Geboortebloemen van februari: betekenissen van violet, iris en sleutelbloem

Inhoudsopgave:

Geboortebloemen van februari: betekenissen van violet, iris en sleutelbloem
Geboortebloemen van februari: betekenissen van violet, iris en sleutelbloem
Anonim
Wilde sleutelbloemen
Wilde sleutelbloemen

De kweekinstructies voor de geboortebloemen van februari en de betekenis van elke bloem kunnen je helpen beslissen welke je wilt laten groeien of als verjaardagsbloem wilt versturen. De februaribloemen, violet, iris en sleutelbloem, zijn bijzondere manieren om een verjaardag in februari te vieren.

Violet Februari Geboortebloem

Als je op zoek bent naar een meerjarige bloem op lage grond, dan is het viooltje (geslacht Viola) een geweldige groenblijvende bodembedekker. Het viooltje heeft verschillende reproductiemethoden.

paars violette bloemen.
paars violette bloemen.

Violetkleuren

Er zijn meer dan 500 soorten altvioolsoorten. In feite beschouwen de meeste mensen viooltjes als strikt paars/blauwe bloemen. Sommige violette variëteiten zijn echter crèmekleurig of geel. De violette variant, gehoornd viooltje, wordt vaak aangezien voor een viooltje, omdat viooltjes tot de altvioolfamilie behoren.

Beste tuinplekken voor het planten van viooltjes

De beste locaties in uw tuin voor het planten van viooltjes zijn vrijwel elke plek in uw tuin. Deze prachtige bodembedekker biedt ook voordelen voor ecosystemen. Vooral de violette zaden zijn erg gewild bij verschillende dieren en mieren. Viooltjes groeien laag en worden slechts 3" -6" hoog.

Specifieke omgevingsvereisten zijn onder meer:

  • Zonnige plekken zijn ideaal voor viooltjes, maar viooltjes houden ervan in een bosrijke omgeving met gedeeltelijke zon.
  • Vochtige maar goed doorlatende grond met goed organisch materiaal is wenselijk.
  • Viooltjes bloeien van de herfst tot de lente, afhankelijk van de winteromgeving.

Hoe violette geboortebloem van februari planten

Je kunt viooltjes op elk moment planten, van de lente tot de herfst. Het is gemakkelijk om viooltjes te planten en te laten groeien. Deze zichzelf voortplantende bloemen zullen zich blijven verspreiden zodra ze zijn gevestigd.

  • Plant viooltjes door de zaden over je bloembed te strooien.
  • Bedek de zaden lichtjes met een grondmengsel voor zaailingen.
  • Zorg ervoor dat je de zaden niet verplaatst als je water over de grond sprenkelt.
  • Houd het bed vochtig totdat de zaailingen tevoorschijn komen.
  • Blijf net genoeg water geven om de grond licht vochtig te houden.
  • Verdun overvolle zaailingen door 2,5 tot 4,5 cm ruimte tussen de planten te laten.

Hoe viooltjes zich voortplanten

Viooltjes hebben ondergrondse wortelstokken waardoor de plant zich kan verspreiden. Deze delicate bloem heeft ook een ingebouwde beveiliging om ervoor te zorgen dat ze zich voortplant met twee zaadverspreidingsmethoden. De ene verspreiding vindt plaats via mieren en de andere via ongeopende knoppen dicht bij de grond, waarbij zaden worden uitgespuugd.

Lenteviooltjes in het gras
Lenteviooltjes in het gras

Violet verzorging en onderhoud

Violets zijn meestal onderhoudsvrij. Tijdens ernstige droogtes moet u mogelijk water geven.

Violet ongedierte en ziekten

De grootste ziektebedreiging voor viooltjes is Septoria, zwarte bladvlekken veroorzaakt door schimmels. De remedie is om alle zieke bladeren te verwijderen, de planten uit te dunnen om een betere luchtstroom te vergroten, en geen water te geven via overheadmethoden. Het grootste ongedierte zijn slakken en slakken. Deze kunnen worden bestreden door diatomeeënaarde rond de planten aan te brengen, of door andere methoden voor de bestrijding van slakken.

Viooltjes geven voor de geboortebloem van februari

Als je een geweldige geboortebloem in februari wilt geven, zijn viooltjes een mooie keuze. Misschien wil je een verhaal uit de Griekse mythologie bij je cadeau voegen.

Close up van wilde viooltjes in het voorjaar
Close up van wilde viooltjes in het voorjaar

Griekse mythologie over de oorsprong van de violette bloem

Er zijn verschillende Griekse mythen over hoe viooltjes zijn gemaakt. Eén stelt dat de Griekse god Attis werd doorboord door een wild zwijn en stierf. Viooltjes groeiden waar zijn bloed de grond doordrenkte. Viooltjes werden vereerd als heilig voor Ares, de god van de oorlog. Een andere Griekse mythe beweert dat Artemis een van haar nimfen in een viooltje veranderde om haar deugd te beschermen tegen de amoureuze attenties van de god Apollo.

Februari bloem symbolische betekenissen voor het geven van viooltjes

Veel legendes vertellen over vrijwillige viooltjes die uit de graven van maagden tevoorschijn komen. Het viooltje is een symbool van de christelijke Maagd Maria. De christelijke betekenis van viooltjes is nederigheid en bescheidenheid. Andere betekenissen van viooltjes zijn trouw, spirituele wijsheid en rouw.

Iris Februari Geboortebloem

Kolibries en vlinders houden van irissen. De meeste irisbloemen bloeien in juni, de vroege zomer. Sommige soorten bloeien echter in de nazomer. Irissen zijn geweldige snijbloemen voor in uw tuin.

irissen in blauw
irissen in blauw

Beschrijving van populaire irisbloemen

Met meer dan 300 irissoorten zul je er zeker een paar vinden die je in je tuin wilt planten. Je kunt een bloesem met zes bloemblaadjes verwachten met drie buitenste bloembladen die naar beneden hangen. Dit worden vallen genoemd, terwijl de andere drie bloemblaadjes rechtop staan en bekend staan als standaarden.

Baardiris

De baardiris (Iris germanica) is een zeer populaire keuze onder tuinders die een opzichtige, hoge bloem willen. Deze irisvariëteit is ongeveer 70 cm lang, sommige worden groter. De baardiris onderscheidt zich door zijn zachte, haarachtige vliezen die uit het midden van de watervallen ontspruiten.

Paarse baardirisbloem
Paarse baardirisbloem

Kuifiris

Misschien geeft u de voorkeur aan een kleinere bloem of wilt u meer dan één soort iris in uw tuin hebben. De kuifiris (Iris cristata) heeft kleinere bloembladen en de haartjes vormen een soort rand die vaak een kam wordt genoemd.

Iriskleuren

Iris is typisch een paars tot blauwpaars gekleurde bloem. Er zijn echter ook andere kleuren beschikbaar, zoals roze, lichtblauw, geel en diep paars.

Iris Reticulata, een kleine bolvormige iris die in februari bloeit
Iris Reticulata, een kleine bolvormige iris die in februari bloeit

Irisbloemen kweken

De beste tijden om irissen te planten zijn meestal de late zomer of vroege herfst. Je krijgt de beste resultaten met baardirissen als je ze in de herfst plant, omdat hun rustperiode meestal midden in de zomer is.

Zonvereisten voor irissen

Terwijl irisplanten kunnen overleven met slechts zes uur zonlicht, zal de plant gedijen als ze wordt geplant, zodat ze een volledige dag zonlicht krijgen. Als uw planten niet voldoende zon krijgen, zullen ze niet goed of helemaal niet bloeien. De meeste tuinders hebben een speciaal bed speciaal voor irissen om overbevolking en grotere planten te voorkomen die het zonlicht verduisteren.

Irisbodemvereiste

Je moet vruchtbare grond voorbereiden die licht zuur is. Als de pH-waarde van uw bodem echter neutraal is, zullen irissen worden gevonden zonder de grond te wijzigen.

Meestal vochtige grond

Irissen hebben goed doorlatende grond nodig. De grond moet vochtig zijn, maar de planten kunnen niet overleven in staande of te natte grond.

Irissen planten

Als je iriswortelstokken plant, wil je de grond minstens 30 cm diep losmaken. Je kunt een paar centimeter compost door de grond mengen voordat je gaat planten.

Mooie Irisbloemen
Mooie Irisbloemen

Bareroot Irisplanten

De meeste irisplanten worden verkocht als bareroot. Deze bevatten wortelstokken die net onder de grondlijn worden geplant.

  1. Graaf een gat van 10 tot 15 cm diep met een diameter van ongeveer 20 tot 25 cm.
  2. Gebruik de grond om een heuvel in het midden van het gat te bouwen.
  3. Bouw de heuvel zo dat deze op gelijke hoogte ligt met de grondlijn.
  4. Plant drie wortelstokken samen bovenop de heuvel.
  5. Plaats de plant zo dat de bladeren als achtergrond voor de bloem dienen als je naar de tuinplek kijkt.
  6. Verspreid de wortels van de wortelstokken zodat ze over de zijkanten van de heuvel vallen.
  7. Specificeer de gaten met drie wortelstokken, elk ongeveer 1' tot 2' uit elkaar.
  8. Bedek de wortels en heuvel de grond iets achter de bladeren op voor extra ondersteuning.
  9. Voeg net genoeg aarde toe over de wortelstokken zodat ze nauwelijks bedekt zijn.
  10. Voeg geen mulch toe.
  11. Geef royaal water en zorg ervoor dat u de grond niet verplaatst.
  12. De irissen zullen tevoorschijn komen en in cirkelvormige patronen groeien naarmate de wortelstokken zich verspreiden en uiteindelijk de ruimtes tussen de aanplantingen zullen opvullen.
  13. Je kunt de wortelstokken indien nodig elke 2-4 jaar verdelen.

Je iristuin water geven

Je wilt de irissen op een consistente manier water geven. Nooit te veel water geven, omdat de wortelstokken gemakkelijk zullen rotten als ze te veel vocht hebben.

Irissen elk voorjaar bemesten

Met bloemenmest kun je irissen in het voorjaar bemesten. Als uw irisvariëteit meer dan één bloeicyclus produceert, moet u bemesten nadat de eerste bloemen zijn verdwenen. Om de bloei te bevorderen, moet u de gebruikte bloemen weghalen. Als het bloeiseizoen voorbij is, moet je de stelen op de grond afsnijden. Knip de bladeren niet af, omdat deze energie opslaan voor de groei van het volgende seizoen.

Iris-plagen en -ziekten

Irisboorders zijn de grootste plaag en trekken donkere verticale lijnen in de bladeren. Schimmelziekten, zoals bacterievuur, roest of schimmel, verschijnen vaak wanneer de wortelstokken rotten. Sommige plagen omvatten rupsen, naaktslakken en slakken, maar ook bladluizen en spintmijten.

Stuur Irisbloemen voor verjaardag

Issen schenken aan iemand die in februari jarig is, brengt de boodschap van geloof en hoop over. Andere betekenissen voor deze prachtige bloem zijn moed, wijsheid en bewondering. Wanneer je iemand irissen geeft, belijd je een diepe liefde voor die persoon.

Irissen in huis
Irissen in huis

Iris en Griekse mythologie

In de Griekse mythologie was Iris de boodschapper van de goden en werd de regenboog gepersonifieerd. Ze had een tweelingzus die de Olympische goden verraadde door een boodschapper voor de Titanen te worden.

Primrose Februari Geboortebloem

Er zijn meer dan 400 soorten sleutelbloemen (Primula vulgaris). Sleutelbloemen zijn gemakkelijk te kweken en behoren tot de eerste bloemen die in de lente bloeien. De planten bloeien gedurende het hele zomerse groeiseizoen en in mildere klimaten tot in de herfst.

Kleurrijke primeroses tentoongesteld op een marktkraam
Kleurrijke primeroses tentoongesteld op een marktkraam

Sleutelbloembeschrijving

De sleutelbloem wordt tussen de 10 en 30 cm hoog. De groene bladeren hebben een tongachtige vorm met een gestructureerd rimpelig oppervlak. De ongelijke randen van de bladeren dragen bij aan de algehele rozetvorm die de bladeren creëren om de bloemen in hun midden te nestelen.

Sleutelbloemkleuren

Sleutelbloem produceert een gele bloem. Er is echter een breed scala aan hybride sleutelbloemkleuren. Sommige hiervan zijn oranje, blauw, wit, rood, crème en roze.

Sleutelbloemen planten en kweken

Je kunt sleutelbloemen in halfschaduw planten. Deze vaste planten vormen geweldige borders en vullen tuinbedden, bloempotten en containers.

Sleutelbloem Februaribloem Gemakkelijk te kweken

Primrose is heel gemakkelijk te kweken. Je kunt kweken uit zaad of planten kopen voor een plaatselijke kwekerij of tuincentrum.

Sleutelbloem uit zaad laten groeien

Je kunt sleutelbloemzaden binnenshuis zaaien en in je bloementuin transplanteren nadat de dreiging van vorst voorbij is. Je moet je tuinbed of container klaarmaken voor zelfgekweekte of in de winkel gekochte zaailingen.

Gele sleutelbloemen (Primula vulgaris) bloeien
Gele sleutelbloemen (Primula vulgaris) bloeien

Meng aarde voor het planten van sleutelbloemen

Je hebt goed doorlatende grond nodig. Je bereidt de grond voor door een gelijke hoeveelheid aarde, veenmos en zand te gebruiken. Je moet deze materialen met elkaar mengen, zodat ze goed gemengd zijn.

  • Plaats planten ongeveer 15-30 cm uit elkaar.
  • Graaf gaten van ongeveer 10 tot 15 cm diep die groot genoeg zijn, zodat de grondlijn van de plant gelijk ligt met de grondlijn.
  • Vul het gat op met de grond die je hebt verwijderd bij het graven van het gat.
  • Als je klaar bent, geef je je planten een flinke slok water.

Sleutelbloemplanten water geven en bemesten

Voeg ongeveer 2,5 cm mulch toe rond de planten. Tijdens droge periodes moet je één keer per week of vaker water geven. Je moet ongeveer een week nadat je de bloemen hebt geplant lichtjes bemesten met bloemenmeststof Je blijft de planten elke 10 dagen voeden om ervoor te zorgen dat de planten voldoende energie hebben om bloemen te produceren.

Stuur sleutelbloemen naar iemand met een verjaardag in februari

Traditioneel werden sleutelbloembloemen aan een geliefde gegeven. De betekenis achter het sturen van een sleutelbloem is een bloemige verklaring van een hernieuwde liefde. Het versturen van sleutelbloemen is een hartstochtelijke verklaring dat je simpelweg niet zonder je nieuwe liefde kunt leven.

Kleurrijk boeket sleutelbloemen
Kleurrijk boeket sleutelbloemen

Februari Geboortebloem om te groeien en te verzenden

Je hebt drie keuzes: een geboortebloem van februari om te laten groeien of naar iemand te sturen. Elke februaribloem is uniek en speciaal om aan je tuin toe te voegen of als liefdescadeau te sturen naar iemand die een verjaardag in februari viert.

Aanbevolen: