien hoe deze is veranderd en veranderd, en hoe verschillende culturen die de Franse taal gebruiken variëren. Net zoals Brits Engels anders is dan Amerikaans Engels, kan Afrikaans Frans verschillen van standaard Frans. In beide duiken en het verschil leren is niet alleen een culturele reis, het is een taalverkenning.

Frans is gemakkelijk te leren

Wat de talen betreft, is Frans voor Engelssprekenden vrij eenvoudig te leren. Dit komt omdat Frans en Engels hetzelfde alfabet gebruiken en veel woorden een vergelijkbare vorm en betekenis hebben. Volgens MOSAlingu delen Frans en Engels 27% van hun woorden en heeft 45% van de Engelse woorden een Franse oorsprong. Bovendien wijst Babble Online Languages erop dat de zinsstructuren van de Franse taal eenvoudiger zijn, waardoor het gemakkelijker wordt voor Engelssprekenden om het op te pikken.

het leren van een Franse taal
het leren van een Franse taal

Frans is een toegangstaal

Aangezien Frans een van de Romaanse talen is, kan het, als je eenmaal de regels voor het spreken en lezen van Frans begrijpt, het volgens Babble zelfs gemakkelijker maken om andere talen zoals Portugees of Spaans te leren. Daarom kun je deze tweede taal gebruiken als opstapje naar het leren van andere talen met vergelijkbare vervoegingen en tijden. Als je de structuur naar beneden ha alt en dat moment hebt waarop het allemaal begint te klikken met Frans, kun je een goed begin maken met het leren van een derde of zelfs vierde taal.

Frans leren verbetert de hersenfunctie

Je wilt je hersenen verbeteren en die neuronen echt laten werken, kruiswoordpuzzels vergeten en erover nadenken om Frans te leren. Het kan niet alleen je creatieve denken een enorme boost geven, maar het werkt ook om de veroudering van de hersenen te vertragen.

Toename van creatief denken

Creativiteit is er in overvloed bij creatieve denkers als Cezanne, Monet en Manet, om er maar een paar te noemen. Maar er bestaat echt onderzoek achter het feit dat het kennen van een tweede taal als Frans je creatiever kan maken. Uit een onderzoek naar de effecten van het leren van vreemde talen op creativiteit bleek dat degenen die een tweede taal kenden hoger scoorden op de Torrance Test of Creativity in alle vier de denkvermogens. Je wordt misschien niet de volgende Renoir, maar als je Frans kent, kun je de wereld op een geheel nieuwe, creatieve manier zien.

Vertraagt de veroudering van de hersenen

Naarmate je ouder wordt, worden je hersenen ouder. Niets werkt zoals vroeger. Maar Frans leren kan niet alleen de omvang van je hersenen vergroten; volgens een onderzoek van Zweedse wetenschappers kan het ook de hersenveroudering vertragen. Uit onderzoek van de Universiteit van Edinburgh is gebleken dat het spreken van meer dan één taal, zoals Engels en Frans, sterke gevolgen kan hebben voor uw cognitieve vaardigheden naarmate u ouder wordt. Dus als je denkt dat je te oud bent om Frans te leren, denk dan nog eens goed na. Het is eigenlijk heel goed voor je hersenen.

Is Frans gemakkelijker te leren dan Spaans?

Zowel Frans als Spaans hebben hun positieve punten. Of de een gemakkelijker te leren is dan de ander, hangt echter af van interesse en persoonlijke voorkeur. Er zijn een paar delen van het Frans die wat gemakkelijker zijn dan het Spaans. Vloeiend in drie maanden is een probleem waar Franse leerlingen het gemakkelijker zouden kunnen hebben.

  • Frans heeft minder tijden om te leren.
  • De aanvoegende wijs wordt in het Frans minder gebruikt.
  • In het Frans zijn er maar twee woorden voor jou in plaats van vier.
  • Frans en Engels hebben verschillende woorden gemeen.

Fascinerende Franse taal

Frans is een fascinerende liefdestaal die een interessante en unieke ervaring biedt voor mensen die een tweede taal leren. Hoewel er verschillende redenen zijn waarom u Frans zou moeten leren, moet u er rekening mee houden dat wanneer u overweegt een nieuwe taal te leren, u de taal zoekt die u fascineert en opwindt. Dit zal de taal zijn die je echt zal aantrekken. Hopelijk, c'est francais.

Aanbevolen: