Korte verhalen van Filippijnse schrijvers

Inhoudsopgave:

Korte verhalen van Filippijnse schrijvers
Korte verhalen van Filippijnse schrijvers
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Korte verhalen van Filippijnse schrijvers bieden kinderen de kans om meer te leren over de Filippijnse cultuur terwijl ze universele thema's onderzoeken. Filippijnse korte fictie is geschreven voor verschillende leeftijdsgroepen en ouders hebben de mogelijkheid om een aantal verschillende collecties te verkennen.

Korte verhalen vinden van Filippijnse schrijvers

Auteurs die kinderboeken schrijven, worden vaak geïnspireerd om lessen te geven die van toepassing zijn op kinderen over de hele wereld, terwijl ze tegelijkertijd inzicht bieden in hun eigen cultuur en persoonlijke ervaringen. Ouders die hun kinderen kennis willen laten maken met fabels en klassieke volksverhalen, willen misschien korte verhalen van Filippijnse schrijvers bekijken voor hun bibliotheek met kinderboeken. Het vinden van verzamelingen Filippijnse verhalen voor kinderen kan een uitdaging zijn, maar er zijn een paar opties beschikbaar.

Kinderverhalen uit de Filipijnen

Verhalen uit de Filipijnen kunnen verhalen over nieuwe ervaringen bevatten, maar ook legendarische verhalen met moralistische thema's. Hier zijn twee verhalen voor kinderen uit de Filipijnen, elk met een unieke aanpak:

  • Filipino Friends is een ontroerend kort verhaal voor kinderen, geschreven vanuit het perspectief van een Filipijns-Amerikaans kind dat de Filippijnen bezoekt.
  • De schildpad en de aap is een Filippijnse dierenfabel die een waardevolle les biedt over hebzucht en wraak.

Filippijnse kinderverhalen

Filipino Children's Favorite Stories is een geweldige selectie voor kinderen van vier tot acht jaar, maar sommigen vinden dat oudere kinderen de verhalen ook leuk vinden. De verzameling klassieke Filippijnse verhalen omvat 13 favoriete korte verhalen voor kinderen. De verhalen bieden moraal die lijkt op fabels en veel kinderen herkennen onderliggende thema's uit de westerse kinderliteratuur. De aantrekkingskracht van de collectie is de verscheidenheid aan verhalen, variërend van verhalen die lijken op bekende sprookjes. Eén verhaal in de collectie met de titel "The Prince's Bride" is bijvoorbeeld vergelijkbaar met "Beauty and the Beast". Andere verhalen zijn heel anders, zoals "The Battle of Sea and Sky", een kort verhaal over de oprichting van de Filippijnse eilanden.

De grote verrassing in de collectie is "Why Mosquitos Buzz Around Our Ears", een origineel Filipijns kort verhaal voor kinderen dat heel anders is dan het Afrikaanse verhaal dat je misschien te binnen schiet. Dit verhaal gaat over Maga, de koning der krabben die wat rust probeert te krijgen, en een groep kikkers die hem in slaap proberen te zingen.

Filipino Children's Favorite Stories biedt afwisseling en humor terwijl universele thema's en moraal worden onderzocht. De collectie is een kijkje in de Filippijnse cultuur waarin etniciteit niet centraal staat. Growing Up Filipino is een verzameling verhalen voor jonge volwassenen en onderzoekt ras als thema.

Filippijns opgroeien

Growing Up Filipino: Stories for Young Adults is ideaal voor tieners in de negende klas en ouder. Negenentwintig verhalen vertellen rijke verhalen over de Filippijnse ervaring. Een leuk kenmerk van het boek is de korte biografie van de schrijver van elk verhaal voordat het verhaal zich ontvouwt. De collectie onderzoekt universele thema's vanuit het perspectief van Filippijnse tieners. Het boek is onderverdeeld in vijf verschillende delen, elk met een onderliggend thema. Veel lezers kunnen zich herkennen in het hoofdthema van elke sectie, waaronder:

  1. Familie
  2. Huisleven
  3. Tienerangst
  4. Liefde
  5. Vriendschap

Andere suggesties

Boeken zijn beschikbaar voor kinderen van verschillende leeftijden, maar de selectie lijkt relatief schaars. Heeft u een favoriete verzameling korte verhalen van Filippijnse schrijvers die u graag wilt delen? Voeg ideeën toe in het commentaargedeelte onder dit artikel.

Aanbevolen: