Geboortebloemen juli: de verhalen van Ridderspoor & Waterlelie

Inhoudsopgave:

Geboortebloemen juli: de verhalen van Ridderspoor & Waterlelie
Geboortebloemen juli: de verhalen van Ridderspoor & Waterlelie
Anonim
Waterlelie In Meer
Waterlelie In Meer

Een geboortebloem uit juli kan de perfecte aanvulling zijn op je bloementuin, of je kunt er een sturen als een attent verjaardagscadeau. Er is meer dan één julibloem, dus je hebt een paar keuzes. De twee bloemen die juli vertegenwoordigen zijn ridderspoor en waterlelie.

Mooie Ridderspoor als geboortebloem van juli

Als je de look van een cottage-tuin wilt, hoef je alleen maar ridderspoor (Consolida ajacis) toe te voegen, ook bekend als gigantische ridderspoor. Deze klassieke bloem is een favoriete snijbloem onder tuinders. De rechte stelen met blauwe bloemen vormen een prachtige aanvulling op ieder zomerboeket. Het sprookjesachtige uiterlijk van de sierlijke blauwe en paarse bloesems voegt charme en mystiek toe aan uw tuin- en bloemstukken.

Ridderspoor en Rufous Kolibrie
Ridderspoor en Rufous Kolibrie

Larkspur-kleuren en betekenissen

De rijke blauwe en paarse bloemen zijn gemakkelijk herkenbaar als behorend tot de ridderspoorsoort. Naast deze klassieke kleuren vinden tuinders de rode, roze en witte bloesems een prachtige kleurverbetering voor hun tuinen. Als je iemand een verjaardag cadeau wilt doen in juli, is de ridderspoor een traditioneel symbool van een diepe en sterke liefdesband. Het is ook een symbool van aanbidding. De verschillende ridderspoorkleuren hebben een specifieke betekenis, waaronder:

  • Blauw betekent genade.
  • Wit is een geweldige kleur om je geluk uit te drukken.
  • Roze betekent besluiteloosheid of wispelturigheid.
  • Paars is ideaal om naar je eerste liefde te sturen.

Groeiende Ridderspoor

Larkspurs zijn eenjarige planten en je kunt ze vanuit zaad starten of kopen bij een plaatselijke kwekerij of tuincentrum. Zodra je deze bloemen plant, zullen ze elk jaar zichzelf uitzaaien.

Zon-, water- en bodemvereisten

Om te groeien en bloeien:

  • Leeuwersporen moeten worden geplant in een tuinruimte die volle zon of minimaal 6 uur zonlicht krijgt.
  • Je moet de grond vochtig houden met 2,5 cm water per week.
  • De ridderspoor gedijt in licht alkalische grond.
  • Je kunt ridderspoor kweken in bloembedden, voor borders en in containers/bloempotten die hoge planten kunnen dragen.

Larkspur vs. Tall Larkspur

Voordat ridderspoor een eigen geslacht kreeg, werd het gecatalogiseerd met delphinium. In feite staat de Delphinium ex altatum bekend als lange ridderspoor. Deze bloemen worden tot 1,80 meter hoog en produceren grotere bloesems en aanzienlijk meer bloemen per aar. Hoge ridderspoor is een vaste plant, terwijl ridderspoor geslacht Consolida een eenjarige plant is. De Ridderspoor Consolida wordt tussen de 1 en 3 meter hoog, hoewel sommige soorten groter kunnen worden. De plant heeft een verspreiding van 6 "-18" met bloemen van iets minder dan 1 "lang. Andere die je misschien wilt overwegen zijn dwerghyacint-bloem ridderspoor (D. Ajacis hyacinthiflorum) en dwerg ridderspoor (D. Ajacis minus).

Larkspur in de Griekse mythologie

Volgens de Griekse mythologie is deze julibloem verbonden met de Slag om Troje. De beroemde geliefde krijger, Achilles, stierf in de strijd. In de nasleep van zijn dood claimden zowel Ulysses als Ajax het pantser van Achilles. Uiteindelijk kreeg Ulysses het gevechtspantser van de gevallen held. Dus, woedend over de beslissing, wierp Ajax zich op zijn zwaard, en ridderspoorbloemen kwamen tevoorschijn waar zijn bloed in de grond drong.

Waterlelie als julibloem

De waterlelie maakt deel uit van de Nymphaeaceae-familie. Het geslacht Nymphaea heeft 58 soorten waarvan de meest voorkomende Noord-Amerikaan de Nymphaea odorata is. Deze opvallende bloesem is schilderachtig en is een ideale keuze voor een kleine watertuin of tuinvijver.

Drie verschillende gekleurde open waterleliebloemen in een vijver
Drie verschillende gekleurde open waterleliebloemen in een vijver

Waterleliebeschrijving en betekenissen

De waterleliebloesem is stervormig en lijkt op de lotusbloem. Beide bloemen leven in en op het wateroppervlak. De waterlelie overleeft in water dankzij de dunne stengels waardoor de bloem op het water kan drijven. De bladeren zijn breed en plat, waardoor ze ideaal zijn voor wateroppervlakken, en de bloemen hebben een concave vorm.

Je zou kunnen besluiten dat een waterlelie een goed cadeau is voor iemand die in juli jarig is. Een vers boeket waterlelies is een krachtig statement voor een geweldig verjaardagscadeau voor juli. De waterlelie is een symbool van zuiverheid en heeft verschillende betekenissen, zoals:

  • Wedergeboorte
  • Vruchtbaarheid
  • Hoop
  • Verlichting
  • Vrede
  • Viering

Je kunt waterleliebloesems vinden in de kleuren wit, geel, roze en rood. Verschillende kleuren geven een speciale betekenis aan deze mystieke plant, iets om in gedachten te houden als je het cadeau geeft aan iemand die in juli jarig is.

  • Rood betekent hartstochtelijke liefde.
  • Wit brengt gevoelens van vrede en een symbool van zuiverheid.
  • Roze betekent wijsheid en kennis.
  • Paars betekent roy alty en macht.

Waterlelie planten en kweken

Je kunt de waterlelieknollen net als wortelstokken planten.

  • Plant de knollen in de grond onder water.
  • De stengels zullen tevoorschijn komen en naar de oppervlakte groeien, waar de bloesems dan op het wateroppervlak zullen drijven.
  • Ze bloeien vanaf het late voorjaar en eindigen in het vroege najaar.
  • Behoud de ideale waterlelievijverdekking tussen 50% - 60% en niet meer.
  • Je hoeft de waterlelies waarschijnlijk niet te bemesten als ze eenmaal deel uitmaken van het vijverecosysteem. Het bemesten van waterlelies heeft de neiging de algengroei te stimuleren, dus vermijd dit indien mogelijk.

Voordelen en nadelen van het planten van waterlelies

Waterlelies hebben zowel voor- als nadelen, dus als u van plan bent deze julibloem in uw tuin te integreren, houd dan het volgende in gedachten:

  • Waterlelies ondersteunen het aquatische ecosysteem in een tuinvijver of zwembad.
  • De bloesems zijn slechts een paar dagen van korte duur.
  • Afgezien van de korte bloei van de planten, is de belangrijkste reden om waterlelies in uw tuinvijver of zwembad te planten het zorgen voor een gezond aquatisch ecosysteem.
  • Waterlelies houden ook algen op afstand.
  • De waterlelies bieden bescherming tegen de hitte voor waterdieren zoals kikkers en vissen.
  • Waterlelies zijn een rijke voedselleverancier, niet alleen voor het waterleven, maar ook voor wilde dieren zoals herten, eenden en zelfs bevers.
  • Gebruik waterlelies alleen als sierplant in op zichzelf staande vijvers, poelen of bloembakken om te voorkomen dat de plant invasief wordt. U mag bijvoorbeeld nooit waterlelies in het water van een meer planten, zoals voor uw huis aan het meer, aangezien waterlelies een veelvoorkomend probleem zijn in meren.
  • De waterlelie kan ander plantenleven verdringen en de zon, zuurstof en voedingsstoffen voor het waterleven blokkeren.

Plant daarnaast Nymphaea odorata waterlelies en vermijd de giftige Nymphaea tuberosa. Zelfs het water waarin de Nymphaea tuberosa groeit, kan giftig worden. Vooral honden zijn gevoelig als ze het water drinken of op de plant/bloem kauwen.

Waterlelie voor medicinale doeleinden

Eeuwenlang worden bepaalde waterlelies in alle culturen van de wereld voor medicinale doeleinden gebruikt. Aandoeningen zoals huidaandoeningen, koorts, zweertjes in de mond en ontstekingen worden behandeld met thee of etherische olie gemaakt van de bloemen.

Griekse Mythologie Waternimfen

In de Griekse mythologie waren de waterlelies vaak vermomde nimfen of de schuilplaatsen van nimfen. De waternimfen waren goden. Ze waren de belichaming van vrouwelijke geesten of, beter gezegd, elementalen. Verschillende soorten nimfen leefden in oceanen, meren, bronnen, vijvers, bronnen en rivieren. Ze werden beschouwd als de beschermers en bewakers van deze waterlichamen.

Kies je favoriete juli-geboortebloem

Je kunt kiezen tussen een ridderspoor en een waterlelie voor een geboortebloem in juli. Elke julibloem heeft je veel te bieden als symbool van je geboortemaand.

Aanbevolen: