Onderzoek naar wasmiddelen: een nadere blik op wat kleding schoon maakt

Inhoudsopgave:

Onderzoek naar wasmiddelen: een nadere blik op wat kleding schoon maakt
Onderzoek naar wasmiddelen: een nadere blik op wat kleding schoon maakt
Anonim
Vrouw koopt waspoeder
Vrouw koopt waspoeder

Onderzoek naar wasmiddelen, uitgevoerd door verschillende personen door de jaren heen, heeft een rijke geschiedenis opgeleverd van een gewoon huishoudelijk product dat je vandaag de dag gebruikt. Leer iets over de geschiedenis van het bedrijf, maar ook tips en trucs om het beste wasmiddel voor jou en je gezin te vinden.

Bevestigd onderzoek naar wasmiddelen

Terwijl de eerste zepen in de oudheid werden ontwikkeld, creëerden de Duitsers tijdens de Eerste Wereldoorlog de kunstmatige zeep, bekend als wasmiddel. In 1946 werd in de Verenigde Staten het eerste commerciële wasmiddel verkocht, gemaakt van een bepaalde soorten zeepvlokken en een builder, een chemische stof die het prestatieniveau van de zeep verhoogt en het witwassen effectiever maakt. Dit eerste wasmiddel was enorm populair, vooral toen de prijs van wasmachines na de Tweede Wereldoorlog flink daalde. Halverwege de jaren vijftig was het gebruik van wasmiddelen voor stoffen met 10% toegenomen, waarbij Tide ongeveer 30% van de markt in handen had.

Het is geen zeep

Hoewel je het wasmiddel zou kunnen noemen, is wasmiddel helemaal geen zeep. In plaats daarvan is het een combinatie van synthetische componenten die zich hechten aan vuil en andere vlekken en resten en deze chemisch scheiden van de kleding. Combineer dit met de roer- en spoelcycli van een gewone wasmachine, en het reinigingsproces is zowel grondig als effectief.

Onderzoek naar de beste

Hoewel bijna alle wasmiddelen op de markt goed werken om je kleding schoon te maken en de klus te klaren, heeft onderzoek aangetoond dat sommige wasmiddelen extra voordelen bevatten. Van frisse geuren tot speciale toevoegingen, bekijk een lijst met onderzochte wasmiddelen die in verschillende categorieën als beste uit de bus kwamen.

Allround functionaliteit

Tide is een favoriete keuze van veel familieleden die verantwoordelijk zijn voor de wasdienst. Het voorbehandelt, weekt en verwijdert vlekken effectiever dan de meeste andere wasmiddelen op de markt. Hoewel dit niet altijd de meest betaalbare optie is, werkt het gegarandeerd hard om die lastige vlekken te verwijderen als je het gevoel hebt dat er geen hoop meer is. En het is verkrijgbaar in verschillende formules, van vloeistof tot peulen, waardoor het eenvoudig te gebruiken is.

De beste geur

Van frisse regen tot lentebloemen, er lijkt een verscheidenheid aan wasmiddelgeuren te bestaan die breder zijn dan je garderobe zelf. Als je op zoek bent naar een winnende geur om van te genieten terwijl je je schone was opvouwt, probeer dan Gain's Joyful Expressions. Er zijn een paar verschillende geuren om uit te kiezen - gooi wat Apple Mango Tango in je volgende lading wasgoed.

Meest milieuvriendelijk

Alles wat groen is, is momenteel 'in', en wasmiddel is daarop geen uitzondering. Het wasmiddelmerk Method is niet alleen ruimtebesparend in uw wasruimte, maar is ook volledig biologisch afbreekbaar en dierproefvrij. Je kunt ook een nog zachtere babyvoeding kopen voor de kleinste lading wasgoed.

Klein en compact

All Small and Mighty kwam als beste uit onderzoek bij het zoeken naar de grootste effecten met de kleinste hoeveelheid wasmiddel. Probeer hun uiterst efficiënte formule voor de ultieme schoonmaakervaring.

Uniek functioneel

Alsof netheid, zachtheid en geur nog niet genoeg zijn, heeft Cheer TrueFit bedacht, dat ervoor zorgt dat de vorm van je kleding tijdens de wascyclus behouden blijft. Geen gekrompen mouwen of gegolfde manchetten meer met dit spul - het reinigt en behoudt de unieke look van je favoriete outfits.

Je eigen onderzoek doen

Ook al hebben critici en consumentenrapporten uitgebreide resultaten van onderzoek en tests naar wasmiddelen gepubliceerd, het kan nooit kwaad om zelf een beetje onderzoek te doen. Bezoek de website van verschillende waszepen, of ga online naar grote retailers zoals Walmart. Vaak bieden deze u aanbiedingen voor proefgroottes van een specifiek product, zodat u een testwasbeurt kunt doen voordat u de volledige maat koopt. Hierdoor kunt u tijd en geld besparen en de beste resultaten behalen met wat u ook kiest.

Aanbevolen: