Geboortebloemen van augustus: onderzoek naar heldere gladiolen en klaprozen

Inhoudsopgave:

Geboortebloemen van augustus: onderzoek naar heldere gladiolen en klaprozen
Geboortebloemen van augustus: onderzoek naar heldere gladiolen en klaprozen
Anonim
Mooie gladiolenbloemen
Mooie gladiolenbloemen

Je twee keuzes voor een geboortebloem in augustus zijn gladiolen en klaprozen. Stuk voor stuk hebben ze veel te bieden als tuinbloem of als verjaardagsboeket. Beide augustusbloemkeuzes zijn erg opzichtig en kleurrijk, en elk heeft specifieke kenmerken die het tot een zeer gewaardeerde tuinbloem en een boeketfavoriet maken.

Gladiolen als geboortebloem van augustus

De klassieke meerjarige gladiolen maken deel uit van de irisfamilie en een geslacht van meerjarige, knolachtige bloeiende planten. Gladiolus wordt vaak zwaardlelie of blijs genoemd. De bloemen zijn groot en worden ondersteund door hoge bloemaren. Als je op zoek bent naar een prachtige, opzichtige bloem die een geweldige snijbloem is, dan zal gladiolen alle verwachtingen overtreffen.

bloei van gladiolen
bloei van gladiolen

De gladioolbloemen lijken gestapelde trechtervormen te zijn die uitwaaieren rond de bovenkant van de bloemen. Met alle beschikbare kleuren vindt u zeker de kleur(en) die u zoekt voor uw tuin. Gladiolus is verkrijgbaar in bijna elke kleur die je maar kunt bedenken.

Gladiolen Betekenissen en symboliek

Het woord gladiolen komt van het Latijnse woord gladius, wat zwaard betekent. Een van de verhalen over gladiolen komt uit het oude Rome, toen gladiatoren zogenaamd gladiolenknollen droegen als talismannen ter bescherming tijdens hun gevechten. De bloem staat voor kracht – iets wat gladiatoren nodig hebben – en integriteit, een andere eigenschap van gladiatoren die eer en integriteit evenveel waarde hechtten als kracht.

Als je iemand een gladiolen of een arrangement met gladiolen stuurt, betekent dit dat je verliefd bent op die persoon. De boodschap is dat de persoon je hart heeft doorboord, als de pijl van Cupido, of beter gezegd, als een zwaard. De verschillende gladiolenkleuren hebben een specifieke betekenis. U kunt deze betekenissen gebruiken ter ondersteuning van de boodschap die u naar iemand wilt sturen op zijn of haar verjaardag in augustus.

  • Groen - genereus, oprecht
  • Oranje - sensuele liefde, aantrekkingskracht
  • Roze - liefde, tederheid
  • Paars - kracht, bewondering
  • Rood - gepassioneerde en krachtige liefde
  • Wit - welvaart, onschuld
  • Geel - geluk, vreugde

Een andere traditionele boodschap wanneer je gladiolen naar iemand stuurt, is dat je hem of haar onthoudt. Dit is meestal een goede herinnering die jullie samen delen, en de gladiool is een herinnering. Als iemand worstelt met een of andere persoonlijke strijd, stuurt het sturen van een gladiolen of een boeket gladiolen de boodschap over om in de strijd te blijven, moed te hebben en sterk te blijven in hun overtuiging.

Gladiolen kweken

Het kweken van gladiolen is eenvoudig en geeft uw tuin een prachtig middelpunt. Gladiolen zijn vaste planten die zijn gegroeid uit knollen, een soort bolachtig opslagorgaan dat je ondergronds plant. Je kunt verwachten dat gladiolen tussen de 60 en 180 cm hoog worden, wat een werkelijk verbluffende en opzichtige aanvulling is op je snijbloementuin.

Plant gladiolenknollen in de volle zon

Plant de gladiolenknollen in de lente zodra de dreiging van vorst voorbij is. Kies een zonnige plek waar de grond goed doorlaat. Gladioli kunnen halfschaduw verdragen, maar bloeien beter in de volle zon.

Bodem en water

De grond moet rijk en vruchtbaar zijn. Gladioli hebben elke week maar liefst 2,5 cm water nodig. Ze hebben echter geen natte voeten, dus vermijd natte, drassige bodemomstandigheden.

Plagen en ziekten van gladiolen

De meest voorkomende gladiolenplagen zijn bladluizen, trips en spintmijten. De ziekten die u mogelijk moet bestrijden zijn onder meer fusariumverwelking (gladiolenwortelrot), plantenvirussen, grijze schimmel en astergeel.

Klaproos als augustusbloem

Klaproossoorten kunnen eenjarig, meerjarig of tweejaarlijks zijn. Er zijn 12 papaversoorten die deel uitmaken van de plantenfamilie Papaveraceae. Klaprozen zijn heel gemakkelijk te kweken. De klaproos (Papaver rhoeas L.) wordt vaak gebruikt in landschapsarchitectuur.

rode papaverbloemen
rode papaverbloemen

Betekenissen en symboliek

De klaproos heeft verschillende betekenissen en symboliek. Klaprozen zijn lange tijd een symbool van de dood geweest en zijn op veel oudere grafstenen en grafstenen gegraveerd als symbool van de eeuwige slaap. Op dezelfde manier is de bloem van de staat Californië de klaproos. Concreet is de officiële staatsbloem de Eschscholzia californica.

Deze tissuepapierachtige bloemen zijn verkrijgbaar in de felle kleuren rood, wit, oranje, roze en paars. Mogelijk vindt u de betekenis van elke kleur nuttig bij het kiezen van uw favoriet om te planten of naar iemand te sturen die in augustus jarig is.

  • Oranje - dood en eeuwige rust
  • Roze - succes, rijkdom
  • Paars - eert dienstdieren gedood in oorlog
  • Rood - troost, herinnering, bloed, wederopstanding
  • Wit - vrede, rust

Klaprozen kweken

Plant maanzaad op een zonnige plek in je tuin, veld of weide. De bloemen overleven zowel in arme grond als in medium geconditioneerde grond. In de herfst kun je de klaprozen verdelen. Om ervoor te zorgen dat uw bloemen blijven bloeien en optimaal produceren, verwijdert u de bloemen met een dode kop.

Water geven

Klaproosplanten hebben niet veel water nodig. Te veel water zorgt voor langbenige planten, terwijl de productie van bloemen wordt belemmerd.

Soorten klaprozen

Je kunt deze bloem in je tuin of bloembed laten groeien. Je hebt verschillende keuzes van klaprozen. Bepaal welke soort het beste bij andere bloemen in uw tuinontwerp past.

  • Oosterse klaproos - groot en opzichtig
  • Armeense klaproos - kleinste
  • Californische klaproos - zelfzaaiende en productieve producent van bloemen
  • Vlaamse klaproos - vloeipapier rode klaprozen gedragen als eerbetoon
  • Maanzaad - gemakkelijk te kweken, vroege bloeier; bloem van herinnering

De meeste soorten klaprozen zijn giftig

Tot op zekere hoogte is de meerderheid van de klaprozen giftig. Papaversoorten bevatten alkaloïden. Dit zijn giftige verbindingen die bij inname extreme fysieke gevolgen kunnen hebben, zoals verstikking, stuiptrekkingen en zelfs de dood. Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van klaprozen.

Illegale klaproostype

In de Verenigde Staten is het illegaal om papaver (Papaver somniferum) te kweken, omdat de peulen worden gebruikt om krachtige medicijnen te maken, zoals opium en heroïne. Dit is echter dezelfde plant die wordt gebruikt om maanzaad voor gebak te oogsten.

Dynamische bloemen voor verjaardagen in augustus

Je hebt twee zeer dynamische keuzes voor je geboortebloem in augustus. De gladiool en de klaproos zorgen voor krachtige en levendige shows van textuur en kleur in uw tuin, en ze kunnen dienen als visueel verbluffende geschenken. Ze maken ook kunstzinnige berichten op sociale media voor mensen die in augustus jarig zijn, dus maak een foto en deel een positief augustuscitaat om de jarige te inspireren.

Aanbevolen: